2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Defne ismine bayılıyorum.Anlamı da çok güzel.Ayyy bak kiloları hemen verdim dedin ya sarılasım geldi😍Ben takıntılıyım çünkü kiloya.Şu an umursamıyorum ama doğumdan sonra takarım biliyorum.Verecez o zaman😇
Veriliyo canım bişey kalmıyo ama bende aşırı ödem vardı resmen elim ayağım yüzüm bile şişmişti hatta benim 30.haftamda kan düşüklüğü sebebi ile yarım ünite kan verdiler ve 5 gün boyunca kan iğnesi yaptırdım.gittiğim sağlık ocağındaki hemşireler senin doktorun bunun farkında değilmi her yerin ödem tutmuş deyip karnıma kollarıma baktılar.napiim ilk bebeğim eylülde doğdu hamileliğimin 2.ve 3.tremestırı sıcaklarda geçti Antalyada oturuyorum yani bu sıcakta tutmasa olmazdı heralde.neyse doğumdan 1 hafta sonra fıs diye söndüm resmen 17 kilodan sadece 5kilosunu kendime almışım yani 1 hafta 10 gün sonra tartıldığımda 12 kilom yoktu 😁

Merhabalar biz geldik bizimde bugun ayrintili ultrosyonumuz vardi fakultede yaptirdim bende hoca cok iyiydi cok sukur benimde esimi almadilar resim bile vermediler aman iyi olsunda vermesinler bebegisimi gordum kalbini duydum yaa cok sukur rabbime darisi size olsun insalalh🤲🤲🤲
Aynen canım sağlığı yerinde olsunda onların iyi olduğunu bilelim daha ne isterizki.şükür bebeğin iyiymiş ya önemli olan o 🤲🏻

Veriliyo canım bişey kalmıyo ama bende aşırı ödem vardı resmen elim ayağım yüzüm bile şişmişti hatta benim 30.haftamda kan düşüklüğü sebebi ile yarım ünite kan verdiler ve 5 gün boyunca kan iğnesi yaptırdım.gittiğim sağlık ocağındaki hemşireler senin doktorun bunun farkında değilmi her yerin ödem tutmuş deyip karnıma kollarıma baktılar.napiim ilk bebeğim eylülde doğdu hamileliğimin 2.ve 3.tremestırı sıcaklarda geçti Antalyada oturuyorum yani bu sıcakta tutmasa olmazdı heralde.neyse doğumdan 1 hafta sonra fıs diye söndüm resmen 17 kilodan sadece 5kilosunu kendime almışım yani 1 hafta 10 gün sonra tartıldığımda 12 kilom yoktu 😁
Ay aynı annem.O da bana hamileyken çok şişmiş.Ödem olmuş.Şu an rahatladım biraz.Kiloların kalıcı olmasından korkuyordum.Bir de ilk hamilelik.Hiç bir fikrim yok başıma geleceklerden.Aman sağlıkla gelsinler de 🤲🏻Çok teşekkür ederim🥰

Ay aynı annem.O da bana hamileyken çok şişmiş.Ödem olmuş.Şu an rahatladım biraz.Kiloların kalıcı olmasından korkuyordum.Bir de ilk hamilelik.Hiç bir fikrim yok başıma geleceklerden.Aman sağlıkla gelsinler de 🤲🏻Çok teşekkür ederim🥰
Aynen canım şuan en güzel zamanların illaki kilo alıcaz önemli olan bebeğinin iyi ve sağlıklı olması ama yinede sağlıklı bi doğum için dikkatli olmakta fayda var 😇

okuduydum daha önce kimisinde böyle oluyormuş tek sen kesinlikle değilsin bu canının kola çekmesi mevzusu açısından :)) Sen abartma yine de dizginlemeye çalış kendini ama içtim diye de asla kafana takma bu gebelik denen şey böyle bişeymiş valla acayip acayip can istemeleri falan. Ben ki tatlı sevmezdim binde bir yerdim, tatlı için ağladım ya ahshshah, ki yani gayet abartısız aşermesiz falan bir gebelik geçiriyorum :)))
😅 Demi yaa. Hep gebelik yüzünden 🤭 tutuyorum canim hergün içmemeye çalışıyorum. Evdekiler bitince almam daha da. Demekki senin bebişin canı de tatlı çekmiş 🤭 afiyet olsun, şifa olsun canim 🤗

