Ben de kendi doktorumuzun tuhaf yönlendirmelerine dayanamayarak alerji doktoruna geçiş yaptım ve yumurtaya da alerjisi olduğunu öğrendim. Bize de alerji maması başladı ben de sadece anne sütü veriyordum. Kaç cc mama veriyorsun ve içiyor mu ? Ben kaşıkla biraz zorlayarak veriyorum ya da bir şeylerin içine karıştırarakAlerjik bebişi olan hanımlaar,biz şimdi naapıcaz? Alerji doktoruna gittiniz mi? Hikayeniz,planınız nedir?
Benim kızımın her zaman yeşil ve mukuslu bi kakası vardı alerji testleri yapıldı birşey çıkmadı,hep huysuz bir bebekti. Geçen hafta itibariyle kakasında kan gördüm,doktorumuz çok katı bi diyet ve alerji maması verdi. Geçen haftaya kadar sadece anne sütü içiyordu.
Bi hafta boyunca kan yoktu ama dün gene gördüm. Sizi kendi doktorunuz mu takip ediyor yoksa alerji doktoruna gidiyor musunuz?
İçmiyor maalesef,günde maksimum 60-90 cc arası içirebilirsek bi kez içirebiliyoruz. Bugün daha hiç içmedi mesela. Alerji doktoru size test vs yaptı mı? Nasıl buluyor neye alerjisi olduğunu? Bende şu an yumurta,dana eti,süt ürünleri,kırmızı meyveler,baharatlar vs herşey yaşak. Haşlanmış patates yiyip duruyorumBen de kendi doktorumuzun tuhaf yönlendirmelerine dayanamayarak alerji doktoruna geçiş yaptım ve yumurtaya da alerjisi olduğunu öğrendim. Bize de alerji maması başladı ben de sadece anne sütü veriyordum. Kaç cc mama veriyorsun ve içiyor mu ? Ben kaşıkla biraz zorlayarak veriyorum ya da bir şeylerin içine karıştırarak
Ben de bekliyorumEk gıda için 180 günü bekleyen tek biziz galiba
Deri testi yaptı. Ama ondan da önce ben kakasını takip ediyordum fıstık Ceviz tahin sütte kan geliyor diye yemiyordum. Deri testinde yumurta da çıktı.İçmiyor maalesef,günde maksimum 60-90 cc arası içirebilirsek bi kez içirebiliyoruz. Bugün daha hiç içmedi mesela. Alerji doktoru size test vs yaptı mı? Nasıl buluyor neye alerjisi olduğunu? Bende şu an yumurta,dana eti,süt ürünleri,kırmızı meyveler,baharatlar vs herşey yaşak. Haşlanmış patates yiyip duruyorum
Deri testini nasıl yapıyor? İnstagramda gördüm ama kesik mi atıyor? İğneyle mi veriyor? Tam anlayamadımDeri testi yaptı. Ama ondan da önce ben kakasını takip ediyordum fıstık Ceviz tahin sütte kan geliyor diye yemiyordum. Deri testinde yumurta da çıktı.
Bir tane aparat var ucu sivri onu deriye bastırıyor bana yaptı doktor böyle hissedecek şimdi diye benim çok acımadı ama tabi bebek ağladı. Üzerine de o batırdığı yerlere gıdaları sürüyor bekliyorsun kızaranların çapını ölçerek değerlendiriyor. Sen tek tek gıdaları en az 5 er gün diyetine ekleyerek çocuğu gözlemleyebilirsin belkiDeri testini nasıl yapıyor? İnstagramda gördüm ama kesik mi atıyor? İğneyle mi veriyor? Tam anlayamadım
Peki ne dedi doktor geçer mi dedi? 2 yaşına kadar geçiyormuş genelde ama? Ne çok sordum di mi
Doktor kontrol randevusunu telefonla verdi,bakalım aradığında ne diyecek nasıl yönlendirecek. Alerjik bebeklerde ek gıdaya erken başlamak gerekiyormuş.Bir tane aparat var ucu sivri onu deriye bastırıyor bana yaptı doktor böyle hissedecek şimdi diye benim çok acımadı ama tabi bebek ağladı. Üzerine de o batırdığı yerlere gıdaları sürüyor bekliyorsun kızaranların çapını ölçerek değerlendiriyor. Sen tek tek gıdaları en az 5 er gün diyetine ekleyerek çocuğu gözlemleyebilirsin belki
Ben başladım illa 180 günü beklemeye gerek yok hiç sorun olmuyorDoktor kontrol randevusunu telefonla verdi,bakalım aradığında ne diyecek nasıl yönlendirecek. Alerjik bebeklerde ek gıdaya erken başlamak gerekiyormuş.
