- 2 Ağustos 2020
- 2.019
- 2.254
- 83
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #50.481
Çok geçmiş olsun canımGünaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı.Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar
Çok geçmiş olsunGünaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı.Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar
Günaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı.Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar
Canım çok üzüldüm ya çok geçmiş olsunGünaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı.Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar
Sağolun kızlar. Doktorumuzla konuştuk şimdi kan sonuçlarında anormallik yok dedi çok şükür. Bazı değerlere netten baktım da korkunç şeyler yazıyordukaka yapmasını bekliyoruz şimdi. Salgın var bu ara ihmal etmeyin demişti doktor o yüzden tahlil verdik. Ben hala alerji olduğunu düşünüyorum ama.
Bir kac gun yapmayinca benimki böyle yapış yapış kahverengimsi yapıyor. Oyle olursa korkma yaniBizimde 5. Gun sabahi kaka yapmadi doktora yazdim bende ilk kez boyle bir sey oluyorkakasina dikkat edicem bende bakalim ne renk yapicak yapabilirse tabii
Canım benim çok geçmiş olsun. Muhtemelen alerjidir sen diyet yapıyor muydun? İnternette hiçbir şeye bakmamak lazım. Ben de idrar yolları enfeksiyonuna bakmıştım böbrek yetmezliğine kadar gidebilir yazıyorduHala düşündükçe içim parçalanıyor. Minicik eline damar yolu açtılar kuzumun.nasıl bağırdı nasıl ağladı. Çok zor kızlar ya Allah hiçbirinin hastalığını göstermesin, tüm bebeklere çocuklara şifa versin. Kıyamam kuzucuklara.
Ben diyet yapıyordum ama benim yaptığım diyet olmazmış, çok katı bir diyet gerekirmiş, son gittiğimiz doktor da alerji değil bence dedi. Ben de her şeyi yemeye başlamıştım. İlk kez böyle kanlı yaptı. Gösterdim de görerek olmaz dedi. Salgın var bu ara tahlil yaptırın dedi. Ama bence alerji. Çünkü ateşi halsizliği vs yok. Gayet neşeliydi hatta dün kuzum. Dönüp duruyordu oyun halısında. Dün hastaneden gelince de ilk kez sesli güldü teyzesiCanım benim çok geçmiş olsun. Muhtemelen alerjidir sen diyet yapıyor muydun? İnternette hiçbir şeye bakmamak lazım. Ben de idrar yolları enfeksiyonuna bakmıştım böbrek yetmezliğine kadar gidebilir yazıyordukanlı yaptığı kakayı doktora gösterdin mi peki ?
Ahh yerim ben onun kahkahasınıBen diyet yapıyordum ama benim yaptığım diyet olmazmış, çok katı bir diyet gerekirmiş, son gittiğimiz doktor da alerji değil bence dedi. Ben de her şeyi yemeye başlamıştım. İlk kez böyle kanlı yaptı. Gösterdim de görerek olmaz dedi. Salgın var bu ara tahlil yaptırın dedi. Ama bence alerji. Çünkü ateşi halsizliği vs yok. Gayet neşeliydi hatta dün kuzum. Dönüp duruyordu oyun halısında. Dün hastaneden gelince de ilk kez sesli güldü teyzesi
Çok geçmiş olsun canım ya kan vermek ne zor oluyor gercekten bizde de üre düşük çıkınca kan gazi istediler kan gazi almak daha zormus. Içi cıktı oğlumun çok çok ağladı. Çok zorlandı. Doğduğundan beri hic bu kadar ağlamamıştı. Bu kadar zor alınınca da yanlış çıkmış doktor bu bence yanlış böyle olması mümkün değil dedi. Çok mu zorla alindi dedi evet dedik. Testi tekrarlatti çok şükür bu kez daha tecbureli biri aldi sadece bi mizirdanirken kan alma bitti. Ikinci de normal cıktı çok şükür. Inşallah sizinde çok ciddi bir şey yoktur. Gösterdiniz mi doktora ne dediGünaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı.Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar
Bir kac gun yapmayinca benimki böyle yapış yapış kahverengimsi yapıyor. Oyle olursa korkma yani
Bravo ya..ne kadar şık hareketlerIki tane buyuk altin takmislardi biri bebegin biri senin diye ben baska bir sey almazlar saniyordum. Bayram hediyesi kizimin bas harfinin oldugu kolye bir de zen den kolye ve kupe seti almis. Ilerde bana bisey olursa bu torunumun diyerek verdi o zamana kadar sen tak dedi baya sasirdim
Atıştırma kabı boyle icine kuruyemiş bisküvi vs koyuyorsun, kapağı lastik gibi esneyen biseyden, çocuk alırken dokulmuyo.o gerçi biraz daha büyüdüğünde olur. Çok da şart değil ama. Mama sandalyesi daha hiç araştırmadım. Bakicam yavaştan. Termos geniş ağızlı ve rahat yikanabilecekse tabiki olurYoğurt yapma makinam önceden vardı kendi kocaman tek kabı var orada yapıyor. Ama ben o zaman bile kendim kavanozlara mayalardım yani bence çok da gerek yok.
