Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım yediğin bişeyler yapıyordur. Ya da bezin markasıBezini sık değiştiriyorum 15-20 dk havalandırıyorum dermo trosyd u bize aile hekimi vermişti bazen fayda ediyor bazen etmiyor sürekli pişik değil ama bir geçiyor iki gün sonra tekrar başlıyor hep böyle devam ediyor şaşırdım artık kim ne derse deniyorum
Ne çektik bu bebelerdenAyni durum bizde de var canim emmdi emmedi bu zamana geldik suan yine emmiyor sutu de icmiyor mamayida az biraz yemek agzini bile acmiyor
Canım kızım tam bir kucak aşığı on dakika sağmak için kırk takla atıyorum sonra süresi içinde içilmemiş sütler çöpe. Artık akışa bıraktım elimden geleni yapacağım yine debenm kızım hiç emmedi hiç hemde... ara ara emseydi hala sağıyor olurdum bende sanırım..
bence sağ cnm anne sütü nimet resmen...
buzluğa at.. herşeyde anne sütü kullanabilirsin
Ay biz de öle yediriyorduk uyuyunca ağzımdan emziği çekip biberonu veriyordum ama bizimki de artık ağzını kilitliyor açmıyor anneler hep aynıyız galibaCanim benim bizimki 4 aylik bile degildi meme+mama reddinde ben 10 gun emzirebilmistim gerisi mamaydi ilk basta dedigin gibi cok hizli iciyodu mamasini bitiriyodu ama 4 aylij bile olmadan birakti gitmedigim doktor kalmadi ek gida veremiyorum mama yediremiyorum ayagimda salliyodum iyice uykuya dalinca yavasca emzigini alip biberonu veriyodum iciyodu biraz farkedince hemen yine katiliyodu icmiyodu vs e buyumeye basladikca dahada zorlandi sadece uykuda yedirebildigim mamayi uykulari kisalinca daha az yemeye basladi doktor meme reddi yasanir ama mama biberon reddinide simdi duyuyorum diyodu suluklar biberonlar bardak kasik heryolla cok zor gecirdik simdi 10 aylik ve ilk defa hic zorlanmadan süt icti dun videoya cektim hattaha arada bakip mutlu oluyorum duzelmedi yani bizde ama cok sukur ek gidalarla bir sekilde destekliyorum zayifta minigim bana gore ama gelisimi iyiymis 8700 kg 1770 dogmustu zaten minyonda olcak galiba cok dertliymisim anlattimda anlattim ben varim iste arkadasim allah sabir versin sana simdiden yogurdunu mamayla mayaliyorum sut eklenen mamalara mamasini koyuyorum oyle geciyoruz
Ben kullandım canım hem de 2 kutu üst üsteSelamlarr Emzirip augmentin kullanan oldu mu hiç aranızda? Faranjit oldum sağlık ocağı verdide
selam cnmİyi akşamlar kızlar
Bebeklerinize neler yediriyorsunuz ?
Kaç öğün yiyorlar, saatleriniz nasıl?
1-2-3 günlük menünüzde neler var?
