2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar hastanede doğumdan sonra emzirme sütyeni kullanılır mı yoksa sadece pijama yada gecelik mi giyilir? Benim baktıklarım da hep içi belli eden cinsten o şekilde içine birşey giymeden olur mu bilemedim. Ona göre emzirme sütyeni bakicam bı de aldığınız memnun kaldığınız varsa yazabilir misiniz?
Sut gelince tasma oluyor leke yapiyor elbiselere.. yani gögüs pedi kullanilacagi icin südyen yada emzirme südyeni kullanilmsli, ben rossmandan almisdim Almanyada trdde vardir rossman oranin guzeldi uygunduda fiyati

Canım yazdığını görünce yazmak istedim bende de bi kere lökosit yüksekliği oldu munorol kullandım geçti buradan bi arkadaşımız bana suyla sık yıkamamamı söylemişti gerçekten işe yaradı yazmışsın ya yıkayıp kuruluyorum diye kuru tutmak çok önemli ama su bile olsa ph ını etkiliyor taharet musluğu gerçekten çok güzel bi şey ama ben sadece büyük tuvalette ve bi iki kere küçük tuvalette kullanmaya indirdim yani 10 çiş yapıyorsan 8 ini sadece peçeteyle sil geç ilk başta temizlik hissi vermiyor evet ama inşallah doğuralım bol bol yıkarız sadece peçete kullanmanı öneririm ve kesinlikle sirke şu bu kullanma lütfen gerçekten işe yarıyor
Munorol kullandığımda böbreklerimde çok feci ağrı yapıyo yinede veriyo doktor kullanyrm. Suyla bol bol yıkamıyorum sulu peçeteyle silip kurulyrm arındırmazsam idrardan bu seferde yanma başlıyo malesef birqz dertliyim. Sürekli olması zor😔

Kasılma degil de vajinadan içeri doğru iğne batma hissini sormustum gecen burda yasayan yokmus heralde ben cok yasiyorum hatta bir sorun var sandim ama normal sanirim. Pozisyon degistirince geciyor gercekten otururken oluyor en cok. Ya da cisimi yapmak icin klozete oturdugumda, idrar torbam doluyken birden bosalinca. Enfeksiyondan supheleniyordum ama temiz cikti sukur.
Ya aslında bendede oluyo ama bu batma kasılma vs hislerde insan bendede oluyo bişi olmaz diyemiyor... diye yorum yapmak istemedim. Bendeki batma enfeksiyon dan sizdeki belki başka bişeyden insan tedirgin oluyo yorumlayamıyo.

Hmm o krem hakkinda bilgim yok zararli degildir heralde doktor soylediyse. Benim bahsettigimi herkes biliyordur o zararliymis diye ogrendim.
Bugün doktora sordum at kestanesi kremini arada sürmenin zararı yokmuş öle söyledi benim ağrılarım çoktu sizin dayanılmaz ağrınız yoksa gene d sürmeyin isterseniz

Kızlar geçenlerde birisi yazmıştı bebeğin yan durması. Sağa yatsam sağdan vuruyor sola yatsam soldan vuruyor. Vajinaya baskı da var. Çok canım acıyor. Az önce araştırdım da tehlikeli bir durummuş. 36-37. Haftalara kadar dönmezse kontrol altında olması gerekirmiş ve normal doğum olmazmış. Sezaryen le alınması gerekirmiş 😟
Benimde öyle şuan. Yan pozisyonda sanırım bebek iki tarafta da hissediyorum hareketleri doktor bisey dememişti. Daha erken inşallah düzelir pozisyonları😬

Ya aslında bendede oluyo ama bu batma kasılma vs hislerde insan bendede oluyo bişi olmaz diyemiyor... diye yorum yapmak istemedim. Bendeki batma enfeksiyon dan sizdeki belki başka bişeyden insan tedirgin oluyo yorumlayamıyo.
Haklısın 👍 Burası çok hassas bir yer malesef, birbirimizin durumlarından ya gereksiz panik yapabiliriz ya da gereksiz rahat davranabiliriz 😁 yine de en dogrusu doktora sormak tabi.

