2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Arkadaşlar merhaba. Nasılsınız, herkesler iyidir umarım. Size bir şey danışmak istiyorum. Benim oğlan asla hiç bir şeyi ağzına götürmüyor. Dişlemiyor, kendi yemiyor, biraz zorlarsam ağlıyor. Bayadır böyle. Neden olabilir ya. Sadece elimle besleyebiliyorum ya da işte kaşıkla. Blw yapan annelere çok özeniyorum cidden. Kendi de herhangi bir şeyi alıp dişlemiyor, dişleri de çıktı ama parmağıyla kaşıyordu. Nasıl alıştırıcam ya. Bi ara yaptı, kendi yedi, hata ettim çok batıyo diye ben yedireyim dedim ve bitiş o bitiş, bıraktı gitti.
Benimkide öyle canım blw zaten yalan oldu pureler corbalar bazen onlarda purtu bile istemiyor. Bizim disimiz çıkmadı her yer salya eller hep ağızda en son parkta salıncağı kemiriyordu kan beynime sicradi 😭Ne güzel işte demekki derdi yok kaşıntı gibi. Ama ben de çok özeniyorum arkadaşın çocuğu baya kaşık çatal kullanıyor bir ay küçük bide yani. Ne diyeyim ki canları sağolsun hepsi çok farklı bebislerin

Benimkide öyle canım blw zaten yalan oldu pureler corbalar bazen onlarda purtu bile istemiyor. Bizim disimiz çıkmadı her yer salya eller hep ağızda en son parkta salıncağı kemiriyordu kan beynime sicradi 😭Ne güzel işte demekki derdi yok kaşıntı gibi. Ama ben de çok özeniyorum arkadaşın çocuğu baya kaşık çatal kullanıyor bir ay küçük bide yani. Ne diyeyim ki canları sağolsun hepsi çok farklı bebislerin
Benimkinde kaşıntı var da kendi parmağıyla kaşıyodu hatta parmağını kesti dişi. Adam hiç bir şeyi kemirmiyor ya valla böyle havuç falan kemiren bebeklere özeniyorum 😀 maşallah arkadaşının bebeğine. Her bebek farklı ya bizimki daha yeni ileri emeklemeye başladı mesela. 9.ayda ters emeklemeye başlamıştı. Dişimiz de daha yeni çıktı, hızlıca 3 tane çıktı. Sizin de öyle olur bir anda hepsi çıkıverir inşallah. Sarımsak öneriyorlar, ateşi engelliyormuş ben yediriyorum 2 diş falan yoğurda katıp ya da yemeğe. Faydası var mı henüz tam bilmiyorum ama yararlıdır sonuçta. Valla hepsi ayrı bi dünya bu bebelerin. Canları sağolsun hepsinin 😍

Benimkinde kaşıntı var da kendi parmağıyla kaşıyodu hatta parmağını kesti dişi. Adam hiç bir şeyi kemirmiyor ya valla böyle havuç falan kemiren bebeklere özeniyorum 😀 maşallah arkadaşının bebeğine. Her bebek farklı ya bizimki daha yeni ileri emeklemeye başladı mesela. 9.ayda ters emeklemeye başlamıştı. Dişimiz de daha yeni çıktı, hızlıca 3 tane çıktı. Sizin de öyle olur bir anda hepsi çıkıverir inşallah. Sarımsak öneriyorlar, ateşi engelliyormuş ben yediriyorum 2 diş falan yoğurda katıp ya da yemeğe. Faydası var mı henüz tam bilmiyorum ama yararlıdır sonuçta. Valla hepsi ayrı bi dünya bu bebelerin. Canları sağolsun hepsinin 😍
İnşallah dediğin gibi olur birden çıkarlar canım aynen gerçekten her biri farklı, biricik 🙏

selam kızlar nasılsınız...

