- 4 Mart 2020
- 581
- 727
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #33.501
İnşallah olurum bende ya yoksa bu gidişle kıyafetler olmicakIki uc haftalik adet sancılarından sonra oldum iste bide olmadan once baya bi kasinti vardi enfeksiyon kaptim sandim ama adet oldum. Benmkide 3 aylik.
Ramazani bitirem oyle olayım duyordum ama simdi iyiki oldum diyorjm karnimdaki sislik gitti biraz rahatladim
M manifestoo Tavuğun mukusu arttırdığını söylemişti oğlumda dikkat ettim gerçekte yediğim zaman yoğun mukuslu yapıyorduBnmkide arada mukuslu oluyo cikolatadan olabilir die dusunuyorum cunku ramazanin başından beri yemiyordum mukus yoktu gecen adet olcam die canm tatli biseyler ustedi bende cikolta yedim ertesi gunku kakasi mukusluydu
Ben de acaba tavuk mu yaptı dedim; çünkü hamileliğin başından beri hiç yememiştim, geçen ramazanın ilk iki günü yedim. Birkaç gün önce ve dünle bugün mukus oldu.Bnmkide arada mukuslu oluyo cikolatadan olabilir die dusunuyorum cunku ramazanin başından beri yemiyordum mukus yoktu gecen adet olcam die canm tatli biseyler ustedi bende cikolta yedim ertesi gunku kakasi mukusluydu
Kabızlık dışında hepsi var. Mukus da işte yoktu; ama son günlerde oldu deminki yazdığınızı da gördüm, ben de acaba tavuk mu yaptı dedim. Uzun süredir ilk defa yedim çünkü, başka farklı yediğim bir şey de olmadıEvet olabiliyor ama tek başına mukus alerji belirtisi değildir bizde mukus karında guruldama gürültülü kaka aşırı gaz kabızlık vardı
Yemek yedikten sonra bebeğini gözlemle alerji varsa bebeğin yediğin şeylere tepki verir zaten bizimki bağırsak tepkiliKabızlık dışında hepsi var. Mukus da işte yoktu; ama son günlerde oldu deminki yazdığınızı da gördüm, ben de acaba tavuk mu yaptı dedim. Uzun süredir ilk defa yedim çünkü, başka farklı yediğim bir şey de olmadı
Peki egzama yada kızarıklık pişik sivilcelenme oluyormu bunlarda alerji betirirtisi uykuya dalamama huzursuzluk karın ağrısıKabızlık dışında hepsi var. Mukus da işte yoktu; ama son günlerde oldu deminki yazdığınızı da gördüm, ben de acaba tavuk mu yaptı dedim. Uzun süredir ilk defa yedim çünkü, başka farklı yediğim bir şey de olmadı
Tam egzama yok; ama bugünlerde alnını gözlerini falan çok ovuşturuyor, kaşlarında da biraz kırmızılık var, ama kırmızılık uzun süredir var. Huzursuzluk, karın ağrısı 2.-3. aylarda çok vardı, şimdi hala var, fakat belli saatlerde oluyor genelde, sabaha karşı veya akşam olurken mesela, onun dışında genelde sakin bebeğim. Pişik de ara ara oldu, normal kremini değil de bepantholün kremini sürünce geçti.Peki egzama yada kızarıklık pişik sivilcelenme oluyormu bunlarda alerji betirirtisi uykuya dalamama huzursuzluk karın ağrısı
Bağırsak tepkili olan sadece bağırsaklara vuran alerji mi oluyor?Yemek yedikten sonra bebeğini gözlemle alerji varsa bebeğin yediğin şeylere tepki verir zaten bizimki bağırsak tepkili
Kaşıntı ve ishalde alerji belirtisi bence bı alerji Dr görünseniz daha iyi olur bulunduğunuz bölgede yoksa çocuk gastroenteroloji bölümüne de götürebilirsinTam egzama yok; ama bugünlerde alnını gözlerini falan çok ovuşturuyor, kaşlarında da biraz kırmızılık var, ama kırmızılık uzun süredir var. Huzursuzluk, karın ağrısı 2.-3. aylarda çok vardı, şimdi hala var, fakat belli saatlerde oluyor genelde, sabaha karşı veya akşam olurken mesela, onun dışında genelde sakin bebeğim. Pişik de ara ara oldu, normal kremini değil de bepantholün kremini sürünce geçti.
Bağırsak tepkili olan sadece bağırsaklara vuran alerji mi oluyor?
Aslında benim ara ara hep aklımdan geçiyordu acaba alerjisi olabilir mi diye, hatta bir ara kendi başıma süt diyeti yapayım dedim; ama o zaman mukus hiç yoktu ve doktorum da gerek yok yapmana demişti. Bu hafta işte iki üç kez ishal gibi ve mukuslu kaka gelince tekrar şüphelendim.
