2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canim senin eşin doktor olduğu için belki ulaşması ya da bilgisi daha fazladır. Hamilelikte aşı ile ilgili sağlık Bakanlığı'nın dikkate aldığı çalışmaya nereden ulaşabiliriz? Hamileler değil de bebeklere etkisi.
Kuzum arastirmadigimiz yayin kalmadi esim yurtdisindaki tez konularini bile arastirdi onu da ben israr ettigim icin
Hep dedi ki boyle arastirmalarin yayin olarak yayinlanabilmesi icin bebeklerin dogup buyumesi lazim hamilelerin uzun sure takip edilmesi lazim daha cok erken
Ama mantik şu yukardada yazmistim plasenta neden yaratilmistir bebegi anneden gelecek hastaliklara karsi da korumak icindir aids bile plasentadan gecmedigine gore terbiye edilmis bir aşi nasil plasentadan gecip bebege etki etsin ki bu onlara gore cok sacma ve mantiksiz

Ben bunu esime soyledigimde bana demisti ki
Aşı covit in terbiye edilmis halidir eger terbiye edilmis hali madem bebege bu kadar zarar veriyor da covit olursan o zaman bebegi yasatmamasi lazim buna ne diyosun peki demisti o zaman ona hak verip igne yaptirmistim
Yani o mantıkla bakacaksak hiç bir aşınin uzerinde yıllarca çalışma yapilmamasi lazım. Her ilacın bir yan etkisi var ve bu ilaçların etkisinin ne olduğunu gerek hayvanlarda gerek insanlarda deniyorlar. Hamilelikte her grip ilacını da kolayca alamıyoruz ama grip olunca kimse tedirgin olmuyor. Aynı mantık bence 🤷 yani hastalığın etkisi ile kullanılan ilacın etkisi zararı her zaman aynı olmaz. Esin sonuçta doktor benden bilgisi tabiki fazladır saygım var ama bu cevap mesela beni tatmin etmezdi

Ben bunu esime soyledigimde bana demisti ki
Aşı covit in terbiye edilmis halidir eger terbiye edilmis hali madem bebege bu kadar zarar veriyor da covit olursan o zaman bebegi yasatmamasi lazim buna ne diyosun peki demisti o zaman ona hak verip igne yaptirmistim

Mesela aids en tehlikeli hastaliktir ve anne karnindaki bebege bulasmaz plasente oyle mukemmel yaratilmis ki annenin aldigi virus asla bebege gecmez
Aids normal yolla dogarken yani ordan cikarken bebege bulasmayla gecer o yuzden hep o hastalara sezaryen öneririz diyor
O bile plasentadan bebege gecmezken terbiye edilmis bir aşı nasıl gecsin bebege
Aşı daha çok yeni olduğu için elbette hem bizim hem de bazı doktorların tereddütleri var tabi. Herkes farklı farklı yorumda bulunuyor. Aşı bebeğe geçmiyorsa ve plasenta virüsten koruyorsa o zaman ne kadar ağır atlatsak da (Allah korusun) bebeğimize bir şey de olmaz. Zaten biz covid olursak bebeğimize bir şey olacak endişesi taşıyıp, bebeğimizi de korumak için olmuyor muyduk aşıyı? Tamamen anlamak için soruyorum.

Yani o mantıkla bakacaksak hiç bir aşınin uzerinde yıllarca çalışma yapilmamasi lazım. Her ilacın bir yan etkisi var ve bu ilaçların etkisinin ne olduğunu gerek hayvanlarda gerek insanlarda deniyorlar. Hamilelikte her grip ilacını da kolayca alamıyoruz ama grip olunca kimse tedirgin olmuyor. Aynı mantık bence 🤷 yani hastalığın etkisi ile kullanılan ilacın etkisi zararı her zaman aynı olmaz. Esin sonuçta doktor benden bilgisi tabiki fazladır saygım var ama bu cevap mesela beni tatmin etmezdi
Covid gecirmis olsaydin
Ve hamile olan 5 aylik arkadasin bebegiyle ölmüş olsaydi
Diger 7 aylik hamile arkadasinin bebegi yaşiyo ama arkadasin ölmüş olsaydi buna bile gerek kalmazdı seni tatmin etmesi icin
Bunlari an ve an yasayan biri olarak covid aşı olmak icin cok da ikna edilmeyi beklemedim açıkcası

