- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #19.301
Yeşil mercimek hariç hepsini yiyorum hergün süt muz kaşar mutlaka yemeye çalışıyorum peki bu beslenme şeklinde sizin bebeğinizin kilosu nasıldı son kontrolunuzde
Hastanede kontrol altında olmak sizin için daha iyi olacaktır. Biraz zorlu bi süreç olacak belki ama sonu güzel olsun.Kagit havluyu islatiyodu avuc ici kadar deyim ara ara ama her zaman degil son gun pijamaya gecmisti . Dogurana kadar hastanedeymişim gondermeyiz diyorlar nolacak bilmiyorum
Kilo konusuna takılma bence. Oğlumda son haftalar 2.200-2400 ölçüyorlardı.kilo alımı durdu falan demişlerdi. 2.900 doğdu doktor bile şaşırdı bu kadar nasıl yanıldık diye.Biraz önce kontrolden geldim Dr biraz canımı sıktı şimdiye kadar bebeğin tüm ölçümleri kilosu vs hep 1 hafta - 10 gün önde gidiyodu 1 aydır annemin sağlık problemleriyle ilgileniyorum açıkçası çok yemek de yiyemiyorum bugün ölçümler 1 hafta geri çıktı kilosu da 1.137g çıkınca dr kilosu doğduğunda düşük Bi çocuk olur 3.500- 3800 değil de 3100 falan doğar dedi sağlıklı olsun da varsın kilosu az olsun sadece bu çok problemmiş gibi söyleyince üzüldüm aslında herşey yiyorum ama porsiyon olarak iştahım düştü 1 aydır baya az yiyorum sizler bebeğin kilosuna da etki edecek neler yiyorsunuz acaba
Muz şekeri yükseltmiyor mu? Hiç Konuştunuz mu doktorunuz ile. Benim 2. Saat sınırda çıktı diğerleri normaldi ve meyve yemeye bile korkar oldum şeker yükselecek diye. Biraz abartıyor muyum bilemedim? İki gündür şekerli, şerbetli şeyler istiyor canım bakalım ne zamana kadar yemeden dayanacağım.Ben ikiz gebelerin topiginde okumustum. Muz kaşar peyniri yeşil mercimek bebege kilo yapiyormus. Ben her sabah kaşar peyniri ,günde 1 muz ,haftada en az 3 kere yesilmercimek tüketiyorum. günde 2 bardak ayran 1 su bardağı yogurt 1 bardak süt olmazsa olmazim. Ayrica cevizde yiyorum hergün. Bu arada benim kızda 1 hafta onden gidiyordu gecen gün gittigimde haftasiyla uyumlu dedi. benim erken dogum riskim oldugundan biraz alsın istiyorum dogrusu. Ama diger türlu 2500 kili doganda ayni 3 3.5kg da ayni.Kilo degisken birsey sen elinden geleni yap ama kafaya takma.
Renksiz su oglumu oyle dogurmustum ben.Tecrubeliyim anladim ama yok demislerdi suyu iyi dediler gonderdiler o zaman.20 gun oldu hemen hemenSadece beyaz miydi peki akıntı şu dediginiz?
Muz şekeri yükseltmiyor mu? Hiç Konuştunuz mu doktorunuz ile. Benim 2. Saat sınırda çıktı diğerleri normaldi ve meyve yemeye bile korkar oldum şeker yükselecek diye. Biraz abartıyor muyum bilemedim? İki gündür şekerli, şerbetli şeyler istiyor canım bakalım ne zamana kadar yemeden dayanacağım.
Rahim agzi kapali onlar goremediler sızıntıyı amnisure diye bi test aldirdilar eczaneden onla anlasildi 100/100 dogru sonuc veren birşeymiş yoksa onlar muayeneyle anlayamadilarİnşallah 1/2 hafta dayanir daha canım plasentada yırtık mi varmış peki birşey demediler mi ? Durumundan bizi haberdar ett merak ediyoruz seni dualarım seninle
Rahim agzi kapali onlar goremediler sızıntıyı amnisure diye bi test aldirdilar eczaneden onla anlasildi 100/100 dogru sonuc veren birşeymiş yoksa onlar muayeneyle anlayamadilar
Yok onu dr spatulum diye bisey var sanirim adini bilmiyorum onunla soktu bizim yapabilecegimiz bisey degil bisey degildi bu arada ped takibinde bendede goremediler tarlusal kagidindaBenimde rahim agzi kapali diyorlar ped takibi yaptilar gönderdiler ama bende şüpheliyim. Dün gece iç çamaşırımda ıslaklık vardı. Acaba o testi bende alsam evde kendim kullanabilirmiyim.
