2021 Nisan Anneleri

Geçmiş olsun bayadır bildirim gelmiyordu bana. Biliyor musun geçen hafta benim de önce boğazımda aft oldu sonra küçük dil şişti üstüne de öksürük oldu ve sesim gitti şu an sesim yok.
Çok geçmiş olsun.
Benim o aftlar şimdi de dilimde deli olucam.
Öksürük uzun zaman devam etti ama iki gündür bitti.
Ama aftlardan bir türlü kurtulamıyorum.
Bu nedir anlamış değilim🥺
Sesim de 2 hafta kadar yoktu.
3 haftayı geçti benim neredeyse şikayetlerim.

Yok canim bende oksuruk.Pelinle selimde var.Doktora goturdum ciger temizmis sadece geniz akintisindan oksuruolarmis.İburaminle dost olduk zaten.
Ama benim agzimda aft var yara icinde agzim.Aftorad mi ne var ondan skıorm birde bir krem var ondan surdum bi o ii gelio
Kuzum senin oğlan çok öksürüyordu ciğerler temiz demiştin ya deniz akıntısı için antibiyotik başladı mı?
Benim oğlanda çok öksürüyor.
Ciğerleri temiz ama geniş akıntısı felaket.
Sadece iburamin mi verdiler?

Çok geçmiş olsun.
Benim o aftlar şimdi de dilimde deli olucam.
Öksürük uzun zaman devam etti ama iki gündür bitti.
Ama aftlardan bir türlü kurtulamıyorum.
Bu nedir anlamış değilim🥺
Sesim de 2 hafta kadar yoktu.
3 haftayı geçti benim neredeyse şikayetlerim.
2 hafta ses kısıklığı benim için çok zor olur çünkü konuŞmadan duramam. Aft için b12 tablet öneririm. New life ın var o biraz iyi gelecektir. Eskiden bende çok çıkardı özellikle bağışıklık sistemim zayıfladığında ya da adetim yaklaştığında. Bi süre düzenli kullandım geçti. Bir de buzluğa karadut atıyorum yazdan onu da buzlu ağzıma pastil gibi atmak iyi geliyordu.

2 hafta ses kısıklığı benim için çok zor olur çünkü konuŞmadan duramam. Aft için b12 tablet öneririm. New life ın var o biraz iyi gelecektir. Eskiden bende çok çıkardı özellikle bağışıklık sistemim zayıfladığında ya da adetim yaklaştığında. Bi süre düzenli kullandım geçti. Bir de buzluğa karadut atıyorum yazdan onu da buzlu ağzıma pastil gibi atmak iyi geliyordu.
Antibiyotik de kullandım ben ses tellerime inmişti ve kanda da enfeksiyon çıkmıştı crp baya yüksekti.
Ona rağmen çok uzun sürede atlattım.
Hatta hala atlattım diyemem.
Bağışıklığım düşmüş olmalı bu kadar aft çıkardığıma göre.
Hala bademciklerim ağrıyor mesela.
Deniycem b12 de.
Umarım sizin hemen geçer 🥹

Kuzum senin oğlan çok öksürüyordu ciğerler temiz demiştin ya deniz akıntısı için antibiyotik başladı mı?
Benim oğlanda çok öksürüyor.
Ciğerleri temiz ama geniş akıntısı felaket.
Sadece iburamin mi verdiler?
Selime bir balgam sokucu verdiler erdostindi galiba asi ve burun temizligi onerdi onu yapinca ilerlemedi oksuruk durdu.

