2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
peynir erva da yemiyo bazı yemekleri de seçiyo artık büyüyünce yer diye umuyorum bikaç ay önce baya zayıflamıştı hastalıktan sonra uğraştım eski kilosuna dönsün diye şimdi İyi olduğu için zorlamıyorum acıkınca daha iştahlı yiyo uğraştırmıyo bir de kendi yiyince hoşuna gidiyo oyuna dönünce tekrar ben devralıyorum

Geçmiş olsun kaç öğün yiyor kaç saatte acıkıyor? Benimki acıksa dahi 2 3 kaşık yer bırakır.mecbur zorla yediriyorum.ara öğünlerde meyve veriyorum belki de o etkiliyor bilmiyorum

Geçmiş olsun kaç öğün yiyor kaç saatte acıkıyor? Benimki acıksa dahi 2 3 kaşık yer bırakır.mecbur zorla yediriyorum.ara öğünlerde meyve veriyorum belki de o etkiliyor bilmiyorum
Sağol canım sabah kalkınca süt bisküvi gibi mama tarzı veriyorum önce sonra kahvaltı hazırlıyorum 1 buçuk saat sonra kahvaltı yapıyoruz yine 1 buçuk saat sonra ara öğün meyve veriyorum fazla değil 3 4 dilim elma veya bisküvi tarzı bazen atlıyoruz bu ara öğünü ondan 1 buçuk saat sonra da yoğurtlu yulaflı meyveli karışım yapıp yedirip uyutuyorum saat 1 gibi uyuyor 3 lerde kalkıyor 3 buçuk 4 gibi yemek yediriyorum 2 saat sonra ara öğün veriyorum ondan 2 saat sonra da akşam yemeği 8 lerde yiyor 9 veya 9 buçuklarda mama veya yoğurtlu yulaflı meyveli karışım mama yapıyorum bisküvi de koyuyorum içine az bişey bal ile beraber ve 10 da uyumuş oluyor gece uyanırsa süt içiriyorum genel olarak böyle tabi bazen evde olmuyoruz tuzlu çubukla geçiştiriyoruz ara öğünleri aslında eskisi kadar kısa zamanda acıkmıyor 2 saat 3 saati buluyor aç kalma süresi o zaman daha da iyi yiyor sık sık yiyince az yiyebiliyor muhtemelen ara öğünlerden kaynaklıdır meyveyi fazla verince yemeği az yiyo bu sefer fazla vermiyorum ben ara öğünleri az yapıyorum

Ay ne güzel maşallah sizin öğünler fazlaymış az az sık sık yiyor anladığım kadarıyla.maşalllah diyim nazara gelmesin ben uzun zamandır yulaf vermiyordum alayım..bizim aç kalma süremiz 4 5 saat.yazdıklarını okuyunca ben hiçbir şey yedirmediğimi fark ettim sabah kahvaltı yapıyor omlet peynir tarzında.ya da pankek. .sonra arada eline meyve veriyorum öğlen 1 2 gibi zorla çorba ya da yemek yedirmeye çalışıyorum.4 saat sonra ikindide meyveli muhallebi ya da sütle bebe büskivisi ezip veriyorum.bazen sadece meyve yiyor.akşam 8 gibi ortak yemekten yiyor (zor bela bir kase) bu kadar aslında benim derdim çok yemesi de değil.zaten 3 öğün yiyor onu da zorla yiyor.eline kuru ekmek versem geze geze döke döke yer ama yemek yemeyi sevmiyor aman neyse diyorum aç olan bir şekilde karnını doyurur çok düşünemicem ilerde iştahlanır belki

Aynen fazla yemiyor öğünlerde az yiyor sabah kalkınca aç olduğu için illa bişey istiyo bir de uykudan önce illa bişey yer açken uyuyamıyo bazen ara öğünleri de atlıyo küçüklüğünden beri iştahı var maşallah ama o da bişeyle ilgilenerek yiyor oturup yemiyo ben tekerlemeler söyleyerek yediriyorum hep ya da eline bişeyler veriyorum onlarla oynayarak yiyo sağlıkları olsun da istediklerini yesinler dediğin gibi acıkınca zaten yerler şimdi kilosu normal olduğu için çok üstüne düşmüyorum
Bu arada doğum yaptın gözünüz aydın olsun çok ta güzel bir güne denk geldi rabbim sağlıklı hayırlı büyütmeyi nasip eylesin zorlukları kolaylaştırsın inşallah

Canım uzun süredir girmiyordum maşallah günün azalmış hayırlı doğumların olsun canım
Sağol canım
Çok sağol canım amin gerçekten güzel bir günde doğdu senin de geçmiş kandilin mübarek olsun
Ama ben kötü oldum.evdekinin düzeni çabuk düzelsin diye yatamıyorum dikişlerim açılmaya başladı ağrım çok var pazartesi doktora gidicem ufak çocukla 2.sezeryan delilikmiş yatarken kalkarken yürürken doğrulamıyorum

Selam kizlar..uzun zaman oldu yazmayalı....bakıyorum buralar hareketli..bebiş doğmuş..gözüm aydın olsun sağlıkla büyüsün inşallah..
Biz de durumlara gelince Deniz baya hareketli maşallah, ablasına çekmemiş .çok erken konuşmaya başladı. Bazen 4 kelimeli cümleler bile kuruyor.kizim 2,5 yaşına doğru konuşmuştu Deniz 1,5 da konuşmaya başladı maşallah ablasına çok düşkün büyüdükçe onunla daha çok vakit gecirmeye başladı ki bu çok güzel birşey...ALLAH ayırmasın inşallah . Yemek hususu zor..çünkü seçmeye başladı baklagil sebze ağzına sokamiyorum bu beni üzüyor çare varsa yazın lütfen uykuları halen emdiği için iyi değil..3,4 sefer uyandığı oluyor...ay sonu kısmetse yaşına gorecek ve memeden ayiracagim...ins herşey kolay olur. Bizde haberler boyle

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün.Üst üste çocuk doğurmak her anlamda zor,kolaylıklar diliyorum.