Teşekkür ederim canımselam cnm
ben 3 bazen 4 öğün bile veriyorum ek gıda artık
biliyorsun bizde anne sütü yok
mama yerine ek gıda vermeyi tercih ediyorm... sabah uyanınca mama gece uyurken mama istiyor illaki veriyorm
gün içinde mamayı nerdeyse kullanmıorm ara sıra takviye amaçlı kullanıyorm
sabah
gün aşırı yumurta veriyorum
zeytin
peynir
pankek yapıyorum
öğlenleri
işte o gün sırada ne varsa bu zamana kadar verdiğim sebsezleri veriyorm
avokado
pırasa
pazı
brokoli
bal kabağı
kabak vs vs vs gibi
aralarda ve akşam o günkü menüsü yiyor farklı bişey yapmıyorm
Siz yemeklerinizi bebişe göre mi ayarlıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Biz kızıma özel yapıyoruz ama o sürekli bizimle yemek yemek istiyor bizim yediklerimİden istiyor (hoş iki kere yiyip bırakıyor ( ama tuz salça soğan falan kavurup yaptığımız için ben vermiyorum siz beraber yiyoruz deyince merak ettim nasıl yapıyorsunuz belki bize de fikir olurselam cnm
ben 3 bazen 4 öğün bile veriyorum ek gıda artık
biliyorsun bizde anne sütü yok
mama yerine ek gıda vermeyi tercih ediyorm... sabah uyanınca mama gece uyurken mama istiyor illaki veriyorm
gün içinde mamayı nerdeyse kullanmıorm ara sıra takviye amaçlı kullanıyorm
sabah
gün aşırı yumurta veriyorum
zeytin
peynir
pankek yapıyorum
öğlenleri
işte o gün sırada ne varsa bu zamana kadar verdiğim sebsezleri veriyorm
avokado
pırasa
pazı
brokoli
bal kabağı
kabak vs vs vs gibi
aralarda ve akşam o günkü menüsü yiyor farklı bişey yapmıyorm
hyr cnm bizim yemeklerimizden vermiyorum hatayda acı kültürü cok bizim yemekler çoğu zaman acı oluyorSiz yemeklerinizi bebişe göre mi ayarlıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Biz kızıma özel yapıyoruz ama o sürekli bizimle yemek yemek istiyor bizim yediklerimİden istiyor (hoş iki kere yiyip bırakıyor ( ama tuz salça soğan falan kavurup yaptığımız için ben vermiyorum siz beraber yiyoruz deyince merak ettim nasıl yapıyorsunuz belki bize de fikir olur
Benimki sabah uyanmış olursa 8 gibi kahvaltı yapıyor yumurta peynir zeytin, haftasonu biraz daha geç oluyor krep yapıyorum arada patates falanda koyuyorum. Süt içip uyuyor.İyi akşamlar kızlar
Canım ben bebek için tuzsuz biber domates karışık salça kullanıyorum. Hiç tuz atmıyorum. Salçayi da zeytinyağında kavururuyorum.. onun yemekleri ayrı oluyor o yüzden.Siz yemeklerinizi bebişe göre mi ayarlıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Biz kızıma özel yapıyoruz ama o sürekli bizimle yemek yemek istiyor bizim yediklerimİden istiyor (hoş iki kere yiyip bırakıyor ( ama tuz salça soğan falan kavurup yaptığımız için ben vermiyorum siz beraber yiyoruz deyince merak ettim nasıl yapıyorsunuz belki bize de fikir olur
Bizde sabah uyanma saatine göre 1 yumurta kesin veriyorum yanına tahin pekmez domates zeytin avakado mücver bunlardan dönüşümlü çeşit yapıyorum evde ne varsa ona göre dönüşümlü. Sonra öğleden önce 1 muz yiyor muza bayılıyor. Öğlen muhallebi tarzında bişeyler yapıyorum elma vs gibi bi meyveyle tatlandırıp onu veriyorum. Aksamda corba yanına et köfte veya sebze haslama yada direk yemek tarzı bişey yapıyorum kendisine. Et köfte , mantı yapıp buzluga attım krndisine göre kuzu etiyle tuzsuz pratik oluyor bazen ara öğünlerinde de pişiriyorum. Bize tava yapcaksam mesela onada yiyecegi sebzelerden koyup fırın posetiyle yanında ayrı pişiriyorum pilav sarma vs de yapıyorum aradaİyi akşamlar kızlar
