Biz 10. Günden beri kullanıuoruz canım tepkileri falan cok hos bebegimin bayılıyoruz bunlaraKızlar ilk zeka kartları aldım minnoşuma
Sizde aldınızmı? Alan varmı?
Biz cok eğlenmeye başladık.. Bence görsel zeka olarak iyi gelir bebeklere diye düşünüyorum.. Cok bilgim yok ama
Hangi şekilde kullanıyorsn cnm..Biz 10. Günden beri kullanıuoruz canım tepkileri falan cok hos bebegimin bayılıyoruz bunlara
Benim bebeğim de son zamanlarda çok kusmaya başladı. Acaba üşüttü mü diye korktum ama şunu farkettim, gece falan hiç kusmuyor akşamları çok hareketli olduğu zamanlarda kusuyor hep. Onu da engelleyemiyorum yeteri kadar besleniyordur herhalde. Kilo alımı iyiydi çok şükür. Her zaman mı kusuyor senin bebeğin yoksa hareketli olduğunda mı çıkarıyorKızlar oğlum sürekli kusuyor her mama verişimde çoğunu geri çıkarıyor her zamanki ölçüsünde veriyorum ama bir haftadır böyle doktor görmem lazım dedi en erken salı sabahı için randevu bulabildim aynı durumu yaşayan var mı doktorunuz size ne dedi yine kilodan düşecek yine hastaneye yatacak diye korkuyorum
Bunları ilk kızımda kullanmıştım. Şimdi onunla birlikte bebise gösteriyoruzKızlar ilk zeka kartları aldım minnoşuma
Biz cok eğlenmeye başladık.. Bence görsel zeka olarak iyi gelir bebeklere diye düşünüyorum.. Cok bilgim yok ama
Oyyy sağlıkla büyüsün inşallahBunları ilk kızımda kullanmıştım. Şimdi onunla birlikte bebise gösteriyoruzgösterdiğim her şekil hakkında bir kaç cümle kuruyorum. Ne olduğunu ne işe yaradığını falan anlatıyorum.
Aynen canım anlatıyorum bide takip ettiriyorum karta odaklandığında hafif sag spl kaydırıyorum o da bas gözüyle kontrol ediyorHangi şekilde kullanıyorsn cnm..
Görselş anlatarakmı
Doğrumu yapıorm bilmiorm
Heh doğru yoldaym.. Gayette bakıolar..Aynen canım anlatıyorum bide takip ettiriyorum karta odaklandığında hafif sag spl kaydırıyorum o da bas gözüyle kontrol ediyor
Ben de öyle istedim ama olmuyor bu kez de sesten uyumuyor uyumayınca burnumdan getiriyorSaol kuzum
Yaa az önce araştırdığım kadarı ile sanırım bu zamanlarda artık dış dünyaya daha cok adapte olmaya başlayp seslere daha cok odaklanıorlarmış ondanmış..
İnşallah ondandır..
Bu saaten sonra daha cok sesli ortamda bırakacam.. Mesela müzik açacam..
Sessiz ortama alışsn istemiorm.. Hep ürkecek uyanacak... Müziği daha sesli şekilde açarm..
Her mama yedikten sonra kusuyor yatırsam da kucağımda tutsamda kusuyor geceleri mama verdiğimde de kusuyor uyurken kusarsa boğulma olayından korkuyorum hala reflü yatağında yatırıyorum yastıklarını iyice sıkıştırıp yan yatırıyorum ama büyüyor artık kendi kaya kaya iniyor reflü yatağındanBenim bebeğim de son zamanlarda çok kusmaya başladı. Acaba üşüttü mü diye korktum ama şunu farkettim, gece falan hiç kusmuyor akşamları çok hareketli olduğu zamanlarda kusuyor hep. Onu da engelleyemiyorum yeteri kadar besleniyordur herhalde. Kilo alımı iyiydi çok şükür. Her zaman mı kusuyor senin bebeğin yoksa hareketli olduğunda mı çıkarıyor
Bana da herkes acelen ne öğrenir onları zaten diyorHeh doğru yoldaym.. Gayette bakıolar..
Ama herkes bana gülüo işte erken felan nabıosm..
Kulak asmıorm... Bildiğimi yapıorm
Bana da öyle diyolardı da herkesin kendi cocuk yetiştirme tarzı var deyip geciyodum bosver sendeHeh doğru yoldaym.. Gayette bakıolar..
Ama herkes bana gülüo işte erken felan nabıosm..
