2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cnm diyelim ki şimdi doğum yaptın Allah korusun otomatik olarak doğum öncesi iznin bebeğin doğduğu gün itibariyle doğum sonrası iznine aktarılır. Mesela ben 37 kadar çalışmayı düşünüyorum dolayısıyla 8 hafta doğum öncesi analık iznim doğum sonrasına aktarılır. Haa sen yok ben 32 den 37 ye kadar çalışmak istemiyorum desende sadece doğum sonrası 8 haftalık iznini kullanırsın. İnş anlatabilmisimdir 🙈😊
yani cocuk erken dogarsa dogum tarihinden itibaren 16 hafta raporlu mu oluyoruz?

iyi geceler kızlar. Bugün kontrolümüz vardı. Kamyon çarpmış gibiyim yeminle. Suyu azalmış görünüyordu. Bebek gelişimi iyi plasentada sorun yok ama su az. Sonra bi yarım saat bekle biraz yürü bebek pozisyon değiştirsin tekrar bakayım dedi. Bu arada gün içinde biri iki damla akıntı geliyor su da azalmış diyince inanın çok korktum sızdırma var diye ama doktorum diyor ki sızdırma olsa öyle bir iki damla olmaz.baya çamaşırının ıslanması lazım. Neyse yarım saat sonra tekrar baktı pozisyon değiştirince suyu normal göründü. Ömrümden ömür gitti. Artık doktorun yanında bıraktım kendimi ağlamaya başladım bütün sinirlerim alt üst oldu. Bu arada bebek bazen bi yere toplanıyor ben poposunu falan dayıyor sanıyordum ama kasılma imiş. Özellikle ayakta durunca ve kendini yorunca olur dedi. Biraz ayakta kalsam oluyor zaten. Onun icin yatış verdi.

Aranızda kadrolu öğretmen olan var mı? Doğum Ağustos ayına denk geldiği için doğum öncesini sonraya aktaramıyoruz sanırım öyle mi? Fiziki çalışma gerekiyor dedi bizim idare aktarılmaz dedi. Farklı ilde arkadaşım aktarmıştı

Burada hep bahsedilen bebeğin hareketlerini çok aşağıda hissetme konusunu az önce çok ciddi şekilde yaşadım.
normalde de aşağıdaydı. Vajinaya doğru tekmelediği için canım çok yanardı. Ama az önce daha da aşağıda bi baskı hissettim sonra kızım vurmaya başladı yine. Bi ıkınsam çıkacaktı sanki. İlk kez bu kadar aşağıda ve güçlü hissettim.
salı günü kontrole gittiğimde bebeğin başı aşağıda demişti doktor. Tekrar mı döndü acaba 😕
Çok canım yanıyor şu an. Çok baskı hissediyorum vajinada

iyi geceler kızlar. Bugün kontrolümüz vardı. Kamyon çarpmış gibiyim yeminle. Suyu azalmış görünüyordu. Bebek gelişimi iyi plasentada sorun yok ama su az. Sonra bi yarım saat bekle biraz yürü bebek pozisyon değiştirsin tekrar bakayım dedi. Bu arada gün içinde biri iki damla akıntı geliyor su da azalmış diyince inanın çok korktum sızdırma var diye ama doktorum diyor ki sızdırma olsa öyle bir iki damla olmaz.baya çamaşırının ıslanması lazım. Neyse yarım saat sonra tekrar baktı pozisyon değiştirince suyu normal göründü. Ömrümden ömür gitti. Artık doktorun yanında bıraktım kendimi ağlamaya başladım bütün sinirlerim alt üst oldu. Bu arada bebek bazen bi yere toplanıyor ben poposunu falan dayıyor sanıyordum ama kasılma imiş. Özellikle ayakta durunca ve kendini yorunca olur dedi. Biraz ayakta kalsam oluyor zaten. Onun icin yatış verdi.
Geçmiş olsun canım. Herşey yolunda gibi görünüyor neden yatış verdi doktorun anlayamadım açıkcası. Yalancı kasılmalar hepimizde olabilir ya da oluyor. Suyun az değilmiş nst den bakıp sancı var da dememiş. Anlayamadım neden yatış verdiğini

Burada hep bahsedilen bebeğin hareketlerini çok aşağıda hissetme konusunu az önce çok ciddi şekilde yaşadım.
normalde de aşağıdaydı. Vajinaya doğru tekmelediği için canım çok yanardı. Ama az önce daha da aşağıda bi baskı hissettim sonra kızım vurmaya başladı yine. Bi ıkınsam çıkacaktı sanki. İlk kez bu kadar aşağıda ve güçlü hissettim.
salı günü kontrole gittiğimde bebeğin başı aşağıda demişti doktor. Tekrar mı döndü acaba 😕
Arada hepimize oluyor canım. Uzan dinlen biraz geçer. Panik yapmayalım ufak tefek yaşadıklarımızı. Bazen gaz da o hissi veriyor son zamanda onu da hissettim ☺️

