- 15 Şubat 2021
- 2.079
- 2.322
Dedim canım oğlan yüz görümlüğü istiyor babası diye o bir doğsun neler alacam ben ona diyor daha şimdiden park tipi salıncaklara akülü arabalara bakıyor al desem hemen alacak ben durduruyorumBen senin yerinde olsam eşime derim bakk yüz gorumlulugu istiyor hic anlamıyorsun babası diye
Ben tül almıştım kapıyı süslemek için onun üstüne takacamYa kızlar bir soru soracağım saçma gelebilir ama fikir almam lazımŞimdi benim kapı süsüm geldi ama bunu oğlumun odasının kapısına nasıl asacağım bilmiyorum yani buraya daha yeni taşındık ev sıfır bir ev kapılar yeni bembeyaz kıyıp kapıya delik açamam Özel bir aparatı falan oluyor mu bunun yoksa illa kapıyı delip çivi çakmak falan mı gerekiyor?
Ben kapı askiliklari var ondan kulaniyorum... Teklisi var (resim ekliyorum), yada çok asma aksiliklar var cnmYa kızlar bir soru soracağım saçma gelebilir ama fikir almam lazımŞimdi benim kapı süsüm geldi ama bunu oğlumun odasının kapısına nasıl asacağım bilmiyorum yani buraya daha yeni taşındık ev sıfır bir ev kapılar yeni bembeyaz kıyıp kapıya delik açamam Özel bir aparatı falan oluyor mu bunun yoksa illa kapıyı delip çivi çakmak falan mı gerekiyor?
Cnm ben makat geliş doğmuşumKızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden
Canım benim de aklıma geliyor böyle şeyler zamansız şeker hastası olduğum için ama doktorum hep şunu dedi bir şey olsa detaylıda görülürdü tarama testlerinde olurdu. Onunla içimi rahatlattım. Hiçbir anormali tek başına olmuyormuş bebekte bu yüzden detaylıda illa başka bir şey çıkarmış. İçin rahat olsun elimi bebeğime koyuyorum ve müzik dinliyorum böyle anlarda onunla ilgili güzel şeyler hayal ediyorum öptüğümü emzirdiğimi kokusunu bunlar iyi geliyor. Son haftaları kendine zorlaştırma internetteki bilgilere kalsa çocuk yapmaya herkes korkardı.Kızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden
Çok abartmadıkça doğduktan sonra alsın ya alışveriş konusunda bizden heveslilerDedim canım oğlan yüz görümlüğü istiyor babası diye o bir doğsun neler alacam ben ona diyor daha şimdiden park tipi salıncaklara akülü arabalara bakıyor al desem hemen alacak ben durduruyorum
Arkadaşlar çok bildirim gelmiş bebeğimi kaybettim .takdır ı İlahi böyleymiş . İnşallah Rabbim herkese güzel hayırlı doğumlar evlatlar nasip etsin.
Arkadaşlar çok bildirim gelmiş bebeğimi kaybettim .takdır ı İlahi böyleymiş . İnşallah Rabbim herkese güzel hayırlı doğumlar evlatlar nasip etsin.
36. Haftaya kadar donebilir kacinci haftadasiniz suan.Beni muayene eder mi merak ediyorum bakalım 35+4te gidicem. İnşallah sağlıklı doğsun da önemli değil canım. Benim korkum yazılanlar hani bebek akıllı ve normal bir bebekse zaten baş aşağı döner diyorlar benim bebişim niye dönemedi. İnşallah iyidir yavrum içerde yoksa ne sezeryan korkusu ne acısı hiç birşeysey umrumda değilyürüyüş falan yaptım bu ara çok aktifinde ama niye böyle kafayı yiyeceğim
MasallahYukseleni aslan falan olur inşallah ya
Sen benden de öncesin canım sağlıklı olsun da doğunca supriz olur yüzü de :)
Kanala girdi demedi canım ama bası aşağıda doğum pozisyonunda dedi
Cift tarafli guclu bantlar var canim cerceve filan asilan onlardan alabilirsinYa kızlar bir soru soracağım saçma gelebilir ama fikir almam lazımŞimdi benim kapı süsüm geldi ama bunu oğlumun odasının kapısına nasıl asacağım bilmiyorum yani buraya daha yeni taşındık ev sıfır bir ev kapılar yeni bembeyaz kıyıp kapıya delik açamam Özel bir aparatı falan oluyor mu bunun yoksa illa kapıyı delip çivi çakmak falan mı gerekiyor?