Kulak asmıorm... Bildiğimi yapıorm
Cnm işte alışma süreci.. İlk başlarda öyle olacak.. Ama sen sanırm biraz fazla yorulmuşsn.. Anladğm kadarıyla tahammülün azalmış.. Ama hepsi geçecekBen de öyle istedim ama olmuyor bu kez de sesten uyumuyor uyumayınca burnumdan getiriyor
Ya belki ben erken öğrensin istiormBana da herkes acelen ne öğrenir onları zaten diyoryeni nesil annelerin kaderi bunları duymak
Herkesin hayatına kimse karışamazBana da öyle diyolardı da herkesin kendi cocuk yetiştirme tarzı var deyip geciyodum bosver sende
İnşallah ya gerçekten fazla yoruldum kafam çok yorgun bu aralar da oğlanın aksiliği üstünde bahane edip geri gelirler diye aklım gidiyorCnm işte alışma süreci.. İlk başlarda öyle olacak.. Ama sen sanırm biraz fazla yorulmuşsn.. Anladğm kadarıyla tahammülün azalmış.. Ama hepsi geçecek
Güzel günler yakında
Ya belki ben erken öğrensin istiorm
Kime ne ona ne buna ne..
Sen cocuğuna erken öğretme ben öğretecem yani.. Ama yk anlamıolar
Herkesin hayatına kimse karışamaz
Bence gayette seviolar... Ben gülünce felan aşırı mutlu oluorm
Hatta yorulup uyudu
Sanırım biraz cılkını cıkarmış olabilirim
Hepsinin mi son 2 ayeti okunacakKizlar ii gecelr aranizda nazara inan var mi bilmiyorum bn bebegimi uyutmada once 7ayetel kursi 7fatiha 7felak 7nas 7tebbet 7kerede kalem suresinin son iki ayetini okuyun bebegin sakinlesmesine uyumasima yardimci oluyo tavsiye ederm
Dikkatini toplayıp takip etmesi bile güzel birşey bence, bebekle vakit geçirecek bir etkinlik. Hem görsel hemde işitsel olarak uyarılmis oluyor. Şekilleri, sayıları falan erken ve çok duyarsa algılaması da kolay oluyormuş. Ben etkisine inanıyorum canım. Sende dinleme kimseyi nasıl istiyorsan öyle büyüt bebişiniOyyy sağlıkla büyüsün inşallah
Demek ki doğru yapıorm
Bizimki sevdi gözleriyle felan ama önemli olan doğru izah.. Sevindim
Canım yanlış anlama ama sen ne kadar gergin olursan bebeğinde o kadar gerilip huysuzlanir. Biliyorum zor bir süreçti ama sakin kalmaya caliş. Bebeğine odaklan herşey daha kolay olur inan.İnşallah ya gerçekten fazla yoruldum kafam çok yorgun bu aralar da oğlanın aksiliği üstünde bahane edip geri gelirler diye aklım gidiyor
İnşallah gelmiyecek cnm..İnşallah ya gerçekten fazla yoruldum kafam çok yorgun bu aralar da oğlanın aksiliği üstünde bahane edip geri gelirler diye aklım gidiyor
Ayy aynen öyle..Dikkatini toplayıp takip etmesi bile güzel birşey bence, bebekle vakit geçirecek bir etkinlik. Hem görsel hemde işitsel olarak uyarılmis oluyor. Şekilleri, sayıları falan erken ve çok duyarsa algılaması da kolay oluyormuş. Ben etkisine inanıyorum canım. Sende dinleme kimseyi nasıl istiyorsan öyle büyüt bebişini
Ben büyük kızıma evde kendim hazırlamıştım. Resimlerin çıktısını alıp kartona yapıştırıp jelatinlemistim. Cok kullanmıştık iyi olmuştu. Ama bu defa ne zaman ne enerji var ben deKızlar ilk zeka kartları aldım minnoşuma
Yok canım niye yanlış anlayayım doğru söylüyorsun o da benim ruh halimden çok etkileniyor sürekli kucağıma alıp sevmemi bekliyor almazsam huysuzlanıyor çok zor süreçti çok şükür sonunda bitti kafamı toplamam lazım kendi ailem geldi bugün en azından dertleşebilecem ailemle kv varken telefonda bile hal hatır sormaktan öteye geçemiyorduk kv ve ailesi pisletti ailem temizlemeye geldi yazıkCanım yanlış anlama ama sen ne kadar gergin olursan bebeğinde o kadar gerilip huysuzlanir. Biliyorum zor bir süreçti ama sakin kalmaya caliş. Bebeğine odaklan herşey daha kolay olur inan.
İnşallah canım bugün kendi ailem geldi en azından üstümdeki gerginliği atmama yardımcı olacaklar onlar gidene kadar da oğlum az daha büyür kışın güzel vakit geçiririz oğlumlaİnşallah gelmiyecek cnm..
Sen kendini rahatlat.. Derin nefes al..
Bebeğine odaklan
Ayy aynen öyle..
İnşallah cnm hepimiz gönlümüze göre büyütelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?