Maşallah sizin menü bayağı zenginmişBizde sabah uyanma saatine göre 1 yumurta kesin veriyorum yanına tahin pekmez domates zeytin avakado mücver bunlardan dönüşümlü çeşit yapıyorum evde ne varsa ona göre dönüşümlü. Sonra öğleden önce 1 muz yiyor muza bayılıyor. Öğlen muhallebi tarzında bişeyler yapıyorum elma vs gibi bi meyveyle tatlandırıp onu veriyorum. Aksamda corba yanına et köfte veya sebze haslama yada direk yemek tarzı bişey yapıyorum kendisine. Et köfte , mantı yapıp buzluga attım krndisine göre kuzu etiyle tuzsuz pratik oluyor bazen ara öğünlerinde de pişiriyorum. Bize tava yapcaksam mesela onada yiyecegi sebzelerden koyup fırın posetiyle yanında ayrı pişiriyorum pilav sarma vs de yapıyorum arada
Doğumdan sonra enfeksiyon olmaması için 10 gün kullanmıştım hem de emziriyordum sorun olmamıştıSelamlarr Emzirip augmentin kullanan oldu mu hiç aranızda? Faranjit oldum sağlık ocağı verdide
Sabah haşlanmış ya da tavaya kırılmış yumurta sarısı (çok nadir 1 bütün sarı yiyor)İyi akşamlar kızlar
Haftada 2 g0n balık sizde mi yiyorsunuz canım bebek için mi.pişiriyorsınSabah haşlanmış ya da tavaya kırılmış yumurta sarısı (çok nadir 1 bütün sarı yiyor)
Haftada 1-2 gün akşamdan suya koyup tuzunu aldığım zeytin
Peynirle hiç arası yok bazen labne peynir yiyor
Kendi yaptığım siyez ekmeğinden çok çok az tadımlık. üstüne çok az tereyağı sürüyorum
Yumurtayla mutlaka zeytinyağı veriyorum zeytinyağını sonradan üstüne çiğ yağ olarak döküyorum
Avokado varsa yiyor
Yumurta vermezsem yulaf ezmesi veriyorum içine elma rendesi,ceviz,tarçın ve tereyağı koyuyorum
Öğlen çorba ya da sebze yemeği
Yine yağsız kavurmadan pişirdiğim yemeğin üzerine zeytinyağı döküyorum.
Yayla çorbası,tarhana,mercimek ya da mevsim sebzelerinden çorba(dolapta ne varsa) çorbaların içine bazen yulaf,bebek irmiği ,siyez unu ya da ruşeym ekliyorum
Rendelenmiş havuçlu ıspanak çok seviyor
Balkabağı
Kabak
Havuc
Avokado
Pancar
Yerelması gibi sebzeler yiyor
Akşamüstü 150 ml yoğurt
Akşam
tuzsuz hazırlanmış köfte(kapaklı buğulama şeklinde pişiyor)
Çorba çeşitleri
Özel tahıllı sebzeli prebiyotikli muhallebi karışımı
Sebze yemekleri
Kıymalı yemekler
Bunlardan birini yapıyorum
Yine hepsi yağı sonradan eklenmiş kavrulmamış ve tuzsuz olarak.
Haftada 2 gün balık mutlaka yiyor
Kuru nane,tarçın,kekik gibi baharatlar kullanıyorum bazen
Meyveleri araöğün ya da yemeklerden sonra veriyorum
Her öğünü ayrı pişiriyorum dolapta bekletip ertesi gün vermiyorum(evet çok zor oluyor)
Yemekleri bizimle birlikte yemek saatlerinde yiyor
Canım bizim seninle baya bi farkımız vardır muhtemelen ama bende anlatayım ne hitmetse bebişim ve yaşlım uyuyor ve ben fırsat bilip uyumadım sabah 08:00 180 ml süt içiyor saat 10:00-10:30 arası kahvaltı (bir yumurta sarısı 1 dilin peynir 1 ceviz rendesi 1 çay kaşığı pekmez 3 bebe bisküvisi 90 ml. Süt 1 yemek kaşığı aptamil kahvaltı o toz olanlardan koyuyorum kıvam olsun diye karıştırıyorum) sonra oyna uyu uyan 14:00 1 kase yoğurt 16:001 kase çorba ( 3 kepçe kendimize versiğimizden