Demek beylerin hepsi ayniDedim canım oğlan yüz görümlüğü istiyor babası diye o bir doğsun neler alacam ben ona diyor daha şimdiden park tipi salıncaklara akülü arabalara bakıyor al desem hemen alacak ben durduruyorum
İlk hamileligimde ben de çok korkuyordum insan görmeyince kafasında kuruyor. Hareketleri azdi doktor plasenta ön tarafta falan diyordu ama ben bir an once doğurup rahatlamak istiyordum. Grupta herkes dogurdu en son 27 haziran da benim oğlum doğmustu. Sezeryanla oldum dogum anı gözümün onunden gitmiyor. Çok guzel, cok güzel deyip ağlamıştım dakikalarca esim videoya almış. Upuzun gür saclari vardi eli kolu durmuyordu ağlaması ciyak ciyak onu oyle sağlıklı gorunce dünyalar benim olmuştu. Sen de boşuna kendini üzme çok az kaldı kavuşmaya bunlar hep kafada kurmaktan oluyor kendini oyalamaya çalış, güzel şeyler düşünKızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden
Aynen öyle canım vallaEe anne işte endişe ediyorlar bizim için kıyamamhem onlar bizden daha heyecanlı şimdi, torun evlattan daha tatlı olurmuş sağlıcakla vaktinde gelsinler vallahi
Canım hamileliğinden önce normal hayatında da böyle endişeli birimiydin yoksa hamilelikten sonra mı oldu ?ne zaman okusam hep birşeyler için endişelisin
Bebeğin makat olsun ya da baş geliş olsun fark etmez canı sağ olsun yeterki. bütün annelerin tek bir ortak isteği vardır ne doğum şekli ne kilosu ne gözünün rengi sadece kendisinin ve bebeğinin sağlıklı olması, sağlıkla kucağına alması.. Doktorun eminim bilgilendiriyordur seni aksi bir durum olsa, görse söyler. Hem ben de hiç beğenmedim makat gelince anormal çocuk vs tabirini.. nerede okudun bilmiyorum. O kadar çok çocuk vardır ki makat doğan.. hiç bir doktorun o anneye cocuğun anormal olcak dememiştir diye düşünüyorum. Demekki bilimsel bir açıklama değil bu. Lütfen endişelenme. Doğumdan sonra o kadar çok deneyimleyeceğin durumlar olacak ki bebeğinle.. elin ayağın karışır bu kadar endişeli olursan ve Bebeğinde kötü etkilenir sonra. Sadece makat geliş diye üstelik daha doğuma zamanı bile varken herşey belirsizken kendini bu kadar yıpratma lütfen
Biz Anneler ne ile karşılaşırsak karşılaşalım her konuda güçlü olmalıyız.
Aslında hiç böyle biri değildim ama ne zaman birşey istesem hep bir terslik oldu yada neyi çok istesem hep onunla sinandim. Böyle çok fazla olay üst üste gelince bende böyle bir inanç oluştu sanki herşey ters gidecek gibi. Eşimde tam tersi o kadar rahat relax birisi ki.. Çoğu zaman o rahatlatıyor sadece bebek konusunda değil çoğu konuda böyleyim. Biraz panik atak belirtileri var bebek kötü etkilenecek korkuyorum. Buraya yazdım yazdım içimi döktüm hâlbuki gün boyu kahkaha attım çok mutlu gozukuyorum dışardan helede minik öğrencilerimi görünce herşeyi bir anda unutuyorum okulun açılması çok iyi geldi bir yönden. Arkadaşlarımla sosyalleşmek bunlar çok iyi geliyor. Ama kendi başıma kaldığımda böyle düşüncelerle meşgul hep beynim. Belkide destek almalıyım bilemiyorum..Ee anne işte endişe ediyorlar bizim için kıyamamhem onlar bizden daha heyecanlı şimdi, torun evlattan daha tatlı olurmuş sağlıcakla vaktinde gelsinler vallahi
Canım hamileliğinden önce normal hayatında da böyle endişeli birimiydin yoksa hamilelikten sonra mı oldu ?ne zaman okusam hep birşeyler için endişelisin
Bebeğin makat olsun ya da baş geliş olsun fark etmez canı sağ olsun yeterki. bütün annelerin tek bir ortak isteği vardır ne doğum şekli ne kilosu ne gözünün rengi sadece kendisinin ve bebeğinin sağlıklı olması, sağlıkla kucağına alması.. Doktorun eminim bilgilendiriyordur seni aksi bir durum olsa, görse söyler. Hem ben de hiç beğenmedim makat gelince anormal çocuk vs tabirini.. nerede okudun bilmiyorum. O kadar çok çocuk vardır ki makat doğan.. hiç bir doktorun o anneye cocuğun anormal olcak dememiştir diye düşünüyorum. Demekki bilimsel bir açıklama değil bu. Lütfen endişelenme. Doğumdan sonra o kadar çok deneyimleyeceğin durumlar olacak ki bebeğinle.. elin ayağın karışır bu kadar endişeli olursan ve Bebeğinde kötü etkilenir sonra. Sadece makat geliş diye üstelik daha doğuma zamanı bile varken herşey belirsizken kendini bu kadar yıpratma lütfen
Biz Anneler ne ile karşılaşırsak karşılaşalım her konuda güçlü olmalıyız.
