• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar uyku düzenleriniz ve uyutma şekilleriniz nasıl? Benimki bana iyice yapıştı, memeden veya kucağımdan ayrılınca ağlamaya başlıyo 😅 Gündüzleri uzun bir uyku yok kesik kesik ne zaman yatağına koyarsam ve yanından ayrılırsam uyanıyo. Anlam veremedim çocuk aşıdan sonra değişti mi ne 😩😂

Eklentiler

• Screenshot_20210930-165026.png
    Screenshot_20210930-165026.png
    392,1 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar uyku düzenleriniz ve uyutma şekilleriniz nasıl? Benimki bana iyice yapıştı, memeden veya kucağımdan ayrılınca ağlamaya başlıyo 😅 Gündüzleri uzun bir uyku yok kesik kesik ne zaman yatağına koyarsam ve yanından ayrılırsam uyanıyo. Anlam veremedim çocuk aşıdan sonra değişti mi ne 😩😂
Uyku düzeni mi 🤣🤣 Gündüz uykusu yok denecek kadar az, gece de en az 3 defa uyanıyor🤯 genelde ayakta ya da beşiğinde sallıyorum canım. Zombileşme kıvamındayım artık, uyumayan bebe çok zor 😱😱

Bugün gezmeye gittik günduz3 buçuk saat uyudu yarım saat 15 dk uyuyordu buara ama bugün ben şok şimdide uyumak üzere
Ben aksam özelikle pjama giydiriyorum gece lambası ve müziği açık uyku moduna giriyor gündüz onun keyfine kalmış uyursa ortam sesiz olmucak sadece öyle alıştı sesiz ortamda tık dese uyanır müzik açık her zaman

Bizimki gündüz çok değişiyor biri gelince tamamen kaos 🤦🏼‍♀️ biri olmayınca sabah uyandıktan sonra saat falan agucuk la geçiyor sonra yine uykusu geliyor yarım saat 1 saat uyuyor sonra 2 saat agucuk sonra yine uyku 2 defa falan böyle oluyor akşam üzeri cok uyanık kalıyor bazen 8 gibi Bi yarım saat uyuyor sonra 10.30 11 e kadar uyanık sonra tekrar uyuyor gece uykusuna geçmiş oluyor saat 3 yada 4 gibi emmek için uyanıyor hemen yatırıyorum 6 ya kadar devam sonra sürekli 5 10 dk da bir uyanarak saati 8 8.30 yapıyoruz yatakta saati ve gün başlıyor 🤷🏼‍♀️

Ben de aldım oyun halısı piyanolu olandan markası babylondy miş trendyoödan getirrtim çok sevdi kızım bayağı oyalanıyor

Uyku düzeni mi 🤣🤣 Gündüz uykusu yok denecek kadar az, gece de en az 3 defa uyanıyor🤯 genelde ayakta ya da beşiğinde sallıyorum canım. Zombileşme kıvamındayım artık, uyumayan bebe çok zor 😱😱
Ay allah kolaylık versin sanada, valla zor 😩 Bak şimdi emzirdim benim uykum kaçtı mesela
Bugün gezmeye gittik günduz3 buçuk saat uyudu yarım saat 15 dk uyuyordu buara ama bugün ben şok şimdide uyumak üzere
Ben aksam özelikle pjama giydiriyorum gece lambası ve müziği açık uyku moduna giriyor gündüz onun keyfine kalmış uyursa ortam sesiz olmucak sadece öyle alıştı sesiz ortamda tık dese uyanır müzik açık her zaman
Dışarı çıkınca bizimde öyle ya hatta bütün yaz evde değildik 40 ı bile dışarda uçtu çok alışıkta buara değişti gibi hissediyorum 😢😩 Gündüz yarım saat hadi 45 dk ötesi olmuyo. Memeden sonra gündüz yatağındaki uykusu derin değil acaba bu bir sorun mu diye düşündüm bugün
Bizimki gündüz çok değişiyor biri gelince tamamen kaos 🤦🏼‍♀️ biri olmayınca sabah uyandıktan sonra saat falan agucuk la geçiyor sonra yine uykusu geliyor yarım saat 1 saat uyuyor sonra 2 saat agucuk sonra yine uyku 2 defa falan böyle oluyor akşam üzeri cok uyanık kalıyor bazen 8 gibi Bi yarım saat uyuyor sonra 10.30 11 e kadar uyanık sonra tekrar uyuyor gece uykusuna geçmiş oluyor saat 3 yada 4 gibi emmek için uyanıyor hemen yatırıyorum 6 ya kadar devam sonra sürekli 5 10 dk da bir uyanarak saati 8 8.30 yapıyoruz yatakta saati ve gün başlıyor 🤷🏼‍♀️
Kesik kesik gündüz bizim 45 dk max, akşam 8 de geliyo uykusu duş alıp uyıtuyoruz. 8 bucuk 9 da uyuyup 2 bucukta kalkıyo sonra 4 5 e doğru sonra 7 e doğru, Kundağa alışık hep birde o çok kolaylık anlıyo ama artık kollarıda çıkarmak istiyo bende bir kol çıkarttıyorum, kendini uyandırıyo çünkü. Gündüz memede uyuyo ben bekleyip koyuyorum yatağına farkediyo ağlıyo bu normal mi değil mi onu çözemedim 😅 daha 2 aylık bebekten çok beklememek mi lazım acaba. Sonraki aylarda bu sorun olursa yanarım, evden çalışcam, zaten istemiyorum 😂

