• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Evet kilolu canim 11 kilo su anda masallah 😊
Masallah cnm biraz gec emekler uzulme belki emeklemeden yurur bol bol yüz ustu koy
Enfeksiyona ne iyi gelir bilemedm canim ama pisige fito krem diye bisey vermisti dr bana baya etkili bir surmede sonduruyo . bizde de kabizliktan dolayi pisik ve popoda catlama oluyo sık sık .
Birde onu diyim doktora vallaha sonduremedim hipokort verdi oda bu ise yaramadi hametan bepanthol sudokrem trosyd hic biri yaramadi zeytinyagda pütür pütür oldu hep

Merhaba kızlar nasılsınız geçen sene bu zamanlar baya yogundu buralar 😊 bebiş 9 aylik oldu nerdeyse hala dişimiz yok ☺ emekleme sıralama başladı baya peşinde koşuyorum günler yoğun geçiyor. Kanda besin alerjisi çıktı salı doktordayiz bakalım. Bogaz enfeksiyonu icin antibiyotik kullandik cok kotu pişik oldu hala gitmiyor ne yapabilirim doktorlarin verdigi ilacta yaramadı :KK43:
Besin alerjisi bizde de var sanki ya karnının altında sivilce gibi şeyler çıktı bazen bacağında karnında falan da görüyorum. Yoğurt peynir vermiorum denemek için, ama kendim yiyorum..

Benim oğluş hala geri sürünüyor öne elleri atıyor emekleme pozisyonunda ama dizleri bacakları ittiremiyor.. Yüzüstü pozisyonda geri doğrulup oturmayı öğrendi.. Yürüteçte de maşallah istediği yere gidiyor.. Oturmayı eskisi kadar sevmiyor ayaklarını basıp dikilmek istiyoruz.. 9.ay kontrolü sağlık ocağında oldu 9.5 kg 72 cm

Besin alerjisi bizde de var sanki ya karnının altında sivilce gibi şeyler çıktı bazen bacağında karnında falan da görüyorum. Yoğurt peynir vermiorum denemek için, ama kendim yiyorum..
Hayirlisiyla buyuseydiler bu alerji işi beni çok geriyor masallah bizim defnos zayif 8.350 gram boyu 72 cm

Benim kiz daha emekleme falan yapmiyo ,emeklemeyen var mi hala ? Goren daha emekelemiyo ku diye sorup duruyo , bi sorun mu var diye duaunuyrm artik . iki dis cikardik ama gece boyu uyumuyor surekli agliyor hic uyumuyor nerdeyse gunduz de en fazla yarim saat gumde iki kere uyuyor anlamiyorm nasil dayaniyo .
Yeğenim 10. Ayda emeklemisti.sorunu da yok şükür.telas yapma canım canı isteyinve emeklesin minnoş:) benim oğlanın uykusu da tam bahsettiğin gibi.sabaha kadar uyumuyorda adeta bı fazla yoruluyorum

Yeğenim 10. Ayda emeklemisti.sorunu da yok şükür.telas yapma canım canı isteyinve emeklesin minnoş:) benim oğlanın uykusu da tam bahsettiğin gibi.sabaha kadar uyumuyorda adeta bı fazla yoruluyorum
Aynen canim hep diyodum 4 cocuk diye bu kiz benim gozumu korkuttu valla 😁 insallah oyledir emekleme pozisyonu aliyi bu aralar ama bakalim 😊

Merhaba kızlar nasılsınız geçen sene bu zamanlar baya yogundu buralar 😊 bebiş 9 aylik oldu nerdeyse hala dişimiz yok ☺ emekleme sıralama başladı baya peşinde koşuyorum günler yoğun geçiyor. Kanda besin alerjisi çıktı salı doktordayiz bakalım. Bogaz enfeksiyonu icin antibiyotik kullandik cok kotu pişik oldu hala gitmiyor ne yapabilirim doktorlarin verdigi ilacta yaramadı :KK43:
Canım bizimkinde de yoğurttaki mayadan dolayı felaket pişik olmuştu baya böyle kanamalı yaraya dönmüştü artık. Doktor travazol vermişti geçirir diye ama geçirmedi kantaron yağı falan denedik işe yaramadı en son bebek pudrası kullandı annem bi tek o geçirdi sen de bi dene istersen şimdi korkumdan ne olur ne olmaz diye her gece yatirmadan pudralayip yatırıyorum

