- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 37
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.901
Neler yapıyorsun mesela ise yariyorsa bizde okuyalım kitabıUyku eğitimi 4 aydan önce verilmiyor. Sadece ufak ufak alıştırma yapabilirsiniz. Ben tracy hogg’un kitabını okudum ve deniyorum, epey sonuç aldım diyebilirim. Yine de %100 uygulama 4 aylık olunca
Ben asla öyle yapmıyorum yoksa uyandırırsam bi daha uyumuyorBazen bizim de 5 saati bulduğu oluyo ama ben uyanirsam uyku arasında emziriyorum hemen azıcık. Aslında bebek uyanmiyosa uykusunu bölmemek lazımmış ama çok acıkmıştır diye düşünüyorum napiyim
Aaa yok canm ya karışma derim ben uykusunu bolme sahsen bmmkine karışmıyorum ben ne zaman uyanirsa uyansin nolcakBenim bebeğim de gece uykusu çok ağır 2,3 saatte bi uyandırıp emziriyorum en fazla 10 dk emip uyudu onbıcuktan beri şimdi de gözü bi açılıp bi kapanıyor yine uyudu hatta 12 saat oldu heralde ihtiyacı var diyorum uyandırmayım kendi birazdan uyanır
Gündüz uykusunu da tabi anca öğleden sonra bi saat uyuyor bu kadar uykunun üzerine kendine göre bi programı var heralde çocuğun
Böyle olan var mı yoksa uyandırmalı mıyım
Bnmkide oyle cok güler yüzlü bide kendince sesler çıkarıp konusuyo bizimleEsim alıştırdı kucağa dogrusu ay bu görsen nasil gülüyor bana nasil sesler çıkararak bakiyor çırpınıyor bana bu benim üçüncü bebegim diğerleri böyle değildi bi bana bu kadar güler yüzlü o kadar mutlu oluyorum ki anlatamamkuzum senin sezaryanmiydi evet erken oldum çok korktum hamile kaldım diye şükür birsey yok hic bu kadar kanamam olmadı dışarı cikamam resmen o halde spor yapiyom belki o beni adete koydu o kadar bacaklari kaldır indir
Canm doktor istese heyet verir ki her dogum dokyoru genelde bir heyet veriyoDoktoruma sordum, 20 gün rapor verebilirim dedi. 10 gün 10 gün şeklinde ama bu benim pek işime gelmiyor haftasonlari boşa gidiyor. 5 er 5 er verseniz olur mu dedim. Başhekim e sormak lazım dedi ama hayır diyecek büyük ihtimalle. Heyet raporu için de bir sebep olması lazım dedi yani o da olmadı. Devlet hastanesi verir belki dedi. Bakalım aile hekimime de soracagim kaç hafta verebilirsiniz diye. Sen naptın peki?
BenimdNe güzel maşallah bırak uyuyorsa uyusun. Biz uyusun diye kırk takla atıyoruz. Bende bi kaç gün pusette uyudu diye sevinmiştim şimdi onu da reddetti. Gündüz uykusunu yarım saatin üstüne çıkaramıyoruz gece de 11 12 de uyuyup arada 3 4 kere uyanıp 8 de tümden uyanıyo yavrum okula işe gitmeyecen sen uyu diyorum ama yokbıraksa biz daha çok uyuyacağız valla
Bende emzirmede yapilan diyet buldum kk yazmışlar bakalim ben dogum öncesi kiloya geldim bacaklarim cok yumusadi spor yapıyorum cuma günü zayiflama gurubundayim bakalim destek oluyoruz birbirimize gülsün kuzular ya yerim ben onlariBnmkide oyle cok güler yüzlü bide kendince sesler çıkarıp konusuyo bizimle
Yok canm benmki normal dogum spiral dusunuyom o yuzden adet olsaydim iyiydi.
Bnde annemlerdeym baya yiyip kilo almisimdir eve gideyim spor ve rejim yapmaya calisacam
Ben kesin çözümü diyetisyende buldum.1 aydir kendi cabamla vermeye calistim yok olmuyor ilerlemiyor.sadece 1 kg verebildim istahimin masallahi var.suan hic degilse almamaya ugrasiyorum salı günü diyetisyenimle basliyoruz.Benimd
Bende emzirmede yapilan diyet buldum kk yazmışlar bakalim ben dogum öncesi kiloya geldim bacaklarim cok yumusadi spor yapıyorum cuma günü zayiflama gurubundayim bakalim destek oluyoruz birbirimize gülsün kuzular ya yerim ben onlari
Kitabı da tavsiye ederim, sadece uyku için değil ilerde ek gıda için, sonrasında cocuk psikolojisi için de faydalı bilgiler var. Uyku egitmi icin çeşitli videolar var onlara da bakabilirsiniz. Tracy hogg yöntemi olması önemli, bunda ağlatma yok cunku. Genel olarak kısaca bahsedeyim, mantığı şöyle; emzirip uyutmuyorsun, uyandıgında emziriyorsun. Yani beslenme ile uykuya gecme arasında zaman koyuyorsun. Uykuya geçerken hep bir ritüel uyguluyorsun, örneğin bebeğini kucağına alıp çok hafif ses tonuyla ‘hadi bakalım uyku saatin geldi şimdi güzelce uyuyacaksın’ gibi sakinleştirici cümleler kurup yatagına gidiyorsun. O odadayken odayı hazılyırosun (perdeleri kapatmak vs). Gündüz uykularında da karanlıkta uyuması önemli. Sonra yanında durup o yatarken hafif hafif şşş şşş şş ya da eee eee diyerek karnına minik minik pat pat vuruyorsun. Ağlaması şiddetlenmedikçe almıyorsun, yani mızmızlanma ağlaması oldugunu anlarsın bebeğinin, şşş şşş diyişinin şiddetini arttırabilirsin ona odaklanınca ağlaması şiddetlenmiyor genelde. Şiddetlenirse kucagına alıp sakinleştirip yine yatırıyorsun. Sakinleştiği an yatırman gerekiyor yoksa kucagında olmaya devam etmek ister.Neler yapıyorsun mesela ise yariyorsa bizde okuyalım kitabı
Evet 2.ay aşılarından zatüreKızlar bebeğinize zatürre aşısı yapıldı mı?ya da yapılacak mı bilginiz var mı?
Ben yaptırdım 1 hafta önceKızlar bebeğinize zatürre aşısı yapıldı mı?ya da yapılacak mı bilginiz var mı?
İstese tabiki verir de istemedi demek kiCanm doktor istese heyet verir ki her dogum dokyoru genelde bir heyet veriyo
En çok hastane kontrolleri için çıkıyoruz maalesef. Hava güzel olsa çıkacağız hemen. Bir de ablasını okuldan almaya gidiyoruz.Kızlar bebişlerinizi dışarı çıkarıyor musunuz?
Evet ben haftada bi iki gün çıkarıyorum ben yürüyorum o da pusette uyuyorKızlar bebişlerinizi dışarı çıkarıyor musunuz?
Dışarı çıktığı gün gece uykusunu gözlemlediniz mi? Sanki daha güzel uyuyorlar.Evet ben haftada bi iki gün çıkarıyorum ben yürüyorum o da pusette uyuyor