2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biraz önce kontrolden geldim Dr biraz canımı sıktı şimdiye kadar bebeğin tüm ölçümleri kilosu vs hep 1 hafta - 10 gün önde gidiyodu 1 aydır annemin sağlık problemleriyle ilgileniyorum açıkçası çok yemek de yiyemiyorum bugün ölçümler 1 hafta geri çıktı kilosu da 1.137g çıkınca dr kilosu doğduğunda düşük Bi çocuk olur 3.500- 3800 değil de 3100 falan doğar dedi sağlıklı olsun da varsın kilosu az olsun sadece bu çok problemmiş gibi söyleyince üzüldüm aslında herşey yiyorum ama porsiyon olarak iştahım düştü 1 aydır baya az yiyorum sizler bebeğin kilosuna da etki edecek neler yiyorsunuz acaba 🤷🏼‍♀️
Bence kilosu hiç öyle düşük falan değil neden öyle demiş anlamadim. Ultrason yanılma payı da oluyo belki daha fazladır hic belli olmaz. Ben de dün gittim 1500 çıktı ama nası çıktı anlamadim benim ağırlığım artmadı ve iştahım da azaldı. Sabah kahvaltı akşam yemeği bi de meyve kuruyemiş yiyorum. Çok sağlıklı beslendiğimi de iddia edemem. Üstelik kendim de zayıf doğmuş, hep minyon olmuş bir tipim. Ama eşimin ailesi yapılı o tarafta doğan bebekler hep 3.5 kg üstü. Yani genetik de olabilir. Riskli bi durumu yok sonuçta hiiç kafana takma.

sadece kendi beslenmemde hiç atlamadığım: her gün yumurta, beyaz peynir ceviz bal yiyorum. Bunlar her güb fiks 👍🏻Bir kaşık pekmez kan yapsin diye yiyorum. Balık çok yemedim ama et tüketiyorum. Yeşil yapraklı sebze sık yaparim. İştahım olmadığı zamanlarda da meyve ve kaju badem vb abanıyorum hem enerji olsun bana hem aç kalmayim diye.

bir de vitaminlerimi hiç aksatmiyorum canım gebeliğin başından beri. Benim yediklerimden çok o vitaminler işe yariyor bence. Sen de aksatma eğer kafaya takıyorsan iştahı da açıyolar biliyosun. Ama bebeğin gayet iyi 👍🏻

Canım ben de aynı senin gibi düşünüyorum 😅düz beyaz/ekru renk gecelik buldun mu bana da gösterebilir misin bulursan çok ihtiyacım var🐥kimono olarak şunu almayı düşünüyorum sabahlık gibi kullanıcam 🐥
Canım ben bi mağazadan siyah alt üst ince askılı takım aldım aşağıdaki markaydı çok güzel yumuşacık trendyolda da var, kendi sitesi de var oraya bi göz at istersen modelleri güzel ve şık.

Bir de şu marka vardı yeni modeller gelecekti gecelik için yine bakarım dedim. Trendyol ve kendi sitesinde çok güzel modelleri var

Birde bunları favorilemişim canım.

Sabahlığın çok güzelmiş, güle güle kullan inşallah☺️🤗
Ben genelde askılı gecelik baktım sabahlıkla kullanılırsa daha rahat olur diye. Ama az da olsa dantelden kaçış yok😄

Eklentiler

• 4A4E7DB5-82FC-4D81-92AC-E2B8CC02A08A.png
    4A4E7DB5-82FC-4D81-92AC-E2B8CC02A08A.png
    479,6 KB · Görüntüleme: 86
  • 0D33DE4A-B055-40CF-860D-B7C0C655CEF0.png
    0D33DE4A-B055-40CF-860D-B7C0C655CEF0.png
    492,4 KB · Görüntüleme: 58
  • 623520FA-D8EC-4F73-ADA4-B8CD84D3E44D.png
    623520FA-D8EC-4F73-ADA4-B8CD84D3E44D.png
    333,9 KB · Görüntüleme: 53
  • DA822E92-51BF-43DE-902A-DD9CE4CFF772.png
    DA822E92-51BF-43DE-902A-DD9CE4CFF772.png
    377,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 36247261-938C-4BDE-B85D-1500266EBD42.png
    36247261-938C-4BDE-B85D-1500266EBD42.png
    341,2 KB · Görüntüleme: 52
  • 6B315657-76D2-4FEC-BD5F-FD17D1B055E2.png
    6B315657-76D2-4FEC-BD5F-FD17D1B055E2.png
    403,5 KB · Görüntüleme: 83
Canım ben bi mağazadan siyah alt üst ince askılı takım aldım aşağıdaki markaydı çok güzel yumuşacık trendyolda da var, kendi sitesi de var oraya bi göz at istersen modelleri güzel ve şık.

