2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
40gün oldu,3gün yapmadı fitil attık öle yaptı.
Bizim kaka olayı sanırım sıkıntılı olacak.
Aşırı gaz sıkıntısıda var,Allah yardmcımz olsun hepimizin
Amin cnm bizimkide ha bire kaka yapıyor günde 7-8 kere fln yapıyordur normal mi yoksa bir sıkıntı mı var diye merak ettim açıkçası gaz sorunu bizdede var o kdr yapıyor gene gazdan kıvranıyor sürekli ıkınma halinde

Benimde evi pislik götürüyor fırsat bulup temizleyemiyorum bile kadın tutacam bu gidişle mübarek bebeğim benden kopmuyor emziriyorum bırakıyorum uyudu diyorum arkamı dönüyorum bakıyorum ağlıyor annemler sen kendine çok alistirdin ondan hep diyorlar ne yapacam bilmiyorum açıkçası 😬
Alışkanlıkları için çok erken. Onların sadece bizim sıcaklığımıza kokumuza ihtiyaçları var. Hep bu yüzden 😊

Her öğün 60ml süt yada mama veriyorum.
Sütü sağıyorum o kadar çıkmıyor.
Sağınca benim de çıkmıyordu canım. 🤷🏻‍♀️ 5 ml ancak. Kızımda sağma cihazı hiç kullanmadım. Mochi var Bi tek. bebeğin emmesi çok farklı. Ağzına aldığında bile aynı sürede sızlamaya başlıyor süt iniyor göğüse. Makinelerde süt gelmeyebiliyor

Sen mavi olanı al o daha etkili.
Ben mustela ve sebamed pişik kremi denedim o kadar etkili olmadı.
Kızlar bu hametan hamazing troys travazol gibi kremleri sürekli kullanmayın. Ben eczaneden bikaç tane alıyordum.alırken eczacı sormuştu ne yapacaksınız diye. Pişik için dediğimde bunları sık kullanmayın çok ağır pişik olmadığı sürece dedi. Ondan sonra bıraktım. Ben etkili diye azcık pişik olsa troysd sürüyordum oğlumda. Ondan sonra bıraktım sürmeyi.

Kızlar genel olarak hepinize de sorayım
Otomatik sallanan beşik-salıncak-ana kucağı vs kullanan var mı tavsiye bekliyorum

Bizim bebe beşiği sallarsak güzel uyuyor, bırakınca uyanıyor, tek başıma çok zorlanmaya başladım. Beşiğin başını beklemem gerek ki iyi uyusun ama malum evde bir çocuk daha var işler var beşiğin başını bekleyemem.

Beni kurtaracak önerilerinizi bekliyorum canlarım 🌸
Bagi dandini var anakucağı otomatik. Başka markalar da var benzer. Şekil olarak nunaya benzetmişler. Bi arkadaşımın arkadaşı satıyordu da öyle gördüm ben de. Alacaktım ama kilo kapasitesi azdı. Malum evde 3 yaşında Bi velet daha var. Asla binmeden durmaz diye vazgeçtim. Nuna aldım ben. Otomatik değil ama oğlum binse de bişey olmuyor çok sağlam. 25 kilo kapasitesi var zaten. Ama kötü olan şu ki kızım hiç durmuyor. 🥴 Oğlum çok severdi bu ana kucağını. Kız da sever dedim ama yok. Oto koltuğu olan ana kucağında daha çok duruyor daha çok uyuyor

Canım bende bekliyorum tetikte çiş yapacak diye o zaman yapmıyor krem sürmeye başlayınca yada boş anımı yakalayınca hemen dikiyor pipiyi her taraf çiş oluyor.
Bu sefer ıslak mendil koyayım bende 😁
Şunlae var Bi de pipi Pet diyorlar 😁 çiş sıçramasın diye. Ben de ıslak mendil koyuyordum

Eklentiler

• Screenshot_20210606_015657_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20210606_015657_com.huawei.browser.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 41
Pişik bizde prima kullanırkende oldu.
Bizimde ilk zamanlar bez büyük geliyordu şimdi tam gibi ama her gün sızıyor muhakkak. Geçen farketmemişim saatlerce öyle ıslak kalmış yavrum.
Zıbınları nasıl? Tam oluyorsa bez çiş dolunca alttan baskı yapıyor ve taşırıyor.
Aynı sorun bizde de vardı. Molfix den diye düşündüm. Goon aldım. Goon un emiciliği çok yüksek ona rağmen onda da oldu. Zıbının çıt çıtını takmıyorum. Önceye göre çok daha iyi oldu. Günü bitiriyoruz kıyafet değiştirmeden

