2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Aslında hiç böyle biri değildim ama ne zaman birşey istesem hep bir terslik oldu yada neyi çok istesem hep onunla sinandim. Böyle çok fazla olay üst üste gelince bende böyle bir inanç oluştu sanki herşey ters gidecek gibi. Eşimde tam tersi o kadar rahat relax birisi ki.. Çoğu zaman o rahatlatıyor sadece bebek konusunda değil çoğu konuda böyleyim. Biraz panik atak belirtileri var bebek kötü etkilenecek korkuyorum. Buraya yazdım yazdım içimi döktüm hâlbuki gün boyu kahkaha attım çok mutlu gozukuyorum dışardan helede minik öğrencilerimi görünce herşeyi bir anda unutuyorum okulun açılması çok iyi geldi bir yönden. Arkadaşlarımla sosyalleşmek bunlar çok iyi geliyor. Ama kendi başıma kaldığımda böyle düşüncelerle meşgul hep beynim. Belkide destek almalıyım bilemiyorum..

Maşallah yavrularına bahtlari açık olsun inşallah canım 🤲 inşallah darısı bana🤗

Anladım canım belliki benimkide sakın olacak:)

Aslında ben normal diye tutturmuyorum aksine makat geliş normal doğum başlarsa asıl korkum o. Planlı sezeryan olması daha mantıklı geliyor. Allah razı olsun canım inşallah aynen dediğin gibi dünyalar tatlısı bebeklerimiz olur her sıkıntıyı unutturur bize🤲🤗

Aynen canım hep dua ediyorum zaten hamileliğin basindan bu yana okumadan uyuduğum gece belki kanepede sızıp kaldığım bir kaç gecedir. Her gün mutlaka konuşur okurum. Allah razı olsun inşallah yavrularımız sağlıkla gelsin🤲🤲🌸

Aminn canım Allah razı olsun 🤲🌸

Ay birde orda dogururum Allah korusun 🙈

Yok yok valla tövbe okumuyorum okumayacagim inşallah Rabbime sığınır dua ederim bundan sonra hepinizden Allah razı olsun canım 🌸🌸🤗

Aminn inşallah canım dönerse de dönmezsede canı sağolsun tüm yavrularımızın 🤲🌸

Ters bebek seni 🙈 insallah bbenim yavrumda sen gibi turp gibi olur🌸🌸

Doğru diyorsun canım illaki bir şey çıkardı diye düşünüyorum bende çok konuşuyorum rutinlerimiz var ve yavrum hissediyor eminim inşallah sağlıkla gelsin de bütün bu sıkıntılar boşa çıksın 🤲🤲🌸

34+lardayiz ilk gebelik canim

Ya ne güzel bir doğum hikayesi🥰 rabbim isteyen herkese yaşatsın 🤲🌸 annelik hep endişe ama benimki bir tık fazla galiba. İnşallah şu günler geçsin sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz 🤲🌸
Dikkat et canım 🙏🏻 eğer kalp atışını felan hissetme durumu da eklenirse bi destek alabilirsin ablamda oldu benim hayatını etkiliyor insanın. Çok şükür yendi o şimdi daha iyi. Onunda çocuğu üzerinde oldu ilk. Yeğenim düşse bacağına birşey olsa kötü kötü senaryolar aklından istemsiz geçirip inanıyor gibi oluyor kötü oluyor çarpıntı oluyordu. İlk doğumumda gözü mikrop kapmış küçülmüştü onu kafayı taktı kirpikleri felan döküldü hep öyle kalmasından korktu vs. bir türlü iyileşmedi gözü inatla gerçekten. ne zaman destek aldı o dönem takmadım etmedim düzeldi gözüm dedi. Bazen istemeden kötüyü çağırmış oluyoruz.

