- 7 Ocak 2018
- 1.638
- 2.793
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.141
Boy ölçümüne hic bakmayin. Gecen hafta 63 cikan kizimi bu hafta 60 cm ölçtüler gulduk cekmis olabilir mi diyeKızlar 4ay kontrolum den gelıyor uz 6990gram cıktı boy 61cm
Boyu 3uncu ayda boyleydı hıc uzamamıs kılosu da 6680gramdı kıyafetle ölcüldü kayıt olarak 6300yazmıstı
Bu ayda kıyafetler dustu kafadan 6700gram yazdı kılosu hıc ıyı degıl besıncı ayda gel kılosu artmamıs sa ek gıdaya gecıcez dedı saglık ocagında kı ebe
Sizce cok mu düşük
Geçmiş olsun, biz de asi olduk bugün. Saglikocagindan geldik emzirdim uyudu. 1 saattir uyuyor, ateşine bakamadım daha. İnşallah güzel geçirirler geceyiBizde aşı olduk. Çok huzursuzdu şu saate kadar. Şuan uyudu. Ateşi 37,7 olmuştu calpol verdim 1 çay kaşığı birde elini yüzünü yıkadım ara ara. İnşallah düşer
Yine 30 dak sürdü. Allahım yarabbimNiye uykusunu almadan uyanıyor bu bebeler bi anlasam
Ya inşallah ağzın bal yesin inşallah geçicidir öldüm bittim benBu arada çok sık uyanmasını araştırdım.
4.ayda uyku gerilemesi oluyormuş ya kalıcı ya da geçici oluyormuş. Çoğu geçiicimiş. 2-3 hafta sürermiş. Çok sık gece uyanma , huzursuzluk, ağlama varsa eğer bu uyku gerilemesinden kaynaklımış. 8-10-18-24. Aylarda da oluyormuş bir hafta kadar sürüyormuş. Bebek kendini yetişkin gibi uyumaya hazırlamak için böyle bir şeye uğruyormuş. Uyku uzmanı da diyorki destekle uyuyorsa bebek daha zor geçermiş süreç.
orada bi düşündüm hangi çocuk desteksiz uyuyor ki? Var mı koyduğu gibi uyuyan kendi kendine? Benim bebiş bir günlükken bile öyle uyumuyordu
doktor da nasıl uyutuyorsanız o şekil uyuyacak ama sık uyanma son bulacak diyor dönem geçince
Ya işte kalıcı da olabiliyor diyorlar. Uyku eğitimi olayına da samimi bakmıyorum ben. İnşallah geçicidir geçer hatta desteksiz uyurlarYa inşallah ağzın bal yesin inşallah geçicidir öldüm bittim ben
Bende anlamıyorum bir panik yaptı neye ugradı gımı sasırdım beşinci aya kadar cıkmasa başlıyalım kilosu cok az kalmış dediBu ebeler ne bekliyor ben anlamadım. 4.ayda zaten 400-600 gr ideal kilo alımı. 1000 gr mı almasını istiyorlar bu ayda da. Obez çocuk seviyorlar sanırım. Kilosu da bu aya göre çok iyi bence. Bizimki de bu civarda.
Evet kız bebekBence düşük değil kilosu kız miydi senin. 400 gr almışsa normal bence. 3.aydan sonra ayda 400 600 gram alması yeterli diyorlar. Boyu da iyi bence. Hem boy kilo biraz genetik bir şey bence. Mesela ilk aylarda fazla kilo alan bir bebek genetiği zayıf olacaksa diğer aylarda almayarak kendi eğrisini oluşturuyor bence. Ya da zayıf bebek bir anda önceki aylarına göre kilo fazla alabiliyor. Kilonuzda türkiye verilerine göre ortalama değerde.
Boy ölçümüne hic bakmayin. Gecen hafta 63 cikan kizimi bu hafta 60 cm ölçtüler gulduk cekmis olabilir mi diye
Benim ebe bu konuda çok pozitif. Ilk aylardaki gibi kilo almayacagini, onemli olanin persentil araliginin oldugunu soyledi. O yuzden ben artik takmiyorum az kilo alimini
Bitse de kurtulsakBu arada çok sık uyanmasını araştırdım.
