• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Yok canım benim doktorum mümkün olduğunca ilaç damla vs önermeyen bir doktor 😂 ne gaz için ne diş için ben hiç damla jel vs kullanmadım. Zamanla geçti zaten o mukuslu kaka vs olayı da. Ama ablasında varsa oğlunuzda da alerji olabilir tabi doktora danışmak lazım dediğiniz gibi ❤️
Şuan ufağa metsil damla kullanıyorum bir nebze iyi.en iyisi sizin gibi kullanmamak ama mecbur sağlık olsun 🤲🏻

Olduk arkadaşlar sagolub. Daha memeyi bırakmadık bu hafta inşallah🤦🙄
Bizim biri bitti diğeri başladı 2 yıl daha devam inşallah 😂 o değil de kızımı 1,5da bıraktırdım ufaktı şimdi gözüme büyümüş geliyor.2de emzirmek nasıl bir duygu acaba 🙈 bıraktırmak zor olur sanırım şuan çok bilinçliler

Bizim biri bitti diğeri başladı 2 yıl daha devam inşallah 😂 o değil de kızımı 1,5da bıraktırdım ufaktı şimdi gözüme büyümüş geliyor.2de emzirmek nasıl bir duygu acaba 🙈 bıraktırmak zor olur sanırım şuan çok bilinçliler
Bilincliler ama çok fark etmiyor en nihayetinde onlar için hayata bağlayan bir şeyden ayrılık memeyi bırakma ☺️
Olduk arkadaşlar sagolub. Daha memeyi bırakmadık bu hafta inşallah🤦🙄
Biz de henüz bırakmadık memeyi. Acelesi olduğunu düşünmüyorum ben aslında çünkü dünya sağlık örgütü bile EN AZ iki yıl emzirmeyi oneriyor. Yanlış anlaşılma sebebyile 2 yaşa gelince memeyi bırakmak gerekir gibi algılanıyor ne yazık ki. Hele okula başlayan çocukları için çok önemli bir bağışıklık güçlendirici ❤️ ben sadece sınır koydum şimdilik gündüz uyanınca öğle uykusuna geçerken öğle uykusundan uyanınca ve gece uykuya geçerken emiyor. Gece emzirmelerini biraktik. Birden kesmek bana çok zor geldi açıkçası kademeli olarak azaltıyorum ben ☺️

Merhaba kızlar nasılsınız bende bir kız çocuğu var hiç durmuyo erkek çocuğu enerjisinde maşallah yaz mevsiminde gelen giden akrabalar düğünler oldu derken yoğun geçti doğru düzgün giremedim siteye ama arada sırada baktım ne var ne yok diye iyisinizdir inşallah 🤗 bu ay resmen salgınların pik yaptığı aydı herkes hastalandı erva da 2 hagta full hastaydı bu yüzden aşımızı 1 hafta erteledik sabah vurulacağız umarım iyi geçer sizin nasıl geçti 2 yaş aşıları ateş ağrı vs yan etkiler oldu mu

Maşallah gercekten çok bilinçli sohbet ediyor bizimle. 2 yas özelliği değil 3 yaş özelliği bu aslında Rabbim nazardan korusun. Çok düşkün oldu memeye..bı yanım.kiyamiyor bı yanım yeter artık diyor
Bilincliler ama çok fark etmiyor en nihayetinde onlar için hayata bağlayan bir şeyden ayrılık memeyi bırakma ☺️

Biz de henüz bırakmadık memeyi. Acelesi olduğunu düşünmüyorum ben aslında çünkü dünya sağlık örgütü bile EN AZ iki yıl emzirmeyi oneriyor. Yanlış anlaşılma sebebyile 2 yaşa gelince memeyi bırakmak gerekir gibi algılanıyor ne yazık ki. Hele okula başlayan çocukları için çok önemli bir bağışıklık güçlendirici ❤️ ben sadece sınır koydum şimdilik gündüz uyanınca öğle uykusuna geçerken öğle uykusundan uyanınca ve gece uykuya geçerken emiyor. Gece emzirmelerini biraktik. Birden kesmek bana çok zor geldi açıkçası kademeli olarak azaltıyorum ben ☺️
2 yastan önce biraktirmayi hiç dusunmedim şimdi de kıyamıyorum ama artık büyüdü herşeyin farkında sürdürmek mantıklı gelmiyor. Bende geceyi kademeli kescem gündüzü birden. İnşallah🙄

