Eşimde de bende de hiçbir sorun bulunmadığı halde 8 sene boyunca doğal yollardan hamile kalamayan biri olarak sana tavsiye verebilecek son kişi ben olabilirim.
Ama şunu söyleyebilirim ki, eğer olmayacaksa ne kadar ilaç da içsen, bitkisel kür de kullansan olmuyor. Şayet olacaksa da sen hiçbir şey içmesen, normal hayatına devam etsen de oluyor. Tecrübe ile sabittir.
İlk 2 sene korundum, sonraki 3 sene boyunca kendiliğinden olur diye bekledik (çünkü doktorlar hiçbir sebep bulamayınca her seferinde stres dedi gönderdi bizi, ben de kendimi spora verdim o dönem). Neyse 5 yılımız dolunca artık tedavilere başladık. Yumurta çatlatma ilaçları, aşılamalar, 2 de
tüp bebek, olmuyordu ki 3. tüp bebek demememizde (ilk ikisinden medikal anlamda hiçbir farkı olmadığı halde) hamile kaldım. Şu an o tedaviden oluşan bebeğimizi taşıyorum.
Ama bir arkadaşıma da daha bekarken polikistik over sendromu teşhisi konmuştu, kız evlendi, ilk aydan hamile kaldı.
Gördüğün üzere kime ne zaman nasip olur onu ancak Allah biliyor. Ki sen daha korunmasız 1 seneyi bile doldurmamışsın. Telaşlanmak için çoook erken. Kafanı rahat tut ve başka uğraşlar bul kendine. Nasipte varsa eninde sonunda olacak zaten.