Bir de şu marka vardı yeni modeller gelecekti gecelik için yine bakarım dedim. Trendyol ve kendi sitesinde çok güzel modelleri var

Birde bunları favorilemişim canım.

Sabahlığın çok güzelmiş, güle güle kullan inşallah☺️🤗
Ben genelde askılı gecelik baktım sabahlıkla kullanılırsa daha rahat olur diye. Ama az da olsa dantelden kaçış yok😄
Çok teşekkür ederim canım benim hafifcik olur dantel kimonoyla kapatırım ben orayı 🤩🤩🤩🤩🤩

Merhaba kızlar baştan bir kaç arkadaş tanır beni sürekli okuyorum ama yazmıyordum maalesef bende Çarşamba günü doğum yaptım 😔 bebeğim kuvezde ortada bişey yokken durduk yere oldu dua bekliyorum sizden umarım herkes zamanında sağlıkla kavuşur bebeğine
Allar yardımcınız olsun inşallah saglıkla hastaneden cıkar bebegın inşallah sag saglim evine götürürsün inşallah tez zamanda 🤲 canım kac kılo dogdu? İnşallah kılo alıp toparlanır🤲

Sagolasiniz Allah razı olsun hiç bişey demiyorlar kilosu çok fazla değildi ve kaç gündür sürekli düşüyor normal diyorlar ilk hafta
Zamanında doğsa bile kilosu düşecekti herkes elinden geleni yapıyordur mamayla vs çok güzel artacak inşallah kilosu siz merak etmeyin dua edicem sizin için inşallah geçecek bugünler 🙏🏻

Buraya yazdıktan sonra biraz da akıntım geldi su gibi çamaşırım ıslanmıştı ,berrak sıvıydı doktorumu aradım çıkmamıştı, gittim alttan spekulum ile baktı su değil akıntı dedi çok şükür. Benimde plesanta bi tık aşağı inmiş yine 😬 çok sorun değil ama dedi.Bol sıvı al dedi. Dinlenerek çok yorulmadan yürüyebilirsin dedi.

Renk uyumu çok önemli değil bence ben yenidoğan bebekte beyazı çok seviyorum beyaz aldım hastane çıkışı ama anneler için süslü tüylü taşlı beyaz pijama ve sabahlıkları sevmiyorum gelinlik gibi🙈 Kendime fotoğraf çekimi felanda olcak diye, birde ilk bebek içimde kalmasın biraz daha şık, renkli saten kimona tarzı sabahlık alcam içerisine sade bi gecelik, pijama takımı alırım. Sende içinden ne renk ve ne giymek geliyosa onu tercih et ☺️

Çok geçmiş olsun sağlıkla zamanında gelir inşallah bebeğiniz. Sıvı gelmesi ne zamandır devam ediyor , ne sıklıkla oluyodu ? Bizlerinde aklında olsun bugün bende de oldu dr sorun yok dedi ama sizinde anlamamışlar sanırım ilk başlarda

Iyiki gitmşsin canım. Benimde rahim agzinda degil tam ama aşagi inmiş. . benim doktorda hala yürüyebilirsin diyor. ama yürürken canim yaniyor ve sonrasinda kanama vs olabilecegini hissettigimden doguma kadar sadece zaruri haraketler yapmaya karar verdim.

Merhaba kızlar baştan bir kaç arkadaş tanır beni sürekli okuyorum ama yazmıyordum maalesef bende Çarşamba günü doğum yaptım 😔 bebeğim kuvezde ortada bişey yokken durduk yere oldu dua bekliyorum sizden umarım herkes zamanında sağlıkla kavuşur bebeğine

Cok gecmis olsun canım. Bebişler bizden kat kat kuvvetliler sen kendini üzme. Onun seni pozitif enerjine ve sütüne ihtiyacı olacak.

Sagolasiniz Allah razı olsun hiç bişey demiyorlar kilosu çok fazla değildi ve kaç gündür sürekli düşüyor normal diyorlar ilk hafta

Bütün bebekler doğduklari kilodan kilo veriyorlar canım. Sonra hızla toparlanmaya başlıyor.

Bunlar hastane için çok rahatsız edici modeller değil mi, dantelli falan böyle ferah ferah şeyler alacağım da böyle süslü alanları görünce ben mi çok basite alıyorum diyorum :olamaz:

Bana doktor kilosu için bir kaç gün geri değişti geçen ay. Her gün düzenli ceviz fındık badem kaju kayısı incir üzüm yedim süt içtim ara öğün. Kahvaltıda bazen kaşar, akşam muz. 27+4 te 1200 gram çıktı iyi toparlamış dedi doktor. Hatta hep 2-3 gün geriden gelirdi ölçüleri bu kez 5-6 önden çıktı.

