- 2 Aralık 2017
- 6.089
- 8.306
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #10.581
Ben doktorla hic bunları konuşmuyorum ya okudugum kitaplarda instagramda takip ettigim birkaç doktorun paylaşımlarında sürekli göre göre iyice ezberledim, toksoplazma riski açısından az pişmiş hicbisey yemiyoruz, meyveyi abartirsak ilerde gebelik sekeriyle ugrasabiliriz dozunda yemek lazım, süt yoğurt cok faydali, son gidisimde dr onu hatırlattı kalça ağrım cok deyince ama yiyemedigim icin multivitamin başladık. Balık en yağlı en besleyici olan somon. Kuruyemislerin kavrulmamis olanlarini tercih etmeliyiz, suyu da cok icmek lazım ama henüz onu da cogaltamadim, bir gün iyiyim diyorum aksamina bulanti artiyorKizlar beslenme konusunda doktorunuz herhangi bir uyari yapti mi. Bn gebelik oncesi 1 adet amalgam dolgumun ustune kaplama yaptirdim. Civanin zararindan oturu. Curuk disimi cektirdim bakteri vs olmasin diye. Tum dis bakimim yapildi. Suan bulantilarimdan oturu bisi fazla bisi yiyemiyorum ama beslenme gebelikte cok onemli . Agir metal iceren gidalardan uzak durmak gerekli . Sigara icen varsa birakmali .sebzeleri cok iyi yikamami soyledi doktor ve sucuk salam cig kofte gibi seylerden uzak dur. Yumurtayi iyi pismis ye. Buyuk baliklar agir metaller iceriyor biliyorsunuz tuketmekten uzak durmak lazim . Ev yapimi yogurt cok onemli . Kabak cekirdegi , yesil sebzeler , kemik suyu bunlar hep agir metallari vucuttan atiyor. Hepimiz birbirimize bilgilerini paylasirsak daha guzel bi surrc geciririz insallah