Antibiyotik de kullandım ben ses tellerime inmişti ve kanda da enfeksiyon çıkmıştı crp baya yüksekti.
Ona rağmen çok uzun sürede atlattım.
Hatta hala atlattım diyemem.
Bağışıklığım düşmüş olmalı bu kadar aft çıkardığıma göre.
Hala bademciklerim ağrıyor mesela.
Deniycem b12 de.
Umarım sizin hemen geçer 🥹
Pelinin crpsi 47 cikti dun.Agzi aft icinde bogazina kdr ne yiyebilio ne icebilio.hemde.kanio..Antbytik basladi ama cok gec kaldi cocuk perisan oldu.Gece 40 derece ile hast goturdum 39.8 flndi gttgimde soguga ciktigi halde saatelece dusuremediler kan alamadilar serum. baglayamadilar cok cok zor bir geceydi bugun de benim bogazim kotu sesim kisilcak gbi haffi gicik var ne acaba bu cok yoruldum.Ne zaman biticek ya Rabbim buyuk dert vermesin ama bi sure hasta olunmasin ya

Pelinin crpsi 47 cikti dun.Agzi aft icinde bogazina kdr ne yiyebilio ne icebilio.hemde.kanio..Antbytik basladi ama cok gec kaldi cocuk perisan oldu.Gece 40 derece ile hast goturdum 39.8 flndi gttgimde soguga ciktigi halde saatelece dusuremediler kan alamadilar serum. baglayamadilar cok cok zor bir geceydi bugun de benim bogazim kotu sesim kisilcak gbi haffi gicik var ne acaba bu cok yoruldum.Ne zaman biticek ya Rabbim buyuk dert vermesin ama bi sure hasta olunmasin ya
Ah ya zamanında niye vermiyorlar.
Elanın da çok yüksekti crp.
Benim oğlanda bronşit olmuş maalesef dün gece öksürmekten uyuyamadı bugünde onu yatırdı şuan babasıyla hastanede.
Ya bu çocuğun hastalıkları bitmeyecek mi😥
Oğlan sizden farklı bir virüs dedi.
Elaya da bulaşabilir dedi ki şimdide burnu akıyor.
Tam aftlar geçti derken yeni bir virüs aldık…

Ben de 2 gundur icinde demir A, C, D vitaminleri ve dahasi olan bir multivitamin vermeye basladim. Burada tekrar demir konusu acilinca aklima oyle geldi. Zaten cok az yiyordu destek olur diye dusundum. Burada kan aldirma doktora danisma imkanim olmayinca kendim aldim. Yoksa 7. ayda sidefer kullandik dedigim dr aa kan degerlerine bakmadan mi verdiniz diye kizmisti ama ilk gittigimiz dr da kan degerlerine bakilmaksizin 4. ayda demir baslatiriz Turkiye'de demisti.
Neyse vitamin 2 gunde hemen etki eder mi ondan mi bilmiyorum ama bugun diger gunlere nazaran azicik daha fazla yedi. Biraz da huysuzlugu azalmisti.
Bahsettim ama kimseyi de yanlis yonlendirmek istemem. Keske doktora erisimim kolay olsaydi.

Ben de 2 gundur icinde demir A, C, D vitaminleri ve dahasi olan bir multivitamin vermeye basladim. Burada tekrar demir konusu acilinca aklima oyle geldi. Zaten cok az yiyordu destek olur diye dusundum. Burada kan aldirma doktora danisma imkanim olmayinca kendim aldim. Yoksa 7. ayda sidefer kullandik dedigim dr aa kan degerlerine bakmadan mi verdiniz diye kizmisti ama ilk gittigimiz dr da kan degerlerine bakilmaksizin 4. ayda demir baslatiriz Turkiye'de demisti.
Neyse vitamin 2 gunde hemen etki eder mi ondan mi bilmiyorum ama bugun diger gunlere nazaran azicik daha fazla yedi. Biraz da huysuzlugu azalmisti.
Bahsettim ama kimseyi de yanlis yonlendirmek istemem. Keske doktora erisimim kolay olsaydi.
Bende demir+balık yağı kullanıyorum.
Bir de vermesem ne olacakmış acaba o değerler🥹

Canım nasıl oldu Pelin?
Sen nasılsın?