Sabahlık almayı düşünmüyordum çok gereksiz geliyordu ama bu kimono çok mantıklı geldi ben de bakacağım :)
Ben öyle de aldım böyle de aldım hatta looney tunes karakterli bile aldım emzirme özellikli yandan çıtçıtları var çünkü spor ve hafif olanları doğum sonrasında da kullanıcam valla ben de gelinlik gibi beyaz ağır dantelli olanları sevmiyorum ama bu model bana çok ağır gelmedi açıkçası ki foto çekimi için biraz böyle bişey almak istedim diğer türlü de fazla özensiz olduğunu düşünüyorum herkesin düşüncesi farklı tabi bu arada suwende de sade güzel modeller mevcut bakabilirsiniz.

Iyiki gitmşsin canım. Benimde rahim agzinda degil tam ama aşagi inmiş. . benim doktorda hala yürüyebilirsin diyor. ama yürürken canim yaniyor ve sonrasinda kanama vs olabilecegini hissettigimden doguma kadar sadece zaruri haraketler yapmaya karar verdim.
Aynen canım bende kendimi çok yormadan yapıcam ne yapcaksam. Yürüyüş yapcam diye de çok zorlamıcam kendimi

Ben öyle de aldım böyle de aldım hatta looney tunes karakterli bile aldım emzirme özellikli yandan çıtçıtları var çünkü spor ve hafif olanları doğum sonrasında da kullanıcam valla ben de gelinlik gibi beyaz ağır dantelli olanları sevmiyorum ama bu model bana çok ağır gelmedi açıkçası ki foto çekimi için biraz böyle bişey almak istedim diğer türlü de fazla özensiz olduğunu düşünüyorum herkesin düşüncesi farklı tabi bu arada suwende de sade güzel modeller mevcut bakabilirsiniz.
Evet ben de Suwen'den gecelik alt üst takım aldım bir de Penti'den takım aldım, özel bir fotoğraf çekimi yaptırmayacağım sanırım benim için yeterli :)

Bence kilosu hiç öyle düşük falan değil neden öyle demiş anlamadim. Ultrason yanılma payı da oluyo belki daha fazladır hic belli olmaz. Ben de dün gittim 1500 çıktı ama nası çıktı anlamadim benim ağırlığım artmadı ve iştahım da azaldı. Sabah kahvaltı akşam yemeği bi de meyve kuruyemiş yiyorum. Çok sağlıklı beslendiğimi de iddia edemem. Üstelik kendim de zayıf doğmuş, hep minyon olmuş bir tipim. Ama eşimin ailesi yapılı o tarafta doğan bebekler hep 3.5 kg üstü. Yani genetik de olabilir. Riskli bi durumu yok sonuçta hiiç kafana takma.

sadece kendi beslenmemde hiç atlamadığım: her gün yumurta, beyaz peynir ceviz bal yiyorum. Bunlar her güb fiks 👍🏻Bir kaşık pekmez kan yapsin diye yiyorum. Balık çok yemedim ama et tüketiyorum. Yeşil yapraklı sebze sık yaparim. İştahım olmadığı zamanlarda da meyve ve kaju badem vb abanıyorum hem enerji olsun bana hem aç kalmayim diye.

bir de vitaminlerimi hiç aksatmiyorum canım gebeliğin başından beri. Benim yediklerimden çok o vitaminler işe yariyor bence. Sen de aksatma eğer kafaya takıyorsan iştahı da açıyolar biliyosun. Ama bebeğin gayet iyi 👍🏻
Uzun uzadıya anlatmışsınız çok teşekkürler vitaminleri hiç aksatmadım aslında yazdıklarınızı da tüketiyorum hatta ben yumurtayı normalde de severim 2 tane yerim bazı sabahlar sadece az yiyorum şekerim falan zaten yok meyve de çok tüketiyorum ama bünye işte ben ve eşim uzun boyluyuz eşim yapılı ben biraz daha zayıfım zaten zayıf doğmuşuz ikimiz de🤷🏼‍♀️ hayatımda hiç kilo problemi yaşamadığım için hamilelikte de çok umursamadan yememe rağmen çok kilo almadım sadece 1 aydır çok stresli geçiyor ona yoruyorum artık

Uzun uzadıya anlatmışsınız çok teşekkürler vitaminleri hiç aksatmadım aslında yazdıklarınızı da tüketiyorum hatta ben yumurtayı normalde de severim 2 tane yerim bazı sabahlar sadece az yiyorum şekerim falan zaten yok meyve de çok tüketiyorum ama bünye işte ben ve eşim uzun boyluyuz eşim yapılı ben biraz daha zayıfım zaten zayıf doğmuşuz ikimiz de🤷🏼‍♀️ hayatımda hiç kilo problemi yaşamadığım için hamilelikte de çok umursamadan yememe rağmen çok kilo almadım sadece 1 aydır çok stresli geçiyor ona yoruyorum artık
Dedigin gibi stres de etkiler ve genetik meselesi hiç üzülme bir ay sonra bakmışsın öne geçmiş, sen gönlünü ferah tutmaya calis yeter ki 🌺

X