• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Canım benim sağolasın. Giriyorum bakıyorum ara ara ama yazamdım bayağıdır. İşe başladım ben 1.5 ay oldu. Zorlanıyorum hayat kalitem düştü biraz 😂
Yemek ev işi çocuk her şey üstüme geliyor valla. Çalışırken kendine de bakmak lazım. Toz bezi gibi işe gidiyorum. Bakalım alışacağım heralde.
Sizler nasılsınız ne alemdesiniz?
Aliş in maşallahı var. Şükür iyi. Ama sabahları işe gittiğmi öğrendi sanırım artık idrak ediyor. Bu sabah sarılıp sarılıp ağladı. Babasına gitmiyor hiçbir şekilde. Yok annem bugün iş yok diyorum. Yine bırakıp gidicem sanıyor galiba. 🤦🏻‍♀️
İyiyiz şükür bizde, öperim sarı kafayı
Ben doktoruma danistim yaptir dedi. Ancak covit olduk maalesef 15 gün sonra yaptırırım
Çok geçmiş olsun
Bizimki 8de tahlil 9 da izlem var dedi aşı demedi. İsteyerek mi yaptırıyoruz ki kızamığı?
Succunun da dediği gibi takvimde bu aşı yokmuş

Bizimki 9. Ayda kızamık aşısı var dedi ama alerjik bebek yaptırma istersen dedi. Bu yeni eklenmiş aşı takvimine sanırım ve her ilde farklı uygulanıyor olabilir salgın durumuna göre.
Merhaba canım.alerji durumu nasıl gidiyor.
7.5 aylıkta gideceğiz doktora diyordun ne değişiklikler var

Merhaba canım.alerji durumu nasıl gidiyor.
7.5 aylıkta gideceğiz doktora diyordun ne değişiklikler var

Selamlar canım.
Çok şükür daha iyiyiz.
Diyet açmaya başladık. İlk teşebbüste ishal oldu. Her yerinde döküntüler çıktı. 2 hafta ara verdik tekrar başladık. Bu sefer sıkıntı çıkmadı.
Bu hafta içinde peynir olan poğaça yiyeceğim. İnşallah bir şey olmazsa yoğurt deneyeceğim. :)

Sütü halledeceğiz bence Ama buğday ürünleri bizi zorlayacak gibi duruyor. Eline ekmek falan verdiğimde her yeri kızarıyor.

10 aylıkken detaylı kan analizi yapacak doktor. Moleküler alerji testi dedi sanırım. Deri testini de tekrarlayacak. O zaman kesin suçlular çıkacak ortaya.
Mesela tarçın kullanıyordum muhallebilerinde. Bir şey olmuyordu. Birden gözlerine kadar döküntü oldu. Her şeyi kestim tarçın aklıma gelmedi. 2 hafta geçiremedik. Sonra tarçını kestim geçti. Yeniden verdim başladı. İnanamadım. Tarçın ne alaka diye. Neyse bağırsaklarını etkilemedikçe çok takmıyorum ama ishal kusma beni üzüyor.
Sen ne yaptın canım nasıl gidiyor?

Selamlar canım.
Çok şükür daha iyiyiz.
Diyet açmaya başladık. İlk teşebbüste ishal oldu. Her yerinde döküntüler çıktı. 2 hafta ara verdik tekrar başladık. Bu sefer sıkıntı çıkmadı.
Bu hafta içinde peynir olan poğaça yiyeceğim. İnşallah bir şey olmazsa yoğurt deneyeceğim. :)

Sütü halledeceğiz bence Ama buğday ürünleri bizi zorlayacak gibi duruyor. Eline ekmek falan verdiğimde her yeri kızarıyor.

10 aylıkken detaylı kan analizi yapacak doktor. Moleküler alerji testi dedi sanırım. Deri testini de tekrarlayacak. O zaman kesin suçlular çıkacak ortaya.
Mesela tarçın kullanıyordum muhallebilerinde. Bir şey olmuyordu. Birden gözlerine kadar döküntü oldu. Her şeyi kestim tarçın aklıma gelmedi. 2 hafta geçiremedik. Sonra tarçını kestim geçti. Yeniden verdim başladı. İnanamadım. Tarçın ne alaka diye. Neyse bağırsaklarını etkilemedikçe çok takmıyorum ama ishal kusma beni üzüyor.
Sen ne yaptın canım nasıl gidiyor?
Henüz sen deniyorsun değil mi,doğrudan bebeğe vermedin yani?
Ben napıyım çalışmaya başladım üçüncü hafta bu hafta.diyet konusunda hala yemiyorum süt ürünü ve yumurta,biz de tüm vücutta yok sadece yüzde egzama benzeri,hala bi acaba doğru yol mu demiyor değilim.kendi götürdüğümüz 9.ay demişti kontrole ama haftaya Cuma’ya tıptan özel bi sıra daha aldık bakalım o ne diyecek.bazen artıyor yüzünün kızarıklığı bazen sönüyor tam geçmese de.senin gibi ne ki ne ki düşüne düşüne geçiyor günler

