• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sezaryan göbeği çok kötü ya bende duruyor bildiğin. Kalçamda yanlarımda kilo var. 10 kilo verdim hala giremiyorum pantolonlarıma göbek ve totodan dolayı. Nasıl gidecek bilmiyorum.

Kızlar doğum kilolarınızı verebildiniz mi? Biraz da kendimizden konuşalım 🤣
Ben 7 kilo aldım 8 kiko verdim doğumdan sonra ama hamilelik diyetle geçmişti. Zaten fazla kilo ile hamile kalmıştım. Şimdi o fazla kilolarımı vermeye çalışıyorum. 7 kilo kadar fazlam var

Bende var vicol diye bir damla. Bitkiselmiş ama hiç kullanmadım. Doktor yazmış aldık duruyor. acaba kullansam mı işe yarar mı ya da alışır sonra daha zor mu olur? İlaç kullanmaya karşı bi bünyem var aşamıyorum. böyle de çocuğa eziyet mi ediyorum
Aynen bende öyleyim ilaçlara karşı eşim sinir oluyor. Tabi bende ona sinir oluyorum çocuk bir akşam fazla ağlasa durmasa ağrısı mi var acaba şurup mu versek diyor hemen. Neyseki alıştı artık ters bakmalarima da daha şurup demiyor 😁

Az önce yine denedim yok gelmiyor galiba sütüm de çok azaldı benim emmiyor ki doğru düzgün azalmıştır büyük ihtimalle. Birde canım çok acıyor sagarken
Doğru makina ve doğru başlıkta canın yanmaması gerek aslında
Arkadaş da yazmış lansinoh sür mutlaka
Ben sağım öncesi ve sonrası hep sürdüm işe yaradı.
Bir de önce masaj, sonra düşük mod sonra yavaş yavaş artır, bir anda yüksekten başlama
Ek gida donemi icin hem cok heyecanliyim hem de baski hissediyorum. Ben kendimize zor yemek yapiyorum bir de bebise hazirlamam gerekicek. Zaten cok becerikli degilim nasil yapicaz bakalim😊
İlk zamanlar zaten çok küçük porsiyonlar hazırlanıyor canım yaparsın, heyecanlı ve güzel oluyor :) büyüdükçe çeşitlilik artıyor işler daha kolaylaşıyor. Bir yaşından sonra da sizle yemeye başlar, sen de yemekleri ona göre ayarlarsın böylece siz de sağlıklı ve temiz beslenmeye geçiş yapmış olursunuz 😊
İnstagramdan ek Gıda sayfalarını takip etmeye başla, beğendiğin tariflerden klasör oluştur, istersen ek gıda kitabı al. Önce hazır tariflerden yapılıyor sonra elin alıştıkça sen de üretebiliyorsun

Doğru makina ve doğru başlıkta canın yanmaması gerek aslında
Arkadaş da yazmış lansinoh sür mutlaka
Ben sağım öncesi ve sonrası hep sürdüm işe yaradı.
Bir de önce masaj, sonra düşük mod sonra yavaş yavaş artır, bir anda yüksekten başlama

İlk zamanlar zaten çok küçük porsiyonlar hazırlanıyor canım yaparsın, heyecanlı ve güzel oluyor :) büyüdükçe çeşitlilik artıyor işler daha kolaylaşıyor. Bir yaşından sonra da sizle yemeye başlar, sen de yemekleri ona göre ayarlarsın böylece siz de sağlıklı ve temiz beslenmeye geçiş yapmış olursunuz 😊
İnstagramdan ek Gıda sayfalarını takip etmeye başla, beğendiğin tariflerden klasör oluştur, istersen ek gıda kitabı al. Önce hazır tariflerden yapılıyor sonra elin alıştıkça sen de üretebiliyorsun

