- 16 Şubat 2018
- 3.024
- 2.298
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.861
Sizin yeni aya giriş ataginiz olmali herhalde. Benm kizim her ay baslangicinda bir hafta huysuz oluyodu hepDün gece gr uyku uyumadık ve hala öyle sürekli mız mız gözler kapalı ama uyumuyo her yolu denedik gece uykusuzluk çok kötü ya 3 aya kötü girdikbakalım neler bekliyo bizi
Canm onlar kucak istiyo ben kendikimi cok almamama ragmen kucagi cok seviyo kucakta iken aglamiyo dogdudu gunden beri oyle. Gözün aydın olsun canm erken olmuşsun . Ayy bakalim ben ne zaman olcam. Olaydim icim temizlenseydi birazSlm arkadaşlar nasılsınız bebisleriniz az daha iyi galiba benimkide hep emmek istiyor açmi tokmu anlayamıyorum büyüdükçe huysuz oldu hep alin beni diye ağlıyor bu arada 24 martta ilk adetimi oldum aşırı sevindim sular seller gibi kanamam var
Bizim de birkaç gündür gece uykuları fena gazdan dolayı, hele 4-5 gibi kalktığında ben sonra sabaha karisar uyuyamıyorum genelde. Bugün de 3 saat uykuyla güne başladım. Hayır bir de beyefendiyi uyuttum şimdi yatağa birlikte yatalım bari biraz ben de uyuyayım diyprum, yattığım gibi ağlıyor, benim dinlenmeme tepkili resmenDün gece gr uyku uyumadık ve hala öyle sürekli mız mız gözler kapalı ama uyumuyo her yolu denedik gece uykusuzluk çok kötü ya 3 aya kötü girdikbakalım neler bekliyo bizi
Benim bebeğim de gece uykusu çok ağır 2,3 saatte bi uyandırıp emziriyorum en fazla 10 dk emip uyudu onbıcuktan beri şimdi de gözü bi açılıp bi kapanıyor yine uyudu hatta 12 saat oldu heralde ihtiyacı var diyorum uyandırmayım kendi birazdan uyanırSizin yeni aya giriş ataginiz olmali herhalde. Benm kizim her ay baslangicinda bir hafta huysuz oluyodu hep
Sağol canım Kaşının üstü kızardı bide yanağında bı kaç sıyrık varUyku düzenimiz yok canım maalesef. Sabah ilk uyanıştan hemen 45 dk 1 saat sonra uyku istiyo kendisi. Sonra gün içinde 2 saati geçmeyecek şekilde uyanık tutmaya çalışıyorum ama daha erken uykusu gelirse yatırıyorum tabi. 2 saati aştığımızda uykuya dalması ciddi anlamda zorlaşıyo. İnşallah önümüzdeki ay itibariyle uyku düzeni de oluşturmaya calisicam bakalim. İse başlayınca böyle çok zorlanirim çünkü
Canım çok geçmiş olsun bişey olmamıştır insallah
Esim alıştırdı kucağa dogrusu ay bu görsen nasil gülüyor bana nasil sesler çıkararak bakiyor çırpınıyor bana bu benim üçüncü bebegim diğerleri böyle değildi bi bana bu kadar güler yüzlü o kadar mutlu oluyorum ki anlatamamCanm onlar kucak istiyo ben kendikimi cok almamama ragmen kucagi cok seviyo kucakta iken aglamiyo dogdudu gunden beri oyle. Gözün aydın olsun canm erken olmuşsun . Ayy bakalim ben ne zaman olcam. Olaydim icim temizlenseydi biraz
Valla çok zorlu bir gece geçirdik. Öncelikle bir türlü uyumak istemedi.Gece de emzirmeden önce altını değiştirirken birden durduk yere tıkandı, nefes alamadı. Eşimle benim yaşadığımız korku tarif edilemez. Ayrıca dün yine bilmem kaç kere kustu kustuSlm arkadaşlar nasılsınız bebisleriniz az daha iyi galiba benimkide hep emmek istiyor açmi tokmu anlayamıyorum büyüdükçe huysuz oldu hep alin beni diye ağlıyor bu arada 24 martta ilk adetimi oldum aşırı sevindim sular seller gibi kanamam var
Benim oğlum da genel anlamda çok güzel uyuyan bi bebek değil aslında. Hatta anladığım kadarıyla bu aylarda hepimizinki birbirine benziyor. Ben gün içinde en az 3 uyku yaptirabilmek için baya uğraşıyorum açıkçası. 10-15 dklik uykularla uykusunu almış gibi devam ediyo ama yine de uyuyo işte bi şekilde. İnşallah düzene gireriz yavaş yavaş
Bizde de hafif ateş yaptı 1 günde geçti bitti canım çok şükür