Benim oğlum da öyle gayet rahat konuşuyor.Cümle kuruyor rahat şekilde,kendini ifade edebiliyor.Benim kız da bu kadar çabuk konuşmamıştı.

Sağol canım inşallah.seninkine de maşallah erken başlamış konuşmaya darısı benim kıza.henüz tek kelimede
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün.Üst üste çocuk doğurmak her anlamda zor,kolaylıklar diliyorum.
Çok sağolun

Bizde 1 ay oldu memeyi bırakalı. Normalde gece 2-3 kez bazen daha fazla uyanirdi. Memeyi bıraktığınız ilk gunden beri şükürler olsun deliksiz uyuyor. Normalde asla bir şey yemezdi sebzeyi ağzına sokmaz sadece makarna pilav severdi ama sanırım artık acıktigi için yemek pek secmemeye başladı. Yani meme bırakmak gerçekten bizde çok işe yaradı. Konuşma bizimde iyi çok şükür artık basit cümleler kuruyor anne kaka bitti, anne doydum gibi. Bu arada biz bezide biraktik tamamen. 1,5 yaşından beri geceleri bagliyordum ama memeyi bırakınca uyanmadigi için geceleride bağlamiyorum bayadir. Bizde durumlar böyle

Vayy maşallah . Ben bezi biraktirmayi nasipse seneye Nisan Mayıs gbi düşünüyorum..aslında bez takmak istemiyor ama ben 2 yaşını doldurmasi gerektiğini düşünüyorum.
Memeden nasıl kestin...gündüz birden keseyim ama gece uyku hali olduğu için bir haftada keseyim diyorum..memede uyuyan bebek ve bu beni çok korkutuyor

Benimde öyle sadece memede uyurdu hiç kesemicem zannederdim çok şükür zor olmadı. Daha önce bı kaç kez girişimin oldu bant takip uff oldu dedim yada konuşarak anlatmayı denedim ama hepsinde çok ağladı. Zaten azaltmistim gündüz ve gece uykuya geçerken birde gece her uyandığında veriyordum. Böyle bi kaç gün sen artık büyüdün yakında tadı değişecek güzel olmucak filan diye anlattım sonrada bı gün öğle uykusuna gececekken sirke sürdüm geldi emmek istedi Memi öğğ dedi gitti birlikte uzandık biraz çizgi film izledik mayisti zaten sonrada ninni açtım onu izleye izleye uyudu her meme istediğinde sirke sürdüm biraz vicdansizca geliyo ama diğer türlü daha çok agliyodu böyle ben memeyi veriyorum ama kendi istemedigi için aglamadi 2. Gün biraz mizikdandi ama tahminimden kolay geçti. Bu süre de yakası kapalı şeyler giymeye özen göster

Yanlış bir yöntem olmuş ama memeden bıraktırma için,memeden bırakma bir ay gibi bir sürede yavaş yavaş ilerler çocukta travma yaratmaması açısından…Ben de iki yaş sonrası yavaş bir şekilde bıraktırıcam.Emzirmeyi seviyorum bazı durumlarda büyük kurtarıcı ayrıca o yüzden de erken başlamadım.Tuvalet eğitimi de iki yaş sonrası hazır olduğunu hissettiğinde başlarım.Tuvalet ve meme aceleye gelmemesi gereken şeyler…Sağlıkla büyüsün hepsi

Her çocuk farklı benim çocuğum için bu yöntem bana göre daha doğruydu çünkü ne zaman konuşmaya anlatmaya baslasam o gün memeye daha çok düşüyordu. Benim çocuğumun memeyi kendi istememesi gerekiyor aksi halde bırakmazdı Ayrıca memeden kesmek benim fikrim değil doktorumuzun istegiydi çünkü hiç beslenmiyordu ve yasitlarina göre 2 kilo eksiği var. O yüzden 22aylikken bıraktık bana kalsa 3yasina kadar emzirirdim. Sağlıkla buyusunler

Peki meme ememeyince gece ağlamadi mi...nasıl tekrar uykuya döndü

Benim oğlum da zayıf yaşıtlarına göre hatta hastalık geçirdik daha da verdi ama meme yemeyi hiç etkilemedi.Aslında doktorlar da memeden keserek yedirmeyi doğru buluyor ama değil…Hastalık zamanlarında büyük kurtarıcı.Ben çok okudum memeden kesme yöntemlerini o yüzden yazdım,tiksindirerek kesmek asla doğru değilmiş.Her bebek farklı tabi orası da ayrı mevzu…Artık kilo olayını bıraktım zaten yaşıtları çoktan solladı Ama mental olarak gayet iyi konuşma,hareketler vs.

Maşallah denize emzirmeyi kesince uykuları düzelir yemek konusunda biz de öyleyiz ama kilosu ve sağlığı yerinde olduğu için hiç takmıyorum bazen ben verince yemediği şeyleri gerçekten aç olunca kendi eline verdiğimde yediğini görüyorum anlatıyorum bir tadına bak diye ama gerçekten istemiyosa zorlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…