2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çok iyi anlıyorum seni öyle uyumak yok artık bana da😂 galiba biz atak haftasindayiz uyumuyo çok huzursuz 🤷‍♀️
Hadi ya ben bi düzen oluşturdum şimdilik daha dpgrusu mete diyim akşam 11de yatiriyorum 3 bucuk gibi kalkiyo emiyo 6 6 bucuk gibi tekrsr sonra yuzustu yatiriyorum 6 dan sonra yoksa çok uyaniyo 6danda 9 9 bucuga kadar uyuyo 1 haftadır
Kuzmm sesimi çıkarmamk degil sen bunlarn ne oldgnu şundna da mı anlamyorsn bana aşı kartı bşle vermedinz dedim kadın kendini haklı etri eltimde gtti kilo vss tkaibne yine bakmadı incitmyorlar kendini birsürü sikayet var mama konusunda beni yanlış anlamşsnnz şekerli suyy biri ver biri verme yazmş anlamda yazdmm kv de uğraşmaya bile degmeyck bir kadın yapack hiçbirşeym yok ama bu dakkdan snra asla veremez
Baska sağlık ocağına git o zaman canım sen evde boyuna kilosuna baksan bile baş çevresine bakamazsın çok büyük saçmalık aşı kartini ilk aşıyı olduktan sonra veriyolar zaten
Özellikle kilo boy ölçüyo bizimkiler nasıl bir saçmalık bende anlayamadım bu çocuk kilo alıyor mu almıyor mu nasıl belli olacak 🙄
Evet yani tamamen saçmalık işlerini doğru düzgün yapsınlar bu ne boyle

Hadi ya ben bi düzen oluşturdum şimdilik daha dpgrusu mete diyim akşam 11de yatiriyorum 3 bucuk gibi kalkiyo emiyo 6 6 bucuk gibi tekrsr sonra yuzustu yatiriyorum 6 dan sonra yoksa çok uyaniyo 6danda 9 9 bucuga kadar uyuyo 1 haftadır

Baska sağlık ocağına git o zaman canım sen evde boyuna kilosuna baksan bile baş çevresine bakamazsın çok büyük saçmalık aşı kartini ilk aşıyı olduktan sonra veriyolar zaten

Bana da hesap soruyor doğum yaptgn Yerde vermediler mi diyor kadn haber bile vermednz dedim nasl olacak o sağlıkl ocağını değişeblrmym yani adres sıkntı olmaz mı çnkü komple değişmek istyorm

Kuzmm şuanki pandemiden dolayı maf olyorz gttgmz de inşallah kötü bsişey olamadkça gitmeyeyim diyorm gelişimi içinde kaça düştü kilo olarak ne oldu bilmediğimz için ölçsede yani gelişimi nasl gidiyor anlamıcaz herhalde
Olsun onlar aylik takibini yaparak takip ederler ssnde boy kilo cizelgesini incelersin. Pandemi hepimiz icin kotu geçiyor her ay oglani hastaneye goturmeyecem diyorum ama ilk zamanlar zorunda kaliyoruz gobek bagi dusmesi kalca ultrasonu bu ay gitmeyiz heralde 4. Ayda goz muayenesi olacak o zMan giderim. Hastane ortamina sokmak istemiyorum ne oglumune kendimizi benden kizima bulasir diye uzuluyorum.

Aksam 11 e kadar kac saat uyuyor canim? Bizde gece de en az 3 kes uyaniyoruz yat kalk deli gbyim.mizirdaniyor gazi icin aciktigi icin sabah 6/7 arasi kaka saati yapio rahatliyor beyefendi. Sonra ablamiz uyaniyor. Kisir dongu gazini sorunsuz atacagi gubleri bekliyorum

Merhaba kızlar iftarda yüz üstü yatirdim güzelce irkilmeden uyudu içim rahat etti sükür gece o şekilde uyutmaya cesaret edemem çünkü dönme çalışıp donemedigini gördüm
benim derdim aslında sebebı cuma günü çocuk nörolog görecek inşallah iyi haberler alırız duanızi eksik etmeyin

Merhaba kızlar iftarda yüz üstü yatirdim güzelce irkilmeden uyudu içim rahat etti sükür gece o şekilde uyutmaya cesaret edemem çünkü dönme çalışıp donemedigini gördüm
benim derdim aslında sebebı cuma günü çocuk nörolog görecek inşallah iyi haberler alırız duanızi eksik etmeyin
Nörolog neden görecek?

