- 21 Temmuz 2020
- 5.324
- 9.267
- 148
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #32.721
oda yapıcam diyordum çok şükür yaptım sıkıntısız bir şekilde de ayırdım darısı isteyen annelere gündüz orda vakit geçirip birlikte uyuyunca gece de alışması kolay oldu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok sizi hedef alarak yazmadım birkaç kişi daha yazmıştı sanırım genel yazdım,sorun yaşamadığınıza sevindim.Benim oğlum da bez takarken çok zorluyor ama tuvalete hazır değil eminim…Bana yazmışsınız sanırım.sırf istediğim için değil sürekli bezini çıkarttığı için denedik ama olmayınca kapadık.hiçbir sorun da yaşamadık çok şükür.seneye tekrar deneyeceğiz
Her bebek farklı oluyor.Allah hepimize kolaylık versinYok sizi hedef alarak yazmadım birkaç kişi daha yazmıştı sanırım genel yazdım,sorun yaşamadığınıza sevindim.Benim oğlum da bez takarken çok zorluyor ama tuvalete hazır değil eminim…
Kıyamam büyüğe küçükte pek laftan anlamaz benim 2 numaram 2 ay sonra gelecek bakalım kıskançlıklar olcak mıKızlar sizdede kıskançlık sorunu varmi büyük küçüğü kıskanır anlarımda bizde tam tersi bücür dağdan gelmiş bağdakini istemiyo:) yanıma yaklastirmiyo abisine sürekli onun elindekini istiyo ilgilenemiyorum doğru düzgün buyukle
İnşallah olmaz çünkü çok etkileniyorlar büyük sevmek istiyor kucuk çığlık atıyor dokunmdurmuyor kendine öptüğü yeri siliyor resmen sadece ona yapıyor büyükte anne kardeşim bana ne zaman alışacak diyorHer bebek farklı oluyor.Allah hepimize kolaylık versin
Kıyamam büyüğe küçükte pek laftan anlamaz benim 2 numaram 2 ay sonra gelecek bakalım kıskançlıklar olcak mı
Ah kıyamam ya hevesle kardeşi olmasını beklemiştir miniğin yaptığına bak büyüdükçe düzelir alışır abisine inşallah Benim kızda kimseye gitmez sevdirmez kendini.kimi çocuk böyle oluyor demekİnşallah olmaz çünkü çok etkileniyorlar büyük sevmek istiyor kucuk çığlık atıyor dokunmdurmuyor kendine öptüğü yeri siliyor resmen sadece ona yapıyor büyükte anne kardeşim bana ne zaman alışacak diyor
Merhaba oğlunuz nasıl acaba şu anda benim oğlum da 17 aylık anne bile demiyorMeraba arkadaşlar. Benim oğlum da ayın 25 inde 20 aylik olacak ama konuşma yok halen. Sadece anne mama ac şist pişt cis o tarz toplasam bu kadar kelime. Herşeyi anlıyor ama. Geç kalmış gibi geliyor bana. Sizde durumlar nasıl. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar, ben geçen ay bıraktım memeyi, aynen senin gibi dayanamadım devamlı meme bağımlılığına. Ancak bir anda kesmeyin lütfen . Biraz sabır gerekiyor ama ben mayıs ayında meme bırakmaya karar verdim mesela. Önce emzirme sayımı azaltmaya başladım. En son sabah ve akşam olmak üzere 2 ye kadar azalttım. Her meme istediğinde, meme şuanda yorgun sütler bitmiş biraz sonra diye diye emzirme sürelerimi açtım. Ve son ay her emzirmemde “sen artık çocuk oldun sütler bebeklere gidecek. Şimdi em ama yakında sütler gidecek diye hep konuştum. Bırakma gününde 3 günlüğüne annemi yanıma çağırdım:) . Uyutmaları anneme bıraktım, böylece en zor ilk 2 gece çok kolaylaştı.. Sandığımdan daha kolay oldu ama söylediğim gibi ben mayıs ayından kademeli azaltmaya başladım. Tabiki hala ara ara mem diye geliyor kucağıma :)) Ancak hiç geri adım atmadım. Şöyle de bir ironi oluyor ki oğlan memeyi kolay bıraktı ama ben hazır değilmişim ilk günler çok ağladım neden bu kadar kolay oldu diye.. çok garip bir üzüntü oluyor insanda.Ben oğlumda travma yaratmasın diye bu yöntemi seçmiştin ki iyikide böyle yapmışım. Benim fikrim bu ay emzirme sayılarını azaltman.. en az 15 günü buna ayırmak lazım. Sonra zaten neredeyse 2 yaşında olacak :))Merhaba herkese, umarım her şey yolundadır, günler jet hızıyla geçiyor, yakında 21 aylık olacağız bu aralar memeyi kesmeyi düşünüyorum, normalde 2 yaşa kadar bekleyecektim doktorum öyle istiyordu ama artık çok yoruluyorum, sürekli memedeyiz bi yandan ne kaldı 2 yaşa kadar sabret diyorum bi yandan okul açılmadan bu olayı halledeyim diyorum..
