2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Ben yoğurdu genelde meyveyle karıştırıp veriyorum kayısı muz yulaf falan
Cıvık şeyleri yemiyorlar yulafı kıvam alması için ekliyorum güzel oluyor
Teşekkür ederim canım 🤗 Ben de bugün muzla deneyeceğim, inşallah onda sorun çıkarmaz

İyi akşamlar kızlar :KK25:
Bebeklerinize neler yediriyorsunuz ?
Kaç öğün yiyorlar, saatleriniz nasıl?
1-2-3 günlük menünüzde neler var?
Ben de yazayım bilmiyorum böyle gidiyor şimdilik ama iyi mi..
Sabah 8 gibi kalkıyor en geç, portakal ve bir meyveyle demir ilacını veriyorum. Yarım portakal yiyor genelde. Sonra ilk uykusu oluyor, uyanınca kahvaltı ediyoruz en erken 11 falan en geç 1e sarktığı bile oluyor. Peynir zeytin krep ya da sebzeli yumurta yanında yulaf ya da başka bir şeyler, dut özü falan. Sonra 2. Uyku sonrası yoğurt ya da hurma gibi basit birşeyler saat 4 ya da 5 oluyor. Akşam da yemeği et ve sebze bir arada, bazen yanına çorba. Mesela bugun kıyma patatesli köfte ve ezogelin vardı. Balığa yeni başladık haftada 1, 50 60 gram yediririm diye düşünüyorum. Tavuğa da yeni başladık. Balık ve tavuğu tuzsuz yiyemedi fena öğürdü ama.
Bu şekilde bende de. Aralarda emiyor tabi kafasına göre ve uykudan uyanınca. Emdikten 1 saat kadar sonra yediriyorum genelde. Emmezse eğer çok daha iyi yiyor tabi. Kahvaltı olayımız biraz karışık, saatine öne alıcam ama 10 aylıkken falan alırım heralde bakalım tavrına göre şimdilik meyve ile doyuyor başka bir şey istemiyor.

Kızlar yulafı nasıl veriyorsunuz?
Bi tarif var aşırı seviyor oğlum.1 yemek kaşığı yulafı üstünü geçecek şekilde pişiriyorum.İçine tuzsuz dil peyniri koyup eritiyorum.1 yumurta kırıp karıştırdıktan sonra tavada zeytinyağında pişiriyorum.Gerçekten lezzetli oluyor.Ya da ara öğünde pişirip ya içine elma ya muz ya pekmez koyup yediriyorum.Öyle de güzel oluyor.

Bi tarif var aşırı seviyor oğlum.1 yemek kaşığı yulafı üstünü geçecek şekilde pişiriyorum.İçine tuzsuz dil peyniri koyup eritiyorum.1 yumurta kırıp karıştırdıktan sonra tavada zeytinyağında pişiriyorum.Gerçekten lezzetli oluyor.Ya da ara öğünde pişirip ya içine elma ya muz ya pekmez koyup yediriyorum.Öyle de güzel oluyor.
Suyunu iyice çekiyor mu yulaf, yoksa biraz sulu mu kalıyor? Ben de deneyeyim boyle

İyi pazarlar anneler. Aklıma takıldı bebeklerinizi denize sokarken ne giydireceksiniz? Mayo bezlere baktim ama normal külot giydirin daha iyi çünkü sızdırıyor ve şişiyor demişler. Siz ne kullanmayi düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler siz neler giydirmiştiniz?

İyi pazarlar anneler. Aklıma takıldı bebeklerinizi denize sokarken ne giydireceksiniz? Mayo bezlere baktim ama normal külot giydirin daha iyi çünkü sızdırıyor ve şişiyor demişler. Siz ne kullanmayi düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler siz neler giydirmiştiniz?
Ben ilk kızımda mayo bez kullandım. 6 buçuk aylık falandı ilk gittiğimizde. Şişme yada sızdırma gibi bir sorun olmadı. Tabiki taktiğin zamanki gibi incecik kalmıyor ama rahatsız edecek gibi şişme olmuyor. Zaten ne kadar süre kalacak altında idare ediliyor. Üzerine de mayo giydiriyorum ben. Bebisinkilerde şimdiden hazır, tatilin gelmesini bekliyoruz :KK49:

Ben ilk kızımda mayo bez kullandım. 6 buçuk aylık falandı ilk gittiğimizde. Şişme yada sızdırma gibi bir sorun olmadı. Tabiki taktiğin zamanki gibi incecik kalmıyor ama rahatsız edecek gibi şişme olmuyor. Zaten ne kadar süre kalacak altında idare ediliyor. Üzerine de mayo giydiriyorum ben. Bebisinkilerde şimdiden hazır, tatilin gelmesini bekliyoruz :KK49:
Peki hangi markanın mayo bezini kullanmıştınız?

Selamlarr Emzirip augmentin kullanan oldu mu hiç aranızda? Faranjit oldum sağlık ocağı verdide
Yeni gördüm baya olmuş yazali ama bende bütün kış faranjit çektim kaç kez gittiysem antibiyotik vermediler emzirdigim için. gargara verip gönderdiler. Gecelerce uyuyamadım öksürükten o kadar kötüydü yani yeni yeni rahatladim çok şükür. Çok illet Allah şifa versin

Eğer hala varsa piyasada oğluma huggies kullanmıştım giö de şişme sızdırma yapmadı. Normal külotla nasıl girdiriyormuş insanlar hayret doğrusu bebek bu yani kaka yapabilir.

Canım yediğin bişeyler yapıyordur. Ya da bezin markası
İlk doğduğu günden beri sleepy natural kullanıyorum ek gıdaya geçtik geçeli pişik başladı dermo trosyd u sürekli kullanırsam iyi ama bir iki kez diğer pişik kremlerini sürsem hemen kızarıyor beni emmiyor bu arada sadece 2ay emdi ek gıdada baya asitli kaka yapıyor sürekli yoğurt veriyorum belki de ondan oluyordur

X