Bugün doktora sordum at kestanesi kremini arada sürmenin zararı yokmuş öle söyledi benim ağrılarım çoktu sizin dayanılmaz ağrınız yoksa gene d sürmeyin isterseniz
He o zaman iyi 😊 Valla o aksam tetanoz aşısından dolayı ağrıdan uyuyamadim bir tek o zaman surdum onu da yikadim zaten kizarma yapti kolumda daha da sürmem bir yerime😁 bel ve baş agrilarim olunca direniyorum agri kesici bile icmiyorum simdilik

Kağıt havlu koyunca o parcalanmiyor kolay kolay normalde her gün de çamaşır değiştiriyorum zaten. Koymasam günde 5-6 kez degistirmem gerekir o kadara da çamaşır dayanmıyor büyük beden aldıklarım kısıtlı zaten. Bence idrar kacirma olabilir bende ondan şüpheleniyorum çünkü vajinadan gelen bir akıntı olsa çamaşırımda yeri daha geride olur ama bildiğin çiş yaptığım bölge oraya denk geliyor 🙈 benim lökosit ve bakteri yine çoğalmış bi kaç gün arayla farklı hastanelerde idrar tahlili verdim arada uçurum var sanki. 1.den sonra monurol kullanmama rağmen artmış anlam veremiyorum ☹️
Evet evet benim de geride değil daha ön tarafta 🙈 Nasıl oluyor da birkaç günde o kadar değişiyor ya çok geçmiş olsun 🥺

Peçete koymak kafamı karıştırdı bak şimdi bazı arkadaşlar peçete koyduğumda enfeksiyon olmuşum yazmış bu olabilirmi.. Progestan kullanıyorum su gibi akıntı yapıyo oda peçete koymazsamda nemli olur diye düşündüm.koymadan sürekliamaşır değişerek mi denesem 🤔günde en qz 6 çamaşır değişmem gerekir ozaman

Benimde öyle şuan. Yan pozisyonda sanırım bebek iki tarafta da hissediyorum hareketleri doktor bisey dememişti. Daha erken inşallah düzelir pozisyonları😬
Ben de iki yanda hissediyorum bazen, iki taraftan da ittiriyor sanki ayakla elleriyle falan sivri bisey cunku😁 yan duruyor sanmistim ama doktora sordum kafasi asagida dedi. Arada bir dönüyor olabilir mi 😁

Kızlar geçen cuma alışverişe çıkmıştım bende park yatak almaya karar verdim. Birde Ebebekten yenidoğan kıyafetler aldım yıkadım yıkanınca küçüldü. Bazılarını 62 cm almıştım sanırım 1_3 ay oluyo onlar yıkanınca daha uygun oldu bebeğe.

Hiç bişi demiyor munorol veriyo tek kullanımlık arada çoğalınca antbyotık hap içiyorum aksef yada azosilin yazıyor. Bikez de purinol kullandım.ama farkettiğim şeyler ayakları sıcak tutmak her tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve sürekli peçete koyuyorum iç çamaşırıyla temas ettirmiyorum. Böbrekleri üşütmemekde iyi geliyor. Gerçekten çok hassas ve zor bi durum bu. Bu aylar bile çorap hatta ev botu giyiyorum. Azosilin ve purinol bi arada kullandığım dönemden sonra bi süre rahatladım. Sonra yine sık sık olmaya başladı. Bu ilaçlarda mantar yapıyo canesten krem sürüyorum. Doğuma 66 gün kaldı Allah büyük okadar çok ilaç kullandım ağrı kesiciler antibiyotikler 😔
Gercekten zor canım kurtulamıyorum bende ya sıcak bıryerde yasıyor suan ates basıyor corapta gıyemıyorum ama gıymeyıncede boyle oluyo

Kızlar geçen cuma alışverişe çıkmıştım bende park yatak almaya karar verdim. Birde Ebebekten yenidoğan kıyafetler aldım yıkadım yıkanınca küçüldü. Bazılarını 62 cm almıştım sanırım 1_3 ay oluyo onlar yıkanınca daha uygun oldu bebeğe.

Oda yapıp yapmamak konusunda inanılmaz kararsızım. Sanırım bu kararsızlıkla gidip park yatak alacağım ben de. Kullanışlı bişey en azından

Kızlar ben yürüyüş yapamıyorum 1 aydır çoğu zaman sağ bacağım kalça eklem yerinden yürürken baya acı veriyo. Sanki yürürken sağa doğru kayıyo kalçam. Böyle birşey yaşayan var mı aranızda. Ödem için yürüyüş yapmak istiyorum ama mümkün değil

Evet evet benim de geride değil daha ön tarafta 🙈 Nasıl oluyor da birkaç günde o kadar değişiyor ya çok geçmiş olsun 🥺
Teşekkür ederim ☹️ Arada 4 gün var sadece ilki özel hastane diğeri devlet hastanesi. Kafam karışıyor böyle olunca şuan bende hiç bir belirti de yok bol su içip randevumu beklicem sanırım sürekli Dr a gitmekten de yıldım. Randevum 8 Haziran'da gittiğim gun testi tekrarlicam bakalım.

