2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Teşekkür ederim video gerçekten pek çok soruya cevap veriyor nefsimi köteltecek kadar yiyebiliyorum pizza da yiyorum mesela karışık sandviç falan da ama korkuyorum yine de çünkü bebeğimin ikizini kaybettim buna da bişey olacak diye aklım gidiyor
içinizi ferah tutun inşallah her şey çok güzel olacak :) kötüyü çağırmamak lazım. hakkaten sakınan göze çöp batıyor, kim daha rahatsa onun gebeliği de hayatı da daha rahat geçiyor valla ya :))

Teşekkür ederim video gerçekten pek çok soruya cevap veriyor nefsimi köteltecek kadar yiyebiliyorum pizza da yiyorum mesela karışık sandviç falan da ama korkuyorum yine de çünkü bebeğimin ikizini kaybettim buna da bişey olacak diye aklım gidiyor geçen gün kasılmalardan dolayı doktorum erken doğum şüphesiyle acil çağırdı internette pek çok yerde kasılmaların normal olduğunu bu dönemde rahim kaslarının doğuma hazırlık yapmaya başladığını falan yazıyodu maalesef öyle değilmiş Allah'ım korudu erken doğum riski olsaydı bu bebeğimi de kaybedebilirdim
Allah korusun inşallah korkutacak şekilde olmaz bir daha :dua:

Gaz problemi olan var mı ben patlayacagim artık insan içine çıkamıyorum gaz çıkartmaktan kızlar afedersiniz bir de öyle kötü kokuyor ki mahvoldum ben 😔 Doktoruma söylesem mi yoksa o usgde görür mü zaten utanıyorum da açıkçası 🤦‍♀️
Bendede oluyor :oops:

Benim ferritin 5.9 hgb 10. ilaç kullandığım halde 6 dan düşmüş yine ne yapsam şaşırdım gece uyumakta çok zorlanıyorum kansizlktan olabiliyormuş demekki ondan benimkide
doktora söyleyin belki ilacın dozunu arttırır. Ama ilacı kesinlikle c vitaminiyle birlikte almak lazım. çayı kahveyi de abartmamak lazım.
benim ferritin 16 çıktı ama refeans aralığı 13-150.. doktorum eğer düşük çıkarsa iki günde bir 2 ilac olacak demişti. Az önce konuştuk aynen devam dedi. Artık c vitaminine daha çok dikkat edicem kendim.
HGB-Hemoglobin 11.4 D g/dL referans :11.7 - 15.5 çıkmış. normal dedi işte

B Beyrun canım bugün gebelik sekerine baktırıcaktın ne cıktı
Canım baktırdık dün. 75 gram yaptılar, kutu gazoz verdiler elma aromalı, normal gazozdan bir tık fazla şekerli ama bir 10-15 dakika beni rahatsız etti.
Şeker yüklemesi yapmaya gidecekler yalnız gitmese iyi olur bence, kötüleşenler de oluyormuş. Benim de midemi bulandırdı en başında ama sonra geçti şükür.
Doktorumla sonuçlar hakkında az önce konuşabildik. Dün de eve gelince artık şekerin yorgunluğu mu nazar mı anlamadım tüm gün uyudum kafam kalkmadı valla...
Şeker çıkmadı şükür. Sonuçlar şöyle çıktı
Glukoz 0. saat 67 mg/dl Glukoz 1. saat 96 mg/dl Glukoz 2. saat 123 mg/dl

Ben gebelik başından beri en az 12 kilo aldım ve tüm gün şekerli bir şeyler yiyorum galiba, en azından çayı şekerli içiyorum mesela açık da olsa günde gidiyor 5 10 bardak. Ondan şeker çıkar diye korkmuştum şükür çıkmadı :)

Tmm canım mutlaka yaz buradan bakalım ne çıkacak.benim doktorum ilk gebeliğimde de açlık tokluk baktı canım şeker yüklemesi yapmıyor.kaldıki bu zamana kadar her hangi bir kan testi falanda yapmadı en son kanı 2li test için verdim yani
Canım sana özellikle yazıcam demiştim.
Dünkü şeker yüklemesine göre şekerim çıkmadı.
Sonuçlar Glukoz 0. saat 67 mg/dl Glukoz 1. saat 96 mg/dl Glukoz 2. saat 123 mg/dl diye çıktı 75 gr şeker yüklemesinin.
Demek ki açlık şekerimin düşüklüğü, 3 aylık şekerimin düşüklüğü o kadar da mantıksız değilmiş diye düşündüm hani gebelik şekeri farklı bir şey diyorlardı ya :)