Maşallah yavrularına bahtlari açık olsun inşallah canımMakat geliş olanlar korkmasın benim kızımda makat geliş. İlk oğlumda makat gelişti sezeryan oldum sorun olmadı yani korkmayın sağlıklı oluyorlar gayet
Anladım canım belliki benimkide sakın olacak:)Hareketleri normaldi. Zaten öyle kıpır kıpır değildi. Dogdu öyleydi simdi 4 yasinda öyle koşmayı hareket etmeyi seven bir çocuk değil. Fiziksel ve mental gelişimi yerinde şükür.
Aslında ben normal diye tutturmuyorum aksine makat geliş normal doğum başlarsa asıl korkum o. Planlı sezeryan olması daha mantıklı geliyor. Allah razı olsun canım inşallah aynen dediğin gibi dünyalar tatlısı bebeklerimiz olur her sıkıntıyı unutturur bizeCanim ben de 34+3'deyim benim de bebegim daha dönmedi. Makat geliş pozisyonunda duruyor. Hic böyle kötü senaryolar duymadim daha once. Inanma bunlara, hepsi hurafe! Bebegin dönmesine yardımcı olacak bazı hareketler var. Internetten bakabilirsjn. Kalçalarını yana acmak, squat, açılı durmak gibi... Ben de rahim ağzında dikiş var. Hareket, spor yasak. Yürümek bile yasak! O nedenle yapmiyorum bu fiziksel hareketleri.
Bebekler stresi hisseder. Kapat gözlerini, koy elini karnına, konuş bebeğinle. Ben de göbeğime yağ sürerken konuşuyorum hadi kizim bak boyle döneceksin diyorum... Napalim dönmezse de sezeryan oluruz. Bu dünyaya nasil geleceğine bebek karar verir. Biz anne olarak onları koruyacağiz. Hiç kötü şey düşünme. Dünyalar tatlisi bir bebeğin olacak.
Aynen canım hep dua ediyorum zaten hamileliğin basindan bu yana okumadan uyuduğum gece belki kanepede sızıp kaldığım bir kaç gecedir. Her gün mutlaka konuşur okurum. Allah razı olsun inşallah yavrularımız sağlıkla gelsinCanım hamileliğinin son zamanlarını zehir etme kendine. Anne karnında olup biteni Allah bilir sadece. Ben inanıyorum bebeğin sağlıklı olacak Allahın izniyle benim cevremde çok var makat geliş cocuk ve de herhangi bir anomalilik duymadim görmedim.en basitinden kuzenimin ilk çocuğu makat gelişliydi 5 yaşında dünya güzeli akıllı bi prenses.inşirah oku bol bol elini karnına koy her hareket ettiğinde ihlas ve salavat oku. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler❤
Aminn canım Allah razı olsunİnşallah canım hepimizin bebişleri sağlıklı sıhhatli ve vaktinde gelsinler inşallah hiç kafana takıp da bebeğini de strese sokma gayet güzel sağlıklı bir bebeğin olacak inşallah
Ay birde orda dogururum Allah korusunSonradan aklima geldi bir yerde okumustum bebegin dogum pozisyonuna gecmesi icin emekleme pozisyonunda yerleri silin diyorlardi canimne kadar dogrudur bilmiyorum ama
Yok yok valla tövbe okumuyorum okumayacagim inşallah Rabbime sığınır dua ederim bundan sonra hepinizden Allah razı olsun canımEtkileniyorsan okumamak en güzeli canım hiç dert etme bebişe de kendine dehepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşAllah
Aminn inşallah canım dönerse de dönmezsede canı sağolsun tüm yavrularımızınCanım bebek inan 40 haftada bile dönebiliyor çok kafana takıp bebeğini de kendinide üzme benim anlamın oğlu doğum zamanına kadar dönmemişti ama sancılandığı zaman kendiliğinden döndü ALlah ne zaman döneceklerini bilir ve emir verir doğuması için takma kafana her gün hz.yunusun duasını oku ferahlarsın avucuna oku karnını okşa çok iyi gelecektir emin ol
Ters bebek seniCnm ben makat geliş doğmuşum
Düşün yani taaaaa o zamanlar..