Eveet suan kaydediyorum kesfette karsima cikan ek gida sayfalarini 😍 ah cok heyecanli 6 ayda mi baslicaz yoksa bazilari 5 bucuk ayda filanda basliyor. Esimin kuzeninin ikizleri var 5 Aylik oldular mamayla besleniyolardi onlar basliyolarmis tadima, yemeklerimize saldiriyolar diyor. Bizde daha oyle bir belirti yok cocuk sinyal veriyormus yemek yemeye hazirim diye sanirim, doktor uugun gorurse baslanabiliyormus🤔

Aynen bende öyleyim ilaçlara karşı eşim sinir oluyor. Tabi bende ona sinir oluyorum çocuk bir akşam fazla ağlasa durmasa ağrısı mi var acaba şurup mu versek diyor hemen. Neyseki alıştı artık ters bakmalarima da daha şurup demiyor 😁
Benim eşim de öyle her akşam çocuk durmayınca calpol verelim gaz damlası verelim deyip duruyor 😁

Aynen önünde sonunda hepsi aynı şeyleri yapıyor 😅 kızım 14 aylık yürüdü herkes sürekli soruyordu daha yürümedi mi diye amaaaan diyordum nasılsa yürüyecek ne aceleniz var 😅 şimdi de tuvalet eğitimini soruyor herkes 🤦🏻‍♀️
Of bana da bıraktır artık diyorlar sanki ben bilmiyorum
Uğraşacak enerjim de yok zamanım da yok kendi ne zaman isterse o zaman bırakır diyorum ne yapayım 🤷‍♀️
Hem kimsenin gelip yardım ettiği yok hem de hepsinin aklı çok maşallah

Benimde oyle olacak muhtemelen 😍

Eveet evet nisan annelerinde gordum buharda pisirme aparati aliriz cok kolay olur🥰

Bende oyle tahmin ettim ondan da uyumuyo olabilir lukur lukur o sesle😁
Bu aparat çok pratik kesinlikle alın
Biz kendimize de kışın hep bunda salata hazırladık
Karnabahar brokoli havuç haşlanıyoruz sarımsaklı limonlu zeytinyağlı sosla çok güzel vitaminli salata oluyor
Sabahları da buharda patates haşlayıp tereyağ süt kaşar püre yapıyorum, nazlı hilal de severek yiyor 😊

Nazlı hilal ek gıdaya geçtiğinde köfte balık sebze her şeyi bunda yapıyordum

Kızlar doğum kilolarınızı verebildiniz mi? Biraz da kendimizden konuşalım 🤣
Ben 22 kilo almıştım 🙈 12 kilo gitti gerisi yapıştı 😂 bir de göbek var kızım gelip gidip mıncıklıyor 😂
Günüm çok hareketli geçiyor her gün iki saat dışarı da çıkıyoruz ama gitmiyor bu kilolar
Sonra dönüp bakarım belki yazayım şuraya 😂 güncel kilom 63 😂😂🙈

Kızlar benim oğlum çok sert sevilmeyi seviyor. Annem çığlık atıyor ben oynatırken kolu koptu öyle yapma ayy ayyy diye 😂
Havaya fırlatıyorum, eğip büküyorum, sıkıp mıncıklıyorum aşırı seviyor. Babamda çocuğu parçaladın diyo ama sadece öyle yapınca çok gülüyor.

Spora sadece vakit değil enerji de yok 😄
Eşim “istersen sabahları yürüyüş yap çocuklara ben bakarım” dedi
Sabah erkenden kalkıp yürüyüş yaparsam akşama kadar hangi enerjiyle bakıcam çocuklara 😒
O gidiyordu ama ben gidemediğim için sinir oldum onu da göndermiyorum 😂
Madem erken kalkabiliyorsun yürüyüşe gitmek yerine çocuklara bak ben de biraz daha yatayım dedim 😂😂

