- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.242
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #12.201
Daha bir gün öncesinde doktorda kontrolüm vardı hiçbir sorun yoktu, ertesi gün böyle olması moralimi çok bozdu.Bendede oldu canim iki defa bir hafta icinde korktum doktora gittim bebek iyiydi doktor her ihtimal karsi igne ve serum verdi dinlen dedi iki gun oyle yaptim ondan sonra olmadi. AMA hep bi tedirginlik var tabi .Doktor plesentan biraz asagida belki o yapti dedi acikcasi sebebini cokta anlayamiyoruz dedi.
bişey sorucam, heyet raporundaki tüm imzalar kadın doğum doktorları tarafından mı atılmış? bir arkadaşıma bir hastane "bizde 3 tane kadın doğumcu olmadığı için heyet raporu veremiyoruz" demiş de..
Gezmeyi ne kadar çok yaptığınızla bebek arabası kullanımı o kadar orantılı bence. Biz severdik gezmeyi pandemi öncesi. İlk çocuğumda travel sistem almıştık. Çok da kullandık. Bebekken hem oto koltugu oldu, hem bebek arabası. Büyüyünce oto koltuğu ayrıca aldık, bebek arabasını kullanmaya devam ettik. Şimdi aynısını ikinciye de kullanacağız kısmetse.Kızlar bebek arabası almayı düşünüyor musunuz? Malum sonbahara doğru doğum yapacağız kısmet olursa. Sonra kar kış derken kullanılmaz. Anca yaza doğru ve yazın 4-5 ay. Zaten 1.5 yaşına kadar kullanabiliyor. Bir de yer kaplayan bisey nereye koyacağım derdi felan ben bilemedim çok lazım oluyor mu ki, benim ilk olacak da.
24. Haftaya kadar ise gitmemek içinbişey sorucam, heyet raporundaki tüm imzalar kadın doğum doktorları tarafından mı atılmış? bir arkadaşıma bir hastane "bizde 3 tane kadın doğumcu olmadığı için heyet raporu veremiyoruz" demiş de..
Gezmeyi ne kadar çok yaptığınızla bebek arabası kullanımı o kadar orantılı bence. Biz severdik gezmeyi pandemi öncesi. İlk çocuğumda travel sistem almıştık. Çok da kullandık. Bebekken hem oto koltugu oldu, hem bebek arabası. Büyüyünce oto koltuğu ayrıca aldık, bebek arabasını kullanmaya devam ettik. Şimdi aynısını ikinciye de kullanacağız kısmetse.
Eger cok gezmiyoruz, çok lazım olmaz dersen ilk aşamada almayabilirsin ama uygun travel sistemler de var araştır bence
Selam kizlar.
24. Haftaya kadar hem covid hemde düşük riskinden dolayı ise gitmek istemiyorum.
Kendi Dr heyet raporu veremeyeceğini hastanede 3 kadın doğumcu olmadigini söyledi. Normal rapor da 10gun verebilcegini söyledi.
Düşük tehdidim olduğunu ayakta yada oturma pozisyonunda çok kalmamam gerektiğini bildiren bı durum raporu yazdı. Hala progestron kullanıyorum ve düne kadar istirihat et diyordu.
Bu elimdeki raporla heyet raporu nerden alabilirim.
İstanbul için konuşuyorum.
Alanlar tecrübelerini yazabilir mi
Kızlar bebek arabası almayı düşünüyor musunuz? Malum sonbahara doğru doğum yapacağız kısmet olursa. Sonra kar kış derken kullanılmaz. Anca yaza doğru ve yazın 4-5 ay. Zaten 1.5 yaşına kadar kullanabiliyor. Bir de yer kaplayan bisey nereye koyacağım derdi felan ben bilemedim çok lazım oluyor mu ki, benim ilk olacak da.
Teşekkür ederim. AminBir bilgim yok. Allah şifa versin yazmak istedim. İnşallah sağ sağlim hepimiz kucağımıza alabiliriz.
Evet hepsi kadın doğumcuların imzasıbişey sorucam, heyet raporundaki tüm imzalar kadın doğum doktorları tarafından mı atılmış? bir arkadaşıma bir hastane "bizde 3 tane kadın doğumcu olmadığı için heyet raporu veremiyoruz" demiş de..