53 günlük sanırım bebeğiniz aynı bizimde atak haftası suan 2 gün kadar varmış bitmesine
Evet canım 2 gün mu kalmış hadi inşallah o zaman 😊

Bizimde 6 dan sonra bitiyo uyku az daha uyusa diye gözüne bakıyorum 😀 yüzüstü yatırmadım hiç yatmaz da sanko gündüz deniyorum 2 3 dakika anca duruyo hemen ağlamaya başlıyor
Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah 🙏

Bana da hesap soruyor doğum yaptgn Yerde vermediler mi diyor kadn haber bile vermednz dedim nasl olacak o sağlıkl ocağını değişeblrmym yani adres sıkntı olmaz mı çnkü komple değişmek istyorm
Benim eski evimin ordaji sağlık ocağı değiştirmedim memnunsaniz değiştirmeyin dedi sağlık ocağı bende buraya aldırmadim memnun değilim de değiştir

Aksam 11 e kadar kac saat uyuyor canim? Bizde gece de en az 3 kes uyaniyoruz yat kalk deli gbyim.mizirdaniyor gazi icin aciktigi icin sabah 6/7 arasi kaka saati yapio rahatliyor beyefendi. Sonra ablamiz uyaniyor. Kisir dongu gazini sorunsuz atacagi gubleri bekliyorum
Csnim gunduz 9da kalkiyosa 12de anca uyuyo sonra 3te felan kaldiriyorum 5 gibi uyuyo 8 gibi uyandiriyorum Gaz damlasını veriyorum emziriyorum o sıra kaka yapiyo 10 bucukta tekrar emziriyorum uyutuyorum bazen 10da
Evet canım 2 gün mu kalmış hadi inşallah o zaman 😊

Bizimde 6 dan sonra bitiyo uyku az daha uyusa diye gözüne bakıyorum 😀 yüzüstü yatırmadım hiç yatmaz da sanko gündüz deniyorum 2 3 dakika anca duruyo hemen ağlamaya başlıyor

Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah 🙏
Bizimde öyleydi işte 6dab sonra 15 dakkada bi yarım saatte bi kalkiyodu bende Yuzustu yatırmaya başladım saat 6dan sonra şimdi oyle yatircam mesela emzirdim

Doktorum karbonatlı su önermedi, karbonatlı su geçici bir çözümmüş anneden de bebekten de temizlenmesi için damla ilaç şartmış. Karbonatlı su sadexe belirtiyi yok edermiş. Damla kullanıyoruz şuanda. Ateşi 37,5 ama huzursuz işte. Eşime salak arkadaşları ateşi 40 üstü olursa sıkıntı demişler, 40 üstü olursa havale geçirir çocuk dedim ben de.
Canım karbonat zaten ilaca takviye. İlaçsız geçmez ki..
Eşinle konuş, de ki sağa sola değil doktorun dediğine bakmamız lazım.
İlk çocuğunuz heralde değil mi, baba da acemi işte çevresine inanmış ama sen anlata anlata öğreteceksin artık.

Gece boyunca uyku uyumayacak kadar irkilme.yasiyor bu gece de aynı şekilde geçti 😓 inşallah kötü birsey çıkmaz yalnız çocuk norologü sayısı sanırım az old için ciddi yüksek ücretleri var
Canım bizimki de gündüz uykuları öyle çok kısa sürüyo, beyaz gürültü ile dalıyo ama uykuya bilmiyorum burda başka kullanan var mı beyaz gürültüyü? Ama bizim özellikle gece uykuya gecişte yarıyo işimize sonra kapatıyoruz tabi gece boyu açık değil

Gece boyunca uyku uyumayacak kadar irkilme.yasiyor bu gece de aynı şekilde geçti 😓 inşallah kötü birsey çıkmaz yalnız çocuk norologü sayısı sanırım az old için ciddi yüksek ücretleri var
Evet canım yan dal olduğu için ücretleri yüksek. Ben de oğlumu uyku problemleri için çok kez götürdüm. Hiçbir sorun çıkmadı ve birşey de çıkmadı. Çözüm de olmadı.

Melatonin kullandık bir süre ama o da 1 yaştan sonra zaten.

Uyku eegsi ve normal eeg ler yapıldı. Çocuğum çok zorlandı kafasında yapışkanlı kablolarla.

