• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende 60 ini doktum 😔 aslinda az az mi sagip posetleyip cozdursek oyle daha az ziyan olur gibi, insallah icerlerde sagmaya gerek kalmaz. Boyle cok yorucu cunku bugun sagmadim ben, dun gece tazyik olan gogsu verdim 2 kere uyanmasinda bugun tazyikli olup genzine gitmedi
Ben güvenemıyorum sonu huzursuzlukla bitiyor çünkü dün çok yoruldu bazen biberonu ittiriyodu memeyi istiyodu değişti memede biberonla içerken kipir kipir sürekli, buzlukta çikmiş sütü her bebek sevmiyor cezvede cizlatmak lazimmiş hiç içmeden döktüm neredeyse ilk ay sütüydü hepsi ondan pek koymak istemiyorum toplu giderse insan daha çok üzülür.

Chicco PhysioForma silikon damaklı aldım emmedi. Dedim bi de tam tersini alayım bibsin kauçuk damaksız emziğinden aldım o da olmadı. Bi de bi mağazadan markasını bile hatırlamadığım ucuza dandik bi emzik aldım yok onu da almadı. Tüm parayı da emziğe veremiycem dedim bıraktım uğraşmıyorum
Aynen çokta para dökmeye gerek yok 😅 Ek gidaya geçincede ağzina gelen her şeyi çikarmasinlar benim kizim değişik şeylere çok duyarli 😄

Göz yaşi kanali tikanikliği yaşayan arkadaşlar çözüldü mü ? Bizim hala ayni pek masaj yapmadim sütümle siliyoruz kızarıyor sürekli damlada 1 kere kullandim diğer kizim tek göz bir yaşinda anca geçmişti. İksindede var.
Biz yasiyoruz 1 aya yakindir. Masaj ve ardindan damla verdi doktoru. Gozu kuvuldu odemden. sizin gorunumde bir deformasyon var mi?

Ben de de var ara ara cikiyor geciyor ama dr anne sutu surme ters reaksiyon gosterir tatli oldugu icin sut daha cok mikrop birikir dedi.damla 5 gun kullaniyorum geciyor arada cikiyor her zmn degil.gozyasi icin de masaj dedi iste.
Bizim çok asiri olmaya başladi bizde süt sürmeyelim öyleyse, göz doktoruna götürmeyi düşünüyorum bende. Damlada sürekli kullanmak sikinti gecmeyecekse benim diger kizim bir yasinda geçmişti🥲

Merhaba arkadaslar.
Geçenlerde meme reddi yaşadığımızdan bahsetmiştim. Sütümü sağarak veriyordum biberonla. Emzirme hemsiresi biberonun onun icin kolay yol oldugunu, kesinlikle kullanmamam gerektigini soylemisti. Sonra kasik biberon ve enjektörle vermeye başladım, eskiye nazaran daha iyi gibi. Simdi de 3 ay bitti, 4 ay atagi basladi sanirim. Cuma 4 ay aşılarını oldu ve o günden beri bir huysuz, mutsuz. Hicbirseyden memnun degil gibi.
Bu arada aksama kadar neler yapiyorsunuz bebeklerinizle? Kizim hep basinda olayim, onunla ilgileneyim istiyor. Bir de kucak istiyor hep.Yorucu benim icin.

Biz yasiyoruz 1 aya yakindir. Masaj ve ardindan damla verdi doktoru. Gozu kuvuldu odemden. sizin gorunumde bir deformasyon var mi?
Masaj yapamıyosun ki agliyor zaten, damlada geçici cözüm gözünün kenarı resmen kalip gibi kirmizi oluyor bizimde tahriş oluyor yara gibi 🙁birsey sürüyomusunz siz uyuyor dokunmuyoruz öyle geçiyor sonra tekrar ..

Masaj yapamıyosun ki agliyor zaten, damlada geçici cözüm gözünün kenarı resmen kalip gibi kirmizi oluyor bizimde tahriş oluyor yara gibi 🙁birsey sürüyomusunz siz uyuyor dokunmuyoruz öyle geçiyor sonra tekrar ..
Ilk masaji goz doktoru yapti ve sanirim cok agritti, suan elimi dokunsam basıyor çığlığı. Gecen aglamaktan uğundu resmen. Damlanin amaci enfeksiyonu kurutmak bizde. Bazen sisiyor, basinca pat diye fiskiriyor akinti ve igrenc kokuyor.
Çocuk doktoru merhem vermisti ama goz doktoru kullanmayin dedi. netira kullaniyoruz sadece Aynen, gozyasinin yanlara aktigi kisimda birikme olup kizariyor tahris oluyor. Ilik suya batirdiğim pamukla siliyorum