Çok teşekkür: )Evet hepsi kadın doğumcuların imzası
çok sevindim umarım benimkide iyidir. İş yerinden izin almam çok zor o yüzden eşimi göndermiştim test sonucunu almak için. Ona vermemişler benim gitmem gerekiyormuşCanım raporla anlaşılıyor tek başına bu değerler çok anlamlı değil rapordaki oranlar önemli benimki iyi çıktı çok şükür
0-36 kg oto koltuklari da var ama yeni doğan bebegin kullanacağı oto koltuk konforuyla 3 yaşındaki çocuğun kullanacağı oto koltuk konforunun aynı koltukta ne kadar iyi sağlanabilir bilmiyorum. İyi araştırmak lazım. Ben dediğim gibi travel sistem bebek arabası almıştım. Oto koltuğu olarak önce onun pusetini kullandım sonrasında 9-36 kg oto koltuğu aldımmerhaba cok bilgim olmadığı için soruyorum.
oto koltuğu alırsam eğer, doğduğu andan itibaren 2 3 yaşına kadar kullanabilir miyim. Böyle uzun yaş olanağı var mı
İlk bebek olunca bende yapmıştım bebek odası. Eşyaları için dolap, sifonyer zaten alacaktım yatağını da alalım takım olsun demiştik. Büyüyen beşikli olan takımlardan aldık. Yatak odasına da arkadaşımın küçük beşiğini almıştım onun bebiş büyümüştü. 10ay kadar yatak odamızda beşiğinde yattı büyük kolaylık oluyor. Ama geceleri uzun emen bebekti eşim uyanıp uykusuz kalmasın diye odasına geçer emzirirdim. İki odayı da kullanmış oldumKızlar kayınvalidemler bebek odası takımı alalım diyolar evde 1 odam boş kendi evimiz olduğu içinde hep öyle düşünmüştüm bebeğime oda yaparım diye. Yani almayı düşündüğüm oda takımı da sonradan karyola olanlardan uzun vadeli yani. Ama ilk zamanlar emzirmek için bolca kalkılacak o yüzden soru işaretlerim var. Sizce nasıl yapmak mantıklı? Belli aydan sonra odasında uyutmaya başlasam bu sefer zorluk çeker mi? Ya da ilk zamanlar ben odasında uyutsam geceleri benim için zor olur mu? Nasıl yapmayı düşünüyorsunuz.ya da sonradan karyolaya dönüşen yataklar anneyanı da olabiliyor mu?
Canım pandemi olmasa derdim al ama pandemi döneminde kendimiz dışarı çıkmaya cesaret edemezken o minicik yavruyu nasıl dışarıya çıkaracaksın ev gezmelerine mi götüreceksin önümüz kış zaten alışveriş merkezine mi götüreceksin ben şahsen travel sistem almak istemiyordum zaten seneye kışı atlatınca daha uzun ömürlü ve pratik bir bebek arabası alacağım şu an sadece araba için ve taşıma içim puset alacağım canım çok gezdirmek isterse takarım kanguruyu öyle gezdiririmKızlar bebek arabası almayı düşünüyor musunuz? Malum sonbahara doğru doğum yapacağız kısmet olursa. Sonra kar kış derken kullanılmaz. Anca yaza doğru ve yazın 4-5 ay. Zaten 1.5 yaşına kadar kullanabiliyor. Bir de yer kaplayan bisey nereye koyacağım derdi felan ben bilemedim çok lazım oluyor mu ki, benim ilk olacak da.
Canım pandemi olmasa derdim al ama pandemi döneminde kendimiz dışarı çıkmaya cesaret edemezken o minicik yavruyu nasıl dışarıya çıkaracaksın ev gezmelerine mi götüreceksin önümüz kış zaten alışveriş merkezine mi götüreceksin ben şahsen travel sistem almak istemiyordum zaten seneye kışı atlatınca daha uzun ömürlü ve pratik bir bebek arabası alacağım şu an sadece araba için ve taşıma içim puset alacağım canım çok gezdirmek isterse takarım kanguruyu öyle gezdiririm
İyi oldu canımİlk bebek olunca bende yapmıştım bebek odası. Eşyaları için dolap, sifonyer zaten alacaktım yatağını da alalım takım olsun demiştik. Büyüyen beşikli olan takımlardan aldık. Yatak odasına da arkadaşımın küçük beşiğini almıştım onun bebiş büyümüştü. 10ay kadar yatak odamızda beşiğinde yattı büyük kolaylık oluyor. Ama geceleri uzun emen bebekti eşim uyanıp uykusuz kalmasın diye odasına geçer emzirirdim. İki odayı da kullanmış oldum10 aylıkken de kendi odasına geçirdim. Telsiz sayesinde de uyandığını duymama durumu yaşamadım odasında küçük bir de koltuğum vardı geceleri uyandığında zorluk yaşamadım ayrı odadayken de canım biraz uzun anlattım kusura bakma
16 haftadan önce yanılma payı yüksek en ıyısı 16. Haftayı beklemen,,, ama kız dendımı erkege dönme ıhtımalı yüksekKızlar cinsiyetleri öğrendiniz çoğunuz herhalde. Benim bir doktorum kız dedi çok kesin konuşmadı. Bir doktorumda %70 erkek dedi. Hazırlık yapma ama diyende ekledi.Bu iki yorumun arasında 1 gün var. Acil bir durum için gitmiştim ikincisine. Siz böyle bir durum yaşadınız mı. Ne çıktı sonuçlar merak ettim