Sizde durumlar nasıl, memeden kestiniz ise nasıl bir yol izlediniz
Teşekkür ederim öneriniz için, evde tek bakıyorum sürekli üzerimde her an meme istiyor, azaltmak zor gibi ama deneyeceğim.. ve evet bende psikolojik boşluğa düşerim gibiMerhabalar, ben geçen ay bıraktım memeyi, aynen senin gibi dayanamadım devamlı meme bağımlılığına. Ancak bir anda kesmeyin lütfen . Biraz sabır gerekiyor ama ben mayıs ayında meme bırakmaya karar verdim mesela. Önce emzirme sayımı azaltmaya başladım. En son sabah ve akşam olmak üzere 2 ye kadar azalttım. Her meme istediğinde, meme şuanda yorgun sütler bitmiş biraz sonra diye diye emzirme sürelerimi açtım. Ve son ay her emzirmemde “sen artık çocuk oldun sütler bebeklere gidecek. Şimdi em ama yakında sütler gidecek diye hep konuştum. Bırakma gününde 3 günlüğüne annemi yanıma çağırdım:) . Uyutmaları anneme bıraktım, böylece en zor ilk 2 gece çok kolaylaştı.. Sandığımdan daha kolay oldu ama söylediğim gibi ben mayıs ayından kademeli azaltmaya başladım. Tabiki hala ara ara mem diye geliyor kucağıma :)) Ancak hiç geri adım atmadım. Şöyle de bir ironi oluyor ki oğlan memeyi kolay bıraktı ama ben hazır değilmişim ilk günler çok ağladım neden bu kadar kolay oldu diye.. çok garip bir üzüntü oluyor insanda.Ben oğlumda travma yaratmasın diye bu yöntemi seçmiştin ki iyikide böyle yapmışım. Benim fikrim bu ay emzirme sayılarını azaltman.. en az 15 günü buna ayırmak lazım. Sonra zaten neredeyse 2 yaşında olacak :))
Şöyle düşünün ki , bir anda tamamen bırakmak çok daha zor olacak .. hem de ikiniz için de .. süreci yumuşatarak geçmek çocuk için daha Kolay oluyor.Teşekkür ederim öneriniz için, evde tek bakıyorum sürekli üzerimde her an meme istiyor, azaltmak zor gibi ama deneyeceğim.. ve evet bende psikolojik boşluğa düşerim gibi
Merhaba ben de arkadaş gibi kademeli azaltarak kesmiştim.2 ay sürdü.geceden kesmeye başladım uykusu zaten ağır basıyordu zorlamadı.gündüz de azalta azalta 18ayı dolmuşken bıraktırdım.kardeşi olmasa 24 ayı doldururdum sanırım.inşallah siz de kolayca bıraktırırsınızMerhaba herkese, umarım her şey yolundadır, günler jet hızıyla geçiyor, yakında 21 aylık olacağız bu aralar memeyi kesmeyi düşünüyorum, normalde 2 yaşa kadar bekleyecektim doktorum öyle istiyordu ama artık çok yoruluyorum, sürekli memedeyiz bi yandan ne kaldı 2 yaşa kadar sabret diyorum bi yandan okul açılmadan bu olayı halledeyim diyorum..