pandemiydi oydu buydur derken hassastım öyle cok dışarı cıkarmadığımız zamanlarda... dışarı cıktığımız zamanlarda farketmeden kızım grip oldu...
grip rekoruna gidiyoruz
üst dişlerde zorluyor... alt dişler böyle olmamıştı ama üst dişler baya kafasını ensesini felan sıcaklatıp kendisini huzursuz ediyor...
gözümüzdeki damar tıkanıklığıda iyileşmedi
imdatttttttttttttttttt siye bağırasım var gerçekten

Kizlar bizde 11 aylik olduk, hareketlenme artti, cok yoruluyorum artik, kendi kendine oyuncak oynamiyor mutlaka yaninda birini istiyor ne yapabilirim?

Kizlar bizde 11 aylik olduk, hareketlenme artti, cok yoruluyorum artik, kendi kendine oyuncak oynamiyor mutlaka yaninda birini istiyor ne yapabilirim?
Şuan da tek başına oynamak için çok küçükler. Ben yanından kalkarsam mutlaka bir iş karıştırmaya çalışıyor benimki. Oyuncaklarla da uzun süreli oynamıyor artık. Bir iki çevirip atıyor. Yeni bir şeyler arayışına giriyor. Algıları iyice açıldı, merak duygusuyla hareket ediyorlar. Şu dönemde bunun için yapacak pek bir şey yok gibi. Ben sadece işim varsa mama sandalyesine koyup eline ilgisini çekebilecek şeyler veriyorum. Keyfi yerindeyse en fazla yarım saat oyalaniyor. Senin ikinci geliyor galiba. Hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin inşallah 🤲. Etrafında yardım alabilecegin birileri varsa, biraz dinlenmek için vakit ayırmaya calis kendine.

selam kızlar nasılsınız...

pandemiydi oydu buydur derken hassastım öyle cok dışarı cıkarmadığımız zamanlarda... dışarı cıktığımız zamanlarda farketmeden kızım grip oldu...
grip rekoruna gidiyoruz
üst dişlerde zorluyor... alt dişler böyle olmamıştı ama üst dişler baya kafasını ensesini felan sıcaklatıp kendisini huzursuz ediyor...
gözümüzdeki damar tıkanıklığıda iyileşmedi
imdatttttttttttttttttt siye bağırasım var gerçekten
Canım geçmiş olsun. Nasıl oldu kizin

Canım ne zamandır giremiyorum. Kızçemin dün geceden beri ateşi var aşırı huzursuz sonunda diş gelecek galiba. Embriyolarda duruyor beklemede. Siz nasılsınız?
Bizde alt dişler rahattıda üst dişler vaya zorluyır..
Gripte vardı.. İkisi birleşince bizde ateşlendik :KK43:
Çok geçmiş olsun cnm..
Embriyoların beklemede olmasına sevindim 🎈

Bizde alt dişler rahattıda üst dişler vaya zorluyır..
Gripte vardı.. İkisi birleşince bizde ateşlendik :KK43:
Çok geçmiş olsun cnm..
Embriyoların beklemede olmasına sevindim 🎈
Çok geçmiş olsun size de canım. Bizim yine diş değilmiş fazla yükseldi ateşi boğazı kızarmış :KK43: Tahlil sonucu bekliyoruz.

Merhaba , bir sorum olacak yaşayan varsa cicevaplarsa çok sevinirim
Mastit değil ama göğüste düğümlenme yaşadım sol tarafta , masajla vs indi şiş olan yer . Ama 5.gün bitti benim iki göğsümden de gelen süt hala artmadı . Bir hafta sürer eskiye dönmesi dediler ama süre de dolmak üzere . Başına gelen var mi ? Sütü artan var mı? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sütünüz ne zaman tekrar arttı?

