- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
Bende olmadı düzensizlik. Ama korunmaktan kastınız ilaçla korunmak mı?Merhabalar, burası anne adaylarının bulunduğu alan, sizlere danışmak istedim,
Korunmayı bırakınca adet döngünüzde değişiklik oldu mu?
Ben 6 aydır korunmuyorum, her ay değişik oluyor,
ilk normal süresinden az sürdü,
sonraları erken geldi,
bu ayda 6 gün gecikti.
Benzer durum yaşadınız mı?
Allah razı olsun bacım resmen kafamdaki soru işaretleri dağıldıMüslini anca yazın çok sıcakta kullanabiliriz sonra da evin içi çok sıcak olursa. Örgü battaniye de çok soğuklarda ama penye olanlar 4 mevsim gibi oluyor her daim kullanılıyor. Ben oğlumda 3 penye battaniye 1 örgü battaniye kullandım. O zaman muslin çok moda değildi. Ama 2 katlı muslinlerde penye kalınlığında sayılır onu da düşünmek lazım
Yok eşim korunuyordu.Bende olmadı düzensizlik. Ama korunmaktan kastınız ilaçla korunmak mı?
Hadi ya alışveriş listemizi ona göre düzenleyelim o halde abartmadan oysaki ben ne çok şey alacaktım 0-3 ay için0-3 çok almayın gerçekten hızlı büyüyorlar onun yerine 3-6 lar daha uzun giyilebikiyor. Hatta bazı bebekler iri oluyor direkt 3 6 dan başlıyor
Dikkat etmeye çalışıyorum sağıma soluma yastık koyarak yatıyorum yüzüstü yatmama engel oluyor ama yastık düşüyor çok deli yatarım normalde o yüzden hamile yastığı almayı düşünüyorum
27-28. Haftadan sonra sağa veya sola hafif bile olsa dönüp yatmak yeterliymiş. 27den önceki haftalarda henüz bebeğin ağırlığı o damarlara giden kanı engelleyecek kadar baskı yapmıyormuş. Dr. Banu çiftçiyi ve kağan kocatepenin videolarına bakabilirsiniz. Çok strese girmemek lazım bu konuda bence, bebek iyice büyüdüğünde zaten ona göre vücudumuz kendini ayarlıyorDikkat etmeye çalışıyorum sağıma soluma yastık koyarak yatıyorum yüzüstü yatmama engel oluyor ama yastık düşüyor çok deli yatarım normalde o yüzden hamile yastığı almayı düşünüyorum
Ayaklı olan tulumlar çabuk küçük geliyor. Ayaksizlar biraz daha uzun süre giydirilir diye düşünüyorumBana da o daha mantıklı geliyor canım. Bi de 3lü zıbın takımları çok hoşuma gidiyor patikli altlar özellikle.
Bi taraftan çok almayayım çabuk büyürler diyorum diğer taraftan kusarlarsa sürekli zıbın mı yıkayıp kurutcam diyorum
Ben de çorap konusunda tedirginim bileklerini sıkar mı diye. Ayaklı tulumların altına çorap giydirmeden kullanılmıyorsa dediğin gibi ayaksız almak çok daha mantıklıAyaklı olan tulumlar çabuk küçük geliyor. Ayaksizlar biraz daha uzun süre giydirilir diye düşünüyorum
Ben önce ayakliyi üzerine de ayaksizi giydirirdim. Yazin sıcak olmasina rağmen. Ayaklilari biraz daha büyük almak kurtarıcı oluyordu :)Ben de çorap konusunda tedirginim bileklerini sıkar mı diye. Ayaklı tulumların altına çorap giydirmeden kullanılmıyorsa dediğin gibi ayaksız almak çok daha mantıklı
İlk günler ayaklarını hep topluyor zaten bebek Ayaklı da olsa çorap giydiriliyor gevşek sıkmayan çoraplar var görürsünüz öyle alinBen de çorap konusunda tedirginim bileklerini sıkar mı diye. Ayaklı tulumların altına çorap giydirmeden kullanılmıyorsa dediğin gibi ayaksız almak çok daha mantıklı