İnşallah 70 olmam 😂 ne kadar az alırsam o kadar iyi ya
AYnen öyle çünkü biz az alırsa bebişlerimiz kilo almış olucak ama biz kilo alırsak bebişkerimiz az alır ☺️ O yüzden bende almamak için çabalıyorum hava soğuk yürüyüş yapamıyorum da 🥺

Gaz problemi olan var mı ben patlayacagim artık insan içine çıkamıyorum gaz çıkartmaktan kızlar afedersiniz bir de öyle kötü kokuyor ki mahvoldum ben 😔 Doktoruma söylesem mi yoksa o usgde görür mü zaten utanıyorum da açıkçası 🤦‍♀️
Aynısı bende var üşüttüm zannediyordum demek normal 🙈

Çok şükür ben de aynı hareketlerini sürekli takip ediyorum hareket ettikçe şükür bugün de sıkıntı yok diye mutlu oluyorum hayırlısı ile 9 ayımızı dolduralım inşallah
Amiiinnnnn Rabbim hepimize vaktinde hayırlı doğumlar nasip etsin yolu yarıladık çok şükür😍

Simdi soyle diyimm gaz problemi tuvalete cikamadiginn icinmi kabizlik sorunundan dolayimi yoksa surekli olan birseymi birde cook fazla sut filan iciyoruzya oda feci gaz yapiyorr

Benim elimde böyle listeler var ne eksik ne fazla bilmiyorum yardım eden olursa?
images - 2021-03-06T191811.090.jpeg
images (32).jpeg

Selam kızlar, şeker yükleme sonucumuza göre şeker çıkmadı. Az önce bir arkadaşa da yazdım, yükleme yaptıracak olanlar yine de yalnız gitmemeye çalışsa iyi olur, fenalaşan da olabiliyormuş ama benim 10 15 dakika midem bulandı geçti sonrası sıkılmacaydı.
Kan değerlerim düşük olduğundan sizlere sormuştum vitamin desteği ne kullanıyorsunuz diye ama doktorum istemedi destek multivitamin kullanmamı.... aynı şekilde demir ve d vitaminine devam.
Kabızlık için probiyotik kullan dedi, nbl marka falan. Magnezyum kullanabilir miyim dedim, olur o da dedi izin verdi, magensium diasporal granül şase yazdı. Arada bir kullanıcam artık. Omega 3 istedim onu da haftada en fazla 2 3 kez kullan, hatta balık yemezsen sadece falan dedi New life efa daily yazdı. Omega 3 açısından IFOS Kalite Standartları tarafından 5 yıldız alması önemliymiş. Neyse hayırlısı artık :)

Canım sana özellikle yazıcam demiştim.
Dünkü şeker yüklemesine göre şekerim çıkmadı.
Sonuçlar Glukoz 0. saat 67 mg/dl Glukoz 1. saat 96 mg/dl Glukoz 2. saat 123 mg/dl diye çıktı 75 gr şeker yüklemesinin.
Demek ki açlık şekerimin düşüklüğü, 3 aylık şekerimin düşüklüğü o kadar da mantıksız değilmiş diye düşündüm hani gebelik şekeri farklı bir şey diyorlardı ya :)
Sağol canım yazdığın için 😊 şükür sonuçların iyi çıkmış sevindim 🤲🏻ben gittiğimde bi sorucam bakalım şeker yüklemesi değilde sadece açlık tokluk yapmasının sebebi neymiş 🤔

Aynen cnm. Dünyaya gelince bütün fedakarlığı yapıyorsun. 🥰 Yatinca özlüyorsun. Ayyy anne olmak çok güzel bir duygu. Onlardan hiç bir şekilde vazgecmiyorsun
Eminim öyledir karnındayken bile böyleyse 🥰
Aynısı bende var üşüttüm zannediyordum demek normal 🙈
Yok ya havlu çoraplar falan giyiyorum o kadar dikkat ediyorum artık bebek bagirsaklara mi bası yapıyor anlamadım 🙈
Simdi soyle diyimm gaz problemi tuvalete cikamadiginn icinmi kabizlik sorunundan dolayimi yoksa surekli olan birseymi birde cook fazla sut filan iciyoruzya oda feci gaz yapiyorr
Yok canım kabizlik yok bende çok şükür hep lifli yemeye çalışıyorum. Sütü de laktozsuz içiyorum yarın cesaret edersem doktoruma soracağım nedenini ya da çözümünü 🤦‍♀️

X