İlk bebeğini bekliyorsan hastanede doğuma kadar beklemek zorlu olmaz yine de canım Rabbim ikinizin de yardımcısı olsun sağlıcakla vaktiyle kavuşun inşallahKagit havluyu islatiyodu avuc ici kadar deyim ara ara ama her zaman degil son gun pijamaya gecmisti . Dogurana kadar hastanedeymişim gondermeyiz diyorlar nolacak bilmiyorum
Cnm sıkma canını bende sendenimBiraz önce kontrolden geldim Dr biraz canımı sıktı şimdiye kadar bebeğin tüm ölçümleri kilosu vs hep 1 hafta - 10 gün önde gidiyodu 1 aydır annemin sağlık problemleriyle ilgileniyorum açıkçası çok yemek de yiyemiyorum bugün ölçümler 1 hafta geri çıktı kilosu da 1.137g çıkınca dr kilosu doğduğunda düşük Bi çocuk olur 3.500- 3800 değil de 3100 falan doğar dedi sağlıklı olsun da varsın kilosu az olsun sadece bu çok problemmiş gibi söyleyince üzüldüm aslında herşey yiyorum ama porsiyon olarak iştahım düştü 1 aydır baya az yiyorum sizler bebeğin kilosuna da etki edecek neler yiyorsunuz acaba
Vala cnm bende öyle valizlerle gitmiyeceğim.Aynen canım . Doktorum bile diyorki; bakıyorumda ilk dogumda 4 valizle sonraki dogumlarda tek valizle geliyorlar..
Vala cnm bende öyle valizlerle gitmiyeceğim.
Bebek için
1 giydirmek için, 2 tanede yedek 5li takim
takımlar patikli pantolonlu ama bebiş için çorapta koyacam
Penye Battaniye, 1 adet müslin, 1 adet te pusetin üstünü örtmek için yazma
1 adet Puset
4,5 bebek bezi ve ıslak mendil
süt sagma makinesi
Biberon
Benim için
1 pijama takımı, terlik
1 yedekte normal pijama takımı alacaktım ama 18 mayısta doğum yapan arkadaşım 8de gigip ertesi gün 1 de çıktığı için olurda gerek olur diye evde ki pijamalardan götüreceğim.
Depend
3 çift çorap
belki bir iki parça makyaj malzemesi oda belki
3. Ama digerlerinin yasi büyük biri 20 biride 16 kizim universite sinavina girecek onu yalniz biraktim şu an evle ilgili tek dusundugum şey oİlk bebeğini bekliyorsan hastanede doğuma kadar beklemek zorlu olmaz yine de canım Rabbim ikinizin de yardımcısı olsun sağlıcakla vaktiyle kavuşun inşallah
Ya kızlar birşey söylüycem bunu sizden başka kimseye diyemiyorumama ben çok altıma yapıyorum kaçırdı veriyorum hemen hapşırırken öksürürken anlamıyorum neden böyle oluyor günde bi kez mutlaka kaçırıyorum altıma
Cnm bebek bezi paketini arabada bırakacagımız lazım olursa diye yoksa o bez yoğunluğunu bende biliyorum. agız bezini de eklerim cnm inş hemen ertesi gün evine gidenlerden oluruz. 1 günlük için bunlar yeter en azından benim içinCanim bez az gelir gunde 8 10 tane kullaniliyor. Ben oglanda 3 tane götürmüstüm 2 gün kaldık. Oglan 3 saatte bitirdi 3 bezi. Ben birde ufak 1 su ısıtıcı (kahve makinasıda olur),biberon temizleme fırcası ve organik biberon emzik temizleme deterjanı ,1 tane havlu ,bebis icin ağız bezi tavsiye ederim
Cnm bebek bezi paketini arabada bırakacagımız lazım olursa diye yoksa o bez yoğunluğunu bende biliyorum. agız bezini de eklerim cnm inş hemen ertesi gün evine gidenlerden oluruz. 1 günlük için bunlar yeter en azından benim için
aynen cnm babaların en çok aldığı şey olacak bebek beziInsallah canim sağlıkla 1 güne çıkarız. Valla oglanda bez yoğunlugunu bilmiyordum hayatimin şokunu yaşadım. Küçücük seyler nasıl okadar mıçıyor yaa.