fazlası kadar koyuyorum ekmekte doğruyorum içine) 19:30 bşzimle akşam yemeği 1 kase çorba 2 kepçe kadar ekmekli biraz yemek biraz ona yaptığım bulgur varsa ama mutlaka yoğurt var şöyle söyleyeyim bizimki yoğurtsuz yemek yemiyo her öğünde yoğurt mutlaka veriyorum yemekleride yemek ama önde yoğurt oluyo kaşığında yani öyle kandırıyorum yatmadan önce 22:00 da 120 mp süt yani toparlarsak günde 3 öğün yiyo ama değişiyo mesela bugün sabah sütünü içti kahvaltısını yaptı üstüne 1 ona bir kendime zeytinyağına yumurta kırdım versem beyazınıda yicek potansiyeldeydi yoğurdum azdı bebe bisküvisiyle verim dedim iyiki öle yapmışım 2 kase yedi sütve kahvaltıdan sonra yoğurt öğününü sonraki öğünde çorba verdim maşallah yedi baktım sorun yok 1 kase daha hazırladım yarısını yedi sonra akiam yemeğindede 1 kase çorba bulgur yapmıştım ona özel yedi 1 kasede yoğurt baktım kuzumun iştahı yerinde rahat uyusun bari dedim 120 mş gece sütünü pirinç unlu yaptımama yarın sabah süt içemeye bilir zorlamıyorum 10-11 arası kahvaltısı stabil sonra 14:00da 1 kase toğurt 3 yemek kaşığı susuz olarak 16:001 kase çorba 19:30 yemeği 22-23 arası 120 ml sütü yaniİyi akşamlar kızlar
Benimki sabah uyanmış olursa 8 gibi kahvaltı yapıyor yumurta peynir zeytin, haftasonu biraz daha geç oluyor krep yapıyorum arada patates falanda koyuyorum. Süt içip uyuyor.
Kalkınca meyve yiyor. Elma,armut,muz gibi bazen yanında yoğurt yiyor ama pek sevmiyor onu. sonra yine süt içiyor.
Öğlen 1 gibi geliyorum emip uyuyor. Akşamda çorba yada sebze yiyor.
Tarhana, ve mercimek içiyor yogurt çorbası ve sehriye deneyecegim.
Brokoli, karnabahar, pırasa, patates , havuçtan bir yada ikisini bulgur yada yulafla haşlıyorum soğanda koyuyorum artık. Blenderdsn pütürlü olacak şekilde çekiyorum.
Bazen yulafla kuru meyveleri haşlayip çekiyorum.kahvalti yada ara öğün olarak veriyorum.
Ama benimki doyumluk yemiyor. En fazla 10 kaşık falan yiyordur.
Bizde sabah uyanma saatine göre 1 yumurta kesin veriyorum yanına tahin pekmez domates zeytin avakado mücver bunlardan dönüşümlü çeşit yapıyorum evde ne varsa ona göre dönüşümlü. Sonra öğleden önce 1 muz yiyor muza bayılıyor. Öğlen muhallebi tarzında bişeyler yapıyorum elma vs gibi bi meyveyle tatlandırıp onu veriyorum. Aksamda corba yanına et köfte veya sebze haslama yada direk yemek tarzı bişey yapıyorum kendisine. Et köfte , mantı yapıp buzluga attım krndisine göre kuzu etiyle tuzsuz pratik oluyor bazen ara öğünlerinde de pişiriyorum. Bize tava yapcaksam mesela onada yiyecegi sebzelerden koyup fırın posetiyle yanında ayrı pişiriyorum pilav sarma vs de yapıyorum arada
Sabah haşlanmış ya da tavaya kırılmış yumurta sarısı (çok nadir 1 bütün sarı yiyor)
Haftada 1-2 gün akşamdan suya koyup tuzunu aldığım zeytin
Peynirle hiç arası yok bazen labne peynir yiyor
Kendi yaptığım siyez ekmeğinden çok çok az tadımlık. üstüne çok az tereyağı sürüyorum
Yumurtayla mutlaka zeytinyağı veriyorum zeytinyağını sonradan üstüne çiğ yağ olarak döküyorum
Avokado varsa yiyor
Yumurta vermezsem yulaf ezmesi veriyorum içine elma rendesi,ceviz,tarçın ve tereyağı koyuyorum
Öğlen çorba ya da sebze yemeği
Yine yağsız kavurmadan pişirdiğim yemeğin üzerine zeytinyağı döküyorum.