Aşı daha çok yeni olduğu için elbette hem bizim hem de bazı doktorların tereddütleri var tabi. Herkes farklı farklı yorumda bulunuyor. Aşı bebeğe geçmiyorsa ve plasenta virüsten koruyorsa o zaman ne kadar ağır atlatsak da (Allah korusun) bebeğimize bir şey de olmaz. Zaten biz covid olursak bebeğimize bir şey olacak endişesi taşıyıp, bebeğimizi de korumak için olmuyor muyduk aşıyı? Tamamen anlamak için soruyorum.
Tabi ki covid gecerenlerin dogan bebeklerinde bir sıkıntıya rastlanilmadi simdiye kadar
Mesela ben covid aşisini bebegi korumak icin degil kendimi korumak icin oldum
Benim arkada kucuk bir oglum var eger dogum yaparsam bebegimin yaşama şansı benim ölme ihtimalim var annesiz bir bebek geriye birakmamak icin yaptirdim
Benim 5 aylik hamile arkadasim arkasinda 2 cocuk birakti karnindaki cocuguyla öldü
Diger arkadasim 1 cocuk birakti ve karnindaki cocugu sezeryanla aldilar kendisi öldü
Ben bunlara sahit oldum su an sezeryanla aldiklari bebek bir damla anne sutu anne nefesi gormedi

Covid gecirmis olsaydin
Ve hamile olan 5 aylik arkadasin bebegiyle ölmüş olsaydi
Diger 7 aylik hamile arkadasinin bebegi yaşiyo ama arkadasin ölmüş olsaydi buna bile gerek kalmazdı seni tatmin etmesi icin
Bunlari an ve an yasayan biri olarak covid aşı olmak icin cok da ikna edilmeyi beklemedim açıkcası
Canim sen beni yanlış anladın, öncelikle başın sağ olsun. Ama şu an söylediğin şeyi de anlayamadım Allah kimsenin başına vermesin tabi. Aşı olan ölmeyecek diye bir garantiyi sağlık bakanı bile veremiyor, ya da olmadan çok şükür sen bile atlatmissin 90 yaşında atlatanlar da oldu🙏 Aşı karşıtı da değilim bu arada yanlış anlaşılmasın. Sadece mesela ciğer geliştirici olmayı uygun bulmadiginiz halde aşı olmaya ikna olduğunuza göre bilginizden faydalanmak istedim. Kızım okula eşim ise gidiyor, riske açığım yani. Ailemde de korona olan oldu hastalığa yalan gözü ile de bakmıyorum. Benim doktorum da üniversite de prof olup tavsiye etmeyince yaptırmadım, yaptıranlardan faydalanmaya çalışıyorum sağlık bakanlığı şu an zaten tüm doktorlara hamilelere önerin diye yazı çıkmış durumda 🤷