Umarım öyledir😄 çünkü bebek ve benim durumum izin verirse normal doğum tercih etmek istiyorum☺️
İnsallah istedigin gibi normal dogum yapabilirsin 😊 Ben de çok normal istiyorum ama rahim agzinda polip cikmis gebelikten ya da enfeksiyondan dolayı nedeni belli degil. Son anda yine bir degerlendirme yapilacak ona gore karar verilecekmis doğumun şekline. Hic planladigimiz gibi gitmiyor 🤷🏻‍♀️

Kizlar bu koronadan dolayi nekadar erken herseyimiz hazır olsa daha iyi çünkü YouTube’dan bir video izledim ve video da bir kadın anlatıyor kadının ateşi çıkmış corona belirtileri varmış ve corona olmuş kadının kocası annesi ailesi hepsi karantinaya alınmış kadın diyor ki hastaneye yatırmışlar onu ve hiçbir hazırlığı yokmuş bebeği için elbise falan almamış hiçbir hazırlığı yokmus,, ara ara sancısı oluyormus ve kackez acıl sezerysna almak ıstemısler bebegın kalp atışından dolayı Ve hastanede onun derdine düşmüş yani diyordu ki şimdi Dogsa hazırda hiçbir elbisem yok kımsede alıp getıremez kım yıkıycak alıcak hazırlıycak .....vb....ben de bu video izledikten sonra düşündüm ve dedim ki bizim de başımıza gelebilir Allah korusun her şeyimiz hazır da oldu mu en azından hastaneye girsek bile aklımız bir şeyde kalmaz.... Başka bir videoda da kadının biri doğum yapıyor erken doğum ve onu süt sağma makinası lazım oluyor muş her yer kapalıymış bulmakta baya zorlanmış ya kızlar ben çok izliyorum böyle videolar yani ne olur ne olmaz sizinle de paylaşmak istedim gerçekten başımıza ne geleceğini kimse bilemiyor her zaman tedbirli olmakta fayda var yani imkanı olan her şeyini önceden hazırlasa çok daha iyi...

Kizlar bu koronadan dolayi nekadar erken herseyimiz hazır olsa daha iyi çünkü YouTube’dan bir video izledim ve video da bir kadın anlatıyor kadının ateşi çıkmış corona belirtileri varmış ve corona olmuş kadının kocası annesi ailesi hepsi karantinaya alınmış kadın diyor ki hastaneye yatırmışlar onu ve hiçbir hazırlığı yokmuş bebeği için elbise falan almamış hiçbir hazırlığı yokmus,, ara ara sancısı oluyormus ve kackez acıl sezerysna almak ıstemısler bebegın kalp atışından dolayı Ve hastanede onun derdine düşmüş yani diyordu ki şimdi Dogsa hazırda hiçbir elbisem yok kımsede alıp getıremez kım yıkıycak alıcak hazırlıycak .....vb....ben de bu video izledikten sonra düşündüm ve dedim ki bizim de başımıza gelebilir Allah korusun her şeyimiz hazır da oldu mu en azından hastaneye girsek bile aklımız bir şeyde kalmaz.... Başka bir videoda da kadının biri doğum yapıyor erken doğum ve onu süt sağma makinası lazım oluyor muş her yer kapalıymış bulmakta baya zorlanmış ya kızlar ben çok izliyorum böyle videolar yani ne olur ne olmaz sizinle de paylaşmak istedim gerçekten başımıza ne geleceğini kimse bilemiyor her zaman tedbirli olmakta fayda var yani imkanı olan her şeyini önceden hazırlasa çok daha iyi...
Bütün bunları düşündüğümden ve erken doğum yapma korkusundan bu hafta hazirladim ben çantamı 😂 kimseye söylemiycektim manyak misin bu haftadan hazirlanir mi cok erken derler diye ama yazdiklarini görünce cesaret ettim. Emzikleri biberonlari süt sağma makinemi kaynattım bi güzel poşetledim, bir tek havlu diş fircasi vs.. onlari koymadim biraz eksikler var tabi. Tamamliycam yakinda nolur nolmaz 🙈🙈

X