• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar sütüm inanılmaz azaldı bebek sürekli ağlıyordu daha önceden bestlak Damla kullanıyordum gayet memnundum oda bitti gecede eczane kapalıydı
İnternet market uygulamasından bir umut humana çayı aldım inanılmaz faydasını gordum içip uyudum gece sütüm maşallah taşıyordu
Aldıgın mavi kapaklı
Tabi içmeyince yıne azalıyor sütüm mecbur düzenli içiyorum süt olsun yeterki😰
Bende laktom aldım. Bu bitince bestlak da deneyebilirim. Hümananın faydasını pek görmemiştim daha önceleri

Kızlar kafama takıldı bizim kızın baş ölçümünda kafası 44cm ölçüldü. Fazla gibi geldi . Diğer kızımın 1 yaş baş çevresi kadar. Doktor bişey demedi ama takıldım şimdi. Sizinkilerin nasıl

Kızlar kafama takıldı bizim kızın baş ölçümünda kafası 44cm ölçüldü. Fazla gibi geldi . Diğer kızımın 1 yaş baş çevresi kadar. Doktor bişey demedi ama takıldım şimdi. Sizinkilerin nasıl
Bizim 4.ay kontrolünde 43 cm çıkmış doktor bi şey söylemedi. Muhtemelen bu ay da 44 cm olmuştur

Bizim 4.ay kontrolünde 43 cm çıkmış doktor bi şey söylemedi. Muhtemelen bu ay da 44 cm olmuştur
Bizimde 4. Ayda 41cm çıkmış şimdi 44cm. Bir de bizim kız 3,5 -4 ay gibi elinden tutunca hemen kalkmaya çalışıyordu şimdi hiç oralı olmuyor. Ama eliyle herşeyi tutuyor başını dik tutabiliyor. Doktora söyledim bişey demedi kasları kuvvetli görünüyor dedi. İçim içimi yiyor. Acaba bi sıkıntı var mı diye:(( Annelik cidden çoook zor 😞

Benim kardesim ilkokulda menenjit gecirdi o yuzden hassasim baya uzun bir sure hastanede kalmisti bende hayal meyal hatirliyorum. Cok sukur erken teshisti hic etkilemedi, bir de o zamanlar ozel saglik sigortasi yaptirmisti babamda maddi olarakta atlatmistik. Hem maddi hem manevi cok yipratici bir surecti cunku baya uzun sure kaldi hastanede 😔

Hic bir bebek grip bile olmaz insallah insanin canindan can gidiyor🙏
Neyse gecti gitti ya cok sukur.Menenjit cok kotu gercekten.insallah cnm ne zorluklarla dunyaya gelip buyuyorlar Allah bagislasin hepsini anne babalarina.😊

Kızlar kerhaba epeydir giremedim yazıların bir kısmını okudum benim kızda grip oldu yeni yeni geçmeye başladı vücudunda kizarikliklar oluştu neden oldu bilemiyorum cok kucakta duruyor ve göğüs kısmı terliyor ondan mı acaba daha öncede sıcaktan isilik olmuştu çünkü.
Bu arada kaşık mama kullanan var mı hiç kaşık mamaya başlamak istiyorum ek gıdaya geçeyim diyorum haftaya düzenli olarak bugün bir çay kaşığı kadar muz yedi ve çok sevdi.
Bu arada birşey okudum ne kadar doğru bilmiyorum muzun bebekleri kabız yapan kısmı orta kisminda ki koyu renkli yer varya orasiymis kizlar bir bakın isterseniz
Kaşık mama veren yada ek gıdaya geçen annelerden yardım ve öneri istiyorum 💞

Kızlar kerhaba epeydir giremedim yazıların bir kısmını okudum benim kızda grip oldu yeni yeni geçmeye başladı vücudunda kizarikliklar oluştu neden oldu bilemiyorum cok kucakta duruyor ve göğüs kısmı terliyor ondan mı acaba daha öncede sıcaktan isilik olmuştu çünkü.
Bu arada kaşık mama kullanan var mı hiç kaşık mamaya başlamak istiyorum ek gıdaya geçeyim diyorum haftaya düzenli olarak bugün bir çay kaşığı kadar muz yedi ve çok sevdi.
Bu arada birşey okudum ne kadar doğru bilmiyorum muzun bebekleri kabız yapan kısmı orta kisminda ki koyu renkli yer varya orasiymis kizlar bir bakın isterseniz
Kaşık mama veren yada ek gıdaya geçen annelerden yardım ve öneri istiyorum 💞

