• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba kızlar doktor kontrolümüz vardı. Bu ay 300 gr almış. Hastaydı biraz malum diyette yaptım falan derken az almış desi doktor. Ben mama vermek istemiyorum işe başlıycam diye anlattım. Ben olmadığım vakitlerde mama içmesin, sütüm de sağılmıyor. Ek godaya başlayabilirsin dedi. Sebze meyve en son yoğurt dedi. Süt süt ürünleri alerjisi yokmuş çünkü kakada kan yoktu diyeti açtığımdan ber. Popoda çatlaktan gelmiş o kan ona eminiz. Bugünden itibaren de yumurta yiyeceğim. Dişleri için 6.ayında muhtemelen çıkacak gibi dedi ağzındaki salyanoranı fazla dedi. Gece huzursuzluk yapar birden ağlamaya başlar dedi bu şekilde.

Merhaba kızlar doktor kontrolümüz vardı. Bu ay 300 gr almış. Hastaydı biraz malum diyette yaptım falan derken az almış desi doktor. Ben mama vermek istemiyorum işe başlıycam diye anlattım. Ben olmadığım vakitlerde mama içmesin, sütüm de sağılmıyor. Ek godaya başlayabilirsin dedi. Sebze meyve en son yoğurt dedi. Süt süt ürünleri alerjisi yokmuş çünkü kakada kan yoktu diyeti açtığımdan ber. Popoda çatlaktan gelmiş o kan ona eminiz. Bugünden itibaren de yumurta yiyeceğim. Dişleri için 6.ayında muhtemelen çıkacak gibi dedi ağzındaki salyanoranı fazla dedi. Gece huzursuzluk yapar birden ağlamaya başlar dedi bu şekilde.

Disleri nasil simdi belli mi, bizde de bir nokta gibi bir beyazlik var damaginda acaba ne zaman cikicak 😔 suanda yasadigimiz tum huzursuzlugu dise baglamak istiyorum bende insallah cikarirda biter bu uykusuzluk😔

Bende 2 kez birer cay kasigi probiyotik yogurt mayalayip verdim, iki cay kasigi da su verdim o kadar. Yogurt alerji yapmadi, yarin da kontrolumuz ve ozel asilari var😍

Disleri nasil simdi belli mi, bizde de bir nokta gibi bir beyazlik var damaginda acaba ne zaman cikicak 😔 suanda yasadigimiz tum huzursuzlugu dise baglamak istiyorum bende insallah cikarirda biter bu uykusuzluk😔

Bende 2 kez birer cay kasigi probiyotik yogurt mayalayip verdim, iki cay kasigi da su verdim o kadar. Yogurt alerji yapmadi, yarin da kontrolumuz ve ozel asilari var😍
Canım belli değiş dişleri yukardan bakıldığında. Ama doktor yakındır dedi😀siz de mi ek gıdaya geçiyorsunuz? Valla 5.aylıkken geçeceğim için açıkçası nasıl yol izlicem bilmiyorum kafam karışık yani.

Canım belli değiş dişleri yukardan bakıldığında. Ama doktor yakındır dedi😀siz de mi ek gıdaya geçiyorsunuz? Valla 5.aylıkken geçeceğim için açıkçası nasıl yol izlicem bilmiyorum kafam karışık yani.
Ayy hadi bakalim ciksinda rahatlayalim 🙏 ben tam bilmiyorum gecicek miyiz, 4. Ay kontrolunde diger ay ek gidayi konusucaz demisti bende erken degil mi filan demistim ama simdi sanki biraz biraz baslamak istiyorum. Cunku anne sutu doyuruyor mu bilmiyorum artik bu kadar sik uyanmaz belki diyorum ek gidaya baslayinca. Eskiden hic anlamiyordu biz yemek yerken simdi anliyor agzini aciyor. Ilk ay tadim yaptiricaz zaten 3 gun kuraliyla bu ay tam baslamamis sayiliriz aslinda😁

Ayy hadi bakalim ciksinda rahatlayalim 🙏 ben tam bilmiyorum gecicek miyiz, 4. Ay kontrolunde diger ay ek gidayi konusucaz demisti bende erken degil mi filan demistim ama simdi sanki biraz biraz baslamak istiyorum. Cunku anne sutu doyuruyor mu bilmiyorum artik bu kadar sik uyanmaz belki diyorum ek gidaya baslayinca. Eskiden hic anlamiyordu biz yemek yerken simdi anliyor agzini aciyor. Ilk ay tadim yaptiricaz zaten 3 gun kuraliyla bu ay tam baslamamis sayiliriz aslinda😁
Az öncr ağlaya ağlaya uyandı ya. Çok kötü bu uyku durumları..

Bizde de uyku sorunu var, gece sürekli memede, bıraktığım anda uyanıyor 😓 emmese bile kolumda uyuyor, aynı yatakta hemen yanımda yastığa koyuyorum onda bile uyanıyor, illa memede ya da kolumda uyuyacak.

Gece kaka yapma olayı hala devam ediyor. Akşam büyük kızıma tahin kreması verirken minicik tadına baktım, az önce kanlı kaka yAptı 😥

Gündüz de hiç dinlenemiyorum
Her gün parktayız iki üç saat, artık yorgunluktan her yerim ağrıyor.

