2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Maşallah diyeyim

Uzun bi süre öyleydi hatta bi ara yer gök kaka oluyordu
Şimdi düzene girdi çok şükür günde maksimum ikişer kez yapıyorlar

Benimki de ne versem ağzına önce bir çıkarıp bakıyor keyfi ywterse geri ağzına sokuyor ama bu arada zaten hem heryer batıyor hem de yarısından çoğu geri dökülmüş oluyor
Evet eline alip inceliyor ne yiyorum diye
Bir de agzinin kenarinda yemek artığı kalinca rahatsiz olup elinin tersiyle siliyor

Aman kabız olmasınlar da diyorum artık, ilk zamanlardaki gibi her bez kakali nerdeyse.
Ben bi ara kabız yapmaya calisiyordum
Günde üçer tane muz yiyorlardı bana misin demiyordu olmadılar kabız
Günde 4 kez kaka yüzünden banyo ettirdiğimi bilirim kabus gibi günlerdi

Selam güzel anneler ve tatlı bebisler uzun zamandır takip edemiyordum bugün girdim bir baktım herkes dertli tek ben değilmişim dedim diş çıkarma dönemindeyiz 4 tane incimiz oldu çok zor bir dönem sürekli mızıldanıyor gece uykuları berbat gündüz tek uykuya geçtik saatlerce uyanık kalıyor uyutmak için yarım saatten fazla sallıyorum beşiğinden başka yerde yatmıyor iyi ki park beşik almışız toplayıp köye kente taşıyoruz ayrıca bizimki de masraflı bebe maalesef 2-3 yaş kıyafetleri giyiyor hediye gelen kıyafetler vardı yazlık çok güzeller yaza giydiririm diyordum ki hepsi küçük geldi yürümeye de başladı 5-6 adım atıyor çok da hareketli sürekli kafayı biyerlere vuruyor aklım gidiyor bide bu aralar grip iyice mız mız oldu onla uğraşacam diye kendimi unuttum

Kizlar merhaba, kabizliga karsi nasil onlem aliyorsunuz, ozel bisey yapiyor musunuz? Bebeginiz ne sıklıkla kaka yapiyor? Biz ek gidaya basladigimizdan beri kabizlik sorunu yasiyoruz ve duzenleyici surup kullanmamiza ragmen ıkınarak zorlanarak kaka yapiyor bazi günler. Ben tuvalet pozisyonunda tutmazsam rahat yapamiyor. Duzenleyici surubu birakmamiz lazim artik ama kabizlikta hic azalma olmuyor. Tam oldu diyorum yeniden basliyor. Cocuk gastroentoroloji uzmanina gidicez galiba, dr.muz onu onerdi. Birde uzman gorsun dedi.

Bizimde ek gıdaya ilk başladığımızda kabızlık vardı ama şuan yok şükür mutlaka yapıyor 1 gün yapmazsa ertesi gün yapıyor ıkınarak bazen günde 2 3 defa yapıyor ben yulaf ve yesil kabagi pişirip veriyordum ve bi kaç saat içinde yapıyordu hergun veriyordum omletli yulaf bile yapıyordum insaallah fayda sağlar kefir duymuştum kayısıda bize fayda etmedi

Canim her yemeğine zeytinyağı katıyorum günde bir bazen iki yapıyor hiç sorun yaşamadık dene zeytinyağını. Kayısı ve erik kuruşunu sıcak suda bekletip ezip muhallebiye katanlar var o da çok işe yariyormus özellikle kahvaltıda ver mide boşken. Birde su icmesi nasıl? Eğer azsa ona dikkat edebilirsin

Kızlar iyi akşamlar çok yoğun bir süreç oldu bayram okul ev sınavlar vs. Çok da hasta olduk buraya yazmak cevap vermek içimden o kadar geliyor ki hatta böyle anneler olarak bir kahve içip dertlessek ahh ahh.. bizim derdimiz ek gıda. Pütürlü gıda yemiyor pankek köfte vb hiç ilgisini çekmiyor ağzını kitliyor. Varsa yoksa çorba muhallebi. Böyle beslenemiyor gıdadan eksik kalıyor. Instamomlar yemek tarifleri paylaşıyor aklım şaşıyor. Köfteler mantılar dolmalar ne bileyim bir benimki mi böyle bebeklerinize neler yapıyorsunuz sıkıştım kaldım tarif uretemiyorum. Tel şehriyeli çorba ve muhallebi meyve pureleri bu kadar bu arada yumurta alerjiniz var tarifler tıkanıyor

hep püreyemi alıştırdın cnm

hep püreyemi alıştırdın cnm
Benimki püre, muhallebi tarzı yemek istemiyor artık. Beyefendi kendi kaşığını da beğenmiyor, ağzı küçücük, benim kaşığımla yemek istiyor. Çorbaları taneli olursa içiyor, yoksa ekmek atıyorum içine biraz.
Bir de dün ilk defa pazara gittik oğlumla. Ben domates alırken, yandaki tezgahtan bir tane salatalık almış. Bi baktım kemiriyor amcaya kusura bakma amca, ne kadar bu dedim. Helaldir, afiyet olsun dedi aç kalmaz benim oğlan. Bir de yerde ne bulursa parmak ucuyla iyice bastırıp, parmak ucuna yapıştırıp ağzına götürüyor. Her gün süpürge çalışıyor evde.
Günlük dışarı çıkarmaya başladım. Günde bazen bir bazen iki kere çıkıyoruz, çocukları görünce neşeleniyor, onların yanına gitmek istiyor. Elinden tutunca dedeler gibi yürümeye başlıyor babasının okuluna götürüyorum, halı sahada yürütüyorum biraz . Ay ne yorucuymuş anne olmak. Çocuk istemek büyük delilik gerçekten

bacım sen parayı ver poşeti ver gidip alışverişi yapsın
bence parada verme
o tatlılığa herşeyi beleşe getirir

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim umarım sadece yediklerindendir. Kızım günde ortalama 2 kere kaka yapar. muhallebi, ekmek gibi unlu şeyleri çok nadir veriyorum. Balkabağı mevsiminde balkabağı çorbası yapardım onu içer içmez kaka yapardı. Armut çok işe yarar suyu veya püresini verebilirsiniz. Yulaf ezmesinin içine karıştırıp da verebilirsiniz. Bir de avokado çok çalıştırıyor bağırsaklarını. Her yemeğine mutlaka çiğden zeytinyağı eklerim yani pişmiş yemeğin üstüne sonradan dökerim. Elma, pirinç unu, tarhana, patates vs kabız yapar

Arkadaşlar merhaba. Nasılsınız, herkesler iyidir umarım. Size bir şey danışmak istiyorum. Benim oğlan asla hiç bir şeyi ağzına götürmüyor. Dişlemiyor, kendi yemiyor, biraz zorlarsam ağlıyor. Bayadır böyle. Neden olabilir ya. Sadece elimle besleyebiliyorum ya da işte kaşıkla. Blw yapan annelere çok özeniyorum cidden. Kendi de herhangi bir şeyi alıp dişlemiyor, dişleri de çıktı ama parmağıyla kaşıyordu. Nasıl alıştırıcam ya. Bi ara yaptı, kendi yedi, hata ettim çok batıyo diye ben yedireyim dedim ve bitiş o bitiş, bıraktı gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…