Bende aynı soruyu soracaktm 😶

Ayyy nosss banada erken geldi ama doktordan daha iyi bilemeyiz tabi

Yaaaa offff Nosking Nosking ile bu konuda cok lonuştk denedim
Bende nie işe yaramıo.. Emmediği içinmi acaba :KK43:

Ay eline sağlık kaydedeyim cnm ♥️

Geçmiş olsun cnm
Daha iyimisiniz?
Bana da erken geliyor sorma. Ama doktor resmen mama karşıtı verme diyor. Meme reddi vardı birinde sagmamı beklemiyordu verdim valla napiyim aç mı ağlasın.
4.ayın sonuna doğru birer çay kaşığı tatdına baktırırım diyorum

Ay allah kolaylık versin sanada, valla zor 😩 Bak şimdi emzirdim benim uykum kaçtı mesela

Dışarı çıkınca bizimde öyle ya hatta bütün yaz evde değildik 40 ı bile dışarda uçtu çok alışıkta buara değişti gibi hissediyorum 😢😩 Gündüz yarım saat hadi 45 dk ötesi olmuyo. Memeden sonra gündüz yatağındaki uykusu derin değil acaba bu bir sorun mu diye düşündüm bugün

Kesik kesik gündüz bizim 45 dk max, akşam 8 de geliyo uykusu duş alıp uyıtuyoruz. 8 bucuk 9 da uyuyup 2 bucukta kalkıyo sonra 4 5 e doğru sonra 7 e doğru, Kundağa alışık hep birde o çok kolaylık anlıyo ama artık kollarıda çıkarmak istiyo bende bir kol çıkarttıyorum, kendini uyandırıyo çünkü. Gündüz memede uyuyo ben bekleyip koyuyorum yatağına farkediyo ağlıyo bu normal mi değil mi onu çözemedim 😅 daha 2 aylık bebekten çok beklememek mi lazım acaba. Sonraki aylarda bu sorun olursa yanarım, evden çalışcam, zaten istemiyorum 😂
Hiç bir sorun yok her bebek sürekli uyucak diye bişey yok keşke uyusalar yavaş yavaş düzene girecekler kimi hızla kilo alıyor anne sütüyle kimine hiç yaramiyor bebek onlar ya gazi var ya ac yada ilgi istiyor korkuyor bilemiyoruz ki sabırla buyutcez

Her süt içişinden sonra kusuyor ya valla yoruldum yastık yorgan halı alez batıyor. Sabah 6 da yatakta gazını çıkarttım kusmuk içinde uyuduk uyku sersemi. Yazın hemen kuruyordu en azından yorgan yoktu pike yıkamak kolaydı 😭bu kadar kusmaya iyi yine büyüyor