Muz 8. ya da 9. ay verilmiyor muydu? Cok kafam karisik bu ek gidada meyve ile baslamayin sonra sebze yemezler diyorlar. Ben doktor bir liste verirse ona uyucam sanirim. Ilk havuc patates ve kabakla baslicaz diye biliyorum ben, bir de yogurt verilebilir diye biliyorum

Cok gecmis olsun bu arada🙏

Muz 8. ya da 9. ay verilmiyor muydu? Cok kafam karisik bu ek gidada meyve ile baslamayin sonra sebze yemezler diyorlar. Ben doktor bir liste verirse ona uyucam sanirim. Ilk havuc patates ve kabakla baslicaz diye biliyorum ben, bir de yogurt verilebilir diye biliyorum

Cok gecmis olsun bu arada🙏
Hiç bilmiyordum erken mi verdim acaba offf cidden çok karışık bu ek gıda işi umarim muzdan dolayı birşey olmaz kafama takildi bak şimdi anneme kalsa şu anda herşeyi yer diyor biz sizi kurallara göre mi büyüttük diyor o zaman iyice karışıyor kafam

Bende laktom aldım. Bu bitince bestlak da deneyebilirim. Hümananın faydasını pek görmemiştim daha önceleri
Alırken bende cok tereddüt etmiştim sanırım bünyede bünyeye değişiyor yorumlarında görmüştüm
Ben mavi kapaklı olanı kullanıyorum şimdilik çok memnunum bakalım ilerleyen süreçte ne olur hakkımızda hayırlısı

Hiç bilmiyordum erken mi verdim acaba offf cidden çok karışık bu ek gıda işi umarim muzdan dolayı birşey olmaz kafama takildi bak şimdi anneme kalsa şu anda herşeyi yer diyor biz sizi kurallara göre mi büyüttük diyor o zaman iyice karışıyor kafam

Benim annemde ayni sekilde 😁 bir sey olmaz bir cay kasigi kadar yemis ama bence doktora gore hareket et kimseyi dinleme. Dun gece muz kacinci ayda verilir diye baktim sen yazdiktan sonra da 6. Ay filan diyorlar ama benim aklimda daha gec verilecegi kalmis sindirimi zor diye🤔

Merhabalar çok sık yazmıyorum ama benim de 25 mayıs doğumlu bir kızım var. Bir de 2 yaşında oğlum.

Ek gıda konusunda bir şeyler yazmak istedim. İlk 6 ay sadece anne sütü gerekirse mama verilir. 6. Aydan önce verseniz de belki yer hoşuna gider ama yine de vermeyin. 6. Ayda da sadece tadım yapılıyor zaten kaşık kaşık yemiyor. 6. Aydan öncee ek gıda vermek doğru değil sindirim sistemi buna tam hazır değil.

Hangi ayda hangi besin verilmeli iyice araştırın. Alerjik besinlere dikkat edin.
Ek gıdayı gününn erken saatlerinde tattırın. 3 gün kuralını uygulayın

Kızlar ya benim kızım 1 ayda 400 gr almış. Alt sınırda almış dedi doktor. Boyu 3cm uzamış ama kilo alamıyor. Sütümünde az olduğunu hissediyorum diyince Şimdilik mama vermedi doktor. Diğer ay zaten ek gıdaya geçeriz dedi sütünü artırıcı şeyler yap bol su iç . Süt arttıran takviyeler kullanabilirsin dedi. Moralim bozuldu kuzumu doyuramadım mı acaba diye😔
Oğlum 3.ay kontrolünde 500 Gr almıştı 2,5 cm uzamisti doktor kilo alımı az gibi bir ay daha bakalım hemen mamaya baslamayalim demişti çünkü ilk ay 1260gr 2.ayda 930 Gr alarak iyi kilolar alıyordu 4 ay kontrolünde de 430gr almış 2cm uzamış buna rağmen doktor gayet yeterli besleniyor 6 ay anne sütüne devam mamaya gerek yok dedi sizin kizinizda iyi kilo almış gözüküyor hiç moralinizi bozmayın

Kızlar dondurucuya süt bırakmıştım şimdi onları ara ara çıkarıyorum ama hem tadı hem kokusu cok fena benim midem kaldırmıyor cocuk nasıl içecek.hep mi böyle oluyor dondurucuya koyulunca? Sütlerim ziyan olsun istemiyorum bi yardım edin

Back
X