Özellikle uyku eegsi yani gece boyu takipli video eeg nin ücreti epey yüksek 700 civarı idi 2 sene önce.

Bizim bulunduğumuz şehirde özelde çocuk nörolog yoktu o dönem ve normal nörolojiye gitmiştik. Onlar da eeg çekmişti. Şehir hastanesi ve üni de randevu ile uğramamak için özele götürdük.
Nörolog bana çok evham yaptığımı söyleyip beni terapiste yönlendirdi 🙈🙈

Ben tatmin olmadım, bu sefer de çocuk nörolojiye götürdüm. Video eeg çekildi, birşey çıkmadı yine. Uyku eğitimi tavsiye etti.

Oğlum şuan 5 yaşında hala uyku sorunu var.

Kızlar dün gece süt sağıp kavanozun içinde buzdolabına koymuştum bugün baktım ayrışmış sulu kısım ayrı görünüyor falan bi değişik bozulmuş mu sizce dolapta 3 gün saklanabiliyor diye görmüştüm
Hayır canım o sütün normal yapısı.

Canım karbonat zaten ilaca takviye. İlaçsız geçmez ki..
Eşinle konuş, de ki sağa sola değil doktorun dediğine bakmamız lazım.
İlk çocuğunuz heralde değil mi, baba da acemi işte çevresine inanmış ama sen anlata anlata öğreteceksin artık.
Karbonat ölçüsü ne kadar olacak ona göre yarın alır yaparım

Canım bizimki de gündüz uykuları öyle çok kısa sürüyo, beyaz gürültü ile dalıyo ama uykuya bilmiyorum burda başka kullanan var mı beyaz gürültüyü? Ama bizim özellikle gece uykuya gecişte yarıyo işimize sonra kapatıyoruz tabi gece boyu açık değil
Biz kullanıyoeuz ama özellikle fön makinesi sesini sevşyor bizim ki onda güzel uyuyor.

Şimdi çocuğun ağzına pamukçuk için Gazlı bezle mikostatin sürün. (ateş VS yapmaz ateş varsa başka Bi sorun vardır) aşı olduysa aşı ateş yapabilir kulak içi ve makattan 37.8 gördüğünüz an fitilin 4/1 i veya 4/2 sini verin çocuğa.

4/1 sağlık ocağa tavsiyesi
4/2 gittiğim 2 ayrı çocuk doktorunun tavsiyesi biri İstanbulun en iyisi.

Ayrıca mikostatini sürdünüz 30 dakika çocuk emme işlemi yapmayacak burası önemli

Anne göğüsü için chrsytan adlı markanın göğüs ucu için dezenfektanı var mavi ondan alın balmumu göğüs ucu koruyucusu temin edin.

Ayrıca 4 farklı kremden oluşan Bi karışım var eczane kendi yapıyor dileyen olursa kremleri ve ölçüleri buradada paylaşırım.

O karışımı sürüyorum gümüş kapağı ayrı balmumu kapağını takıyorum. Alabilirseniz ikisinide alın. Çocuk emiceği zaman karışımı karbonatlı izotonik su ile yıkıyorum.

Su çok önemli çeşme suyu kaynatılmış su göğüs ucunda mikrop bakteri yapabilir sonuçta açık yara orası

Yıkadıktan sonra çocuğu emziriyorum. Sonra dezenfektanı mikostatini sürüp kurutuyorum. Kremi sürüp kapatıyorum

İşlem çok zor gibi duruyor ama ine bıçak batması göğüs ucu yanması kesinlikle olmuyor yarık kapanıp pamukçuk yok olunca sadece dezenfektan ve kapakçıklar ile yola devam edin derim. Kullandığım ürünlerin fotosunu eklerim işe yarayanı yaramayanı
Doktor arkadaşım nadiren ateş yapabilir dedi. Bugün geçti ateşi. Yara yok şuanda, sadece hassasiyet var, çatlaklar gitti, uzun süre emzirirken çok acıtıyor sadece yara kalmadı çok şükür. Mikostatini meme ucuma emzirdşkten sonra sürüyorum. Kendi sütümü de sürüyorum sıkıpta. Yıkayamasamda kendi sütümle temizliyorum o bölgeyi. Mikostatini doktor ağzının kenarlarından damlat dedi çubuğu ile, ben öyle yapıyorum bazı yerlerinde azaldı gitti ama dilinde ve damağında kaldı.

X