Tekrar mukuslu kaka olursa gaita testine götüreceğiz. Onda da alerji çıkarsa gittiğimiz hastanede alerji konusunda uzman bir doktor var, bizim doktorumuz onunla randevu ayarlarız dedi bakalım hayırlısı.Kaşıntı ve ishalde alerji belirtisi bence bı alerji Dr görünseniz daha iyi olur bulunduğunuz bölgede yoksa çocuk gastroenteroloji bölümüne de götürebilirsin
Ama Hastaneye gitmeden kendi başına diyet yapma alerji belirtileri var ama olmayabilir de inşallah sonucuz negatif çıkarTekrar mukuslu kaka olursa gaita testine götüreceğiz. Onda da alerji çıkarsa gittiğimiz hastanede alerji konusunda uzman bir doktor var, bizim doktorumuz onunla randevu ayarlarız dedi bakalım hayırlısı.
Ben bu alerji konusunu 3 farklı doktora danıştım, üçünün de ortak söylediği şey şuydu; genelde 3.aydan sonra, çoğunlukla da ek gıdaya geçildiğinde ortaya çıkarmış alerji durumları. Tek bir belirti var ise genelde beslenme kısıtlaması yapmıyorlar, ancak birden fazla belirti, bebekte aşırı huzursuzluk ya da kakada kan var ise yapıyorlar.Bizde de iki gündür mukuslu kaka var, doktoruna resim gönderdim bugün, alerji olabilir dedi. Bir daha o şekilde yaparsa tahlile götüreceğiz dışkısını. Ama anlamadığım bu çocuk ilk 3 ayında çok gaz sancısı çekti. Mukus neredeyse hiç olmadı, şimdi hala sancıları var; ama belli saatlerde oluyor genelde ve keyfi de çok daha iyi. Şu an mukuslu yapması garip geldi bana. Bu şekilde sonradan alerjisi çıkan var mı?
M manifestoo Tavuğun mukusu arttırdığını söylemişti oğlumda dikkat ettim gerçekte yediğim zaman yoğun mukuslu yapıyordu
Tavuk da yemistum o aralar ya bilemedim simdi neyden oldu. Ama cikolatyi kesip tavugu yiyim bakim hangisinden kaynakli. Kakasini yaparken sesliydi ayy bid3 noldu b3n altini değiştirirken yine yapti pirttt die üstümü basimi mahvetti buyum kizim da bize gül gül öldü yaBen de acaba tavuk mu yaptı dedim; çünkü hamileliğin başından beri hiç yememiştim, geçen ramazanın ilk iki günü yedim. Birkaç gün önce ve dünle bugün mukus oldu.
Rabbim şifa versin biran önce küçülüp biter gider inşallah
Sağol cnm bnim Allah ım razı olsunşimdi kontrol ettim FDA'nın sitesini, Rotarix'in var onayı. Biz de onu yaptırdık.
Rotarix buradan kendiniz de bakabilirsiniz.
Mastit için de çok geçmiş olsun. Benim en büyük korkularımdan biri o. Geçen bende de sertlik oldu, ödüm koptu ama emzirip masaj yapınca geçti. Siz şu an masaj da çok yapamazsınız herhalde, mastit evresine geldiği için. Dua edicem sizin için ya, burada artık az çok birbirimizi tanıyoruz hep başından beri emzirme sizin için de sıkıntılı oldu. İnşallah ameliyata falan gerek kalmadan atlatırsınız da sonrasında emzirme serüveniniz daha rahat geçer :)
Selam kızlar bugün gittiğim doktor iğne ile boşaltmamız gerekiyor ilaçla falan olmaz dedi. Ben de başka bir doktordan fikir almak amacıyla gitmiştim. İyi bi dr araştırıp ona yaptırırm diyordum. Sonra annem de yaptır kurtul dedi doktor tanıdıklarımı aradım doktorun çok iyi olduğunu öğrendim bu tek başıma gitmiştim arabayla hem de bayağı da korkuyordum bir cesaret yaptırdım. Çok feci bişey. Kesi atıldı inanılmaz iltihap çıktı. Ağrıyor sızıya katlanıyorum da süt sağıp atmm gerekiyor.kesi yerine geliyor sağamıyorum. Tıkandım kaldımklbkbr gecmis olsun canm insallah iyilesirsin Allah şifa versin insallah herhangi bi isleme gerek kalmaz canm ya
Çok geçmiş olsun ya inşallah hemen iyileşir birdaha öyle bir sıkıntı yaşamazsınSağol cnm bnim Allah ım razı olsunbu arada sadece mukuslu kaka ile alerji diyemeyiz demişti benim doktorum. Benimkinde kakası çoğu mukuslu ve iki haftadır senin dediğin gibi yüzünü gözünü ovuşturuyor. hatta bu hareketi yaptığı için kendi uykusunu kaçırıyor ben yedklerme hiç dikkatte etmiyorum..