Henüz sen deniyorsun değil mi,doğrudan bebeğe vermedin yani?
Ben napıyım çalışmaya başladım üçüncü hafta bu hafta.diyet konusunda hala yemiyorum süt ürünü ve yumurta,biz de tüm vücutta yok sadece yüzde egzama benzeri,hala bi acaba doğru yol mu demiyor değilim.kendi götürdüğümüz 9.ay demişti kontrole ama haftaya Cuma’ya tıptan özel bi sıra daha aldık bakalım o ne diyecek.bazen artıyor yüzünün kızarıklığı bazen sönüyor tam geçmese de.senin gibi ne ki ne ki düşüne düşüne geçiyor günler

Evet canım henüz ben deniyorum.
Biz anne sütüne takviye mama kullanıyorduk. Similac elecare. Bugün toplatıldığını öğrendim çok sinirliyim ya. Sütüm varken midesi kötü diye başladık. Sütüm azaldı. Şimdi başka mama da almaz büyük ihtimalle. Sürekli vicdan muhasebesi. Keşke mamaya başlamasaydım diyorum sabahtan beri.
Ne yapacağımı bilmiyorum süt üretimimi 2 katına çıkarmam gerekiyor dünden beri stoktan yediriyorum. 🤦🏻‍♀️

Evet canım henüz ben deniyorum.
Biz anne sütüne takviye mama kullanıyorduk. Similac elecare. Bugün toplatıldığını öğrendim çok sinirliyim ya. Sütüm varken midesi kötü diye başladık. Sütüm azaldı. Şimdi başka mama da almaz büyük ihtimalle. Sürekli vicdan muhasebesi. Keşke mamaya başlamasaydım diyorum sabahtan beri.
Ne yapacağımı bilmiyorum süt üretimimi 2 katına çıkarmam gerekiyor dünden beri stoktan yediriyorum. 🤦🏻‍♀️
Canım ek gıdaya ağırlık ver olmazsa olmaz mı ki

Canım ek gıdaya ağırlık ver olmazsa olmaz mı ki

Ek gıdasını güzel alıyor ama süt çocuğu daha bunlar ya. Ne bileyim 1 yaşına kadar ek gıdayla doyması çok doğru gelmiyor bana. Ama mecbur artıracağım biraz ek gıda biraz süt artırıp orta yolu bulacağım.

Kızlar her tatlı yediğinde öğürmesi kusması normal midir? Alışmadığından mı yoksa sevmediğinden mi? ağzına değmesi bile yetiyor. Mama tatlı aslında sever diyordum genelde bebeler sever yani. Meyve de pek yediremicem ben galiba😔 cici bebede bile kusan bi kızım var

Kızlar her tatlı yediğinde öğürmesi kusması normal midir? Alışmadığından mı yoksa sevmediğinden mi? ağzına değmesi bile yetiyor. Mama tatlı aslında sever diyordum genelde bebeler sever yani. Meyve de pek yediremicem ben galiba😔 cici bebede bile kusan bi kızım var
Merhabalar. Yazdıklarınizw yazmak istedim. Ablamın bı arkadaşı vardı çocuğu 3 yaşına kadar hep kustu . Benim kızım da çok oguruyor baktım kusacak hemen su veriyirum bazen geri gidiyor bazen çıkıyor. 3 yaşına kadar herşeyine bakıldı bazen boğazda darlık oluyir ona bile bakıldı bişey çıkmamıştı düzeldi şimdi 10yasinda vardır kilolu bı çocuk hatta.

