Benim hakkaten baya düşükmüş ferritin 8 ne ya. Maşallah seninki iyi. Yarın bakalım ne dicek ya. Belki 2 katına çıkarır dozunu fln. Demir yazan yer de bende 50 civarı, seninkinin yarısı.
Valla ben de çok anlamıyorum demir, ferritin nedir şeklinde. Ama bana bir doktor şöyle demişti, ferritin depo oluyor, bu depolar gebelikte dolmaz. Önemli olan dolaşımdaki hemoglobin yani HGB. Bunun 12 civarı olması gerekiyor ve bunu yediğin içtiğinle yükseltebilirsin, bu yükselsin diye demir takviyesi veriyoruz demişti bana. Mesela benimki 10.5 çıktı bu da normal hamilelik anemisi demek yazıyor internette de. Ama kesinlikle takviyem artmalı çünkü bu kadar deposuzluk da heralde doğumda sıkıntı çıkarır, bakalım doktor yarın ne diyecek.
Yulaf kepeği değil de yulaf ezmesi öneriliyor benim bildiğim hani hem mideyi rahatlatma hem de demire falan da iyi geliyor.
Ben mesela 3 yemek kaşığı ya da 5 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak süt ve 1 2 tatlı kaşığı pekmezle kısık ateşte pişiriyorum, yoğunlaşıyor böyle çok güzel oluyor tatlı gibi. İstersen de pişirme, akşamdan koy 1 bunu bi kapta dolaba, içine kuru meyve fln doğra, tarçın koy, sabah al ye :) güzel oluyor yani.