Canım nasıl oldu Pelin?
Sen nasılsın?
Valla perisan olduk Rabbim beterinden korusun ya hastaneye gittim o gece 40 derece atesle iste ne yiyebilio ne icebilio.Emmede btti gibi isirio sureklo beni kan icinde surekli gogsum.Bugun cok sukur ates olmadi ilac gorunce kulagini kapayip basini egip ciglik atio oyle bi travma oldu herhalde.Ama mecbur veriorm.Bugun atesi gunler sonra pek yktu.Suanda bitti gbi gece ateslenmezse ama agzi berbat heryeri yara.O kdr ilaca ragmen yara.dili damagi agİnin disi....Benimde bogazlarim cok kotu ama bir sekilde idare wdicem yeterki pelin duElsin.Bende d vit ve b 12 baslad.hemen.Resverol verdi onu veriodum ama asla icmio.bi cinko alsirmis ozel pahali 1 kasik iciremedim.Bosu bosuna ecza deposu gibi ev.

Valla perisan olduk Rabbim beterinden korusun ya hastaneye gittim o gece 40 derece atesle iste ne yiyebilio ne icebilio.Emmede btti gibi isirio sureklo beni kan icinde surekli gogsum.Bugun cok sukur ates olmadi ilac gorunce kulagini kapayip basini egip ciglik atio oyle bi travma oldu herhalde.Ama mecbur veriorm.Bugun atesi gunler sonra pek yktu.Suanda bitti gbi gece ateslenmezse ama agzi berbat heryeri yara.O kdr ilaca ragmen yara.dili damagi agİnin disi....Benimde bogazlarim cok kotu ama bir sekilde idare wdicem yeterki pelin duElsin.Bende d vit ve b 12 baslad.hemen.Resverol verdi onu veriodum ama asla icmio.bi cinko alsirmis ozel pahali 1 kasik iciremedim.Bosu bosuna ecza deposu gibi ev.
Ya valla çok geçmiş olsun.
El ağız hastalığı mı peki teşhisi?
Resverol Pelin’e mi verdi pek?
Çok şükür iyileşmeye başlamış gerçekten çöl zor🥺

Ya valla çok geçmiş olsun.
El ağız hastalığı mı peki teşhisi?
Resverol Pelin’e mi verdi pek?
Çok şükür iyileşmeye başlamış gerçekten çöl zor🥺
El ayak ya ada adenovirus dedi ama el ayak agiz bence o adenoviruse daha yuksek ihtimal dedi ama bence oylde deil.Resverolu evet peline yazdi her seferinde yazio ama ben iciremedim cocuk ilac gorunce delirmis gbi davranio

Merhabalar, bebeklerinize yastik kullaniyor musunuz? Ben bu gune kadar kullanmamistim. Dun gece uyuduktan 1-2 saat sonra oksurmeye basladi, anlamadim. 10 dakikada bir oksurdu. Bogazi cigerleri kotu degil. Biraz dinleyince sanki midesinden agzina gelip bisey rahatsiz ediyor gibiydi. Reflu bebekliginde de hic yasamayinca ilk aklima gelmedi ama sonra tahmin ettim. Yastik koydum bir daha oksurmedi. Bundan sonra kullanirim yastik. Rahat edemez diye dusunmustum alisik olmayinca ama uyanmadi rahat yatti.

Merhabalar, bebeklerinize yastik kullaniyor musunuz? Ben bu gune kadar kullanmamistim. Dun gece uyuduktan 1-2 saat sonra oksurmeye basladi, anlamadim. 10 dakikada bir oksurdu. Bogazi cigerleri kotu degil. Biraz dinleyince sanki midesinden agzina gelip bisey rahatsiz ediyor gibiydi. Reflu bebekliginde de hic yasamayinca ilk aklima gelmedi ama sonra tahmin ettim. Yastik koydum bir daha oksurmedi. Bundan sonra kullanirim yastik. Rahat edemez diye dusunmustum alisik olmayinca ama uyanmadi rahat yatti.
Ben evde hic kullanmiyorum normalde ama bu hafta oksurunce bende koydum krestede kullaniyirlar ara ara.2 yas normalde omurga sagligi icin siniri.Refluyse mutlaka doktor girmesi lazim cunku tek suyun geri gelmesi degil orda o asir mideyi boruyu yakiyor.İns degildir ama ufak cocuklarda gexiyor diye biliyorum bi zaman sonra.Cok gecmis olsun.

