2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Selam kızlar, şeker yükleme sonucumuza göre şeker çıkmadı. Az önce bir arkadaşa da yazdım, yükleme yaptıracak olanlar yine de yalnız gitmemeye çalışsa iyi olur, fenalaşan da olabiliyormuş ama benim 10 15 dakika midem bulandı geçti sonrası sıkılmacaydı.
Kan değerlerim düşük olduğundan sizlere sormuştum vitamin desteği ne kullanıyorsunuz diye ama doktorum istemedi destek multivitamin kullanmamı.... aynı şekilde demir ve d vitaminine devam.
Kabızlık için probiyotik kullan dedi, nbl marka falan. Magnezyum kullanabilir miyim dedim, olur o da dedi izin verdi, magensium diasporal granül şase yazdı. Arada bir kullanıcam artık. Omega 3 istedim onu da haftada en fazla 2 3 kez kullan, hatta balık yemezsen sadece falan dedi New life efa daily yazdı. Omega 3 açısından IFOS Kalite Standartları tarafından 5 yıldız alması önemliymiş. Neyse hayırlısı artık :)
Valla çok sevindim canım maşallah 🧿🌺
Bende kesin çıkar seker hiç dikkat etmiyorum ve belirtilerini de hissediyorum aynı zamandan bu şeker yuklemesini de yaptırmak istemiyorum çok kararsızım doktorum ne diyecek bakalım 🙏

Canım baktırdık dün. 75 gram yaptılar, kutu gazoz verdiler elma aromalı, normal gazozdan bir tık fazla şekerli ama bir 10-15 dakika beni rahatsız etti.
Şeker yüklemesi yapmaya gidecekler yalnız gitmese iyi olur bence, kötüleşenler de oluyormuş. Benim de midemi bulandırdı en başında ama sonra geçti şükür.
Doktorumla sonuçlar hakkında az önce konuşabildik. Dün de eve gelince artık şekerin yorgunluğu mu nazar mı anlamadım tüm gün uyudum kafam kalkmadı valla...
Şeker çıkmadı şükür. Sonuçlar şöyle çıktı
Glukoz 0. saat 67 mg/dl Glukoz 1. saat 96 mg/dl Glukoz 2. saat 123 mg/dl

Ben gebelik başından beri en az 12 kilo aldım ve tüm gün şekerli bir şeyler yiyorum galiba, en azından çayı şekerli içiyorum mesela açık da olsa günde gidiyor 5 10 bardak. Ondan şeker çıkar diye korkmuştum şükür çıkmadı :)
İyi bari canım sevindim

Sağol canım yazdığın için 😊 şükür sonuçların iyi çıkmış sevindim 🤲🏻ben gittiğimde bi sorucam bakalım şeker yüklemesi değilde sadece açlık tokluk yapmasının sebebi neymiş 🤔
Ben dün devlet hastanesine gittim şeker yüklemesi zamanı gelmiş haftaya yapalım dedi rutin herkese yapiyorlrms. Ama ben yaptırmak istemediğimi söyledim. Kızımda özeldeki doktor sadece açlık tokluk bakmıştı normal çıkınca şeker yüklemesi yaptirmamsti

Ben dün devlet hastanesine gittim şeker yüklemesi zamanı gelmiş haftaya yapalım dedi rutin herkese yapiyorlrms. Ama ben yaptırmak istemediğimi söyledim. Kızımda özeldeki doktor sadece açlık tokluk bakmıştı normal çıkınca şeker yüklemesi yaptirmamsti
Benimde aklıma öyle geliyor zaten.hani açık tokluk bakar bi sıkıntı görürse öylelikle şeker yüklemesi yapar diye bakalım artık.herkes 24.haftasının dolmasını bekliyor bunun için ama beni 22+5te gel dedi yani önümüzdeki hafta bugüne 🤔

Kendi doktorum özelde ama testi devlet hastanesinde yaptırabileceğimi söyledi 23+3te devlete gittim ordaki doktor 24 tamamen dolunca gel yapalım dedi şimdi 23+5 teyim haftaya perşembeye randevu aldım test için doktorunuz nedenini söylemedi mi
🤔ben 22. Haftada baska bir nedenden gittgimde gelmişken seker yuklemesi de yapalm dedi. Isim var dedim gittim. Nasl boyle soyluyor bzm dr cok kafam karsti

Benimde aklıma öyle geliyor zaten.hani açık tokluk bakar bi sıkıntı görürse öylelikle şeker yüklemesi yapar diye bakalım artık.herkes 24.haftasının dolmasını bekliyor bunun için ama beni 22+5te gel dedi yani önümüzdeki hafta bugüne 🤔
Benim yarın 24 doluyo ama haftaya yapalım dedi.25 te yapılıyo diye biliyorum ben de

Hamileliği evinde geçirenler ne kadar şanslısınız ben çok zorlanıyorum okulda bir de meslek lisesi angarya verip duruyorlar zaten çocuklar çok sorunlu
Ben de haftada iki gidiyorum ama başıma ağrılar giriyor korona kaptım mi diye. Nöbet de tuttum. 24.haftayi bekliyorum 🙏

Bu testin sonucu ileriki haftalarda pozitif e dönerse iğnenin erken vurulmasi gerekirmiş o yüzden tedbir amaclı
Bende var ama ilkndefa duydum sende o kadar internet yazı okudum hiç yazmıyor hatta kimi doktor gebelikte önermiyor bile doğum sonrası bekliyor ben geçen kanama olunca vurdular test yapıldı negatif idi

Bende var ama ilkndefa duydum sende o kadar internet yazı okudum hiç yazmıyor hatta kimi doktor gebelikte önermiyor bile doğum sonrası bekliyor ben geçen kanama olunca vurdular test yapıldı negatif idi
Sadece kan veriyorsun bu test icin canım, negatif çıkarsa bebek antikor uretmiyor demek pozitif çıkarsa bebek antikor uretmeye başlamış demek, senin kanama bundan olmasa bile ne olur ne olmaz diye vurmuşlardır , burda 3 doktorla görüştüm hepsi kesin iğne vurul diyor erken doğumu önluyormus

Sadece kan veriyorsun bu test icin canım, negatif çıkarsa bebek antikor uretmiyor demek pozitif çıkarsa bebek antikor uretmeye başlamış demek, senin kanama bundan olmasa bile ne olur ne olmaz diye vurmuşlardır , burda 3 doktorla görüştüm hepsi kesin iğne vurul diyor erken doğumu önluyormus
Antikor üretmek ne demek zaten vuruldum bende

X