2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kullanmak istiyorum ama asla almadı 😐 bibs ve avent ultra air aldım ikisini de ememiyor. Ağzını kapatırken iyiy tutmadığı için çıkıyor ağzından. Bazen de öğürür gibi oluyor. Bi kere de kustu hatta ağzına tutunca 😕 yine de bikaç günde bir deniyorum ama almayacak gibi
Benim de aynı, herşeyi denedim olmuyor üzülüyorum, bibs hiç istemiyor avent yine arada bir almıştı.

Günaydın arkadaşlar, bizim kiza gayet güzel uyurken çığlık atarak ve ikinarak uyanma güncellemesi geldi malesef.
Her sabah saat 4 sularında tuvaletini yapmaya çalışıyor ama inanilmaz zorlanarak, ıkınıyor sıkılıyor çırpınıyor. Gaz çıkarıyor rahatliyor uykuya dalıyor ama biraz zaman sonra Çığlık kiyamet Uyaniyor, sanirim tam yapamiyor, sakinlestirmekte çok güçlük çekiyorum. Cok da meyve veya posali seyler yerim ben, benim yediklerimle alakasi yok mu acaba ne dersiniz. Bağırsakları mi gelişiyor acaba
Bizimkide öyleydi iki hafta boyunca son bi kaç gün çdür geçti, zaten o saatlerde herkesin bağırsakları çalışmaya başlarmış bebejklee de nornal insan güncellmesş geliyor

Süt artırıcı cay kullanma yada dogal seyler deneyenler yazabilir ı stres ve uzuntıden gayet ii olan su tum bırden azaldı bebegim normalde haftada 400 gram alırken sımdı 85 gram almıs sutun kalitesi dustu sanırım onceden heryer ıslanırdı sımdı 1 haftadır eser yok ııce uzuluyorum
O durum bemdede var canim 2 3 gundur sanki sutum.azaldi gibinhossdiyorum..sut cok oldugunda gogsum sert oluyor bu aralar cogunluk gogsum yumusacik yani sut azz..neden kaynaklaniyor anlamadim

Selam güzel anneler.
Arkadaslar gun gecmiyor ki bir problem daha olmasin. Kolik, surekli gecmeyen cilt döküntüleri ve pişik. Artık baş edemiyorum inanin. Cocugum 15 gunlukten itibaren surekli pişik. Yani artik kullanmadigim sey kalmadi.
Hameran sari olan, hametan mavi olan, desitin, incia organik pisik kremi, şimdide mustela evde karman corman hepsini suruyorum bebegimin altini kaka yaptigi zaman yıkıyorum surekli havalandiriyorum surekli bez degistiriyorum daha napabilirim arkadaslar bi yol gosterin. Oncesinde kirmizi gozukuyosu dun bir actim pütür pütür cocugun cildi canida aciyodur napcagimi sasirdim birde cok hastalandim antibiyotik kullaniyorum acaba o mantar mi yapti napti puturlu puturlu kirmizi alti :KK43:
O durum benm.bebegimin bogazinin altinda oldu putur puturdu sanki egzama gibiydi..sabahlari pamukla bogazinin altini silip sudocrem surdum sukur azaldi..sudokrem iyi tavsiye ederim

Selam güzel anneler.
Arkadaslar gun gecmiyor ki bir problem daha olmasin. Kolik, surekli gecmeyen cilt döküntüleri ve pişik. Artık baş edemiyorum inanin. Cocugum 15 gunlukten itibaren surekli pişik. Yani artik kullanmadigim sey kalmadi.
Hameran sari olan, hametan mavi olan, desitin, incia organik pisik kremi, şimdide mustela evde karman corman hepsini suruyorum bebegimin altini kaka yaptigi zaman yıkıyorum surekli havalandiriyorum surekli bez degistiriyorum daha napabilirim arkadaslar bi yol gosterin. Oncesinde kirmizi gozukuyosu dun bir actim pütür pütür cocugun cildi canida aciyodur napcagimi sasirdim birde cok hastalandim antibiyotik kullaniyorum acaba o mantar mi yapti napti puturlu puturlu kirmizi alti :KK43:
Merhaba. Ben kayıtlı olarak ilk defa giriyorum. Sizin bu mesajınız sebebiyle üyelik oluşturdum. Benim bebeğim de Mayıs 15 doğumlu hepinizi uzaktan takip ettim ama nedense fırsat olmadı yazmaya.
Aynı sorun bizde de vardi. 15. Günden beri. Ben hep pişik dedim ama mantarmis ve travazol vs. Fayda etmezmis. Geçen hafta cildiye doktoru zalain diye bir krem verdi ve o geçirdi. Yalnız iyileşmesi çok zor oluyor. Ben ıslak mendilin yaptığını keşfettim. Günde en az 3 kere yıkıyorum poposunu. Çok iyi kuruluyorum. Hava almasını sağlıyorum. Kremi sürüyorum.

Selam güzel anneler.
Ayrıca sonra pişik için cinkolu kremini boca ediyorum. Bıktım artık. İşin püf noktası kuru tutmak ve ıslak mendil kullanmamak. Pamuk ve su ile temizliyorum yikamadigim zamanlarda. Çocuk doktorları anlamıyor genelde. Ben cildiye doktorunu götürünce hemen anladı ve diğer kremlerle geçmez dedi. Ayrıca pişikleri de vardı ve çok ilerlemişti. Önce onu kendim madecassol sürerek iyilestirdim. Hametan gibi 4, 5 krem aldım ama geçmedi.