Canim sen beni yanlış anladın, öncelikle başın sağ olsun. Ama şu an söylediğin şeyi de anlayamadım Allah kimsenin başına vermesin tabi. Aşı olan ölmeyecek diye bir garantiyi sağlık bakanı bile veremiyor, ya da olmadan çok şükür sen bile atlatmissin 90 yaşında atlatanlar da oldu🙏 Aşı karşıtı da değilim bu arada yanlış anlaşılmasın. Sadece mesela ciğer geliştirici olmayı uygun bulmadiginiz halde aşı olmaya ikna olduğunuza göre bilginizden faydalanmak istedim. Kızım okula eşim ise gidiyor, riske açığım yani. Ailemde de korona olan oldu hastalığa yalan gözü ile de bakmıyorum. Benim doktorum da üniversite de prof olup tavsiye etmeyince yaptırmadım, yaptıranlardan faydalanmaya çalışıyorum sağlık bakanlığı şu an zaten tüm doktorlara hamilelere önerin diye yazı çıkmış durumda 🤷
Yok bitanem yanlis anlamadim seni elestirmiyorum da oyle sey olur mu
Ne kadar kotu bi doneme denk geldi maalesef hamileligimiz hapsurandan kacar olduk eşimizden cocugumuzdan korkuyoruz hastalik bulastiracaklar bize diye
Zaten basli basina stresli bi surec hamilelik
Ben ciger gelistirici igneyi hala olmak istiyorum ve hala bunun icin baski yapiyorum acikcasi esimin yaptirmak istememesindeki tedaylari da kimseyi tedirgin etmemek icin yazmadim buraya
Ben cok korktum 2 hamile yakin arkadasim bu duruma dusunce bi de ben covid gecirdim hic unutmuyorum 1 gun kelimeyi sahadet getiripyattim dedim herhalde bu son gecem sabaha kadar oglum bensiz napcak diye agladim
Bunlar ust uste gelince bi de bircok kisiden fikir edinince yaptirma karari aldik
Ciger gelistirici igneye gelince doktorum son ana kadar bekleme taraftari belki ciger gelisene kadar duracak bebek icerde dedi simdi dogunca da bazi ilaclarla ciger gelistirilebiliyormus onlarin daha masum oldugunu dusunuyorum sen bama birak dedi biz de guvendik

Bu arada sezareyn tarihi deyince benimle ayni haftalarda olanlara belki fikir olur
Doktora ultrasina girmeden once tahminen ne zaman yapariz sezaryeni diye sormustum 1 eylül demisti 38+3 yani 39 haftaliga denk geliyo
Tabi ultrasona alipta suyu gorunce fikri degisti

Erkek bebekler genelde 40 haftasını dolduruyor diyorlar😁biraz da haftasından geriden geliyorsa geç döllenmeyse ya da progesteron kullandıysa rahim uzunluğu iyiyse sancısı kasılması yoksa.... doktoru daha öncesinde gelmeyeceginden emin olmuştur 😉
Ya evet bunu ben de duymustum
Babaannem hep yeni gelinlere EKSİKLİ diye hitap ederdi cok kizardim
Bi gun niye diye sordugum da
Bize de oyle derlerdi kızım kız bebek 40 haftayi tamamlamaz eksik dogar o yuzden eksikli derler demisti cok sasirmistim

Kızlar daha heyecanlı oluyor onlara doktorlar pek güvenemiyor 😁 bir sorun yoksa suyu gazi yerindeyse erkekler haftasını bekliyor diyorlar. Bu tabi genelleme, istatistiksel olarak erkek olma ihtimali daha yüksek diye düşündüm 🙈
Bak valla haklisin ogluma hamileyken gunde bir iki ya vurur ya vurmazdi
Simdi kız yerinde durmuyor😁

Ya evet bunu ben de duymustum
Babaannem hep yeni gelinlere EKSİKLİ diye hitap ederdi cok kizardim
Bi gun niye diye sordugum da
Bize de oyle derlerdi kızım kız bebek 40 haftayi tamamlamaz eksik dogar o yuzden eksikli derler demisti cok sasirmistim
Bence biz erken olgunlaşıp çıkıyoruz, eksiğimiz yok fazlamiz var 😁😁😁

Rahim ağzı uzunluğu ölçtüren varmı vajinal yoldan? İnternet bilgisi 35 ve üzeri normal diyor, benim 32 çıktı doktor normal dedi ama 1.5 ay önce 40dı sanırım karından ölçüm tabi farkli olabilir de. Kısalmıs yani.. bugun 32+0 ım. Ne düşünüyorsunuz bu konuda

X