2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende dün balık yedim. Evet balık salata yukseltmiyor. Et ürünlerinde karbonhidrat az olduğu için oynatmıyor sekeri. tavuk da mesela balık gibi yukseltmez. Ama köfteyi ekmek ici ile yapinca şekerimi yükseltiyor.
Balığı kızartma yiyince yükseltiyor mu. Ben kızaetmayı daha çok seviyorum korkumdan yapamadım

Balığı kızartma yiyince yükseltiyor mu. Ben kızaetmayı daha çok seviyorum korkumdan yapamadım
Ondan önceki akşam köfte yemiştik yükseldi. Akşam çok dengeliydi sekerim. Eşim sana her akşam balık yedirmek lazım dedi 😁😁

Canım eğer şeker tehlikesi varsa fazla ac kalmamak önemli. Vücut fazla ac kalınca şeker fazla oynuyor ama ara öğün yapınca bir dahaki öğünde daha az yiyorsun boylece şeker bir anda oynamıyor. Dengeli gidiyor.
Evet doğru diyabette sık sık yemek gerekiyor.

Malesef normalde bende hiç alışkın değilim ara öğüne ama şimdi mecbur yapıyorum. En azından ya hemen iki kaşık yoğurt yiyorum ya da kuruyemiş. Insan mecbur olunca her şeye alışıyor valla
Doğru söylüyorsun canım, kolay gelsin. Ben hamilelikten önce öğlen ve akşam olmak üzere 2 öğün yiyordum. Hamilelikte beraber kahvaltı yapmaya başladım. Başta çok zorlandım acıkmıyordum o saatlerde çünkü sonra vücut ona da alıştı. Şimdi de öğlen yemiyorum gerçi 😅 sabah akşama döndüm. Öğlen de meyve yiyorum öğün yerine. İlk aylardaki iştahım azaldı artık.

Hanımlar şeker yükleme yaptım. Açlık 98 şekerli ve iğrenç şeyi içtikten 1 saat sonra ki 211 😔 2 saat sonrası daha çıkmadı. Morelim bozuldu
Üzülme arkadaşım bi şekilde yoluna giriyor. Önce diyet verir muhtemelen olmazsa insülin. Benimde açlık 93 , 1. Saat 188 , 2. Saat 171 çıktı. Endokrine gideceğim. 75 mg lık yükleme mi seninde

Doğru söylüyorsun canım, kolay gelsin. Ben hamilelikten önce öğlen ve akşam olmak üzere 2 öğün yiyordum. Hamilelikte beraber kahvaltı yapmaya başladım. Başta çok zorlandım acıkmıyordum o saatlerde çünkü sonra vücut ona da alıştı. Şimdi de öğlen yemiyorum gerçi 😅 sabah akşama döndüm. Öğlen de meyve yiyorum öğün yerine. İlk aylardaki iştahım azaldı artık.
Sen yine de arada fındık ceviz badem atıştır. Hem sağlıklı yağlar barındırıyorlar hemde senin için iki ara öğün gibi olmuş olur dengeler

Ne kadara yükseliyor şekeriniz. Yükleme yaptım ben bugün sonuç canımı sıktı baya ya.
Ben ınsulin e başlamadan önce 220 230 gördüm canım. Şimdi genelde öğün kaçırınca 160 170 civarı görüyorum. Kaçırmamaya çalışıyorum. Bunun için endokrin ile tekrar ınsulin doz ayarlaması yapıcaz. Benim diyet ile düzelmedi ilk başta az yesem de yüksek çıkıyordu. Mecbur ınsuline başladım daha 8.haftada

.
Hanımlar şeker yükleme yaptım. Açlık 98 şekerli ve iğrenç şeyi içtikten 1 saat sonra ki 211 😔 2 saat sonrası daha çıkmadı. Morelim bozuldu
Rakam araliklarini hic bilmiyorum, yani gebelik sekeri mi cikti🙁 Ikinci yuklemeyi yaptilar o zaman emin olmak icin. Moralin simdi bozuldu ama soyle dusun ki bir sureligine diyete gireceksin. Sonra her sey normale donecek yeniden. Saglikocaginda mi yaptirdin? Haftaya da ben gidiyorum.

Ben ınsulin e başlamadan önce 220 230 gördüm canım. Şimdi genelde öğün kaçırınca 160 170 civarı görüyorum. Kaçırmamaya çalışıyorum. Bunun için endokrin ile tekrar ınsulin doz ayarlaması yapıcaz. Benim diyet ile düzelmedi ilk başta az yesem de yüksek çıkıyordu. Mecbur ınsuline başladım daha 8.haftada
Senin ne güzel baştan bakmışlar. Benimde baksalardı kedin çıkardı. Çünkü kendimi bi tuhaf hissediyordum. Yemekten sonra sanki dayak yemiş gibi oluyordum. Bi halsizlik geliyordu. Nefesim daralıyor gibi oluyordu belki de baştan beri yüksekti benim. Ama şunu da düşünüyorum 1,5 ay önce şeker ölçümü yaptırmıştım açlık 70 ti.

Yüksek çıkmış canım 🙁 benim 1 saat sonra 97di sanırım. Muhtemelen diyet yapmanı söyleyecek. Canını sıkma ama, zaten sağlıklı beslenmemiz gerekiyor, aslında şekeri tüketmenin kimseye faydası yok.

Sen yine de arada fındık ceviz badem atıştır. Hem sağlıklı yağlar barındırıyorlar hemde senin için iki ara öğün gibi olmuş olur dengeler
Onları kahvaltıyla beraber yiyorum her gün aslında. Ama aralarda da yiyebilirim tabi.

Senin ne güzel baştan bakmışlar. Benimde baksalardı kedin çıkardı. Çünkü kendimi bi tuhaf hissediyordum. Yemekten sonra sanki dayak yemiş gibi oluyordum. Bi halsizlik geliyordu. Nefesim daralıyor gibi oluyordu belki de baştan beri yüksekti benim. Ama şunu da düşünüyorum 1,5 ay önce şeker ölçümü yaptırmıştım açlık 70 ti.
Canım benim gebelik öncesinde açlık ve tokluk şekerin diyabet olacak kadar yüksek değildi ama yüksekti normalinden. Bende hamile olduğumu öğrenince takip ettim kendim 1 hafta sonra doktoruma söyledim. Sonra dahiliyeye gittim diyetle denedik olmadı ınsuline başladım işte. Benim de açlık şekerlerim hep normaldi canım. Benim tokluklar sıkıntılıydı. O yüzden açlık tokluk bakıyordum ben gebeliği öğrenince.

Canım ben en başından beri yapıyorum. Şeker çok nankör bir şey ya. Bir gün aynı miktarda ayni yediğim şeylere ragmen diger gune kiyasla yuksek çıkabiliyor. Cuma günü Benim iğne dozu ayarlaması yapılacak. Igneye rağmen dengede tutamıyorum bazen. Rabbim yardımcımız olsun. Açlık şekerini önceki gün yediklerinde etkilemiş olabilir. Diyet zor gerçekten gebelik başından beri arada kaçamak yaptım ama patatese bile hasret kaldım. Patates fırlatıyor benim şekeri. Zor ama rabbim kolaylaştırıyor
Senin ölçümlerde kaç çıktı canım?

X