Mama sandalyesi için marka önerisi olan var mı ya da nasıl bişi almalıyız
Mama kaşığı, mama tabağı, önlük bunları oioi bi ara %50 indirim yapmıştı oradan aldım
Atıştırma kabı ne? Ben süt saklamak için aynı zamanda ek gıda döneminde de kullanırım diye aventin saklama kapılarını almıştım çokca onlar olur mu ki?
Mama termosunu da ebebekte indirimden almıştım ama aldıktan sonra farkettim 200 mlymiş büyüğüne gerek var mı acaba? Ya da evde ağzı geniş açılan 400 mllik termoslar var onlar da iş görür mü?
Almış olsalardı ince bir davranış olurdu, sonuçta ilk bebeğin. Benim kayınvalidem de almadı. Bebeğe bir çeyrek(!) Taktı. 75 yaşında ilk kez torun sahibi oluyor taka taka bir çeyrek takiyosan o da senin ayıbın. Annem bana bir adana burmasi, eşime ve bebeğe birer tam altın taktı. Bebek doğmadan evvel de 3 4 bin liralık kıyafet alışverişi yapmıştı bebeğe. Kayinvalidem bir patik bile almadı.Almadı. Bebeğe altın taktılar bir de para verdiler 40ında. Kendi annem babam da almadı ama. Daha doğrusu annem beğen alayım dedi de hiç fırsatım olmadı.
Bana bi bilezik (mutfak tartısında tarttım 13 gr geldi) bebeğe de üstünde adının yazılı olduğu bi künye almışlar. Eşim bişi almadı ama ne istersin diyo vallahi aklıma bişi gelmiyor ya sizlerinki neler aldılar? Belki benim de aklıma gelir
Bebeğe kayınvalide çeyrek taktı.O kadar... Fazlasını kendisinden beklemek hata olurdu.
Alsalarmis hoş olurmus ama ilkinde almışlar neyse kiilk oğlumda kalın bi altın bileklik almıştılar bunda altın çok pahalı bizim de borcumuz var deyip almadılar yani laf arasına sokuşturdu kayınvalidem. bebeğe yarım altın taktı bi o var, bu arada ek gıda için cam rende almayı unutma meyveleri onda ezmek güzel oluyor blendır hiç kullanmadım ben tamamen pürüzsüz olmasın diye
Ben tutturamam ya. Gerçi ona kullandığım süt ve maya da doğal olamayacak ama. BilmiyorumYoğurt uapma makinesi gereksiz bence. Küçük kavanozlara günlük mayalamayı planlıyorum. Kendimize zaten haftalık mayalıyordum ona da günlük mayalarım.
Gel sarılalımBana da almadılar
Evet en temel gereksinimler onlar. Yoğurt konusunda kendimden emin değilim o yüzden makine arayışına girdim.İlk kızımda kullandıklarım olmazsa olmazlar Mama sandalyesi, suluk , Mama kaşığı, önlük.
bunun dışında normal eşyaları kullandım. Yoğurdu da kendim tencere de ya da kavanozlarda mayalıyorum.