Kızlar çoktandır giremiyodum herkes iyidir inşallah biz 6. Dişimizi patlattık altta 4 üstte 2 oldu ama üstten çıkan dişler gerçekten felaketmiş, çocuk kendi kendine oynarken bi anda elinde ne varsa fırlatıp ağlamaya başlıyor ağrıyor heralde baya ondan çok huzursuz. Bi ee üstteki dişler çıkarken hep kanayarak çıktı ilk patlarken damak yarıldıgı için az bisey kanadı hep. Dün de 9 ay kanımızı verdik onlarda da sıkıntı çıkmadı şükür. 5. Aydan beri d vitamini de demir takviyesi de kullanmadım ben yaramıyodu çünkü ağlıyodu sürekli korkuyordum kansızlık vs. Olur mu diye ama doktor olabileceği kadar sağlıklı dedi içim rahatladı. Tutunmadan ayakta durmayı da öğrendi 10 saniye kadar olduğu yerde duruyo hatta arada kıçını sallıyo tutunmadan 😅 1 aya yürür diye bakıyoruz bakalım inşallah bebişler iyidir herkesin

Canım bizimkinde de yoğurttaki mayadan dolayı felaket pişik olmuştu baya böyle kanamalı yaraya dönmüştü artık. Doktor travazol vermişti geçirir diye ama geçirmedi kantaron yağı falan denedik işe yaramadı en son bebek pudrası kullandı annem bi tek o geçirdi sen de bi dene istersen şimdi korkumdan ne olur ne olmaz diye her gece yatirmadan pudralayip yatırıyorum
Evde vardı bebek pudram bulup deneyim cnm gercekten o kadar parar harcadm baya krem aldim hic biri yaramadi kac gune gecti cnm

Selam kızlar, bebişlerin peşinde koşmaktan buralara pek uğrayamıyoruz değil mi :)
Bizim kız 9 aylık oldu. 11 kg 74 cm.
Maşallah diyelim ama doğduğundan beri ilk defa hasta oldu burnu falan akmaya başladı geçen hafta. Sağlık ocağına götürdük doktor direk antibiyotik yazdı. Antibiyotik iyileştirse de birsonraki hastalığa daha çabuk yakalanmasını sağlıyor zincirleme oluyor çocuk bi ay sonra tekrar hasta oluyor yani o sebeple Ben karşıyım antibiyotik ilaç falan çok gerekmedikçe kendim de hiç kullanmam. O yüzden almadım ilaçları başlamadım. Üç dört güne iyileşti yaptıklarımı paylaşayım fikir olsun.

Emiyorsa sürekli emzirin, zaten iştahsız oluyor hasta bebekler, bizimki hiç ek gıda yemedi hep emdi. Sütten antikor geçiyor bebeğe çünkü.

Portakal yedi sürekli zaten çok sever portakalı. Alerjisi yok portakala o yüzden rahatlıkla yedirdik.portakal alerjikse kivi falan deneyin.

Burnunu çektirdik sık sık. Burnu akmaktan falan yara oluyor kızarıyor o yüzden bebek yağı ve pamuk ile burnunun etrafını düzenli olarak nemlendirdim.

Sık sık banyo yaptırdım banyo çok rahatlattı ama üşütmemesine dikkat ederek. Banyo yaptırdık, burnunu çektirdik, yağladık, doğal mentollü bi jelden bi damla kadar değdirdim burnuna öyle uyuttum mışıl mışıl uyudu dinlendi ve hergün bi önceki günden daha iyileşmiş olarak kalktı.

Tabi bu süreçte ben ve eşim pert olduk gece sürekli kalk kontrol et ateşi ölç falan bi de bebeği öyle hasta görünce insanın yüreği dayanmıyor ama anne olarak güçlü olmak lazım ki onlarda güçlü olup atlatsınlar. Umarım hiç hasta olmaz bebişlerimiz. Sağlık sıhhat afiyet versin kuzularımıza rabbim. Amin

Kızlar selam .. ben bir kaç gündür stresten ölcem .. adetim gecikti ama korunuyoruz (prezervatifle) yani hamile olma ihtimalim varmı ? Tırsıyorumm kızlar yaaa korunarak hamile kalan varmı

Benim kiz daha emekleme falan yapmiyo ,emeklemeyen var mi hala ? Goren daha emekelemiyo ku diye sorup duruyo , bi sorun mu var diye duaunuyrm artik . iki dis cikardik ama gece boyu uyumuyor surekli agliyor hic uyumuyor nerdeyse gunduz de en fazla yarim saat gumde iki kere uyuyor anlamiyorm nasil dayaniyo .
Canım bizimkide emeklemiyor ama yürüteçte uçuyor yürüme arkadaşıyla tutuanarak adım atıyor evi dolaşıyor . Büyük ihtimal seninki de emeklemicek oluyormuş öyle emeklemeyi bilmediğinden değil sadece yüz üstü olmaktan hoşlanmayan bebekler emeklemiyor

Kızlar selam covid oldum ağır geçiriyorum 3. Günümdeyim. Dün akşam bebeğimde de covid başladı ateş bütün gece düşüremedik dönüşümlü ilaçlara rağmen. Sizin başınıza inş gelmemiştir tabi ama geldi mi bebeklerde covid süreci nasıl ilerliyor kaç gün sürer hangi durumda doktor gerekir?
Çok geçmiş olsun cnm

Back
X