2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Az kaldı heyecan dorukta.. Anne olmak çok garip Bi his olacak gibi.. Rabbim hayırla zamanında nasip etsin inşallah 🤲
Anne olmak dünyanın en zor işi ama aynı zamanda en en en güzel işi.
Saatlerce yorgunluk günlerce uykusuz gece 1 küçük tebessümle yerini sadece aşka bırakır 🥰
Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah🤲

Anne olmak dünyanın en zor işi ama aynı zamanda en en en güzel işi.
Saatlerce yorgunluk günlerce uykusuz gece 1 küçük tebessümle yerini sadece aşka bırakır 🥰
Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah🤲
Iyi geceler olsun, merak ettigim bir sey var. Yeni dogan bebek alt degistirme bakim videolarina bakiyordum, kiz bebekler icin ilk dogdugu gunlerde yogun vajinal akinti olabilir makata dogru silmeye ozen gosterin diyordu. Bir de ilk gunlerde hormon yogunlugundan regl de gorulebiliyormus. Kiz bebek bakim tecrubesi olanlar boyle bir sey yasadiniz mi, kac gun surdu nasildi?

Benim de 10 mayısa verdi tarihi. 38. haftamın sonuna denk geliyor. Bebeğim biraz küçük gidiyor sonrası bayram olmasa beklemek isterdim ama bayramda doğurma riskini göze alamıyorum.
bebege kilo aldircak seyler ye canim benm 2hafta onden gidiyor ama benim daha vermedi tarihya🤔

Henüz vermedi ama geçen haftaki son kontrolümde 38.haftadan sonra alabilirim kilo gelişim normalse dedi.bende 38+1de alın ozaman hemen dedim yani artık dayanamıcam zorlanıyorum anlamında ,35.haftayı geçelim konuşuruz dedi yani herşey yolunda giderse 23nisanda 38+0 oluyorum.belki 24nisanda alır ,bana alır gibi geliyor umarım herşey yolunda gider 🤲
insAllah hersey yolinda gider canim 🤲🌺

Iyi geceler olsun, merak ettigim bir sey var. Yeni dogan bebek alt degistirme bakim videolarina bakiyordum, kiz bebekler icin ilk dogdugu gunlerde yogun vajinal akinti olabilir makata dogru silmeye ozen gosterin diyordu. Bir de ilk gunlerde hormon yogunlugundan regl de gorulebiliyormus. Kiz bebek bakim tecrubesi olanlar boyle bir sey yasadiniz mi, kac gun surdu nasildi?
Yok canım ya zaten nadiren olan birşey. Eylül anneleri gurubundaydım kızıma hamileyken, ordan hiç bi anne de yaşamadı. Ama bebek yetersiz beslenirse sıvı alımı az olduğu için idrarında turuncu kristaller oluyor bezde turuncu lekeler olabiliyor bu mesela daha yaygın bir sorun. O durumda doktor mama takviyesi vs veriyor

Ben de özellikle son 2 gündür kasık ağrım var diye doktora gittim. Normalde bebeğin kafası sağdaydı aşağı dönmüş hissettiğim şey bebeğin kafasının baskısıymış aslında. Mesela bugün ağrım geçti ve ellediğimde bebeğin kafasını sağda hissettim gene dönmüş yani. Sanırım bebeğin pozisyonuyla alakalı bu ağrılar
Evet bana da en son gittiğimde pozisyonu değişmiş demişti ben daha dokununca hissedemiyorum kafası mı ayağımı diye pek anlayamiyorum😊

Bu durum bebegı n yeterli süt alamadığı anlamını tasıyor ya yanlıs emzırıyour yada süt te sıkıntı var drlar boyle durumlarda annelere önerilerde bulunuyorlar.

Günaydın kızlar,
Bebeğime pamuk, kaz tüyü, yün hangi yorgandan almalıyım?

Kızlar ben de protein kaçağı başlamış yine 😬 ilk gebelikte de olmuştu. Ne olaki by derseniz preklamsi belirtisi malesef. Tansiyonum yükselirse hemen ilaç başlayacağız. Kızımda kontrollü şekilde giderek sıkıntısız atlatmıştım yine öyle olur inşallah
Geçmiş olsun canim peki bunun belirtisi ne ben yabaciyim da bu konuya sadece tansiyonla mi alakali

Kızlar günaydın bişey soracaktım siz uyurken hep sol tarafiniza mi uyuyorsunuz ben artık sol tarafim ağrıyor sağ tarafıme dönüp uyuyorum netten baktım sağ tarafina uyumak ve sırt üstü uyumak bebeğe kan dolaşımı yönünden sıkıntı çıkarır diye okudum ama sürekli sola yatamıyorum sizde durumlar nasıl

Kızlar günaydın bişey soracaktım siz uyurken hep sol tarafiniza mi uyuyorsunuz ben artık sol tarafim ağrıyor sağ tarafıme dönüp uyuyorum netten baktım sağ tarafina uyumak ve sırt üstü uyumak bebeğe kan dolaşımı yönünden sıkıntı çıkarır diye okudum ama sürekli sola yatamıyorum sizde durumlar nasıl
Bunu ozellikle onceki kontrolumde doktoruma sordum. Nasil rahat edebiliyorsan oyle uyu sag sol sirt ustu farketmez dedi ki ben riskli gebeyim.

Ben Banu Çiftçi’den özellikle sola yatmanızı öneriyoruz ama sağa yatsanız da olur önemli olan sırt üstü yatmamak gibi okumuştum. Ben de ağrı yaşıyorum bu sebeple sağ tarafıma yastık koyuyorum. Vücudumun yarısı yatakta yarısı yastıkta olacak şekilde yatıyorum. Yani soluma doğru yatmış oluyorum. Size de öneririm

ben doktoruma sordum bunu, nasıl rahat ediyorsan öyle uyu zaten çok uzun süre yani bebeğe zarar verecek kadar aynı pozisyonda kalamazsın dedi.

Dogru olan sol taraf ama sag kısmada yatılabılıt keza uykuda dönüyoruz, ama sırt üstü yamamaya calısın

Bu durum bebegı n yeterli süt alamadığı anlamını tasıyor ya yanlıs emzırıyour yada süt te sıkıntı var drlar boyle durumlarda annelere önerilerde bulunuyorlar.
Hmmm ilginc, sanki dogdugunda ilk gunlerde yasanan, normal, olagan bir seymis gibi anlatiliyordu. Ornekte gosterdigi beyaz yogun kremsi seylerdi. O zaman cok sik karsilasilan bir sey degil demek ki, videoda boyle bir sey de olabilir diye ornek anlatmistir.

Geçmiş olsun canim peki bunun belirtisi ne ben yabaciyim da bu konuya sadece tansiyonla mi alakali
Aslında evet, gebelikte tansiyon çok önemli. O yüzden ara ara tansiyon ölçmekte yarar var. Hatta doktora gittiğiniz zaman muhakkak koldan ölçüm yaptırın o daha doğru sonuç veriyor. Eğer tansiyon devamlı 12/8 ve altı ise hiç sıkıntı yok

X