Hareketleri normaldi. Zaten öyle kıpır kıpır değildi. Dogdu öyleydi simdi 4 yasinda öyle koşmayı hareket etmeyi seven bir çocuk değil. Fiziksel ve mental gelişimi yerinde şükür.İnşallah canım bende sağlıkla yavrumu kucaklarımpeki kafası yukarda olunca hareketleri nasıldı benimki çok azaldı kımıl kımıl bir kaç hareketi var onun dışında hareketsiz resmen yeri mi daraldı bir sıkıntısı mi var anlamadım. Doktora gittiğimdede böyleydi nstde birşey çıkmadı inşallah ben kuruntu yapıyor kafaya takıyorum dur
Canim ben de 34+3'deyim benim de bebegim daha dönmedi. Makat geliş pozisyonunda duruyor. Hic böyle kötü senaryolar duymadim daha once. Inanma bunlara, hepsi hurafe! Bebegin dönmesine yardımcı olacak bazı hareketler var. Internetten bakabilirsjn. Kalçalarını yana acmak, squat, açılı durmak gibi... Ben de rahim ağzında dikiş var. Hareket, spor yasak. Yürümek bile yasak! O nedenle yapmiyorum bu fiziksel hareketleri.Kızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden
Evet makat geliş ve normal doğum esnasinda kalca cikikligi yasayan arkadasim var. Hem de ingilitere dogurdu! Orada başina geldi. Makat geliş olursa ben de hemen sezeryan isteyecegim.Hiç düşünme öyle şeyler canım makat geliş olup normal yada sezaryanle doğan sapasağlam bebişler duydum sadece bir arkadaşıma makat geliş bebeğini doktor zorla normal doğum yaptırınca bebeğin kolunda sıkıntı olmuştu maalesef ama onun dışında hiçbir problemi yoktu aklına kötü bişey getirme öyle olsa ikili taramada veya detaylı ultrasonda çıkardı
Ben 34+5 te gitmiştim o zaman almışlardı nst ye canım.Bilemiyorum canim ilk gebelik ve özelde de hiç nstye girmedim henüz, devlete giden arkadaşlar var belki yanıtlar onlar
Canım hamileliğinin son zamanlarını zehir etme kendine. Anne karnında olup biteni Allah bilir sadece. Ben inanıyorum bebeğin sağlıklı olacak Allahın izniyle benim cevremde çok var makat geliş cocuk ve de herhangi bir anomalilik duymadim görmedim.en basitinden kuzenimin ilk çocuğu makat gelişliydi 5 yaşında dünya güzeli akıllı bi prenses.inşirah oku bol bol elini karnına koy her hareket ettiğinde ihlas ve salavat oku. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eylerKızlar çok kafama takıyorum Allah rızası için bir fikir verin. İnternette okuduğum kadarıyla bebeklerin sadece %4ü makat geliş pozisyonda dururmus bu zamanlarda. Bunun da bir kaç sebebi varmış. Suyu fazla olabilirmiş (benim değil) ,sebepsiz olabilirmiş, kilolu olabilirmiş (benimki iri değil hatta burdakilerden küçük bile)ve bebekte anormali olabilirmiş (en korktuğum) böyle bir şey duydunuz mu yani Allah'ım korusun yavrumda bir anormali olabilir mi fiziksel zihinsel kapılardan dışarı Allah korusun her birimizinkini rabbim kimseye yaşatmasın yavrusunun acısını. Ama dün gece kan ter içinde kaldım kafama taka taka düşüne düşüne uyudum. Rüyamda bebeğim doğuyor hasta diyorlar iyi değil diyorlar Allah'ım kafayı yiyeceğim hep böyle içim içimi yiyor. Çok hareketli bir bebekte değildi hep kafamı kurcalıyor çok kötüyüm çok takıyorum kafaya. Kime içimi açsam kötüyü çağırma pozitif ol diyor ama içim içimi yiyor çok korkuyorum. Sizdede böyle korkular var mı doğumda bir sıkıntı çıkar mı falan diye.hep bunları düşünüyorum başından beei inanın tadını bile çıkartmadim hamileliğin. Aslında negatif bir insanda değilim bilmiyorum ya çok kötü bir gün bugün ağlamak geliyor içimden
İnşallah canım hepimizin bebişleri sağlıklı sıhhatli ve vaktinde gelsinler inşallah hiç kafana takıp da bebeğini de strese sokma gayet güzel sağlıklı bir bebeğin olacak inşallahİnşallah canım dediğin gibi olur dua edelim birbirimiz için sağlıkla gelsun kuzular
Sezeryanda mi kalça çıkığı olmuş yoksa zaten anne karnında mıymış canim
Aklımda bulunsun canım denerim tabi neden olmasın
Maalesef makat gelişte doğumda kol ve bacaklarda ters geldiği için çıkma ezilme olabiliyor o yüzden normal doğum diye zorlamak doğru değil arkadaşımı doktoru zorlamış yazık yavrunun doktor yüzünden kolunda sıkıntı kaldı şimdi doktorla mahkemede uğraşıyorlar çocuğu da fizik tedaviye götürüyorlar ama onun dışında herhangi bir zihinsel ve fiziksel anomalisi yokEvet makat geliş ve normal doğum esnasinda kalca cikikligi yasayan arkadasim var. Hem de ingilitere dogurdu! Orada başina geldi. Makat geliş olursa ben de hemen sezeryan isteyecegim.