Benim de bugun başladi boyle bir ağri. Bebek aşagi inip baski yaptigi icin mi hissediyoruz boyle bir ağri? Henuz sizin kadar siddetli değil. Kasiklarim mi ağriyor yoksa alt kismim mi tam onu da kestiremiyorum. Pelvik tabani dedikleri yer sanirim. Benim kontrolum taa 18 Haziranda.
Evet benim ağrım gitgide artıyor. Özel bolgemin orası ayrılıyor resmen. Yarın ne dicek Dr bilmiyorum aslında bir hafta daha sabır etmem lazım 38 olsa bari. Sezeryan ilkim mecbur buda öyle olacak

Doktor dosyaya koydu. Resminide çekmedim nst kağıdının yarım saatte üc tane 60 sancı çıktı.30.haftadan bu yana bebek kısa süreli toplabıyordu Benim geçen haftada jel kıvamında kahve akıntım oldu belki ondandır.üstüne 2 hafta önce eşim covid geçirdi. Bana bişe olmadı ama belirtisizde atlatmış olabilirim. Covid erken doğumu tetikliyormuş.Sizde geçmiş olsun.bizleride haberdar edin merak ettim. Geçmiş olsun 37.haftayı görsek. 36.haftada doğupta küveze girmeyen bebekte var.
Karin agrım devam ettigi halde Çok şükür nst de bu sefer sanci çıkmadı. Insallah Allah in izniyle hepimiz vaktinde aliriz saglikla kucağımıza 🤲

Kızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum 😔) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden 😔
Canım bebeğin pozisyonuyla ilgili ilk defa sende duydum anormali durumunu. Bende normal doğumla ters gelmişim dr elle çevirmiş sapasağlamim evelallah 😊 bende normalde panik atak bir yapıya sahibim su son haftada doğumu düşündükçe sagsaglim gelecek mi kucağıma alabileceknmiyim ben iyi olcak miyim bir sürü şey düşünüp strese çok giriyorum eşimden başka kimse olmadığı için ona patliyorum. Hatta diyorumki lohusa depresyonunu şimdiden yaşıyorum heralde. Ama kendimize ve bebegimize yapıyoruz onu da mutsuz ediyoruz. Sanirim biraz daha kafamiz farkli seylerle mesgul etmeiz gerek. Sonucta her sey olacagina varıyor. Dua ve tevekkül 🤲🤲🤲🌸

İnşallah canım dediğin gibi olur dua edelim birbirimiz için sağlıkla gelsun kuzular🤲🌸

Sezeryanda mi kalça çıkığı olmuş yoksa zaten anne karnında mıymış canim

Aklımda bulunsun canım denerim tabi neden olmasın 🤗
Bilemiyorum canım ters duruşlu bebeklerde olabiliyormuş diye okumuştum demekki anne karnında duruşuyla alakalı çıkık oluşuyor tam bilgim yok

Kızlar bugün kontrolüm vardı artık ya delircem ya doğurcam yine bi sürü stres olup geldim.
Açılmada herhangi bir değişiklik yok çok şükür daha fazla açılmamış. Rahim uzunluğunda da herhangi bir değişiklik yok.
Sorun sular. Çok dedi ikisinin suyu da fazla dedi. Karbonhidrat komple kesti. Sadece sebze et ve süt ürünleri tüketecekmişim. Zaten insülinden sonra sekerim normale dönmüştü neden bu kadar katı bi diyete gerek gördü anlamadım. Yeme diye saydığı şeylerin hiçbirini zaten yemiyorum.
Canim su fazlaligi iyi degil senin ve bebeklerin icin en iyisini dusunmustur inan. Bebekleri ana rahminde tutmak icin suyu kontrol altina almak gerek

Kızlar bugün kontrolüm vardı artık ya delircem ya doğurcam yine bi sürü stres olup geldim.
Açılmada herhangi bir değişiklik yok çok şükür daha fazla açılmamış. Rahim uzunluğunda da herhangi bir değişiklik yok.
Sorun sular. Çok dedi ikisinin suyu da fazla dedi. Karbonhidrat komple kesti. Sadece sebze et ve süt ürünleri tüketecekmişim. Zaten insülinden sonra sekerim normale dönmüştü neden bu kadar katı bi diyete gerek gördü anlamadım. Yeme diye saydığı şeylerin hiçbirini zaten yemiyorum.
Valla canım çok çektin sen de inşallah sagsalim kucağında görürsün ikisini de. Peki kilo almışlar mı nasil gelisimleri

Canım Allah şifa versin yavrunaa. Kilo alımı az mıydı ? Kan şekeri düşse genel olarak bebeğin uyur sürekli uyuma hali var mıydı ?
İnşallah en yakın zamanda taburcu olursunuz. Şuan çocuk yoğun bakımda mı ? Genel durumunda bi sıkıntı yok dimi
Yok canım sürekli uyumuyordu sütüm az geliyor doymuyor mamaya başladık hastanede o kusmugunu yutar gibi olmamış bu gün taburcu olabilir gidiyoruz suan bakalım ne dicekler durumu iyi dedi dün