Kötü düşünme hemn
Selam kızlar bugün gittiğim doktor iğne ile boşaltmamız gerekiyor ilaçla falan olmaz dedi. Ben de başka bir doktordan fikir almak amacıyla gitmiştim. İyi bi dr araştırıp ona yaptırırm diyordum. Sonra annem de yaptır kurtul dedi doktor tanıdıklarımı aradım doktorun çok iyi olduğunu öğrendim bu tek başıma gitmiştim arabayla hem de bayağı da korkuyordum bir cesaret yaptırdım. Çok feci bişey. Kesi atıldı inanılmaz iltihap çıktı. Ağrıyor sızıya katlanıyorum da süt sağıp atmm gerekiyor.kesi yerine geliyor sağamıyorum. Tıkandım kaldım
Aman çok dikkat edin kızlar çok zor bir şey çokAllah'ım düşmanımın başına vermesin
Ahh ne çektin ya bu memeden emdi emmedi derken bide mastit üstüne bu çok geçmiş olsunSağol cnm bnim Allah ım razı olsunbu arada sadece mukuslu kaka ile alerji diyemeyiz demişti benim doktorum. Benimkinde kakası çoğu mukuslu ve iki haftadır senin dediğin gibi yüzünü gözünü ovuşturuyor. hatta bu hareketi yaptığı için kendi uykusunu kaçırıyor ben yedklerme hiç dikkatte etmiyorum..
Kötü düşünme hemn
Selam kızlar bugün gittiğim doktor iğne ile boşaltmamız gerekiyor ilaçla falan olmaz dedi. Ben de başka bir doktordan fikir almak amacıyla gitmiştim. İyi bi dr araştırıp ona yaptırırm diyordum. Sonra annem de yaptır kurtul dedi doktor tanıdıklarımı aradım doktorun çok iyi olduğunu öğrendim bu tek başıma gitmiştim arabayla hem de bayağı da korkuyordum bir cesaret yaptırdım. Çok feci bişey. Kesi atıldı inanılmaz iltihap çıktı. Ağrıyor sızıya katlanıyorum da süt sağıp atmm gerekiyor.kesi yerine geliyor sağamıyorum. Tıkandım kaldım
Aman çok dikkat edin kızlar çok zor bir şey çokAllah'ım düşmanımın başına vermesin
Benim oğlum da 2 3 gündür neredeyse her emme sonrası yapıyo. Bez dolmuyo ama cırt cırt atıyoBizimki cok cıvık ve gunde 2 3 kere yapıyor hatta tahlil yaptırdım normal değil diye ama bir sıkıntı cikmadi anne sütü alan bebeklerde olur dedi doktor
İnşallah, şu an bez kontrol ediyorum sürekli eğer tekrar mukus görürsem doktor tahlile getir hemen dedi. Yani alerjiyse gerçekten üzüleceğim; ama diyetle falan oğlum rahatlayacaksa da ona da razıyım. Sadece birçok besini kesmek ve sütümün azalma ihtimali beni korkutuyor biraz.Ama Hastaneye gitmeden kendi başına diyet yapma alerji belirtileri var ama olmayabilir de inşallah sonucuz negatif çıkar
İşte ben de huzursuzluk olayını anlamıyorum. Benim bebeğim 2.-3. aylarda inanılmaz huzursuzdu, arada hep acaba kolik de ben mi anlamıyorum diye düşünüyordum, bu çocuk hiç gülmeyecek mi diyordum kendi kendime. Şimdi çok şükür gün içinde mutlu genelde; ama bu sefer de böyle bir şey çıktı, insan şaşırıyor. Bir de bir tanıdığın oğlunda vardı alerji, çocuğun yüzü pul puldu resmen, bizimki de arada kızarıyor falan; ama kesinlikle o şekilde değil. Demek herkeste farklı gösterebiliyor.Ben bu alerji konusunu 3 farklı doktora danıştım, üçünün de ortak söylediği şey şuydu; genelde 3.aydan sonra, çoğunlukla da ek gıdaya geçildiğinde ortaya çıkarmış alerji durumları. Tek bir belirti var ise genelde beslenme kısıtlaması yapmıyorlar, ancak birden fazla belirti, bebekte aşırı huzursuzluk ya da kakada kan var ise yapıyorlar.
Kan çıktıysa hemen doktora git canm ya bekletme ciddi biseydirHanımlar besin alerjisi bebeği olan anneler neler yapıyor. Benim bebeğimin kakasında baya kan çıktı doktora götürmeye de korkuyorum. Hastalık çok fazla diye