Bide benim ilk çocugum kız,oyüzden acaip zorlanıyorum kız daha rahattı bana göre,oğlana alışamadım daha.napalım sanırım tuvalet yaşına gelene kadar evi çiş kaka götürcek🤣
Bana da tam tersi kız zor geldi ya. Genitali falan temizlemek. Kaka yapınca aralara giriyor çok fazla müdahale etmek de iyi değil diyorlar dikkatli yapılması gerekirmiş temizliğinin. Ama her defasında kaka gidiyor olması canımı sıkıyor. Erkek de yok hiç öyle Bi dert. Olsa bile çok nadir

Sağınca benim de çıkmıyordu canım. 🤷🏻‍♀️ 5 ml ancak. Kızımda sağma cihazı hiç kullanmadım. Mochi var Bi tek. bebeğin emmesi çok farklı. Ağzına aldığında bile aynı sürede sızlamaya başlıyor süt iniyor göğüse. Makinelerde süt gelmeyebiliyor
Emmediği için şuan sağmaya mecburum 😢

Kızlar bu hametan hamazing troys travazol gibi kremleri sürekli kullanmayın. Ben eczaneden bikaç tane alıyordum.alırken eczacı sormuştu ne yapacaksınız diye. Pişik için dediğimde bunları sık kullanmayın çok ağır pişik olmadığı sürece dedi. Ondan sonra bıraktım. Ben etkili diye azcık pişik olsa troysd sürüyordum oğlumda. Ondan sonra bıraktım sürmeyi.
Pişik kremi mi kullanalım?
Her altını açtığımızda krem kullanmamız gerekli mi?
Biz öyle yapıyoruz ama doğrusu ne bilmiyorum.

Zıbınları nasıl? Tam oluyorsa bez çiş dolunca alttan baskı yapıyor ve taşırıyor.
Aynı sorun bizde de vardı. Molfix den diye düşündüm. Goon aldım. Goon un emiciliği çok yüksek ona rağmen onda da oldu. Zıbının çıt çıtını takmıyorum. Önceye göre çok daha iyi oldu. Günü bitiriyoruz kıyafet değiştirmeden
Çıtçıtlı zıbın giydiriyorum her zaman. Zıbından olacağı hiç aklıma gelmedi açıkcası. 🤔

Yoğunbakımdan çıktığında pişikliydi bebeğim sanırım kakalı beklemiş maalesef. Islak mendil kullanmıyorum sık bez değiştirdim ama pişik olmuştu bi kere. Elimde mustela vardı pişik önleyici diye geçiyor pişiği geçirmedi doktor desitinin morunu önerdi o da işe yaramadı. Hametanın kremini almış eşim o da tam geçirmedi. Hametanın pomadını aldım en son pişiği geçirdi çok şükür. Sudocreme de iyi diyorlar ama onu daha açmadım. Hametan pomaddan devam ediyorum şimdilik daha az kimyasal içeriyor diye
Bende burda kizlarin onerisiyke hametan pomadini aldim doktor sarisini yazmisti bi ise yaramadi herseyini kimsayalsiz kulkaniyorum cok dikkat ediyorum ama yinede oldu bende anlamadim desitinde var bende yuzde 40 cinkolu olan inla karistirio hametab pomad suruyorum suan daha iyi sanki. Sudocream aninda keser aka asiri kimyasal en azindan bi muddet bu sekilde yapalim bakalim nolcak. Gecmis olsun bu arada umarim bebis iyidir ve hersey yolundadir 🧿❤️

Kartlara bakmaya başladılar mı ya? Dur ben bizim kartları da bulayım
Bizimki daha bi haftalikken basladi kartlara bakmaya muhakkak baktirin asiri ilgisini cekiyor konusuyorum o sirada dinliyor goz izasinda kartlari gezdiriyorum alt acma masasinin yanina koydum alt acarken oyalaniyor kartlar ilk oyuncagimiz oldu

Bende hametan maviyi tek geçerim ,ciğer gibi pişik olmuştu kızım , neler denedim kızım ağlamaktan çatlıcaktı 2 gün,sonra hametan sürdük acısını hemen aldı 2 güne de normale döndü.enpahalı kreme kadar denedik çaresizlikle.
O degilde biz niye aptal gibi pisik kremlerine bu parayi veriyoruz ki ben bundan sonra almam yani koyarim hametani bas ucuma iki gunde toparladi kizimin pisigi biraz daha

X