O durum bemdede var canim 2 3 gundur sanki sutum.azaldi gibinhossdiyorum..sut cok oldugunda gogsum sert oluyor bu aralar cogunluk gogsum yumusacik yani sut azz..neden kaynaklaniyor anlamadim
Göğüs yumuşak olunca süt daha besleyici olur arkadaşlar. Oğlumda ikisi de taş gibiydi hiç yaramadı sütüm hep zayıf bi bebek oldu. Bunda yumuşak bazen sıkıyorum geliyo süt yok mu acaba diye düşünüp. MaşaAllah kızçemin kilosu iyi birde prematüre yani kim der. Yumuşak göğüs = yağlı süt =faydalı süt kilo bakımından. Ama düzenli emzirip mama vermiyor iseniz işe yarar

Sabah saat 10da 2. Ay asilarimiz yaptırıp geldik şimdilik ateş vs yok inşallah olmaz.bebegi ateşlenen anneler kaç saat sonra ateşlendi bebekleriniz

Kızlar hangi güneş kremini kullanıyorsunuz bebişler için?

2. Ay kontrolüne gittik
6 kilo , 61 cm olmuş. Kafasını tutamıyor olmasına biraz canım sıkıldı doktor tutması lazım sende b12 eksik ise kasları gelişmemiş olabilir sütten gitmemiştir dedi. B12 başlatttı bana. 2. Ay aşılarını önerdi, göz muayenesi ve kalça ultrasonu yaptık bir sıkıntı yoktu. 3. Ayda ince cisimleri takip etmeli dedi göz doktoru ona diklat edin dedi.

Göğüs yumuşak olunca süt daha besleyici olur arkadaşlar. Oğlumda ikisi de taş gibiydi hiç yaramadı sütüm hep zayıf bi bebek oldu. Bunda yumuşak bazen sıkıyorum geliyo süt yok mu acaba diye düşünüp. MaşaAllah kızçemin kilosu iyi birde prematüre yani kim der. Yumuşak göğüs = yağlı süt =faydalı süt kilo bakımından. Ama düzenli emzirip mama vermiyor iseniz işe yarar
Tesekkr ederm bilgilendirdiginiz icin bilmiyordum bunu..yo sadece emziriyorum

2. Ay kontrolüne gittik
6 kilo , 61 cm olmuş. Kafasını tutamıyor olmasına biraz canım sıkıldı doktor tutması lazım sende b12 eksik ise kasları gelişmemiş olabilir sütten gitmemiştir dedi. B12 başlatttı bana. 2. Ay aşılarını önerdi, göz muayenesi ve kalça ultrasonu yaptık bir sıkıntı yoktu. 3. Ayda ince cisimleri takip etmeli dedi göz doktoru ona diklat edin dedi.
Maşallah canım. Kaç kilo doğmuştu? B12 eksikliği bende de var. 😕 eskiden beri hep takviye almam gerekiyor. Bu ara ihmal ettim ben de devam edeyim.

2. Ay kontrolüne gittik
Maşallah canım çok güzel kilo almış boş yere sütüm yetmiyor diye canını sıkıp mama vermişsin. Kafasını tutması b12 ile mi alakalıymış? bizim 1. aydan beri tutuyor kafasını uzun süre ama benim de b12 hep alt sınırdadır gün içinde yüzüstü yatırıyor musun bebeği?. Cisimleri takip etmeye de ilk ayda başlamalı 2. Ayda ise mutlaka yapmalı demişti bize doktor

Maşallah canım. Kaç kilo doğmuştu? B12 eksikliği bende de var. 😕 eskiden beri hep takviye almam gerekiyor. Bu ara ihmal ettim ben de devam edeyim.
Canım senin ne durumda bebiş? emdiği zaman hala devam ediyor mu huysuzluğu? Bizim iyice şiddetlendi sürekli memeyi alıp bir iki çekip bırakıyor ağlıyor tekrar alıyor doğru düzgün emmiyor ben de öyle olduğu zamanlarda sağıp vermeye çalışıyorum çünkü aç kalıyor. İnşallah atak haftasında diye böyledir 😕 meme reddi olacak diye çok korkuyorum.

Canım senin ne durumda bebiş? emdiği zaman hala devam ediyor mu huysuzluğu? Bizim iyice şiddetlendi sürekli memeyi alıp bir iki çekip bırakıyor ağlıyor tekrar alıyor doğru düzgün emmiyor ben de öyle olduğu zamanlarda sağıp vermeye çalışıyorum çünkü aç kalıyor. İnşallah atak haftasında diye böyledir 😕 meme reddi olacak diye çok korkuyorum.
Canım bizim kızda süt alerjisi var yüksek ihtimalle. Bütün süt ürünlerini kestim. Son bir haftadır maşallahı var eskiye nazaran baya sakin. Onunla ilgisi var mı bilmiyorum ama rahatladı sanki. Bizim de atak haftamız mesela şu an ama daha iyi gibi

Canım bizim kızda süt alerjisi var yüksek ihtimalle. Bütün süt ürünlerini kestim. Son bir haftadır maşallahı var eskiye nazaran baya sakin. Onunla ilgisi var mı bilmiyorum ama rahatladı sanki. Bizim de atak haftamız mesela şu an ama daha iyi gibi
Bende kesmiştim süt alerjisi vardır diye, doktoru kızdı kafamıza göre iş yaptık diye. Süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız?

X