- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #19.261
Z Zerenneval canım durumun ne ? Nasıl oldun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar, öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi
Ben de Allah izin verirse Kasım ayında doğum yapacağım ama geçen gün plesantanın aşağıda olduğunu öğrendim, rahim ağzı ile arasında 1,5 cm varmış. Plesanta previa demek için çok erken, 20. hatta 30. haftaya kadar yukarı çıkma şansı çok yüksek hem de şu an yapışık değil rahim ağzına dedi perinatolog. Konuyu araştırırken sizin de bu durumu yaşadığınızı görünce yazmak istedim. Siz kaçıncı haftada öğrendiniz plesantanın aşağı konumlu olduğunu? Şu an nasılsınız? Benim de ağrım oluyor çünkü hemen ve uzanma ihtiyacı hissediyorum sürekli. Acaba önümüzdeki hafta için rapor mu alsam diye düşünmeye başladım...
Devam ediyo azar azar simdi dr lar geldi antibiyotik tedavisi baslicaklar aralarinda oyle konustular ne kadar durabilirsek oraya kadar heralde cokta bisey demiyorlar onlarada belirsiz bi durumZ Zerenneval canım durumun ne ? Nasıl oldun
Ayni şupheye ben de dustum bu sabah uyandigimda belim cok agriyordu. Kasığımda da var biraz agri. Sanki belimi zorlamisim gibi bi agriya da benziyor, ara sira adet agrisina da benziyor çözemedim ben de. Özellikle sabah kalktigimda cok oluyor fazla hareketsiz kalmaktan bence. Gece küt küt sesler geliyor sağa sola dönerken zor dönüyorum. Dün kontrole gitmemis olsam korkardim ama bir sorun yoktu. Doktorum bel kasık bacak agrilarin olacak demisti. Gebelik boyunca bu ağrılar devam edecek bence rahim buyuyor sinirlere baskı yapıyor. Yoga veya pilates gevşeme egzersizleri yapmak gerek. Ama siz yine de agrinin neden oldugundan emin olmak icin doktorla görüsün ciddi bisey olmasin da.Günaydın arkadaşlar. Şimdi doktoruma yazdım da sizlere de sormak istedim. Bel ağrısı yaşayan var mı aramızda acaba rahim büyüyor diye mi ağrıyor yoksa sancı mı çekiyorum anlayamıyorum. Adet sancısına da benziyor. Belim ve karnım çok açık kalıyor üşütüyor muyum anlayamıyorum. Var mı bel ağrısı karın ağrısı çeken?
Canım 3 gündür 82 85 84 çıkıyor 19.00 engeç 19.30 akşam yemeği. 1 saat sonra ölçüm ve yürüyüşe çıkıyorum. 15 dk 30 dk nekadar olursa. Başka da birşey yemiyorum canım da istemiyor. Akşam yemeğinde biraz sebze biraz et veya tavuk bol salata içinde brokoli ve kuşkonmazda ekliyorum 2 gündür. Yarım su bardağı kadar yoğurt.Aslinda benimde acliklar daha problem. Açta dursam düşmüyor. ama diyetle tokluklarim iyi. Haftaya baska doktira gidecegim belki dozaj degistirir
Ah ah bi tane de gündüz uykusu olmayan 4yas erkeği bende de var bi de sabahın 7sinde uyanıyorgündüz uyuduğun için arada ki dengeyi kuruyorsun benim 4 yasında oğlum var gündüzleri sagolsun ne kendi uyur nede beni uyutur. ona güvenerek ten 2 dk bile gözümü kapatmam çünkü çok yaramaz tehlike nerde o orda
Aman dayansın minnos daha büyüsün annesinin karnında ama yine şükür gelseler de yaşama ihtimalinin yükseldiği haftalara başladık ama zamanlarını beklesinler yine de haylazlar acele etmesinler gelmek istedikleri dünya pek hoş değil malumDevam ediyo azar azar simdi dr lar geldi antibiyotik tedavisi baslicaklar aralarinda oyle konustular ne kadar durabilirsek oraya kadar heralde cokta bisey demiyorlar onlarada belirsiz bi durum
Bel ağrısı bende de oluyor hep sonuçta vücut şeklimiz değişiyor ama sancı şeklinde değil normal ağrı şeklindeGünaydın arkadaşlar. Şimdi doktoruma yazdım da sizlere de sormak istedim. Bel ağrısı yaşayan var mı aramızda acaba rahim büyüyor diye mi ağrıyor yoksa sancı mı çekiyorum anlayamıyorum. Adet sancısına da benziyor. Belim ve karnım çok açık kalıyor üşütüyor muyum anlayamıyorum. Var mı bel ağrısı karın ağrısı çeken?