Ek gıda bitirdin beni ek gıda mahvoldum yapıyorum pişiriyorum sunuyorum herşeyi deniyorum en sonunda döküyorum yemiyor kafayı yicem sonunda 😭😭😭 ne yediriyorsunuz bebeklerinize kızlar Allah rızası için bana bir akıl verin yalvarırım 😭😭😭

Ek gıda bitirdin beni ek gıda mahvoldum yapıyorum pişiriyorum sunuyorum herşeyi deniyorum en sonunda döküyorum yemiyor kafayı yicem sonunda 😭😭😭 ne yediriyorsunuz bebeklerinize kızlar Allah rızası için bana bir akıl verin yalvarırım 😭😭😭
Dönemsel olarak yemediklerini dusunuyorum ben. Bazen cani bir sey istemiyor en sevdigi şeyleri bile versem kesinlikle yemiyor. Bazen de hic sevmedigi bir seyi cok yiyor şaşırıyorum. Ama gercekten o kadar özenerek hazirladigimiz bir seyi yemeyince cok moral bozucu bir durum. Bir de ben artik üşengeçlikten kendi yedigim yemeklerden yedirmeye başladım onlari daha cok severek yiyor.tabi tuzsuz pişiriyorum kendi yiyecegimize tuz ekleyerek yiyoruz.
Hic yemek istemediği günlerde balkona çıkarıp yediriyorum açık havada biraz daha iyi yiyor

Şunu dene bakalım, benim ikizler çok severek yiyorlardı, 1 tatlı kaşığı pirinç unu nu üzerine su ekle pisir. Sonra içine elma , muz ekle. Elmayı cam reddeden geçirebilirsin.

Dönemsel olarak yemediklerini dusunuyorum ben. Bazen cani bir sey istemiyor en sevdigi şeyleri bile versem kesinlikle yemiyor. Bazen de hic sevmedigi bir seyi cok yiyor şaşırıyorum. Ama gercekten o kadar özenerek hazirladigimiz bir seyi yemeyince cok moral bozucu bir durum. Bir de ben artik üşengeçlikten kendi yedigim yemeklerden yedirmeye başladım onlari daha cok severek yiyor.tabi tuzsuz pişiriyorum kendi yiyecegimize tuz ekleyerek yiyoruz.
Hic yemek istemediği günlerde balkona çıkarıp yediriyorum açık havada biraz daha iyi yiyor
Benimki tuzsuz yemiyor canım tuz baharat hep katıyorum valla o zaman en azından bir kaç kaşık yiyor mesela tarhana çorbası mercimek çorbası bunlar en çok sevdiği en azından ağzını açıyor ama mesela ne gibi yemekler veriyorsun ben et tavuk yapınca eziyorum çatalla öğürüyor. Makarna hiç ağzına sürmüyor kusacak gibi oluyor. Kabak yemeği ezerek verdim bıçak gibi kapattı. Ne yemekleri veriyorsun mesela

Benimki tuzsuz yemiyor canım tuz baharat hep katıyorum valla o zaman en azından bir kaç kaşık yiyor mesela tarhana çorbası mercimek çorbası bunlar en çok sevdiği en azından ağzını açıyor ama mesela ne gibi yemekler veriyorsun ben et tavuk yapınca eziyorum çatalla öğürüyor. Makarna hiç ağzına sürmüyor kusacak gibi oluyor. Kabak yemeği ezerek verdim bıçak gibi kapattı.
Şunu dene bakalım, benim ikizler çok severek yiyorlardı, 1 tatlı kaşığı pirinç unu nu üzerine su ekle pisir. Sonra içine elma , muz ekle. Elmayı cam reddeden geçirebilirsin.
evet bunu kahvaltıda veriyorum canım elmayı da cam rendeden geçirince yiyor tek. Ama her kahvaltıda bunu verirsem de tek düze bir beslenme olacak hem de pirinci-ununu çok iyi demezler sağlık açısından. Şaşırdım kaldım en azından bunu yiyo diye veriyorum sık sık hatta her sabah😭

genel anlamda avokado seviyorlar denedinmi cnm

X