Sonradan aklima geldi bir yerde okumustum bebegin dogum pozisyonuna gecmesi icin emekleme pozisyonunda yerleri silin diyorlardi canimDeğil mi keyiflerine göre vallahi inşallah iyilerdir kuzular sorun değil biz dokuz ay atlattık inşallah doğum da geçer öyle böyle
İnşallah canım rabbim cümlemize tek avazda sağlıkla dogurmayi nasip etsin kuzularimiz sağlıkla büyüsün gelsinler
Aynen canımYukseleni aslan falan olur inşallah ya
Sen benden de öncesin canım sağlıklı olsun da doğunca supriz olur yüzü de :)
Kanala girdi demedi canım ama bası aşağıda doğum pozisyonunda dedi
Aynen canım süpriz olacak bize yüz görümlüğü istiyor galiba bizimkisi sağlıklı gelsinler de doğduklarında doya doya görürüz inşallahYukseleni aslan falan olur inşallah ya
Sen benden de öncesin canım sağlıklı olsun da doğunca supriz olur yüzü de :)
Kanala girdi demedi canım ama bası aşağıda doğum pozisyonunda dedi
Etkileniyorsan okumamak en güzeli canım hiç dert etme bebişe de kendine deBir ara kiloyu da takıyordum kafaya şuan oda umrumda değil gelişimi sağlıklı olsun gerisi önemli değil çok kilolu olsun takıntımda yok ama okuduklarim öyle şeyler ki çok kafaya taktım rüyama girdi artık. Böyle seylee duymaya ihtiyacım var Haziran annelerindede okudum dönmeyen ve sağlıkla doğan bebekler var. Rabbim inşallah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsinokumayacagim artık yoksa kafayı yiyeceğim
Bende de başladı 3-4 gün önce canım bazen hafif oluyor yürürken falan ağrıyor bazen de gece sabaha kadar uyutmadigi oluyor ben de geçen gün sormuştum çoğu kişide varmış normal dedilerKızlar bir sorum var size. Bu arada dünden beri bacaklarıma gövdemin tam olarak birleştiği yerde hafif ağrım var. Sanki spor yapmışım kaslarım tutulmuş gibi.
Acaba doğuma hazirlik icin leğen kemiklerim mi genişliyor? Umarim kotu bir durum yoktur. Aranızda bu haftalarda böyle bir şey yaşayan var mı?
Ohh, rahatladim. Benimki yürürken hissettiriyor kendini. Galiba pelvik bölgesi dedikleri yer ağriyor.Bende de başladı 3-4 gün önce canım bazen hafif oluyor yürürken falan ağrıyor bazen de gece sabaha kadar uyutmadigi oluyor ben de geçen gün sormuştum çoğu kişide varmış normal dediler
Ben senin yerinde olsam eşime derim bakk yüz gorumlulugu istiyor hic anlamıyorsun babası diyeAynen canım
Aynen canım süpriz olacak bize yüz görümlüğü istiyor galiba bizimkisi sağlıklı gelsinler de doğduklarında doya doya görürüz inşallah
Benim ilk gece başlamıştı yatakta dönerken çok ağrıyordu sabaha kadar uyuyamamistim çok korkmuştum ya hep böyle olursa diye ama sonra düzeldi şimdilik sadece arada bir yürürken ağrıyor canımOhh, rahatladim. Benimki yürürken hissettiriyor kendini. Galiba pelvik bölgesi dedikleri yer ağriyor.
Geçmeyen veya rahatsiz edici bir ağrı değil en azindan
Ne dieceğimi bilemiyormArkadaşlar çok bildirim gelmiş bebeğimi kaybettim .takdır ı İlahi böyleymiş . İnşallah Rabbim herkese güzel hayırlı doğumlar evlatlar nasip etsin.
Canım bebek inan 40 haftada bile dönebiliyor çok kafana takıp bebeğini de kendinide üzme benim anlamın oğlu doğum zamanına kadar dönmemişti ama sancılandığı zaman kendiliğinden döndü ALlah ne zaman döneceklerini bilir ve emir verir doğuması için takma kafana her gün hz.yunusun duasını oku ferahlarsın avucuna oku karnını okşa çok iyi gelecektir emin olBeni muayene eder mi merak ediyorum bakalım 35+4te gidicem. İnşallah sağlıklı doğsun da önemli değil canım. Benim korkum yazılanlar hani bebek akıllı ve normal bir bebekse zaten baş aşağı döner diyorlar benim bebişim niye dönemedi. İnşallah iyidir yavrum içerde yoksa ne sezeryan korkusu ne acısı hiç birşeysey umrumda değilyürüyüş falan yaptım bu ara çok aktifinde ama niye böyle kafayı yiyeceğim
Evet 3M markasina bak. Cok guzel asma aparatlari var. Bir tane bulursun ihtiyacini giderecek.Ya kızlar bir soru soracağım saçma gelebilir ama fikir almam lazımŞimdi benim kapı süsüm geldi ama bunu oğlumun odasının kapısına nasıl asacağım bilmiyorum yani buraya daha yeni taşındık ev sıfır bir ev kapılar yeni bembeyaz kıyıp kapıya delik açamam Özel bir aparatı falan oluyor mu bunun yoksa illa kapıyı delip çivi çakmak falan mı gerekiyor?
Command var canım çift taraflı bant gibi ama değil birbirine geçiriyorsun dişleri 2 tarafı yapıştırıcı oluyor yapıştırdığın yerede zarar vermiyor koçtaşta satılıyorYa kızlar bir soru soracağım saçma gelebilir ama fikir almam lazımŞimdi benim kapı süsüm geldi ama bunu oğlumun odasının kapısına nasıl asacağım bilmiyorum yani buraya daha yeni taşındık ev sıfır bir ev kapılar yeni bembeyaz kıyıp kapıya delik açamam Özel bir aparatı falan oluyor mu bunun yoksa illa kapıyı delip çivi çakmak falan mı gerekiyor?