Her süt içişinden sonra kusuyor ya valla yoruldum yastık yorgan halı alez batıyor. Sabah 6 da yatakta gazını çıkarttım kusmuk içinde uyuduk uyku sersemi. Yazın hemen kuruyordu en azından yorgan yoktu pike yıkamak kolaydı 😭bu kadar kusmaya iyi yine büyüyor
Çok içiyorlar benimkide gündüz çok emdiysek fazla hareket ettirmeden yatırıyorum yoksa fıskiye gibi çıkarıyor 🤣🤣🤣 hoş yatırsan nolcak el ayak hiç durmuyor hanfendi birde kafayı yana çevirip kusuyor Allah tan annem terzi alt değiştirme dikti bana kalın onları hep altına seriyorum

Çok içiyorlar benimkide gündüz çok emdiysek fazla hareket ettirmeden yatırıyorum yoksa fıskiye gibi çıkarıyor 🤣🤣🤣 hoş yatırsan nolcak el ayak hiç durmuyor hanfendi birde kafayı yana çevirip kusuyor Allah tan annem terzi alt değiştirme dikti bana kalın onları hep altına seriyorum
25 tane fular önlük aldım ben de en azından kıyafeti kuru kalsın diye bir nebze iş gördü. Gaz çıkartırken hem üstüm başım hem de yerler batıyor artık nerde çıkartırsam orası o yüzden önlem almayı beceremedim

Benim eşim bu ek gıdadır mamadır falan çok karışıyor napcagimi şaşırdım artıkkk ilk oğlumda annemlere gittiğimde çok ağladığı doktora goturmustuk doymadigi için baslamistik ama bu bebekte gidemiyorum biraz uzağız diye ve şuan bebegim anne sütüyle yine pek doymuyor ama asla vermem diyor sanki ben kötülüğünü düşünüyorum bebegimin

Ek gıdaya 7.ayda basliycakmisim sanki doktorumdur :KK43:((((
Cocugun gelisiminde problem olursa da cozum ureteblck miyms? Kilo alimi nasl? Insallah yeterlidir sutunuz de mamaya gerek kalmz ama eger gerekiyorsa da cocugu ac birakmk kotu olur ya😑

Bana da erken geliyor sorma. Ama doktor resmen mama karşıtı verme diyor. Meme reddi vardı birinde sagmamı beklemiyordu verdim valla napiyim aç mı ağlasın.
4.ayın sonuna doğru birer çay kaşığı tatdına baktırırım diyorum
Canım benim arkadaşım da doktorunun tavsiyesiyle 4. Ayda ek gıdaya geçti ama erken başladığı için besin alerjileri oldu bebekte. Ben de öyle bir yazı okumuştum. Daha bünyeleri hazır değil. Sen tadım yaptırırım diyorsun ama 7. Ayda normalde tadım yapacağın sırada baya baya öğün haline gelmiş olacak. 7. Ayda zaten tadimla başlanıyor. ilk 6 ay sadece anne sütü veya formül mamayla besleyin deniliyor her yerde . Tabii yine de sen bilirsin 😇

Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 3 aylık oldu 4. Aya başladık artık destekli oturtabilir miyim yoksa 4 bittikten sonra mı destekli oturabilir.

Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 3 aylık oldu 4. Aya başladık artık destekli oturtabilir miyim yoksa 4 bittikten sonra mı destekli oturabilir.
Bence erken elinden tutup hafif hafif kalkıp az bir süre oturma çalışması yapabilirsin tabi bu gelişimiylede alakalı 5 ayın ortalarına doğru denicem ben zaten onlar belli eder acele edip omiriliklerine zarar verebiliriz

• Beğen
Reactions: mnt

Normal canım bizimki de memeden sonra yatağa geçince aynı oluyor bazen 😂

Bende aynı soruyu soracaktm 😶

Ayyy nosss banada erken geldi ama doktordan daha iyi bilemeyiz tabi

Yaaaa offff Nosking Nosking ile bu konuda cok lonuştk denedim
Bende nie işe yaramıo.. Emmediği içinmi acaba :KK43:

Ay eline sağlık kaydedeyim cnm ♥️

Geçmiş olsun cnm
Daha iyimisiniz?
Bilmiyorum ki canım emmesiyle alakası var mı ama ben emzirmedigim zamanda da taktim. Normal bir şekilde sağım yaptı.

Back