2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Merhaba :KK3: bugünkü menüm

Kahvaltı:
2 dilim tb ekmeği
2 yk patates-soğan kavurma
Dereotlu maydanozlu kaşarlı omlet
1 kk kaşar peyniri, 1 kk köy peyniri
dereotu, maydanoz
1 kk Tahin helvası

Ara öğün:
10 fındık, 10 badem, 5 kaju,
1 yk kuru üzüm, 3 hurma

Öğle yemeği:
2 kepçe şehriye çorbası
1 kase yoğurt

Ara öğün:
1 havuç

Akşam yemeği:
8 sıkım etli çiğ köfte
2 sb ayran
Yeşillik

Ara öğün:
3 kivi

Su: 3,5 litre
Spor: yok.

Balkabağını seviyorlar iyi yapmışsın yarasın 😅 ben organik sebzeler satan bir yerden alıyorum tane ile
Aynen daha sonra havuca sonrada patara geçeceğim bakalim insallah alışır ama ben sadece bir öğün vereyim diye düşünüyorum en kotu ocak ayina kadar 6 ayını doldursun sonra diyerlerine geceyim diyorum sen nasıl yapacaksın

Kızlar size bir şey sormak istiyorum,ek gıdaya geçiş için hazırlık yapıyorum,bir çok ürün görüyorum. Bu “weck”denilen ağzı vakumlu kavanozları herkes tavsiye ediyor. Ama fiyatı çok yüksek. Bunların normal kullandığımız kapaklı kaselerden farkı ne? Bilen/kullanan var mı?

Eklentiler

• FB7583D9-47AE-43A9-B1CD-209BBF2CD45E.png
    FB7583D9-47AE-43A9-B1CD-209BBF2CD45E.png
    399,9 KB · Görüntüleme: 42
kızlar doktor vegaferonu kullanamyın dediği için aradım sordum

salufer diye bir ilaç demir ilacı verdi içinde c vitaminide var
kullanan varmı?

hangi damlaları kaç damla şeklinde kullanıosunuz... kiloya göremi ?
Ben bestiron kullandım ilk oğlumda bundada ya bestiron yada sedifer kullanacağım canım içerik olarak en temizleri bunlar

Son bir haftadır geçen uykusunda saat başı kalkıp emiyor. Emerken uyuyor, yerine koyarken ağlıyor sonra tekrar başa dönüyoruz. Gazı Oluyor kendi çıkaramıyor. Emmiyor o zaman, Hırçınlaşıyor vs
Bizimkide sabaha kadar memede 🤦🏻‍♀️ birde son 2 haftadır dediğin gibi daha çok gazı var sanki, yani büyüdükçe gazı azalması gerekirken iyice arttı sanki ve gün içinde çok iştahsız ama gece devamlı memede, çektiğim an uyanıyor

Aynen daha sonra havuca sonrada patara geçeceğim bakalim insallah alışır ama ben sadece bir öğün vereyim diye düşünüyorum en kotu ocak ayina kadar 6 ayını doldursun sonra diyerlerine geceyim diyorum sen nasıl yapacaksın
ben 4. Ayda tattırmaya başladım şimdi tam 5 aylık bugün pirinçli sebze çorbası ve pirinç unlu formül mamalı muhallebi verdim . Ana verdiğim her şeyi başta 3 gün denemiştim şimdi karıştırdım

Sağol canım 60 60 paketlemek mantıklı. Az önce 90 verdim zorla tutturuyorum önce memede duruyor sonra çekip biberon veriyorum bunun sebebi de işe başladığımda biraz olsun biberona alışması gerek diye. Sanki 120 olsa da içecekti. Ama o kadar sütüm gelmiyor ki mamayı da içmiyor ne yapacağım bilmiyorum.

