- 3 Şubat 2021
- 486
- 546
Ne formul mama ne bebek biskuvisi yedi. Ne ekmekler ne atistirmalik cubuklar biskuviler pisirdim...Hamileyken en cok ne yediysen onu sevmesi dogru oldu gercekten. Balik cok yemistim uskumruyu cok seviyor. O benim joker yemegim gibi bir sey ama ondan da biktiracagim diye korkuyorum. 2 gundur onu da yemedi.Çok zor birşey gerçekten benim ilk kızım da öyleydi ne versem tükürürdü, sütüm de erkenden kesilmişti formül mama içiyordu sadece ve geceleri de kaşık maması yine hazır. Ah ahhh... ne versem tükürürdü. Öyle ki bisküvi filan yerdi 3 yaşına kadar böyle götürdük mamayı hic kesemedik yoksa açlıktan erirdi. Kreşe başlamıştı ve hastalanmaya başladı sonra geniz eti bademcik ameliyatı oldu daha sonra bir anda iştahlı yemek yiyen bor çocuğa dönüştü. Şimdi allaha şükür 12 yaşında.
Kilosunu çok takmayın bebeğiniz sağlıklı ise enerjisi varsa keyifliyse elinizden geldiğince enerjiniz yettiğince sevdiği sevebileceği tatları vermeye devam edin elbet bir yerde kırılacaktır.
Kendisinin yeme isteği var mı mesela önüne koyduğunuzda yiyeceği ağzına alıp götürme içgüdüsü nasil? Mesela varsa cevrenizde başka bebeklerle çocuklarla yemek anı ortaklığı yapabilirsiniz çok ise yarayan bir yöntem. Benim gorumcemin kızı hic yemezdi benim kızlarla bir araya gelince yemediği kadar yermiş kv söylerdi.
Mesela benim 3. Bebeğim çok iştahlı olmasına rağmen 2 hafta hiçbirşey yemedi biberona bile ağzını açmıyordu uykusunda geçiriyordum biberonu mecburen. 4 dış birden patlattı sonra yavaş yavaş normale döndü.
Çok tavsiye etmıyorlar ama tv karşısı deneyebilirsiniz.
Anne baba bebek etkinliği yapabilirsiniz onu teşvik edecek minicik parçalarla. Alkış yapmak, sevdiği bir eşyayı vermek gibi sadece ilk aşamada teşvik etmek için.
Bir de hamileyken en çok ne yiyordunuz bu da çok önemli hamilelikte alışık olduğu tatlara aşinalığı oluyor bebeklerin belki o bir tuyo verebilir.
Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Boyu uzuyor diyorsunuz bu gelişimi iyi demek benim 2. Kızım yerdi ve emerdi ama sadece boya giderdi cılız bir bebekti. Şimdi hala cılız ama boyu 3 yaş büyük ablası kadar neredeyse.
Onune parcalari koyuyorum, eliyle alip agzina goturuyor sonra ceviriyor sanki cok istahli, sonra da eliyle cikartip yere atiyor. Devamindakileri de boyle yere atinca yemekten keyif almamaya basliyor. Bu sefer ben vermeye basliyorum, kafa ceviriyor. O sirada oynasin diye kuru ekmekler haslanmis sebzeler veriyorum ki oyalansin ben de yemegimi yiyebileyim. Son olarak onlari da yere atinca yemek tamamlanmis oluyor. Ac kalmasin diye sofradan kalkinca kemik ilik sulu muzlu muhallebi hazirliyorum, simdilerde onu da yemez oldu.
Hala alkis ve el sallama ogretmeye calisiyorum. Zevk aldigi seyler kismina gecemiyoruz sanki. Bir iki sarki var soyledigim ona guluyor. Onlar da benim jokerim gibi. Yemek yerken gordugu sadece biz variz, baska cocuklari gormedi. Eminim onun da cok faydasi olurdu.
Tesekkur ederim oneriler icin. insan benzer seyleri baskasindan duyunca yalniz olmadigini hissediyor ama ben benim kizim gibi minik bir bebek daha gormedim. o kadar moral bozucu ki onu titrek titrek zayif gormek. Mesele kilo olarak az oldugu degil tabi ki, gelisim olarak da geriden geliyor yemeyince kucuk kalinca. Aktivitelere goturuyorum orada anliyorum. Yasitlarinin yaptiklarini yapmiyor, huzursuz, az konusuyor.