Merhabalar. Yazdıklarınizw yazmak istedim. Ablamın bı arkadaşı vardı çocuğu 3 yaşına kadar hep kustu . Benim kızım da çok oguruyor baktım kusacak hemen su veriyirum bazen geri gidiyor bazen çıkıyor. 3 yaşına kadar herşeyine bakıldı bazen boğazda darlık oluyir ona bile bakıldı bişey çıkmamıştı düzeldi şimdi 10yasinda vardır kilolu bı çocuk hatta.
Boğazda sorun olduğunu pek sanmıyorum 1 ay yoğun bakımda kaldı heryerine bakılmıştı emme sorunu yüzünden ki mama da bile hiç kusmayan bi bebişti. Dediğin gibi bazen su ya da yoğurt veriyorum yutuyor bazen tutamıyor yinede. Ama tatlıya özel bi tepkisi olunca merak ettim varmıdır bebişlerde diye. Mandalina seviyordu onu bile istemiyor şuan. Sürekli huyu dwğişiyor 😔

Kızlar ya kızım iyice bana yapıştı. Odadan çıkmayı bırak yanından kalktığım anda feryat figan ağlıyor. Afedersiniz wc ye bile zar zor gidiyorum çünkü hemen çığlığı basıyor. Bana aşırı düşkün. Sürekli üzerime tırmanıyor sarılıyor bu moddayız. Elinden gelse yiyecek beni ağzını açıp yüzümü yalıyor arada çünkü 🤦🏼‍♀️ Bu durum nasıl geçer bişey diyin hele çok bunaldım artık. 😞

Kızlar ya kızım iyice bana yapıştı. Odadan çıkmayı bırak yanından kalktığım anda feryat figan ağlıyor. Afedersiniz wc ye bile zar zor gidiyorum çünkü hemen çığlığı basıyor. Bana aşırı düşkün. Sürekli üzerime tırmanıyor sarılıyor bu moddayız. Elinden gelse yiyecek beni ağzını açıp yüzümü yalıyor arada çünkü 🤦🏼‍♀️ Bu durum nasıl geçer bişey diyin hele çok bunaldım artık. 😞
Bu 8.ay civarjnda olmuyormuş cnm ayrılık kaygısı maalesef zamanla geçiyor. Fazla ayrılmamaya çalış yanında ne kadar çok olursan o kadar onu bırakmayacağına ikna oluyormuş. Bizde aynı durumdayız sanki azaldı biraz. En azından oyuncaklara dalıyor birkaç dklığına

Bende evden kaçarak çıktım nerdeyse hep arkamı takip ediyor 😳

Benimki de ole ama oglumda da bu donem boleydi, wc kapisinjn onunde aglio ben cikana kdr etinj kesmisiz gibi 😅 yapacak bisi yok malesef donemsel zamani gelince gecio 🙏🏿

Oy kuşum yaaa. Yutamıyor canım. Üzerine gitme bir sebebi yoktur muhtemelen alışamadı sadece. Belli ki biraz daha geç olacak. Takma kafana. Yavaş yavaş ilerleyin. 🥲

Bu 8.ay civarjnda olmuyormuş cnm ayrılık kaygısı maalesef zamanla geçiyor. Fazla ayrılmamaya çalış yanında ne kadar çok olursan o kadar onu bırakmayacağına ikna oluyormuş. Bizde aynı durumdayız sanki azaldı biraz. En azından oyuncaklara dalıyor birkaç dklığına

Bende evden kaçarak çıktım nerdeyse hep arkamı takip ediyor 😳

Benimki de ole ama oglumda da bu donem boleydi, wc kapisinjn onunde aglio ben cikana kdr etinj kesmisiz gibi 😅 yapacak bisi yok malesef donemsel zamani gelince gecio 🙏🏿

İnşallah geçici bir süreçtir 😞

Bebekleriniz hangi oyuncakları seviyor neler aldınız bunları da paylaşalım mı?
Bizde dansçı köpek beatbo var küçük olanı,eğitici oyun kumandası aldım yeni.. Toplarla oynamayı seviyor bide iki üç kitap aldım biri cırtlı kitap biri dokun hissetli.. Biri de hareketli kitap..

Bizde dansçı köpek beatbo var küçük olanı,eğitici oyun kumandası aldım yeni.. Toplarla oynamayı seviyor bide iki üç kitap aldım biri cırtlı kitap biri dokun hissetli.. Biri de hareketli kitap..
Oyuncak olmayan ağzına sokabileceği herşeyi seviyor bizimki😄

Bizde dansçı köpek beatbo var küçük olanı,eğitici oyun kumandası aldım yeni.. Toplarla oynamayı seviyor bide iki üç kitap aldım biri cırtlı kitap biri dokun hissetli.. Biri de hareketli kitap.
Davul aldım canım onu oynuyor baya.renkli halkalar aldım dizemiyor ama yine de oyalıyor onu:) renkli yumuşak bı topu var ve iki tane çıngıraklı topu ve çekici var bunları çok oynuyor.

Back
X