Alerji maması kullananlar nasıl alıştırdınız içine pekmez koydum yine içmedi ?
Yegenim icin doktor vanilya özü önermisti canim mamanin tadini ve kokusunu güzelleştiriyormuş

Merhaba anneler adet tarihime göre 4+2 haftalık hamileyim dün doktora ilk defa gittim doktor daha küçük ultrasonda görünmez değerine bi bakalım ona göre ne zaman gelcepini söylerim dedi sonuç bugün çıktı değerim 1372 çıkmış henüz doktor aramadı bende merak ettim sizler keseyi değer kaç olduğunda görmüştünüz ultrasonda
1500 ve üstü olduğunda görünüor cnm

Ek gıda için 180 günü bekleyen tek biziz galiba
Ben ckk kararsızım.. Ama doktorumz mamada yiyor die erken başlatacam demişti..
Sadece anne süti alıyor olsaydı bende geç başlardm sanırım 😶
Mama yerine ek gıdayı terch edior sanırım :KK43:

Merhaba :KK3: bugünkü menüm

Kahvaltı:
2 dilim tb ekmeği
2 yk patates-soğan kavurma
Dereotlu maydanozlu kaşarlı omlet
1 kk kaşar peyniri, 1 kk köy peyniri
dereotu, maydanoz
1 kk Tahin helvası

Ara öğün:
10 fındık, 10 badem, 5 kaju,
1 yk kuru üzüm, 3 hurma

Öğle yemeği:
2 kepçe şehriye çorbası
1 kase yoğurt

Ara öğün:
1 havuç

Akşam yemeği:
8 sıkım etli çiğ köfte
2 sb ayran
Yeşillik

Ara öğün:
3 kivi

Su: 3,5 litre
Spor: yok.
KIZzzzzzzz pusulanmı şaştı :KK70:
Diyet grubuna yazarken :KK70:

Kızlar size bir şey sormak istiyorum,ek gıdaya geçiş için hazırlık yapıyorum,bir çok ürün görüyorum. Bu “weck”denilen ağzı vakumlu kavanozları herkes tavsiye ediyor. Ama fiyatı çok yüksek. Bunların normal kullandığımız kapaklı kaselerden farkı ne? Bilen/kullanan var mı?
Cnm bence vakumlu ve kilitlidir ondan..
Tupperlara bak onlarda sağlıklı ve kırılmaz
Banada kızlar önermişti netten uyguna getirttim

Ben bestiron kullandım ilk oğlumda bundada ya bestiron yada sedifer kullanacağım canım içerik olarak en temizleri bunlar
Sediferi duymultm
Saldufere başladk 2 gündür.. Bakalm neler yaşayacaz

Sediferi duymultm
Günaydınn :KK70: diğer gruba yazmamış mıyım ben :KK48: benim oğlan kafa mı bıraktı bende :KK70: :emir_bebek:

Son düzenleme:
Günaydın kızlar demir damlası bana da doktor bestiron önerdi, o gelene kadar bi kac gün sağlık ocaginin verdiğini kullandım mandalina suyu ile. Haftaya doktora götüreceğim ek gıda isini de soracağım her seye atılıyor Aybüke de yemek istiyor belli yani bakalim ne derse :) Sizler nasılsınız Bebişler nasıl

anladım cnm.. kolay gelsin
sen normalde ne iş yapıosun

iyiyim cnm biz bugün 4. ay aşılarımızı vurulduk ve vegaferon vermiş sağlık ocağı ama dr onu kullanma demişti

valla cesaret... heralde 2. çocuk olunca öyle oluo :KK70: insana bi cesaret geliyor :KK70:
yinede yediğimiz yemekler bebeğe yağlı felan gelmezmi ?

:KK70: valla bu topiğin 2. defa anne olanları cok cesaretli :KK70: :KK70: :KK70:

cnm nerelerdesin ya özledik
4. ayda genelde herkesin bir atak yaşadı... ama geçiyor
Ben oğlumda kitaba göre beslenme planlarken kuzenim ikinci çocuğunun ağzına 4. Ayında bamya çorbası tepiştiriyordu. Sonuç şuan benimki et balık tavuk dışında birşey yemiyor onjnki ne pişiyosa oturup yiyor. Onun için valla bunda ben de veriyorum.

Sediferi duymultm
Bakayım,benim normalde mutfakla hiç aram yoktur şimdi bebiş için gireceğim😂 uzaylı görmüş masum köylü gibi mutfak malzemesi araştırıyorum

X