Selam kızlar bebişim 17 günlük oldu. Bazı günler düzenli emip uyuyor 2 saat herşey mukemm2l oluyor.ama bazı günler hele son 2 gün, emiyor uyuyor memeyi almıyor uyudu yatırayım diyorum. Yatirdigim anda 10 dk kalmadan iuakiuor kucağıma alıyorum yalaniyor diye 2 yudum icio yine uyuyor kucakta memede uyuyor. Süt mu yetmiyor diyeceğim ama kontrolde anne sütü devam dediler. Ne yapacagimi şaşırdım uykusuzluk bir yandan 18 aylik ablasına yetemiyorum. Emzikte almadim memeyi bırakır lorkusundan. Bana bir akıl verim. Aramızda vardı memeye yapışık bebisler. Gelişimi nasıldı hatırladığım Azze Azze Vardı senin oğlan da yapışıktı di mi? Depresyona girmek uzereyim
Canım öncelikle gözün aydın bayadır girmiyordum buraya 😌 sağ sağlim büyüt inşallah💙 benim oğlum da sürekli emiyordu. Bi ara hatırlıyorum sabahtan akşama kadar sürekli emziriyordum. Memede uyuyodu anca. Tabi senin için daha zor bakman gereken başka çocuklarında var. İnsan çok bunalıyor tüm enerjisi gidiyor seni çok iyi anlıyorum. Gelişimi iyiydi oğlumun. Kilo boy vs çok iyi ilerliyordu zaten. Bende süt mü yetmiyo diye düşünüyordum ama onlq alakası yok bence

Çok geçmiş olsun gnsel resverol tadı çok mu kötü? Bende almak istiyorum

Canım öncelikle gözün aydın bayadır girmiyordum buraya 😌 sağ sağlim büyüt inşallah💙 benim oğlum da sürekli emiyordu. Bi ara hatırlıyorum sabahtan akşama kadar sürekli emziriyordum. Memede uyuyodu anca. Tabi senin için daha zor bakman gereken başka çocuklarında var. İnsan çok bunalıyor tüm enerjisi gidiyor seni çok iyi anlıyorum. Gelişimi iyiydi oğlumun. Kilo boy vs çok iyi ilerliyordu zaten. Bende süt mü yetmiyo diye düşünüyordum ama onlq alakası yok bence
1 aylık olduk kontrolde aynı dediğin gibi gelişimi iyi cıktı. Bebişim öyle huysuz ki, sadece kucakta memede duracak. Hayır ac mi tok mu anlaşılmıyor 24 saat yalaniyor resmen 🥺 Ne zaman geçecek bu halimiz acaba? Gece de hep memede 2 saat uyuyor valla eşimle kutlama gulucukleri atıyoruz 2 saat uyuduk diye 😂🙈 çok zorlaniyorum bir de çok hassasım 3. Bebişime haksizlik oldu bu bebiş diye inanılmaz analık hormonlarım beni zorluyor.
Uyuyan bebek olsaydı da ablasıyla ilgilenebilseydim.

Ben evde hic kullanmiyorum normalde ama bu hafta oksurunce bende koydum krestede kullaniyirlar ara ara.2 yas normalde omurga sagligi icin siniri.Refluyse mutlaka doktor girmesi lazim cunku tek suyun geri gelmesi degil orda o asir mideyi boruyu yakiyor.İns degildir ama ufak cocuklarda gexiyor diye biliyorum bi zaman sonra.Cok gecmis olsun.
Koydugum yastiga kilif koymadim sismesin diye belli belirsiz incelikte bir bebek yastigi. Uyandiktan sonra da ara ara oksurmeye basladi off kresten mail atmislar 3-4 yas gruplarinda 2 cocuk hastaymis bebeklerden de birisi. Hastaysa gondermeyin yazmislar. Hasta olmasalar bile bebeklerde hep sumuk akiyor. Cok temas ediyor viruslere, engel de olamam. Ogretmeni hep bebekleri kucakliyor yakasinda salya izleri goruyorum.

X