Eveet suan kaydediyorum kesfette karsima cikan ek gida sayfalarini 😍 ah cok heyecanli 6 ayda mi baslicaz yoksa bazilari 5 bucuk ayda filanda basliyor. Esimin kuzeninin ikizleri var 5 Aylik oldular mamayla besleniyolardi onlar basliyolarmis tadima, yemeklerimize saldiriyolar diyor. Bizde daha oyle bir belirti yok cocuk sinyal veriyormus yemek yemeye hazirim diye sanirim, doktor uugun gorurse baslanabiliyormus🤔
Aynen canım doktorun uygun görürse başlayabilirsin.
Ek gıda konusu da stresli başlangıç olarak
Genelde aile büyükleri geleneksel yaklaşıyor, erkenden bir şeyler vermek istiyorlar. Doktorlar kesinlikle 180 gün dolmalı diyor. Bebekler 5 aya yaklaşınca etraftan sesler başlıyor biz eskiden diye başlayan 😂

Kuzenim prematüre doğum yapmıştı ve Bebek emmiyordu. Güya doktoru bebek daha kırk günlük bile değilken “bu çocuk erken doğdu iyi beslenmeli anne sütü de almıyor siz buna tavuk suyuna çorbalar yapıp yedirin” demiş 😅
Bana anlatıyordu biz kırkı çıkmadan tavuk suyu çorba vermeye başladık çok da güzel yiyordu sen boşuna bekliyorsun diye 💆‍♀️

Kızlar doğumdan sonra da çatlak olmadı değil mi? 😄 ne kadar korkuyorduk hatırlıyor musunuz doğumdan sonra göbek birden gidince çatlak oluyormuş diye 😄

Aynen canım doktorun uygun görürse başlayabilirsin.
Ek gıda konusu da stresli başlangıç olarak
Genelde aile büyükleri geleneksel yaklaşıyor, erkenden bir şeyler vermek istiyorlar. Doktorlar kesinlikle 180 gün dolmalı diyor. Bebekler 5 aya yaklaşınca etraftan sesler başlıyor biz eskiden diye başlayan 😂

Kuzenim prematüre doğum yapmıştı ve Bebek emmiyordu. Güya doktoru bebek daha kırk günlük bile değilken “bu çocuk erken doğdu iyi beslenmeli anne sütü de almıyor siz buna tavuk suyuna çorbalar yapıp yedirin” demiş 😅
Bana anlatıyordu biz kırkı çıkmadan tavuk suyu çorba vermeye başladık çok da güzel yiyordu sen boşuna bekliyorsun diye 💆‍♀️

Bende su vermedim diye hic annem sitem etmisti bu sicaklarda bi iki kasik ver cocugun ici yaniyordur diye😁

Ayy cocugu mahvetmisler bir sey oldu mu sonra😁

Kızlar doğumdan sonra da çatlak olmadı değil mi? 😄 ne kadar korkuyorduk hatırlıyor musunuz doğumdan sonra göbek birden gidince çatlak oluyormuş diye 😄

Sifir catlak 😍 kac paket lierac almistim😁 baya gozumuz korkmustu ama ne normal dogum oyle cok zordu, ne catlak oldu ne de asiri kilo kaldi bosuna dert etmisiz 😁

Günaydın kızlar. Uzun zamandır sağ tarafımı aktif ememiyor. Sadece çok aç olduğunda emebiliyor. Ters tutuş denedim yine süt inmiyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
Dün 17.00 dan sonra saat 23.00 a kadar sadece 20 dk uyudu. Asla gece uykuya dalamıyor. Gündüz de 3 saat uyumuştu. 00.00 dan sonra da sürekli uyandı. Galiba sırtüstü yatmayı hiç sevmiyor daha kendisi dönemediği için de geceleri mecbur sırtüstü yatırmak zorunda kalıyorum uyuduktan yarım saat sonra gözleri açıyor
Benim kızımda gece uykusuna çok zor dalıyor ve bazen 1 bazen 2 saatte bir uyanıyor. Sabah resmen dayak yemiş gibi uyanıyorum. Doğduğundan beri böyle gece uykusu. Umarım düzelir zamanla 😕

Ben çatlak kremi vs de kullanmadım toplasan 10 kez sürmemişimdir ama hiç çatlak olmadı. Tabi göbeğim erimedi daha belki zayıfladıkça çatlayabilirim.

Back