Perşembe 614tü bugün 3 geçmiş oluyor, bugün bi sonuca bağlanır diye düşünüyorum. Bugün gideceğim canım doktora.inşaallah hayırlı haberler alırım. Çünkü zaten 3 yıldır istiyorum nasip olmuyor e dış gebelik derlerse vurulan iğneden dolayı 6 ay bebek olmasın diyorlarmış19unda 46 ya mi düştü. Öyleyse düzensiz artıyor canım takipte ol gün aşırı baktır degerlerine. Bu degerde zaten görünmez kese. Ben hamile olduğumu bilmiyodum adetim bittikten bikac gün sonra lekelenme başladı böyle vişne çürüğü renginde. Devam edince doktora gittim beta bakıldı 3binlerde olmasına rağmen kese görünmedi sonra bi artıp bi azaldı. Dış gebelik olduguna karar verilince iğne yapıldı o şekilde eridi gitti . Dış gebelik tehlikeli bi durum tetikte kal canım en ufak bi ağrıda doktora gitmelisin
Insallah kuzumİşte o yüzden diyorum canım rahatlamaya çalış sıkma canını bebeğini düşün.umarım eşinde bir an önce yaptığı yanlışın farkına varır ve seni bebeğini üzmekten vageçer
Insallah kuzum inşallah rabbim seninde Yardimci olsun tüm annelerin yardımcısı olsun bende ilk bebegimi kaybettim ha dedm bunda dikkat edelm yok yani varsa yoksa işi gücü ailesiAllah yardımcın olsun canım okudum biraz yazdıklarını ama bebeğin için güçlü olmak zorundasın ben de çok şey yaşadım çok zorluklar çektim 5 seneyi devirdik çok şükür bebeğimiz olmuyordu hep benim çabamla hep benim emeğimle tüp bebekle bebek sahibi olduk şuan çok şükür riskli gebelik geçirdim ikizdi bebeklerim birini kaybettim bunalıma girdim şimdi eşim gözüme bakıyor bişey olacak diye sabret canım Allah a sığın bol bol dua et gebelerin duaları kabul olur derler bebeğin için kendin için ve eşinin düzelmesi için bol bol dua et
Saolsn kuzum birazdan kahvaltımı edince dua okumayı dusunuodm bunu da olrm saolsnYa Vedud zikrini bol bol çekin. Allahümme ya Vedud da diyebilirsiniz. Anlamina da bakın. Eşler arasında soğukluk olduğunda tavsiye ediyorlar.
Ev serinse aynen müslin ha var ha yok o ne tutacak ki?Allah razı olsun bacım resmen kafamdaki soru işaretleri dağıldı
Benim evim serin oluyor yazın o zaman müslin doldurmaya gerek yok 2şer tane daha penye battaniye alıp bitiririm ben bu işi
O zaman sizin adet düzneniniz etkilenmez mi zaten hadi ilaç içseniz belki de. Bence bi doktora görünün belki kist falan vardır.Yok eşim korunuyordu.
Aynen ayaklılar hemen kasıyor.Ayaklı olan tulumlar çabuk küçük geliyor. Ayaksizlar biraz daha uzun süre giydirilir diye düşünüyorum
Canım niye öyle diyorsun erkekler için de ne kadar şık şeyler var .Kızlar bunlar favorilediklerim. Hâla alışamasam da oğlum olacak inşallah.Ben kız kiyafetlerine bayılıyorum yaa.. Özellikle şu isimli olan hastane çıkışına falan bittim.. ama onun erkekler için olanlarını hiç beğenmedim. Bi de zaten pahalı geldi. Diğerlerinin fiyatları daha uygun.arada daha da indirime girdikçe almak istiyorum. İsimli hastane çıkışı önerileriniz varsa alabilirim oğluşum için bişey beğenmiyorum bi türlü.. kızıma yaptiramadım bari buna yapayim