Aranızda kadrolu öğretmen olan var mı? Doğum Ağustos ayına denk geldiği için doğum öncesini sonraya aktaramıyoruz sanırım öyle mi? Fiziki çalışma gerekiyor dedi bizim idare aktarılmaz dedi. Farklı ilde arkadaşım aktarmıştı
Aynen fiilen çalışmadığımız için doğum öncesini aktarıyoruz. Benim temmuz başında 32oluyorum bütün doğum öncesi izni yaz tatiline denk geliyor ve maalesef doğum sonrasına sadece 8haftam kalıyor 😔😔

peki diyelim 37 e kadar çalışır raporu aldık. 35 gibi doğum yaptık o zaman . dogum öncesi kaç hafta aktarabiliyoruz?
Screenshot_20210525-002426.png

Benim de öyleydi canım geçen korktum. Başı tam rahim ağzına yerleşmiş doktor sorun yok dedi açılma kısalma olmadığı sürece. Kafasını oraya yerleştirmiş hareketleri orda hissetmeye alış dedi ama kaburgama da baskı yapıyor 10 dakikadan fazla ayakta duramıyorum. Şimdiden doğursam da rahatlasam modundayım

Evet bildirmek zorundasın Dr sana çalışamaz raporu verecek. Kurumunda o rapora göre işlem yapacak
Yani 32 de çalışmak yada çalışmamak senin elinde büyük Bi sıkıntı yoksa ama 37 olunca da otomatik izne aurılıyorsun.. Tabii yine kurum sende de verdiği çalışamaz raporunu ister
Teşekkürler☺️🌸 37 ye kadar kullanmayı düşünmüyorum bende inş bir sorun olmaz da🙏🏻

Aynen fiilen çalışmadığımız için doğum öncesini aktarıyoruz. Benim temmuz başında 32oluyorum bütün doğum öncesi izni yaz tatiline denk geliyor ve maalesef doğum sonrasına sadece 8haftam kalıyor 😔😔
Ögretmenlerin işi daha çok zormuş yaa
diğer kurumlarda öyle değil Bi MEB öyle
Sanırsam ögretmwn olsaydım yaza gelmemesi için elimden geleni yapardım heralde 😊

Benim de haziranın son haftasına geliyor. bir ya da iki hafta belki aktarılır. Çok saçma ama fiili çalışma var da biz mi çalışmıyoruz sanki maaşımız yatıyor. İzin neden aktarılmıyor

Ögretmenlerin işi daha çok zormuş yaa
diğer kurumlarda öyle değil Bi MEB öyle
Sanırsam ögretmwn olsaydım yaza gelmemesi için elimden geleni yapardım heralde 😊
Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor canım pandemiden dolayı 24. haftadan itibaren idari iznimizi kullandık en azından ne diyelim ☺️ İdari izni de uzaktan eğitime devam edecek şekilde kullandık tabi orayı da belirtmeden geçmeyeyim. Sadece okula gitmiyoruz, evden canlı derslere devam

Benim de haziranın son haftasına geliyor. bir ya da iki hafta belki aktarılır. Çok saçma ama fiili çalışma var da biz mi çalışmıyoruz sanki maaşımız yatıyor. İzin neden aktarılmıyor

Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor canım pandemiden dolayı 24. haftadan itibaren idari iznimizi kullandık en azından ne diyelim ☺️ İdari izni de uzaktan eğitime devam edecek şekilde kullandık tabi orayı da belirtmeden geçmeyeyim. Sadece okula gitmiyoruz, evden canlı derslere devam
Tabii ki cnm Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur Allah kimseyi bu sevinçten mahrum bırakmasın.

Benim gibi cilt kuruluğu yaşayan var mı? Bu aralar arttı, kaşınmaya başladım. Kullandığınız ve memnun kaldığınız mümkünse doğal içerikli vücut losyonu ya da kremvar mı? Hamilelikten dolayı losyon kullanımında biraz tedirginlik yaşıyorum

Ya bence bu doktorlar da ne diyeceginj sasirdi...daha 3 gun once kendi doktoruma sordum ayni seyi bana dedi ki kasilma oyle olmaz o bebegin poposudur🤣benim doktor perinatolog bi de yani her kafadan bir ses cikiyor bence onlar da tam bilmkyo ne oldugunu...

Evet bunu ben de merak ediyorum ağustos ilk hafta olacak benimki de nasipse 8+8 değil mi? Hadi temmuzu geçtim diğer 3-4 haftayı sonraya aktaramazlar mı ?🤔🤔

Benim gibi cilt kuruluğu yaşayan var mı? Bu aralar arttı, kaşınmaya başladım. Kullandığınız ve memnun kaldığınız mümkünse doğal içerikli vücut losyonu ya da kremvar mı? Hamilelikten dolayı losyon kullanımında biraz tedirginlik yaşıyorum
Ben çok memnunum daha bir çatlak olmadı vicudumda ve çok guzel yumusacik yapiyor tavsiye ederim

Eklentiler

• 41860419-A39B-4F98-83BF-0E89E0F9C74A.png
    41860419-A39B-4F98-83BF-0E89E0F9C74A.png
    219,9 KB · Görüntüleme: 61
X