Yayla çorbası,tarhana,mercimek ya da mevsim sebzelerinden çorba(dolapta ne varsa) çorbaların içine bazen yulaf,bebek irmiği ,siyez unu ya da ruşeym ekliyorum
Rendelenmiş havuçlu ıspanak çok seviyor
Balkabağı
Kabak
Havuc
Avokado
Pancar
Yerelması gibi sebzeler yiyor
Akşamüstü 150 ml yoğurt
Akşam
tuzsuz hazırlanmış köfte(kapaklı buğulama şeklinde pişiyor)
Çorba çeşitleri
Özel tahıllı sebzeli prebiyotikli muhallebi karışımı
Sebze yemekleri
Kıymalı yemekler
Bunlardan birini yapıyorum
Yine hepsi yağı sonradan eklenmiş kavrulmamış ve tuzsuz olarak.
Haftada 2 gün balık mutlaka yiyor
Kuru nane,tarçın,kekik gibi baharatlar kullanıyorum bazen
Meyveleri araöğün ya da yemeklerden sonra veriyorum
Her öğünü ayrı pişiriyorum dolapta bekletip ertesi gün vermiyorum(evet çok zor oluyor)
Yemekleri bizimle birlikte yemek saatlerinde yiyor
Kızlar çok teşekkür ederim, çok güzel alternatifler öğrendim sizlerdenCanım bizim seninle baya bi farkımız vardır muhtemelen ama bende anlatayım ne hitmetse bebişim ve yaşlım uyuyor ve ben fırsat bilip uyumadım sabah 08:00 180 ml süt içiyor saat 10:00-10:30 arası kahvaltı (bir yumurta sarısı 1 dilin peynir 1 ceviz rendesi 1 çay kaşığı pekmez 3 bebe bisküvisi 90 ml. Süt 1 yemek kaşığı aptamil kahvaltı o toz olanlardan koyuyorum kıvam olsun diye karıştırıyorum) sonra oyna uyu uyan 14:00 1 kase yoğurt 16:001 kase çorba ( 3 kepçe kendimize versiğimizden fazlası kadar koyuyorum ekmekte doğruyorum içine) 19:30 bşzimle akşam yemeği 1 kase çorba 2 kepçe kadar ekmekli biraz yemek biraz ona yaptığım bulgur varsa ama mutlaka yoğurt var şöyle söyleyeyim bizimki yoğurtsuz yemek yemiyo her öğünde yoğurt mutlaka veriyorum yemekleride yemek ama önde yoğurt oluyo kaşığında yani öyle kandırıyorum yatmadan önce 22:00 da 120 mp süt yani toparlarsak günde 3 öğün yiyo ama değişiyo mesela bugün sabah sütünü içti kahvaltısını yaptı üstüne 1 ona bir kendime zeytinyağına yumurta kırdım versem beyazınıda yicek potansiyeldeydi yoğurdum azdı bebe bisküvisiyle verim dedim iyiki öle yapmışım 2 kase yedi sütve kahvaltıdan sonra yoğurt öğününü sonraki öğünde çorba verdim maşallah yedi baktım sorun yok 1 kase daha hazırladım yarısını yedi sonra akiam yemeğindede 1 kase çorba bulgur yapmıştım ona özel yedi 1 kasede yoğurt baktım kuzumun iştahı yerinde rahat uyusun bari dedim 120 mş gece sütünü pirinç unlu yaptımama yarın sabah süt içemeye bilir zorlamıyorum 10-11 arası kahvaltısı stabil sonra 14:00da 1 kase toğurt 3 yemek kaşığı susuz olarak 16:001 kase çorba 19:30 yemeği 22-23 arası 120 ml sütü yani
Ben yoğurdu genelde meyveyle karıştırıp veriyorum kayısı muz yulaf falanKızlar çok teşekkür ederim, çok güzel alternatifler öğrendim sizlerden
Benim oğlan da 3-4 öğün yiyor. Ama az yiyor. Kilosu falan iyi sıkıntımız yok şükür. Ben de pek zorlamıyorum açıkçası.
Yalnız yoğurt yemeyi pek istemiyor. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim onu düşünüyorum