Benim hakkaten baya düşükmüş ferritin 8 ne ya. Maşallah seninki iyi. Yarın bakalım ne dicek ya. Belki 2 katına çıkarır dozunu fln. Demir yazan yer de bende 50 civarı, seninkinin yarısı.
Valla ben de çok anlamıyorum demir, ferritin nedir şeklinde. Ama bana bir doktor şöyle demişti, ferritin depo oluyor, bu depolar gebelikte dolmaz. Önemli olan dolaşımdaki hemoglobin yani HGB. Bunun 12 civarı olması gerekiyor ve bunu yediğin içtiğinle yükseltebilirsin, bu yükselsin diye demir takviyesi veriyoruz demişti bana. Mesela benimki 10.5 çıktı bu da normal hamilelik anemisi demek yazıyor internette de. Ama kesinlikle takviyem artmalı çünkü bu kadar deposuzluk da heralde doğumda sıkıntı çıkarır, bakalım doktor yarın ne diyecek.

Yulaf kepeği değil de yulaf ezmesi öneriliyor benim bildiğim hani hem mideyi rahatlatma hem de demire falan da iyi geliyor.
Ben mesela 3 yemek kaşığı ya da 5 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak süt ve 1 2 tatlı kaşığı pekmezle kısık ateşte pişiriyorum, yoğunlaşıyor böyle çok güzel oluyor tatlı gibi. İstersen de pişirme, akşamdan koy 1 bunu bi kapta dolaba, içine kuru meyve fln doğra, tarçın koy, sabah al ye :) güzel oluyor yani.
Yaa süpersin canm. Kan ile ilgili bilmediğim baya şeyler varmış :) Ekran görüntüsü aldim hatta unutmamak için 🤭 Yulaf ezmesi hiç görmedim ben. Araştırayım bakalim nerde satılıyor. Verdiğin tarifi de deneyeyim. Güzel bişeye benzedi şuanda sen anlatınca. Teşekkür ederim 🤗

Yaa süpersin canm. Kan ile ilgili bilmediğim baya şeyler varmış :) Ekran görüntüsü aldim hatta unutmamak için 🤭 Yulaf ezmesi hiç görmedim ben. Araştırayım bakalim nerde satılıyor. Verdiğin tarifi de deneyeyim. Güzel bişeye benzedi şuanda sen anlatınca. Teşekkür ederim 🤗
Ben diyetteyken çok yiyordum🙈 içine muz kakao ve bal koyarak pişiriyordum çokta lezzetli oluyordu😅

Merhabalar biz geldik bizimde bugun ayrintili ultrosyonumuz vardi fakultede yaptirdim bende hoca cok iyiydi cok sukur benimde esimi almadilar resim bile vermediler aman iyi olsunda vermesinler bebegisimi gordum kalbini duydum yaa cok sukur rabbime darisi size olsun insalalh🤲🤲🤲
Çok şükür canım. Senin de iyi haberlerini almış olduk 🤗 darısı bizlere inşallah

Çok haklısınız tabii doktor yasakladıysa elbette o yasaklardan uzak durmak zorundayız, tüp bebekte doktorlar daha da hassas oluyor tabii.
Tabii öncelikle doktora danışmakta fayda ama tehlikeli dönemi atlattınız, şu an eğer herhangi bir gebeden bir farkınız hiç var mı sorusuna cevap hayır yok ise, abartmadan arada bir nefsin köreltilmesinden bebişkoya hiç de bişey olmaz, pişman olmak daha tehlikeli kesinlikle.
Kağan Kocatepe'nin bir videosu var benim hoşuma gitti onu atayım size :)

Teşekkür ederim video gerçekten pek çok soruya cevap veriyor nefsimi köteltecek kadar yiyebiliyorum pizza da yiyorum mesela karışık sandviç falan da ama korkuyorum yine de çünkü bebeğimin ikizini kaybettim buna da bişey olacak diye aklım gidiyor

Çok haklısınız tabii doktor yasakladıysa elbette o yasaklardan uzak durmak zorundayız, tüp bebekte doktorlar daha da hassas oluyor tabii.
Tabii öncelikle doktora danışmakta fayda ama tehlikeli dönemi atlattınız, şu an eğer herhangi bir gebeden bir farkınız hiç var mı sorusuna cevap hayır yok ise, abartmadan arada bir nefsin köreltilmesinden bebişkoya hiç de bişey olmaz, pişman olmak daha tehlikeli kesinlikle.
Kağan Kocatepe'nin bir videosu var benim hoşuma gitti onu atayım size :)