Teknoloji sağlık vs vs bu kadar ileri olmadığı zamanlar.. Valla turp gibiyim maşallah bana
Üzülme canını sıkma.. Anneme ta o zamanlar şey demişler normal doğum yapamazsn hepsi bu
Doğru diyorsun canım illaki bir şey çıkardı diye düşünüyorum bende çok konuşuyorum rutinlerimiz var ve yavrum hissediyor eminim inşallah sağlıkla gelsin de bütün bu sıkıntılar boşa çıksınCanım benim de aklıma geliyor böyle şeyler zamansız şeker hastası olduğum için ama doktorum hep şunu dedi bir şey olsa detaylıda görülürdü tarama testlerinde olurdu. Onunla içimi rahatlattım. Hiçbir anormali tek başına olmuyormuş bebekte bu yüzden detaylıda illa başka bir şey çıkarmış. İçin rahat olsun elimi bebeğime koyuyorum ve müzik dinliyorum böyle anlarda onunla ilgili güzel şeyler hayal ediyorum öptüğümü emzirdiğimi kokusunu bunlar iyi geliyor. Son haftaları kendine zorlaştırma internetteki bilgilere kalsa çocuk yapmaya herkes korkardı.
34+lardayiz ilk gebelik canim36. Haftaya kadar donebilir kacinci haftadasiniz suan.
Ya ne güzel bir doğum hikayesiİlk hamileligimde ben de çok korkuyordum insan görmeyince kafasında kuruyor. Hareketleri azdi doktor plasenta ön tarafta falan diyordu ama ben bir an once doğurup rahatlamak istiyordum. Grupta herkes dogurdu en son 27 haziran da benim oğlum doğmustu. Sezeryanla oldum dogum anı gözümün onunden gitmiyor. Çok guzel, cok güzel deyip ağlamıştım dakikalarca esim videoya almış. Upuzun gür saclari vardi eli kolu durmuyordu ağlaması ciyak ciyak onu oyle sağlıklı gorunce dünyalar benim olmuştu. Sen de boşuna kendini üzme çok az kaldı kavuşmaya bunlar hep kafada kurmaktan oluyor kendini oyalamaya çalış, güzel şeyler düşün
Canım morluk anlamında birşey yok gördüğüm kadarıyla ama gece ağrıları o kadar çok ki bende de geçen kontrol de söyledim Dr bir daha ki nst de bakalım duruma göre dedi 37 olduk simdi yarın nst kontrol u var soylicem yine özellikle özel bölgem ağrıdan ayrılıyor resmen lavabodan zor kalkıyorum o kadar. Gündüz bir şekilde geçiyor ama gece sabahı sabah ediyorumKızlar bir iki gün önce göbeğimin sağ yukarı tarafı ağrıyor demiştim. Bugün baktım nokta kadar morluk var , ağrıyan acıyan yer de orası. Bebek hareketli sıkıntısı yok. Ama ben fazla ayakta kalamıyorum, eğilemiyorum . Gündüz ve çalışırken sorun yaşamıyorum ama akşam olunca başlıyor ağrılar. Bu durumu yaşayan oldu mu hiç?
Benim de bugun başladi boyle bir ağri. Bebek aşagi inip baski yaptigi icin mi hissediyoruz boyle bir ağri? Henuz sizin kadar siddetli değil. Kasiklarim mi ağriyor yoksa alt kismim mi tam onu da kestiremiyorum. Pelvik tabani dedikleri yer sanirim. Benim kontrolum taa 18 Haziranda.Canım morluk anlamında birşey yok gördüğüm kadarıyla ama gece ağrıları o kadar çok ki bende de geçen kontrol de söyledim Dr bir daha ki nst de bakalım duruma göre dedi 37 olduk simdi yarın nst kontrol u var soylicem yine özellikle özel bölgem ağrıdan ayrılıyor resmen lavabodan zor kalkıyorum o kadar. Gündüz bir şekilde geçiyor ama gece sabahı sabah ediyorum
Aynen çok hevesli bide 6 yıl sonra gelen bebek olunca daha çok heves var ama akülü araba için falan çok erken eşime kalsa şimdiden alacakÇok abartmadıkça doğduktan sonra alsın ya alışveriş konusunda bizden hevesliler
Eşime kalsa büyüyünce kullanabileceği oyuncakları falan şimdiden alıp koyacak ev küçük nereye koyacaz diye zor tutuyorumDemek beylerin hepsi ayni