Çok geçmiş olsun canım, inşallah bir şey olmamıştırİyi geceler kızlar bu gün çok kötüydü oğlumu pusette yatırmıştım eşimle beraber yemek yapmaya gittik oğlum birden çığlık çığlığa ağladı koşarak gittik yanına bı baktım yerde düşmüşlütfen sizde dikkat edin
Kıyamam ya cnm tükürüğünu yutmustur belki ondan tikanmis olabilir çok emzirdinmi acabaValla çok zorlu bir gece geçirdik. Öncelikle bir türlü uyumak istemedi.Gece de emzirmeden önce altını değiştirirken birden durduk yere tıkandı, nefes alamadı. Eşimle benim yaşadığımız korku tarif edilemez. Ayrıca dün yine bilmem kaç kere kustu kustuKucağımda uyutup yatağa koydum, iyi ki başındaydım. Aralıklı olarak 3 defa kustu. Ben yine otur ağla ağla tabi. Neyi var bu çocuğun diye. Çok üzülüyorum bu kusmalara yaa
İnşallah düzene girer de uykuları evde hiç bir iş yapamıyorum doğru düzgün ve bu beni strese sokuyor yaptırdığım gibi kalkıyorUyku düzenimiz yok canım maalesef. Sabah ilk uyanıştan hemen 45 dk 1 saat sonra uyku istiyo kendisi. Sonra gün içinde 2 saati geçmeyecek şekilde uyanık tutmaya çalışıyorum ama daha erken uykusu gelirse yatırıyorum tabi. 2 saati aştığımızda uykuya dalması ciddi anlamda zorlaşıyo. İnşallah önümüzdeki ay itibariyle uyku düzeni de oluşturmaya calisicam bakalim. İse başlayınca böyle çok zorlanirim çünkü
Canım çok geçmiş olsun bişey olmamıştır insallah
Canım rapor işini ne yaptınBugün doğum doktoruma kontrole gittim. Smear testi yaptı, ultrasonla alttan baktıNasıl bir şey olduğunu unutmuşum, çok fenaydı. Ultrason değil ama smear testi için o masaya çıkmak ve acısı Henüz yakin zamanda adet olacağın görünmüyor dedi. Ayrıca bebeği emzirmeye 2 saatten fazla ara mi verdin yumurtlamışsın dedi Ben de gece bazen 4 saatte emziriyorum dedim. Bu sut koruması konusu buymuş. Emzirmeye düzenli devam edince yumurtlama olmuyormuş. Aklınızda bulunsun kizlar.
Doktoruma sordum, 20 gün rapor verebilirim dedi. 10 gün 10 gün şeklinde ama bu benim pek işime gelmiyor haftasonlari boşa gidiyor. 5 er 5 er verseniz olur mu dedim. Başhekim e sormak lazım dedi ama hayır diyecek büyük ihtimalle. Heyet raporu için de bir sebep olması lazım dedi yani o da olmadı. Devlet hastanesi verir belki dedi. Bakalım aile hekimime de soracagim kaç hafta verebilirsiniz diye. Sen naptın peki?Cim
Canım rapor işini ne yaptın
Benim bebeğim de ara ara böyle oluyo. Hatta ilk yaptiginda aşırı endişelendim çocuğa kötü biseu oluyo diye. Uykudan uyaniyo, kaldırıp getiriyorum, getirdigim yerde bayiliyomus gibi hareket ediyo falan. İlk bi kaç seferde uyandırmaya çalıştım hep ama şimdi öyle olunca yatırıyorum tekrar. Uykusunu alınca çiçek gibi geri uyaniyo. Uykudan yapiyo yani onu, bırak uykusunu alsın :)Benim bebeğim de gece uykusu çok ağır 2,3 saatte bi uyandırıp emziriyorum en fazla 10 dk emip uyudu onbıcuktan beri şimdi de gözü bi açılıp bi kapanıyor yine uyudu hatta 12 saat oldu heralde ihtiyacı var diyorum uyandırmayım kendi birazdan uyanır
Gündüz uykusunu da tabi anca öğleden sonra bi saat uyuyor bu kadar uykunun üzerine kendine göre bi programı var heralde çocuğun
Böyle olan var mı yoksa uyandırmalı mıyım
Ev işleri var ya of ofİnşallah düzene girer de uykuları evde hiç bir iş yapamıyorum doğru düzgün ve bu beni strese sokuyor yaptırdığım gibi kalkıyor
Benim bugün 2 de randevu ama benimkide bence 20 verirDoktoruma sordum, 20 gün rapor verebilirim dedi. 10 gün 10 gün şeklinde ama bu benim pek işime gelmiyor haftasonlari boşa gidiyor. 5 er 5 er verseniz olur mu dedim. Başhekim e sormak lazım dedi ama hayır diyecek büyük ihtimalle. Heyet raporu için de bir sebep olması lazım dedi yani o da olmadı. Devlet hastanesi verir belki dedi. Bakalım aile hekimime de soracagim kaç hafta verebilirsiniz diye. Sen naptın peki?
