2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bizde bugün pek neşeliydim gülüp durdu bütün gün ama akşama doğru o gülmeler ağlamaya dönüştü sürekli huysuzdu halada öyle uyuyo şuan ama uykusunda bile aynı mıkır mıkır yaa bu gece uyku yok bize onu anladım bende

Aaa yok canm ya karışma derim ben uykusunu bolme sahsen bmmkine karışmıyorum ben ne zaman uyanirsa uyansin nolcak

Bnmkide oyle cok güler yüzlü bide kendince sesler çıkarıp konusuyo bizimle
Yok canm benmki normal dogum spiral dusunuyom o yuzden adet olsaydim iyiydi.
Bnde annemlerdeym baya yiyip kilo almisimdir eve gideyim spor ve rejim yapmaya calisacam

Canm doktor istese heyet verir ki her dogum dokyoru genelde bir heyet veriyo

Benimd
Bende emzirmede yapilan diyet buldum kk yazmışlar bakalim ben dogum öncesi kiloya geldim bacaklarim cok yumusadi spor yapıyorum cuma günü zayiflama gurubundayim bakalim destek oluyoruz birbirimize gülsün kuzular ya yerim ben onlari

Ben kesin çözümü diyetisyende buldum.1 aydir kendi cabamla vermeye calistim yok olmuyor ilerlemiyor.sadece 1 kg verebildim istahimin masallahi var.suan hic degilse almamaya ugrasiyorum salı günü diyetisyenimle basliyoruz.

Neler yapıyorsun mesela ise yariyorsa bizde okuyalım kitabı
Kitabı da tavsiye ederim, sadece uyku için değil ilerde ek gıda için, sonrasında cocuk psikolojisi için de faydalı bilgiler var. Uyku egitmi icin çeşitli videolar var onlara da bakabilirsiniz. Tracy hogg yöntemi olması önemli, bunda ağlatma yok cunku. Genel olarak kısaca bahsedeyim, mantığı şöyle; emzirip uyutmuyorsun, uyandıgında emziriyorsun. Yani beslenme ile uykuya gecme arasında zaman koyuyorsun. Uykuya geçerken hep bir ritüel uyguluyorsun, örneğin bebeğini kucağına alıp çok hafif ses tonuyla ‘hadi bakalım uyku saatin geldi şimdi güzelce uyuyacaksın’ gibi sakinleştirici cümleler kurup yatagına gidiyorsun. O odadayken odayı hazılyırosun (perdeleri kapatmak vs). Gündüz uykularında da karanlıkta uyuması önemli. Sonra yanında durup o yatarken hafif hafif şşş şşş şş ya da eee eee diyerek karnına minik minik pat pat vuruyorsun. Ağlaması şiddetlenmedikçe almıyorsun, yani mızmızlanma ağlaması oldugunu anlarsın bebeğinin, şşş şşş diyişinin şiddetini arttırabilirsin ona odaklanınca ağlaması şiddetlenmiyor genelde. Şiddetlenirse kucagına alıp sakinleştirip yine yatırıyorsun. Sakinleştiği an yatırman gerekiyor yoksa kucagında olmaya devam etmek ister.

yeri geliyor bunları 30 kere yapıyorsun bu arada, bazen 2 saat sürüyor uykuya dalması. Ama gün geçtikçe süre kısalıyor, bir gün geliyor ki odasına götürüp perdeleri kapatınca bi bakıyorsun dalmış bile uykuya :)

daha çok detay var, ben en klasik kısmını anlattım. Yoksa yaz yaz bitmez :) siz iyisi mi video izleyin ya da kitabı okuyun

Kızlar bebişlerinizi dışarı çıkarıyor musunuz?
En çok hastane kontrolleri için çıkıyoruz maalesef. Hava güzel olsa çıkacağız hemen. Bir de ablasını okuldan almaya gidiyoruz.

Kızlar hep sıkıntılarımızdan bahsediyorum. Bu sefer güzel bir gelişmeyi yazayım. Benim bebeğim gibi anne sütü sarılığı yani uzayan sarılık yasayan annelere moral olsun, bebeğim bugün 69 günlük ve artik rengi düzeldi çok şükür. İnşallah sizlerin bebislerinin de tez vakitte düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…