Sizde durumlar nasıl, memeden kestiniz ise nasıl bir yol izlediniz
Kucağına al bebeğini hayırlısıyla da sonrasını yaşayarak göreceksin .. ben şimdiden özlüyorum oğluşumun ilk aylarını. Ben tekrar bebek düşünmüyorum ama sizin2. Bebek hazır geliyor… , tadını çıkar bence.. hepimiz çok zorlandık ilk aylar ama gelip geçiyor sonuçta uykusuz geceler , o anların hiçbirini hatırlamıyorum mesela.. hatta ne çabuk geçti diye üzülüyorumBu arada kızıma kardeş gelmesine 6 hafta kaldı.38 39 gibi sezeryan yaparız dedi doktor.yeniden bebe elbisesi yıkadım ütüledim.hastane çantamı hazırlıcam.tekrar başa sarıyorum bakalım 2 çocuklu anne olmak anlattıkları kadar korkutucu muymuş güncellerim burayı
Aa hamile misiniz, hemde ne kadar az kalmış doğuma, maşallah planlı bir gebelik miydiBu arada kızıma kardeş gelmesine 6 hafta kaldı.38 39 gibi sezeryan yaparız dedi doktor.yeniden bebe elbisesi yıkadım ütüledim.hastane çantamı hazırlıcam.tekrar başa sarıyorum bakalım 2 çocuklu anne olmak anlattıkları kadar korkutucu muymuş güncellerim burayı
İnşallah sağol canım evet bende uykusuz geceleri unuttum şimdi yeniden yorulsak da geçecek biliyorum rabbim sağlık huzur versin gerisi hallolur ilerde belki düşünürsünüz kardeşsizlik de zor diye düşünüyorumKucağına al bebeğini hayırlısıyla da sonrasını yaşayarak göreceksin .. ben şimdiden özlüyorum oğluşumun ilk aylarını. Ben tekrar bebek düşünmüyorum ama sizin2. Bebek hazır geliyor… , tadını çıkar bence.. hepimiz çok zorlandık ilk aylar ama gelip geçiyor sonuçta uykusuz geceler , o anların hiçbirini hatırlamıyorum mesela.. hatta ne çabuk geçti diye üzülüyorum
Değildi sürpriz oldu tek bir ilişkiyle olmaz diye düşünüyordum çünkü kızımda onca denemeye rağmen biraz geç olmuştu..demek ki geleceği varmış diyoruz.şimdi olmasa da 2 sene sonra düşünüyordum şimdi gelicem dedi küçük beyAa hamile misiniz, hemde ne kadar az kalmış doğuma, maşallah planlı bir gebelik miydi
Sağlıkla sıhhatle gelsin inşallahİnşallah sağol canım evet bende uykusuz geceleri unuttum şimdi yeniden yorulsak da geçecek biliyorum rabbim sağlık huzur versin gerisi hallolur ilerde belki düşünürsünüz kardeşsizlik de zor diye düşünüyorum
Değildi sürpriz oldu tek bir ilişkiyle olmaz diye düşünüyordum çünkü kızımda onca denemeye rağmen biraz geç olmuştu..demek ki geleceği varmış diyoruz.şimdi olmasa da 2 sene sonra düşünüyordum şimdi gelicem dedi küçük bey
İnşallah sağolun darısı isteyen kasım annelerineSağlıkla sıhhatle gelsin inşallah
Sağlıkla gelsin inşallah biraz zor olur gibi geliyo insana ama özleniyo o günlerBu arada kızıma kardeş gelmesine 6 hafta kaldı.38 39 gibi sezeryan yaparız dedi doktor.yeniden bebe elbisesi yıkadım ütüledim.hastane çantamı hazırlıcam.tekrar başa sarıyorum bakalım 2 çocuklu anne olmak anlattıkları kadar korkutucu muymuş güncellerim burayı
Amin diyeyim bari ben de istiyorum kızıma kardeş artık hazır gibi hissediyorum kendimi tabi bazen hissetmiyorum o ayrı mesele ama geçiyoİnşallah sağolun darısı isteyen kasım annelerine