Ne güzel maşallah bırak uyuyorsa uyusun. Biz uyusun diye kırk takla atıyoruz. Bende bi kaç gün pusette uyudu diye sevinmiştim şimdi onu da reddetti. Gündüz uykusunu yarım saatin üstüne çıkaramıyoruz gece de 11 12 de uyuyup arada 3 4 kere uyanıp 8 de tümden uyanıyo yavrum okula işe gitmeyecen sen uyu diyorum ama yokBenim bebeğim de gece uykusu çok ağır 2,3 saatte bi uyandırıp emziriyorum en fazla 10 dk emip uyudu onbıcuktan beri şimdi de gözü bi açılıp bi kapanıyor yine uyudu hatta 12 saat oldu heralde ihtiyacı var diyorum uyandırmayım kendi birazdan uyanır
Gündüz uykusunu da tabi anca öğleden sonra bi saat uyuyor bu kadar uykunun üzerine kendine göre bi programı var heralde çocuğun
Böyle olan var mı yoksa uyandırmalı mıyım
Adet olmamak mı gerekiyormuş canım ben çoktan oldum bileBugün doğum doktoruma kontrole gittim. Smear testi yaptı, ultrasonla alttan baktıNasıl bir şey olduğunu unutmuşum, çok fenaydı. Ultrason değil ama smear testi için o masaya çıkmak ve acısı Henüz yakin zamanda adet olacağın görünmüyor dedi. Ayrıca bebeği emzirmeye 2 saatten fazla ara mi verdin yumurtlamışsın dedi Ben de gece bazen 4 saatte emziriyorum dedim. Bu sut koruması konusu buymuş. Emzirmeye düzenli devam edince yumurtlama olmuyormuş. Aklınızda bulunsun kizlar.
Ben 2 saatte 1 emziriyorum ama adet oldum hemen.olmamak mı gerekiyordu anlamadımbu emzirmenin koruması için 6 saatte bir emzirmek lazım diye hatırlıyorum ben, 2 saat çok değil mi artık kimse o kadar sık emzirmiyordur bebeklerimizin midesi de büyüdü.
Yok canım, adet olunabilir tabi herkesin bünyesi farklı ama aktif emzirme devam ettikçe (2 saatte bir) adet geç olur dedi. Bir de yumurtlama olmaz, dedi. Yani ilişki olsa da korunmuş oluyorsun. Benim yumurtlama olmuş, emzirmeye güvenip korunmasız olmamak gerekiyormus.Adet olmamak mı gerekiyormuş canım ben çoktan oldum bile
Canım ben de kixim bebekken 4 aylık falandı misafirliğe gittiğimiz yerde uyutmuştum pusetinde. Sonra kontrol amaclı gittiğimde yavrum yere kaymış. Bir şey olmamış ki ağlamıyordu. Zaten puset yerde halinin üstündeydi. Çok geçmiş olsunİyi geceler kızlar bu gün çok kötüydü oğlumu pusette yatırmıştım eşimle beraber yemek yapmaya gittik oğlum birden çığlık çığlığa ağladı koşarak gittik yanına bı baktım yerde düşmüşlütfen sizde dikkat edin