Büyükçe daha çok bağımlı oluyorlar ondan dedim 🙈 ufakken 3 4 güne unutuyorlar büyüyünce daha zor olur.ben de kademeli kesmiştim birkaç sayfa öncede anlatmıştım kolay oldu.
Maşallah gercekten çok bilinçli sohbet ediyor bizimle. 2 yas özelliği değil 3 yaş özelliği bu aslında Rabbim nazardan korusun. Çok düşkün oldu memeye..bı yanım.kiyamiyor bı yanım yeter artık diyor

2 yastan önce biraktirmayi hiç dusunmedim şimdi de kıyamıyorum ama artık büyüdü herşeyin farkında sürdürmek mantıklı gelmiyor. Bende geceyi kademeli kescem gündüzü birden. İnşallah🙄
Maşallah benimki de öyle konuşmasa da her şeyi anlıyor tepki veriyor.2 yaş sendromu da başladı. İnatlaşmalar uzun uzun yok yere ağlamalar, ne istediğini bilmemeler, anlamsız kıyafetler giymeler🙈😅 evet 2yaştan sonra daha düşkün olurlarmış.en fazla 36aya kadar emziriliyor diye hatırlıyorum.ama büyük olduğu için bana da mantıklı gelmiyor.22de bıraktırırım sanırım

Büyükçe daha çok bağımlı oluyorlar ondan dedim 🙈 ufakken 3 4 güne unutuyorlar büyüyünce daha zor olur.ben de kademeli kesmiştim birkaç sayfa öncede anlatmıştım kolay oldu.
Maşallah benimki de öyle konuşmasa da her şeyi anlıyor tepki veriyor.2 yaş sendromu da başladı. İnatlaşmalar uzun uzun yok yere ağlamalar, ne istediğini bilmemeler, anlamsız kıyafetler giymeler🙈😅 evet 2yaştan sonra daha düşkün olurlarmış.en fazla 36aya kadar emziriliyor diye hatırlıyorum.ama büyük olduğu için bana da mantıklı gelmiyor.22de bıraktırırım sanırım
Bugün gündüz basliycam biraktirmayi. Bant takmayı düşünüyorum kızda öyle yapmıştım oğlana söker mi bilmem🙂

Ben de bırakmadım emzirmeyi 2 yaş oldu bağışıklık konusunda devam etmek istiyorum ama gece emzirmeyi de sonlandırmak istiyorum. o konu yoruyor açıkça…
Konuşma konusunda aşırı iyi benim oğlan da direkt soru cevap sohbet halinde ilerliyoruz.Bütün hayvanları,renkleri biliyor fakat bizim dert de iştah.Zor yiyor arada tam gidiyor iştahı…Sanırım kabullenmem gerek benim oğlum yemek yemeyi sevmiyor.Şükür buna da…

Travma yaratacak şeyler yapmamak lazım diye biliyorum.Her şeyi anlıyor yazmışsın konuşarak da anlatabiliriz bence…
Mümkün değil uzun zamandır diyorum abi oldun memeye baybbay diyeceğiz diyorum. Denicem diyor memede meemeee🤦🙂 travma yaratmaz ya bant takmak..memede uyuduğu için gece hemen kesmeyecegim zaten...asıl travma acı biber sürmek bence..annem bana yapmış ama hiç de travma yaşamamıştım bana korkunç geliyor mesela bu🙄

Ben de bırakmadım emzirmeyi 2 yaş oldu bağışıklık konusunda devam etmek istiyorum ama gece emzirmeyi de sonlandırmak istiyorum. o konu yoruyor açıkça…
Konuşma konusunda aşırı iyi benim oğlan da direkt soru cevap sohbet halinde ilerliyoruz.Bütün hayvanları,renkleri biliyor fakat bizim dert de iştah.Zor yiyor arada tam gidiyor iştahı…Sanırım kabullenmem gerek benim oğlum yemek yemeyi sevmiyor.Şükür buna da…
Evet gece gercekten yorucu oluyor. Ben gece emzirmesini kesene kadar 4 kere falan uyanıyordu ve memede uyumaya devam ediyordu. Şimdi azaldı uyanması ama kesintisiz uyumuyor açıkçası. Hala uyanıp meme diyir ama anlatıyorum gündüz olunca vereceğim şimdi gel sarilarak uyuyalım falan diyirum. Bazen hemen dönüyor uykuya bazen de meme diye ağlıyor yine de. O zaman da sarılıyorum üzüldüğünü bilmiyorum alışkanlığı bırakmak çok zor ama burdayım yanında agkayabilirsin diyirm sarılıyorum. Biraz daha ağlıyor sonra kucağımda dalıyor tekrar. Zaten bebeklerin 2,5 hatta 3 yasa kadar kesintisiz uyumamalari normalmiş. Ben de kesintisiz uyumasını beklemiyordum. Ama emzirmek ekstra yorucu ilmaya baslanisti şimdi bir bilemedin 2 kere uyanıyor. Sabah 5 te uyanıyor o zaman tekrar meme veriyorum.