Canım 3 gündür 82 85 84 çıkıyor 19.00 engeç 19.30 akşam yemeği. 1 saat sonra ölçüm ve yürüyüşe çıkıyorum. 15 dk 30 dk nekadar olursa. Başka da birşey yemiyorum canım da istemiyor. Akşam yemeğinde biraz sebze biraz et veya tavuk bol salata içinde brokoli ve kuşkonmazda ekliyorum 2 gündür. Yarım su bardağı kadar yoğurt.
Seninle haftamız aynı. Toparlanma sertlik oluyor bende de. Bir de bazen bir iki damla su gibi akıntı geliyor. Özellikle de idrara sıkışınca oluyor. Önceki haftalarda da oldu aslında ama bu akıntı nedeniyle korkmaya da başladım bi taraftan. Karnım çok büyüdü gören 9 aylık sanıyor ikiz mi diye soruyor ki önceki hamilelikte doğuma gittiğimde bu kadar karnım yoktu. Bu sefer 3 aylıkken bile 5 aylık gibi duran karnım vardı. 11 kilo almışım. Daha üç ay var bu gidişle 100 kilo ile doğuma gereceğim galibaToplanma sertlik bende de oluyordu hem de tam kasıklarımda. Sanki vajinama doğru baskı yapıyor çıkmak istiyor gibiydi. Çok şükür bu hafta anca rahatladım. Üst kısımlara çıktı, fazla hareketli. İlk hamileliğinde son aylarda dışarıdan hareketlerini görüyordum bunda 7. Ay yeni başladı resmen dalgalanıyor karnım. Sanki çok fazla büyüdü göbeğim. Sizlerde durum nasıl? Ben artık ağırlaşmaya başladım gibi erken mi sizce
Merhaba bebeginiz iri felan dedi mi doktorunuz size?hani sekerin olanlarin bebisleri iri olur derler mesela benim iri ciktikilo olarak 27 haftayla uyumlu dedi banaMasallah canim. Ben yürüs yapamiyorum aslında yapsam daha iyi olurdu. Bende aksam sebze yogurt yedim . Aksam yemegimiz 18.00 _18.30 arasi yeniyor. Sonrasinda şskersiz çay ve genelde 3 4 ceviz yiyorum. Sabah aclik 102 tokluk 140 cikti
Cevizi öğlen yada sabah ara öğünde yesen. Mesela ben ilk başlarda meyveleri öğleden sonra cevizle yiyordum. Şimdi sabah ara öğünde yapıyorum. Acıkmıyor isen sende böyle deneyebilirsin çok acıkır isen süt içebilirsin. Birde brokoli kuşkonmaz bunlarda şekeri dengeliyor. Mutlaka salatana koyabilirsin. Kendi uyguladıklarımı paylaşıyorum belki sana da bir faydası olur.Masallah canim. Ben yürüs yapamiyorum aslında yapsam daha iyi olurdu. Bende aksam sebze yogurt yedim . Aksam yemegimiz 18.00 _18.30 arasi yeniyor. Sonrasinda şskersiz çay ve genelde 3 4 ceviz yiyorum. Sabah aclik 102 tokluk 140 cikti
Merhaba bebeginiz iri felan dedi mi doktorunuz size?hani sekerin olanlarin bebisleri iri olur derler mesela benim iri ciktikilo olarak 27 haftayla uyumlu dedi bana
Cevizi öğlen yada sabah ara öğünde yesen. Mesela ben ilk başlarda meyveleri öğleden sonra cevizle yiyordum. Şimdi sabah ara öğünde yapıyorum. Acıkmıyor isen sende böyle deneyebilirsin çok acıkır isen süt içebilirsin. Birde brokoli kuşkonmaz bunlarda şekeri dengeliyor. Mutlaka salatana koyabilirsin. Kendi uyguladıklarımı paylaşıyorum belki sana da bir faydası olur.
