2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Benim kuzenim.alerji doktoru bende aynı şekilde emzirdigimi söyledim yoksa almıyor en güzel uykuda emiyor diye çok yanlış bir uygulamaymis bebek uyanıkken emince o süt faydalı yani büyümesine etki etmiyormuş kısaca böyle anlattı bu alışkanlığı bırakmak lazım dedi
Suyu kaynatıp biraz soğutacaksın. 5 ölçek mama koyacaksın. Biz de alerji maması kullanıyoruz alışıyorlar
Hepimiz hemen hemen aynınız benim bebeğimde de alerji olma ihtimali çıktı persembeden beri diyetteyim bu ay 350 gr almış ama bize mama önermediler sürekli emzir dendi

Takviye ilaç alıyor musun peki ? Kalsiyum gibi
Canım bir de benim sütüm azalmış. Ben sadece emmediğinden sanıyordum ama dün artık azaldığına ikna oldum. Doktor dedi ki sütün az olması iki şekilde anlaşılır. Bİrincisi kilo alımı kilo alımı az olduğu için eğer sütün varsa da az ise emzirdikten sonra emzirdiğin memeyi sağdığında 30 dan fazla çıkıyor mu ona bak diye. Benim 20 falan geliyor en fazla ve boş meme hissediyorum. Şimdi şöyle bir şey yapmaya başladım. Emziriyorum sonra o memeyi sağıyorum sağdığımda çıkım 10 20 30 ne varsa onu da kaşıkla veriyorum.
Efa mom ve osteocare kullanıyorum

Günaydn kızlar

Damla kullanmak ölüm olmaya başladı
Doktorumuzdan fısfıs şeklinde d vitamini istiecem.
Hatta mümkünse demiride öyle versn

Günaydın sonunda kk ye girebildim uzun zamandır hep sorun var diyip yada İnternete alakalı diyip girmiyordum

Kızlar Iğdır da olan arkadaşlar yazabilirimi kızım 2,5 yaşında çok hasta özel hasten ve iyi bir dr hakkında abilgisi olan varmı bebek olduğu için 2 sini birlikte yayıla kabul etmiyor devlet hastanesi kızım yatış ta şuan ama bebeği çıkartıyorlar ve nasıl 4 aylık bebeği başka birine emanet edebilirim ki kızımda asla bensiz yapamaz zaten durumu kötü

Devlet hastanesi bebeği yanımda kalmasına müsaade etmiyor bu yüzden özel bir hasten ede yanımda kalabilecek iyi bir dr arıyorum

Günaydn kızlar

Al benden de o kadar.damlayı ağzına yaklaştırdığım an ağzını bi kapatıyo mümkün değil açmıyo.zar zor damlatıncada tükürüyo istemiyo her yerimiz batıyo

Evet bende aynı şekilde,ne çıkarsa son damlasına kadar veriyorum.
350 gr gene limit içindedir belki o yüzden önermemişlerdir,benim kızımın kilosu birazcık düşük 5850 aslında komple değilde günde 3 kere ver dedi ben vermemek için uğraşıyorum şu an. Bende kesinlike uyurken emmesi yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Şimdi dün gece misal,uyutmadan önce sağıp verdim,sonra o emerek uyudu. Normalde önce emzirip sonra sağmak gerekiyor ama benim ki emerek uyuduğu için emzirip yanından kalkarsam uyanır.

Ben de emziriyorum sonra sağıyorum ama pek bir şey gelmiyor nasıl gelecek. Ben de çok üzüldüm üzülmek de iyice negatif etkiliyor çok yoruldum
Evet bende doktordan çıkınca resmen sütüm kesildi,şimdi toparlamaya çalışıyorum. Sağdıkça süt gelecektir,bol su tüketimiyle.
Ama ne yiyeceğimi şaşırdım açıkçası,size yasak listemi yazayım,özellikleri sabahları yicek hiç bişi bulamıyorum. Haşlanmış patates yedim sadece.
İnek sütü ve ürünleri
Kuru yemiş
Yumurta
Dana eti
Baharat
Kırmızı meyve ve sebzeler

Siz neler yiyorsunuz?

Ah yavrum çok geçmiş olsun acil şifalar

Günaydn kızlar

Biz d vitamini hep fıs fıs kullandık,çok rahat oluyor, wellcare markası,doktorunuza danışabilirsiniz
Alerji durumundan ötürü,demir damlası kakayı değiştirir anlayamayız ne olduğunu diye demir damlası başlamadı bize doktorumuz

Çok geçmiş olsun canım ya.Rabbim acil şifasını versin inşallah benim anlamadığım bebeğinin yanında senin olman gerekmiyormu nasıl izin vermiyorlar anlamadım

Benim sadece süt ürünlerine, soya, tahine ve kuruyemişlere (fıstık ceviz) alerjisi var dana eti tüketiyorum. En başta biz de öyle başladık ama sonra açtım sırayla denedim. Mesele kırmızı sebze ve meyveler ile başlayıp, yumurta sonra baharatlar, sonra dana eti deneyebilirsin bence ama her yediğini min 5 gün yemek gerekiyor. Ben her şeyi evde yapıyorum yufka bile almıyorum dışarıdan. Sucukların birçoğunda peynir altı suyu var mesela kakao da soya var.

Çok geçmiş olsun canım ya.Rabbim acil şifasını versin inşallah benim anlamadığım bebeğinin yanında senin olman gerekmiyormu nasıl izin vermiyorlar anlamadım
Sanırım iki çocuğu var büyük hasta küçüğü almıyorlar yanına T Temmuz07 ben de anlamadım ama çok geçmiş olsun küçüğe bulaşır diye almıyor olabilirler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…