Komşumuzun kızıyla anlaştım, haftada üç gün gelecek çocuklara oyun ablalığı yapacak, ben de en azından işlerimi rahat yaparım artık.
Hem de büyük kızımla ilgilenemiyorum diye üzülüyordum, ablasıyla oynar veya abla bebeğe bakarken ben kızımla oynarım.

Az öncr ağlaya ağlaya uyandı ya. Çok kötü bu uyku durumları..

Ben dun aksam 20 30 gibi uyudu diye cok sevindim, bir yandan da korktum alisik degiliz bu duruma. Gece 23 e kadar 3 kere uyandi emzirerek uyumaya devam etti

23 den 00 50 e kadar baktim hic uyucak gibi degil ben uyudum babasi pusete koyup pispislamis. Gece geldiklerinde 2 20 ydi 3 de uyandi, sonra 3 4 kez daha memeye kalkti. 5 38 de gune basladi, 7 de boynumun orda uzerimde uyudu, yerine koyunca uyandi 2 saatte boyle uyudu. Yani ben anlamiyorum zaten yanimda yatiyo, esimle odalari da ayirdik yataga sigmiyoruz diye, boynumda uyumak nedir bide agir butun kemiklerim sizliyo. Ben bu kadar zor olucagini hic tahmin etmemistim, ben boyle bebek hic gormemistim😔

Sorun etmeden içiyorum şükür. Tadında ciddi bir sıkıntı olsa içmezler de mi
Bir çok bebek icmiyormus. Ben kokladım pişman oldum kokladigima ama doktor kadın bir enzimden dolayı öyle koktuğunu,hiç sorun olmayacağını söylemişti. 3 ayı gecmediyse gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Aslinda çok iyi dondurucularda çok düşük sıcaklıkta 6 aya kadar da duruyormuş. Arkadaşımın bebeği içmedi mesela o hepsini atmak zorunda kaldı.

Kizlar merhaba. Dün kızımın 5. Ayı bitti öğlen havuç püresi verdim akşam saat 8 gibi de kaşık mama verdim. Gece acillik olduk mahfoldu çocuk ağlamaktan helak oldu galiba çok verdim ilk gunden bilemiyorum. Lavman yaptılar hastanede eve gelince rahatlayıp uyudu ama aylardır böyle ağlamamisti çok üzüldüm kahroldum resmen

Kizlar merhaba. Dün kızımın 5. Ayı bitti öğlen havuç püresi verdim akşam saat 8 gibi de kaşık mama verdim. Gece acillik olduk mahfoldu çocuk ağlamaktan helak oldu galiba çok verdim ilk gunden bilemiyorum. Lavman yaptılar hastanede eve gelince rahatlayıp uyudu ama aylardır böyle ağlamamisti çok üzüldüm kahroldum resmen
Tam ögünü başladıktan yaklaşık bir ay sonra vereceksiniz çay kaşıntatlı kaşıgı yemek kaşıgı yarın fincan tam fincan cay bardagı şeklinde

Sanmıyorum ya, emiyor çünkü her kalktığında. Kendi isteğiyle bırakıyor sonra. Doktor diş döneminde olur dedi. Bilmiyorum aç mı acaba ki? Süt var aslında niye bırakıyor emmeyi.
Tam emmeden bırakıyor olabilir. Bu ay az kilo aldı demiştin sanırım o yüzden dedim az az emip bırakıyorsa doymuyordur muhtemelen 🤔

Selamlar bizde bıgün 5.ay komtrolüne gittik bi kere kanlı gibi kaka gelmişti bir daha gelmedi . Doktorda hemen alerji demeyiz demişti. Bir daha gelirse alerji doktoruna gidersiniz dedi gitmedik. Rota ve menenjit oldu. Ama diğer menenjiti de önerdi b olanı sanırım.
Bir de kilo alımı ve sadece anne sütü alıyo diye 180günü tamamlayıp ek gıdaya geçebilirsin ya da istersen 10 güm sonra tadımlara başlayabilirsin sen bilirsin dedi😅

Springcim ve mavi33 uykular dişten dolayı kötü bizim yani gördüm beyazlk var. Zorluyor belliki. Kilo da alamamamsının sebebi bence diyet yaptım sıfır kalsiyum , ve ishaldi ondan dolayı. Yoksa emiyor saat başı. Bugün tatlı kaşığı havuç püresi verdim çok sevdi

Ben gectim 4 cu ayda ek gidaya..genelde meyve puresi yapip veriyorum cok karistirmiyorum 6 ci ayina kadar..bu arada ekstra aptamil vereyim diyorum aslaa icmiyor mama kac kere denedim ama malesef..

Ben gectim 4 cu ayda ek gidaya..genelde meyve puresi yapip veriyorum cok karistirmiyorum 6 ci ayina kadar..bu arada ekstra aptamil vereyim diyorum aslaa icmiyor mama kac kere denedim ama malesef..
Aynen bizimkide mama biberon karşıtı alıştırma bardağında su vericem

Back
X