Bizim iştah da çok iyiydi şimdi şimdi seçmeye başladı. Ama dönemsel bence. Israr etmiyorum ben de yediği kadar ❤️ onu kabullenmek önemli. Kendi avuç içi büyüklüğünde bir porsiyon yemesi yeterli demişti benim doktorum. O yüzden çok da tedirgin olmuyorum 😇

Evet büyüdükçe daha bağımlı oldukları söyleniyor ama ben çok doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü yeni doğan dönemini düşününce aslinda ne kadar da memeden ayrılmış oluyorlar insan görüyor. ☺️ Ben biraz bağ odaklı ebeveylik ekolunu takip ediyorum. Emzirme konusunda da biraz ne kadar süre isterse emsin kafasindayim. Bebeğin duygusal ihtiyaçlarını meme dışında karsilayabiliyorsak aslında meme bağımlılık yapmıyor. Hangi ihtiyaca yönelik emdiği önemli biraz bu bağımlılık konusunda. Eğer kaygısını, üzüntüsünü zorlayıcı duygularini sadece memede giderebiliyirsa bir rahatlama araciysa meme evet o zaman bir bagimlilikmis gibi görünebilir. Ama zorlu duygukari görülen aynalanan ve rahatlatilabilen çocuklar memeden çok daha kolay ayrışıyor ❤️

Evet büyüdükçe daha bağımlı oldukları söyleniyor ama ben çok doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü yeni doğan dönemini düşününce aslinda ne kadar da memeden ayrılmış oluyorlar insan görüyor. ☺️ Ben biraz bağ odaklı ebeveylik ekolunu takip ediyorum. Emzirme konusunda da biraz ne kadar süre isterse emsin kafasindayim. Bebeğin duygusal ihtiyaçlarını meme dışında karsilayabiliyorsak aslında meme bağımlılık yapmıyor. Hangi ihtiyaca yönelik emdiği önemli biraz bu bağımlılık konusunda. Eğer kaygısını, üzüntüsünü zorlayıcı duygularini sadece memede giderebiliyirsa bir rahatlama araciysa meme evet o zaman bir bagimlilikmis gibi görünebilir. Ama zorlu duygukari görülen aynalanan ve rahatlatilabilen çocuklar memeden çok daha kolay ayrışıyor ❤️
Sevindim benim kızı rahatlattık galiba kolay bıraktı darısı 2yaşta oğluşuma ve sizin bebelere 🥰 ama konuştuktan sonra rahatlama aracı olarak memeyi kullansın istemem.her anne kendi bebeği için en iyisini bilir 😊

Sevindim benim kızı rahatlattık galiba kolay bıraktı darısı 2yaşta oğluşuma ve sizin bebelere 🥰 ama konuştuktan sonra rahatlama aracı olarak memeyi kullansın istemem.her anne kendi bebeği için en iyisini bilir 😊
Tabiki her annenin emzirme süreci kendini ilgilendirir. Ben yoruldum artık emzirmek istemiyorum diyen bir anneyi kim yargilayabilir ki. Ne kadar yorucu olduğunu biliyoruz emzirmenin. Ben sadece bazı genel geçer kabul gören şeyler var yanlış bilinen onlar genel geçer olmasın diye yazmak istedim. İşte iki yaşta emzirmeyi bırakmak gerek, memeye bağımlı oluyor vs gibi söylemler çok yayıldığı da anneler bunların gerçek olduğuna inanıyor ve yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyor. Anne emzirmek istiyor ama bu söylenen şeylerden dolayı emzirmeyi zorla ve doğru olmayan yöntemlerle kesmeye çalışıyor onun için yazmak istedim. Yoksa her anne bebek ilişkisi özel ve biricik. Kimse de bu konuda araya girip erken bıraktın ya da daha hala emiyor mu bırak artık memeyi dememeli ❤️

24 aylık olduk uyku gerilemesi başladı.1 haftadır akşamları uyumak istemiyor hatta gece de uyumak istemiyor 1e kadar duruyor.gözünü ovuşturoe uykusu da var belli direniyor.nette 4 haftaya kadar sürer diyor Allah sabır versin bizlere. gece yatmamak için ağlayarak yırttı kendini bu gece saldım sızıp kalsın napayım 🤷🏻

Back