Kızlar çok güzel bir rüya gördüm 🤩 Rüyamda bebeğimi emziriyordum ama kız bebekti. Aşırı güzel boncuk boncuk bakan bir bebek. Sütüm önce damlayip akıyor sonra da sıkınca fışkırıyordu o kadar çoktu 🙈 Benim bebeğimdi başkasının bebeğiymis gibi değildi o ilk emdiği andaki duyguyu bile hissettim çok tuhaftı.

Rüya tabirlerine baktım çok güzel anlamı var. Rüyada kız bebek emzirdigini görmek eğer bebeğin varsa çok büyük başarılara imza atacağına onunla gurur duyacağına sütün çoksa bebeğinin eve huzur bolluk ve bereket getireceğine isaretmis🥰

Bir de rüyayı gören kişi hamile ise bebeğin kız olacağına işarettir demişler 🤔 Son iki seferdir rüyamda bebeğimi kız olarak görüyorum ama 😂 İnşallah doğumhanede bir sürprizle karşılaşmam kalbime iner valla 😂😂

Arkadaşlar çok bildirim gelmiş bebeğimi kaybettim .takdır ı İlahi böyleymiş . İnşallah Rabbim herkese güzel hayırlı doğumlar evlatlar nasip etsin.
Başın saolsun canım insan bu durumda ne dicegini bilemiyor rabbim size sabır versin allah yardımcın olsun nasip böyleymiş rabbim hayırlısını nasip etsin insallah

Dikkat et canım 🙏🏻 eğer kalp atışını felan hissetme durumu da eklenirse bi destek alabilirsin ablamda oldu benim hayatını etkiliyor insanın. Çok şükür yendi o şimdi daha iyi. Onunda çocuğu üzerinde oldu ilk. Yeğenim düşse bacağına birşey olsa kötü kötü senaryolar aklından istemsiz geçirip inanıyor gibi oluyor kötü oluyor çarpıntı oluyordu. İlk doğumumda gözü mikrop kapmış küçülmüştü onu kafayı taktı kirpikleri felan döküldü hep öyle kalmasından korktu vs. bir türlü iyileşmedi gözü inatla gerçekten. ne zaman destek aldı o dönem takmadım etmedim düzeldi gözüm dedi. Bazen istemeden kötüyü çağırmış oluyoruz.
Kesinlikle canım düşünce gücüne inanıyorum son haftalarimda bari yapmiyim diye kendimi telkin ediyorum biraz daha sakinledim güzel düşünelim güzel olsun inşallah 🤲 🌸 ama bir destek şart inşallah oda olur doğumdan sonra aklımda hep 🌸
Canım bebeğin pozisyonuyla ilgili ilk defa sende duydum anormali durumunu. Bende normal doğumla ters gelmişim dr elle çevirmiş sapasağlamim evelallah 😊 bende normalde panik atak bir yapıya sahibim su son haftada doğumu düşündükçe sagsaglim gelecek mi kucağıma alabileceknmiyim ben iyi olcak miyim bir sürü şey düşünüp strese çok giriyorum eşimden başka kimse olmadığı için ona patliyorum. Hatta diyorumki lohusa depresyonunu şimdiden yaşıyorum heralde. Ama kendimize ve bebegimize yapıyoruz onu da mutsuz ediyoruz. Sanirim biraz daha kafamiz farkli seylerle mesgul etmeiz gerek. Sonucta her sey olacagina varıyor. Dua ve tevekkül 🤲🤲🤲🌸
Bende internette izledim gerçekten çok moral bozucu. Önüne gelen uzman olmuş gerçekten kafa karıştırıyorlar bıraktım artık kendime zarar. Demek sende ters doğmuşsun:) benim kızımda sağlıkla gelir inşallah 🤲🌸 lohusa depresyonu erken geldi gerçekten hissettim yani Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲🤲🤲🌸

Bilemiyorum canım ters duruşlu bebeklerde olabiliyormuş diye okumuştum demekki anne karnında duruşuyla alakalı çıkık oluşuyor tam bilgim yok
Anladim canım Rabb'im yavrularımızı korusun sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz 🤲🌸

X