Ilk masaji goz doktoru yapti ve sanirim cok agritti, suan elimi dokunsam basıyor çığlığı. Gecen aglamaktan uğundu resmen. Damlanin amaci enfeksiyonu kurutmak bizde. Bazen sisiyor, basinca pat diye fiskiriyor akinti ve igrenc kokuyor.
Çocuk doktoru merhem vermisti ama goz doktoru kullanmayin dedi. netira kullaniyoruz sadece Aynen, gozyasinin yanlara aktigi kisimda birikme olup kizariyor tahris oluyor. Ilik suya batirdiğim pamukla siliyorum
Ben o masajı kızımdada yapamadim tam ameliyat olacakti göz yaşi kanali birden geçti kendiliğinden süt ile silince daha iyi gibi sürekli silincede tahriş oluyor

Ben o masajı kızımdada yapamadim tam ameliyat olacakti göz yaşi kanali birden geçti kendiliğinden süt ile silince daha iyi gibi sürekli silincede tahriş oluyor
sut sanirim enfeksiyonunu temizler. Dun bir video izledim, %60 i 6 ayda, %90i ise 1 yasinda acilir kendiliginden diyordu. Umarim herhangi bir operasyona gerek kalmadan açilir bizimkiler de

Kızlar 4ay kontrolum den gelıyor uz 6990gram cıktı boy 61cm
Boyu 3uncu ayda boyleydı hıc uzamamıs kılosu da 6680gramdı kıyafetle ölcüldü kayıt olarak 6300yazmıstı
Bu ayda kıyafetler dustu kafadan 6700gram yazdı kılosu hıc ıyı degıl besıncı ayda gel kılosu artmamıs sa ek gıdaya gecıcez dedı saglık ocagında kı ebe😪
Sizce cok mu düşük

Kizlar kahve tuketiyormusunuz?nescafe turk kahvesi falan..canim kahve istiyor emzirdigim icin tedirgin oluyorum😕 2 saattir dusunuyorum acaba icsem mi diye🤷‍♀️

Ben iciyorum icsem de uyumuyo icmesemde, hamilelikte de gunde 1 kupaya kadar icebilirsin demisti o yuzden simdide devam ettiriyorum. Genelde her sabah filtre kahve iciyorum

Boyu 3uncu ayda boyleydı hıc uzamamıs kılosu da 6680gramdı kıyafetle ölcüldü kayıt olarak 6300yazmıstı
Bu ayda kıyafetler dustu kafadan 6700gram yazdı kılosu hıc ıyı degıl besıncı ayda gel kılosu artmamıs sa ek gıdaya gecıcez dedı saglık ocagında kı ebe😪
Sizce cok mu düşük
Genel bakınca kilosu düşük değil. 3. Aydan sonra minimum 400 gr almalı zaten.

Sizce cok mu düşük
Bu ebeler ne bekliyor ben anlamadım. 4.ayda zaten 400-600 gr ideal kilo alımı. 1000 gr mı almasını istiyorlar bu ayda da. Obez çocuk seviyorlar sanırım. Kilosu da bu aya göre çok iyi bence. Bizimki de bu civarda.

Sizce cok mu düşük
Bence düşük değil kilosu kız miydi senin. 400 gr almışsa normal bence. 3.aydan sonra ayda 400 600 gram alması yeterli diyorlar. Boyu da iyi bence. Hem boy kilo biraz genetik bir şey bence. Mesela ilk aylarda fazla kilo alan bir bebek genetiği zayıf olacaksa diğer aylarda almayarak kendi eğrisini oluşturuyor bence. Ya da zayıf bebek bir anda önceki aylarına göre kilo fazla alabiliyor. Kilonuzda türkiye verilerine göre ortalama değerde.

Kızım bugün 30 dakikaya alarm kurmuş gibi. Uyutuyorum tam yarım saat sonra uyanıyor. 3 defa uyuttum bu saate kadar üçü de aynı. 😓
Al benden de o kadar. Çıldırıcam artık sabah 8 den beri 3 kez yarim saatlik uyku yaptı sadece. Uykusuna almayınca oyunlara falan da hevesli olmuyor anca kucak gezmesi ile sakinleşiyor. Şimdi yine uyuttum bakalım bu kaç dk sürecek

Al benden de o kadar. Çıldırıcam artık sabah 8 den beri 3 kez yarim saatlik uyku yaptı sadece. Uykusuna almayınca oyunlara falan da hevesli olmuyor anca kucak gezmesi ile sakinleşiyor. Şimdi yine uyuttum bakalım bu kaç dk sürecek
Niye uykusunu almadan uyanıyor bu bebeler bi anlasam :kızgın:

Back