4.ayda uyku gerilemesi oluyormuş ya kalıcı ya da geçici oluyormuş. Çoğu geçiicimiş. 2-3 hafta sürermiş. Çok sık gece uyanma , huzursuzluk, ağlama varsa eğer bu uyku gerilemesinden kaynaklımış. 8-10-18-24. Aylarda da oluyormuş bir hafta kadar sürüyormuş. Bebek kendini yetişkin gibi uyumaya hazırlamak için böyle bir şeye uğruyormuş. Uyku uzmanı da diyorki destekle uyuyorsa bebek daha zor geçermiş süreç.
orada bi düşündüm hangi çocuk desteksiz uyuyor ki? Var mı koyduğu gibi uyuyan kendi kendine? Benim bebiş bir günlükken bile öyle uyumuyordu
doktor da nasıl uyutuyorsanız o şekil uyuyacak ama sık uyanma son bulacak diyor dönem geçince
Ahhh o 4. ay ahhh.... 3 ten 5 e atlayabilseymişiz keşke. Doğduğu günden düzenli olan gece uykularımızı mahvetti 6 saat kesintisiz uyuyon oğlum saat başı yarım saatte bir uyanmaya başladı 4-5 hafta sürüyor maalesef 5. aya girmemizle daha düzenli oldu merak etmeyin geçecek ama sizi de bitme noktasına getirecek. 5.aydan bildiriyorumBu arada çok sık uyanmasını araştırdım.
Merhaba, biz 5. Aya yarın giriyoruz inşallah ama bu ara pik yaptı iyice kötüleşti. Gece değil de gündüz uykularımız berbat. Bir de uykuya çok direniyor ağlıyor defalarca uyutuyoruz hemen uyanıyor. Sizde de böyle miydi?Ahhh o 4. ay ahhh.... 3 ten 5 e atlayabilseymişiz keşke. Doğduğu günden düzenli olan gece uykularımızı mahvetti 6 saat kesintisiz uyuyon oğlum saat başı yarım saatte bir uyanmaya başladı 4-5 hafta sürüyor maalesef 5. aya girmemizle daha düzenli oldu merak etmeyin geçecek ama sizi de bitme noktasına getirecek. 5.aydan bildiriyorum
Inşallah nerede o günler. Banyo masaj emzirme peşine yarim saat uğraştım uyudu yarim saat sonra kalktı. 1 saatir uğraşıyorum yok uyumuyor. Tuvalete geldim sonunda. Sinirlerim harap olduYa işte kalıcı da olabiliyor diyorlar. Uyku eğitimi olayına da samimi bakmıyorum ben. İnşallah geçicidir geçer hatta desteksiz uyurlar
Hepten tozuttu ne normale dönmesi. Bir deniz kenarına bir orman dibine gidip çığlık atasım var artık.Bitse de kurtulsakyoksa bitti de kalıcı oldu anlamıyoru muyum ayhhh
Uykuları normale dönen var mı?
Bizim gece gündüz hepsi b..ktan. Sinirlerim tavan yaptı artıkMerhaba, biz 5. Aya yarın giriyoruz inşallah ama bu ara pik yaptı iyice kötüleşti. Gece değil de gündüz uykularımız berbat. Bir de uykuya çok direniyor ağlıyor defalarca uyutuyoruz hemen uyanıyor. Sizde de böyle miydi?
Şu an sadece mamayla besleniyor emiyor ama kahve niyetine mamadan sonra ben 15 günlükken çalışmaya başladım hoş işyerine götürüyorum orda kendine ait odası var bakıcı orda bakıyor ama çok emmiyor doktorumuzda dört aylıkken ek gıdaya geçelim bebek dogru düzgün emmiyor dedi midesi çok büyümesin diye 120 lik veriyoruz mamayı oda doymuyor 1,5 saatte acıkıyor ek gıdaya geçince mama aralıgı arttı birde biz masada otururken kıyamet kopuyor bende yıyecem diye vermezsek sakinleşmiyor bizde ona kaşık maması veriyoruz yada meyve püresi o zaman tatmin oluyor yoksa yanında yemek yemekimkansız çok aglıyorDaha çok erken ne acelesi varmış kibağırsakları bile daha tam hazır değildir
Benim de aynen, bazen kendime hakim olamayıp sesimi yükseltiyorum gözlerini kocaman açıp bakıyor yavrum gülümsüyorum hemen şaka yaptım diyorum gülüyor o da kuzum yaBizim gece gündüz hepsi b..ktan. Sinirlerim tavan yaptı artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?