- 16 Aralık 2021
- 110
- 161
- 37
Canim ben yemekleri karıştırmadan vermeye çalışıyorum zaten karışık seyleri de pek yemiyor. Sabah yumurta sarisini tavaya kirip ya da haslama olarak veriyorum yaninda zeytin domates salatalik yiyor ekmekle ve peynirler pek arasi yok gecen gun simitin çıtır kabuğunu zeytinyagina bandirip yedirdim cok sevdi.Benimki tuzsuz yemiyor canım tuz baharat hep katıyorum valla o zaman en azından bir kaç kaşık yiyor mesela tarhana çorbası mercimek çorbası bunlar en çok sevdiği en azından ağzını açıyor ama mesela ne gibi yemekler veriyorsun ben et tavuk yapınca eziyorum çatalla öğürüyor. Makarna hiç ağzına sürmüyor kusacak gibi oluyor. Kabak yemeği ezerek verdim bıçak gibi kapattı. Ne yemekleri veriyorsun mesela
İlikli kemik suyuna tarhana ya da mercimek corbasi yapiyorum onlari seviyor. Bir de basit yayla çorbası tarifim var ona bayiliyor. 1 tutam Pirinci kucuk 1 su bardagi su koyup hasliyorum bir kenarda yarim cay bardagi yogurt ile 2 cay kasigi siyez ununu karistiriyorum pirincler iyice haşlanınca icine yogurtlu karisimi ekliyorum 1-2dk kaynatip kapatiyorum icine kuru nane ve zeytinyagi ekliyorum 1 kaseyi bitiriyor.
Somon denemeni tavsiye ederim ama pisirirken mutlaka suluca kalmali kurumamali ve kuyruk bölümü olmali hafif tuzlu olarak veriyorum ben baya yiyor.
Kuzu etiyle yaptığım kofteleri de cok seviyor yumusak oluyor çünkü.
Bir de corba disindaki yemekleri elle verince daha guzel yiyor kaşıkla pek sevmiyor.
Ben catalla ezmiyorum sadece pisirirken et cesitlerinin kurumamasina dikkat ediyorum yoksa ağzında büyüyorlar
10 ay 8 günlüğüz hala emekleme yok. Yan yan dönerek ilerliyor gel diyorum dönerek geliyor cok komik. Ayaga kalkamiyor siralamiyor daha.benimki hala emeklemiyor hahaha o derece büyüdük
Bu arada azı disi çıktı bugun inanamadim cok erken degil mi ya