Ben normal çocuk doktoruna gittim tahlilde yaptı (kan ve kaka)sonra bizi alerji doktoruna yönlendirdi ordaki doktorda muayene etti bana 3 hafta süt ürünleri diyeti verdi sadece şimdi 1 hafta oldu son 3 gündür çok şükür kalasında kan yok ondan önce de küçük mercimek tanesi kadar oldu Insallah geçer 3 hafta sonrasında hafiften açılarak denenecekmis sanirim bakalim bekliyoruz benim kuzenim alerji doktoru başka şehirde onlara konuştum ida doğru yonlendirilidgini söyledi yavaştan ek gıdaya geçmeli şöyledi bende 3 gün kuralıyla başladım havuç tayız simdiAlerjik bebişi olan hanımlaar,biz şimdi naapıcaz? Alerji doktoruna gittiniz mi? Hikayeniz,planınız nedir?
Benim kızımın her zaman yeşil ve mukuslu bi kakası vardı alerji testleri yapıldı birşey çıkmadı,hep huysuz bir bebekti. Geçen hafta itibariyle kakasında kan gördüm,doktorumuz çok katı bi diyet ve alerji maması verdi. Geçen haftaya kadar sadece anne sütü içiyordu.
Bi hafta boyunca kan yoktu ama dün gene gördüm. Sizi kendi doktorunuz mu takip ediyor yoksa alerji doktoruna gidiyor musunuz?
Mama sandalyesi kullanıyor musunuzBen başladım illa 180 günü beklemeye gerek yok hiç sorun olmuyor
Bende sizin denediğiniz sistemi denemeyi planlıyorum,blw deniyor sanırım. Peki kendi mi yiyor siz mi veriyorsunuz?Ben normal çocuk doktoruna gittim tahlilde yaptı (kan ve kaka)sonra bizi alerji doktoruna yönlendirdi ordaki doktorda muayene etti bana 3 hafta süt ürünleri diyeti verdi sadece şimdi 1 hafta oldu son 3 gündür çok şükür kalasında kan yok ondan önce de küçük mercimek tanesi kadar oldu Insallah geçer 3 hafta sonrasında hafiften açılarak denenecekmis sanirim bakalim bekliyoruz benim kuzenim alerji doktoru başka şehirde onlara konuştum ida doğru yonlendirilidgini söyledi yavaştan ek gıdaya geçmeli şöyledi bende 3 gün kuralıyla başladım havuç tayız simdi
Ben cok yoğun yaşamıştım canım adet sancısından daha fazlaArkadaslar 5.hafta kasık ağrısı yaşayan varmı
Ben kaşıkla veriyorum daha tutamıyor birde oturamıyor ben pusette yediriyorumBende sizin denediğiniz sistemi denemeyi planlıyorum,blw deniyor sanırım. Peki kendi mi yiyor siz mi veriyorsunuz?
Kıyamaam kaşık tabi tutamazda mıncıklatıyorlar yaBen kaşıkla veriyorum daha tutamıyor birde oturamıyor ben pusette yediriyorum
Şimdi 5 aylık artık mama sandalyesinin iki yanına havlu sıkıştırarak paket yapıyorum saldalyeye dik dursun diyeMama sandalyesi kullanıyor musunuz
bende olmadım daha.. normalmiş cnmKızlar ben hala adet olmadım normal mi