Teşekkür ederim video gerçekten pek çok soruya cevap veriyor nefsimi köteltecek kadar yiyebiliyorum pizza da yiyorum mesela karışık sandviç falan da ama korkuyorum yine de çünkü bebeğimin ikizini kaybettim buna da bişey olacak diye aklım gidiyor geçen gün kasılmalardan dolayı doktorum erken doğum şüphesiyle acil çağırdı internette pek çok yerde kasılmaların normal olduğunu bu dönemde rahim kaslarının doğuma hazırlık yapmaya başladığını falan yazıyodu maalesef öyle değilmiş Allah'ım korudu erken doğum riski olsaydı bu bebeğimi de kaybedebilirdim

Aynen erkek ve ilk gebelik.Hayatımda görmediğim kiloları görüyorum🤦🏼‍♀️Daha şimdiden ağırlaştım.İlk hamileliğinde şeker falan çıktı mı?Bende öyle bulantı falan olmadı çok.Hep yedim😂Ama normalde de yerdim.Bünyeden dolayı sanırım kilo almayanlardandım.Ama hamilelikte ne değişti anlamadım..
Benim de ilk hamileliğim ve hamile kaldığımda gayet iyiydim 57kgdum Su an dikkat ettiğim halde 62 oldum Bebek büyüyor sıvısı artıyor vücut su tutuyor fln derken alıyoruz sanırım böyle böyle doktor normal dedi ama bana çok da normal gelmio 😅😅

Çok şanslısınız gerçekten hep istemişimdir bir tanecik kız kardeşim olsa yeterdi ya 😅
Nasip bazılarının bir kaç tane bazılarında hiç yok.benim kızım az kalsın hep tek kalacaktı 13 yaşında girdi buna tedaviyle hamile kaldım çok isterdim yaşları yakın olsun ama kismetten ötesi yok

Benim hakkaten baya düşükmüş ferritin 8 ne ya. Maşallah seninki iyi. Yarın bakalım ne dicek ya. Belki 2 katına çıkarır dozunu fln. Demir yazan yer de bende 50 civarı, seninkinin yarısı.
Valla ben de çok anlamıyorum demir, ferritin nedir şeklinde. Ama bana bir doktor şöyle demişti, ferritin depo oluyor, bu depolar gebelikte dolmaz. Önemli olan dolaşımdaki hemoglobin yani HGB. Bunun 12 civarı olması gerekiyor ve bunu yediğin içtiğinle yükseltebilirsin, bu yükselsin diye demir takviyesi veriyoruz demişti bana. Mesela benimki 10.5 çıktı bu da normal hamilelik anemisi demek yazıyor internette de. Ama kesinlikle takviyem artmalı çünkü bu kadar deposuzluk da heralde doğumda sıkıntı çıkarır, bakalım doktor yarın ne diyecek.

Yulaf kepeği değil de yulaf ezmesi öneriliyor benim bildiğim hani hem mideyi rahatlatma hem de demire falan da iyi geliyor.
Ben mesela 3 yemek kaşığı ya da 5 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak süt ve 1 2 tatlı kaşığı pekmezle kısık ateşte pişiriyorum, yoğunlaşıyor böyle çok güzel oluyor tatlı gibi. İstersen de pişirme, akşamdan koy 1 bunu bi kapta dolaba, içine kuru meyve fln doğra, tarçın koy, sabah al ye :) güzel oluyor yani.
Benim ferritin 5.9 hgb 10. ilaç kullandığım halde 6 dan düşmüş yine ne yapsam şaşırdım gece uyumakta çok zorlanıyorum kansizlktan olabiliyormuş demekki ondan benimkide

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullanan var mı aranızda? Bugün iğneyi yaparken elimin altında bebeği hissettim sonuna kadar sokamadım korkudan icim bi tuhaf oldu. Nerden yapıyorsunuz siz göbek tehlikeli olmaya başladı sanki😐

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullanan var mı aranızda? Bugün iğneyi yaparken elimin altında bebeği hissettim sonuna kadar sokamadım korkudan icim bi tuhaf oldu. Nerden yapıyorsunuz siz göbek tehlikeli olmaya başladı sanki😐
Ben kullanıyorım tatlım göbekten, benim bebekte bi kaç kez iğnemin altına geldi. basına mı yaptım bebegin neresine sapladım diye stres oldum🤣 doktorım 1 cm iğne ucu gelmesi mümkün değil biz sezeryanda 7 kat acıyoruz o dokuyu dedi son güne kadar karından devam dedi bende ona uyuyorum

X