Eşim bile almadı kiBize çoook uzak şeyler onlar ama bebek için sevgilerini gösterecek ufak tefek ( giysi vs.) bekledim ama sağolsunlar bir çift çorap bile almamışlardı. Tabi bunlar ilk kızımdaydı, eşim yazık bi heves gidelim torunlarını görsünler dedi. Zor şartlarda gittik, şoku yaşadık.. Bu kızımda ise kimse umrumda değil, iki aylık bebekle hiç bi yere gidemem dedim, gitmedim. Eşim de yazık, ailesine çok düşkün olmasına rağmen ısrar edemedi bu defa
Ne tatlı bir istanbul beyefendisiİlk çocuk da kp kalın bir bilezik almış sağolsun ama tek şartı vardı bu bileziği sakın bozdurma kızın büyüyüp evleneceği zaman ona dedemden hatıra deyip ver dedi duygusal adamikinci bebekte de altın yerine yine bi bilezik parası verdi eşime ihtiyaç varsa alın diye. Ama benim kp nin durumu iyi, elide boldur sağolsun. Ama bizde adettir herkes bütçesine göre illa bişiler takar torun olunca
Size de geçmiş olsun canım.Çok geçmiş olsun canım ya kan vermek ne zor oluyor gercekten bizde de üre düşük çıkınca kan gazi istediler kan gazi almak daha zormus. Içi cıktı oğlumun çok çok ağladı. Çok zorlandı. Doğduğundan beri hic bu kadar ağlamamıştı. Bu kadar zor alınınca da yanlış çıkmış doktor bu bence yanlış böyle olması mümkün değil dedi. Çok mu zorla alindi dedi evet dedik. Testi tekrarlatti çok şükür bu kez daha tecbureli biri aldi sadece bi mizirdanirken kan alma bitti. Ikinci de normal cıktı çok şükür. Inşallah sizinde çok ciddi bir şey yoktur. Gösterdiniz mi doktora ne dedi
Bizde de doğum yapan anneye hediye alınır aslında ama bunlarda pek hediyeleşme kültürü yok gibi. Evlendiğimden beri hiçbir şey almadı mesela ev hediyesi bile. Ama bilmiyor bence ya da beğenmem diye korkuyorum gibi geliyor. Çünkü evin eşyalarının çocuğunu onlar aldı. Bebeğin şifonyerini de onlar aldı. Paradan kaçmıyorlar yani. Sadece hediye olayı yok.Bravo ya..ne kadar şık hareketleryıllar sonra o setin manevi değeri çok kıymetli olacak. Ne güzel düşünmüşler ince insanlar.. güle güle kullan
Atıştırma kabı boyle icine kuruyemiş bisküvi vs koyuyorsun, kapağı lastik gibi esneyen biseyden, çocuk alırken dokulmuyo.o gerçi biraz daha büyüdüğünde olur. Çok da şart değil ama. Mama sandalyesi daha hiç araştırmadım. Bakicam yavaştan. Termos geniş ağızlı ve rahat yikanabilecekse tabiki olur
Almış olsalardı ince bir davranış olurdu, sonuçta ilk bebeğin. Benim kayınvalidem de almadı. Bebeğe bir çeyrek(!) Taktı. 75 yaşında ilk kez torun sahibi oluyor taka taka bir çeyrek takiyosan o da senin ayıbın. Annem bana bir adana burmasi, eşime ve bebeğe birer tam altın taktı. Bebek doğmadan evvel de 3 4 bin liralık kıyafet alışverişi yapmıştı bebeğe. Kayinvalidem bir patik bile almadı.
Muttfak tartısı hiç aklıma gelmemistiama bravo bilezik almışlar. Yeni doğum yapmış bir anneye, özellikle ilk bebegiyse ufak da olsa bir hediye alınmalı. Bu zarafettir. O anneyi ufak da olsa onurlandırmaktir.
Eşim bana bişey almadıama bizim hediye alma alışkanlığımız şöyle ki, doğum günü evlilik yıldönümü vs zamanlarında eşim sorar ne istiyorsun bakalım, ne alayım sana diye öylesi benim de işime geliyor, ne istiyorsam soyluyorum. Ama bu sefer doğumdan sonra çok şaşkın yorgun ve tahammülsüz olduğum için hediye isteyecek durumda değildim
al birini vur ötekine.
Alsalarmis hoş olurmus ama ilkinde almışlar neyse kinormalde insanları böyle kategorize etmem, ama artık kişisine göre ediyorum. Ve ona göre de muameye yapıyorum. Çünkü böylesini hakediyorlar.
Rende detayı için de teşekkür ederim, alicam
Ben tutturamam ya. Gerçi ona kullandığım süt ve maya da doğal olamayacak ama. Bilmiyorum
Gel sarılalım
Evet en temel gereksinimler onlar. Yoğurt konusunda kendimden emin değilim o yüzden makine arayışına girdim.
Yazık.. gerçekten insan başta üzülüyor ama sonra çok iyi oluyor. Çünkü hiçbir konuda söz hakkı olmuyor karşı tarafın. Benim kayınvalidem de bebeğe bir agizbezi almış değil. Şimdi de ancak ayda bir öyle uzaktan bakar. Evlerimizin arası 10 dk
Ne tatlı bir istanbul beyefendisiAllah uzun sağlıklı ömürler versin. Biz de neyse ki dede yönünden şanslıyız. Dedemiz çok sevgidolu, iyi kalpli, naif. Allah kayınvalideden almış kayinopederime vermiş
Ya zaten Türk örf ve adetinde bebeğe ufacık da olsa bişey yapılır. Ama annesine de yapılsa fena mı olur yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?