Deliksiz uyumayı unuttum bende sürekli bi huzursuzluk, dönmeye çalısırken ağrı, uykuya dalamıyorum sonra. Sırt üstü yatsam belim ağrıyo, sağ- sol hangi tarafıma uyuyup kaldıysam bir sızı ile uyanıyorum. Böyle devam edecek sanırım doğuma kadar.Kızlar uyku problemi yaşayan varmı saat 11. 30 gibi yattım. şimdi uyandım artık 1 saat falan anc uykuya geçerim
Benimde yukarı cıkmış demişti doktorum kaç gündür yürüyüş yapıyodum ara verip kontrole gideyim en iyi sağol canım :/Evet canim az yürüsem agri oluyor. Plesanta asagida ondan galiba
Deliksiz uyumayı unuttum bende sürekli bi huzursuzluk, dönmeye çalısırken ağrı, uykuya dalamıyorum sonra. Sırt üstü yatsam belim ağrıyo, sağ- sol hangi tarafıma uyuyup kaldıysam bir sızı ile uyanıyorum. Böyle devam edecek sanırım doğuma kadar.
Benimde yukarı cıkmış demişti doktorum kaç gündür yürüyüş yapıyodum ara verip kontrole gideyim en iyi sağol canım :/
Geçmiş olsun canım. İnşallah sonuna kadar dayanır. Akıntı geliyordu diye yazmışsın yanlış hatırlamıyorsam çok mu geliyordu öyle bir iki damla falan mı?Devam ediyo azar azar simdi dr lar geldi antibiyotik tedavisi baslicaklar aralarinda oyle konustular ne kadar durabilirsek oraya kadar heralde cokta bisey demiyorlar onlarada belirsiz bi durum
Hakkında herseyın hayırlısı olsun dogsada cok saglıklı bır bebek olur inşallahDevam ediyo azar azar simdi dr lar geldi antibiyotik tedavisi baslicaklar aralarinda oyle konustular ne kadar durabilirsek oraya kadar heralde cokta bisey demiyorlar onlarada belirsiz bi durum
Ben gebelik öncesi diz üstü almıştım orta basınç kullanımında çok zorlandım çok sıkmıştı etimi kesmişti resmen..aşağıya doğru da kayma oluyordu.Şimdiki doktorum profilaktik olarak kullanabilirsin dedi ..Konforlu kullanımı varsa siz hangii marka aldınız orta basınç mı?Ben diz ustu kullanıyorum canım.boydan boya bacağımı kaplıyor.dizalti var mi bilmiyorum dr.la konuşman lazım ama uzun giyersen daha iyi olur senin için. Sonuçta bacaktaki damarlar kasıklara kadar gidiyo .
Onu unuttum yazmayı ben de yiyorum ama çiğ olarak.Tesekkur ederim canimm brokoli aldiriyim. Kuskonmazi hic yemedim onuda deniyim. bilgilerimizi paylasalim bu süreçte daha iyi. Bende bol bol semizotu aldirdim. Hem salatalara katiyorum, hem yogurtla meze tarzi yiyorum . Bugünde semizotu yemegi yapacagim. Semizotuda kan şekerini dengeliyor bilgin olsun.