2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
bebeklerin doğmasına inşallah daha 5-6 ayımız var 1 senede pandemi biter diye düşünüyorum. Geçmese dahi Ya da bebek doğduktan sonra hiç mi bebeğe kıyafet alınmayacak doğumdan önce aldıklarımız yetecek mi Ya da acil bir durum oldu bebekle ilgili eşimiz de evde yok sen dışarı çıkmak zorunda kaldın bebekle ne olacak. Bence her türlü ihtimali düşünmek lazım böyle konularda. He ben kendime güvenemiyorum bebeği dışardayken kucağımda taşıyım falan filan rüyalarımda habire düşürüyorum zaten, benim gibi korkak değilseniz kucakta ya da dışarı çıkabilirim diyorsanız başka. Bu pandemide hamile halimizle her ay hastaneye gidiyoruz, alışverişlere de gideceğiz neden? Mecburiyetten. Pandemi var evet ama hayat da devam ediyor. Pandemiden beri alışveriş merkezine gitmedim ama en riskli dönemde hamile olduğumdan bebek alışverişi için gitmek zorundayım en basiti.
Ben kendime göre gerekli bulmuyorum belkide eşimle aynı yerde aynı saatlerde çalıştığımız için olabilir yani neredeyse her an eşim veya annem yanımda olacak önümüz kış olduğu için bebeği bir yere götürmeyi pek düşünmüyorum bu pandemi döneminde en fazla bebeği doktora götürürüm onun içinde puseti var arabayla gidecek zaten ama herkesin durumu farklı olabilir travel sistemi şimdiden alıp çok fazla kullanamayacağıma göre benim için gereksiz bir harcama onun yerine başka bir ihtiyacımı karşılarım bebek 7 aylık olunca uzun süre binebileceği bir şeyi almayı tercih ederim

Kızlar cinsiyetleri öğrendiniz çoğunuz herhalde. Benim bir doktorum kız dedi çok kesin konuşmadı. Bir doktorumda %70 erkek dedi. Hazırlık yapma ama diyende ekledi.Bu iki yorumun arasında 1 gün var. Acil bir durum için gitmiştim ikincisine. Siz böyle bir durum yaşadınız mı. Ne çıktı sonuçlar merak ettim☺️
Canım bana 14. Haftada kız dedi doktor ama sonra bir daha gitmedim haftaya gideceğim ve değişecek diye çok korkuyorum😅

Canım pandemi olmasa derdim al ama pandemi döneminde kendimiz dışarı çıkmaya cesaret edemezken o minicik yavruyu nasıl dışarıya çıkaracaksın ev gezmelerine mi götüreceksin önümüz kış zaten alışveriş merkezine mi götüreceksin ben şahsen travel sistem almak istemiyordum zaten seneye kışı atlatınca daha uzun ömürlü ve pratik bir bebek arabası alacağım şu an sadece araba için ve taşıma içim puset alacağım canım çok gezdirmek isterse takarım kanguruyu öyle gezdiririm🤣
Ya yemin ediyorum aynısını düşünüyorum eşim diyor araba almadan olmaz. Aynı şeyleri söyledim valla korona var kış gelecek bebeği nereye cikartıcaz bi de bizim 2 tane. Oto koltuğu olsa yeter ilk etapta pusetle taşırız sonra da kanguru aliriz diye düşünüyorum hatta tayinciyiz inşallah seneye haziranda taşıncaz. Bebek arabasını falan taşınınca alalim diyorum

İyi oldu canım 😁 bizim tecrübe olmadığından her şeyi kafamızda tasarlıyamıyoruz 😀 bende uygun fiyatlı anne yanı olanlardan bakayım olmadı sonradan odasına alırım. Bende ücretsiz izin kullancam eşim haliyle işe gidip gelcek onun içinde gece zor olsun istemem.
Ben de kendi durumuma göre ne yapacağımı anlatayım bari 🤣
Evim çok küçük yatak odamızda yer yok. Küçük bi odamız var oraya ilk etapta bi park yatak alıp kendim için de baza koycam. Eşimle yatakları ayırcaz yani. 4-5 ay bebekleri beraber yatırırım dönmeler başlayınca yataklarını ayırırım diyorum. Onların yataklar ayrılınca ben yatak odasına geçerim telsizle idare ederiz bir yıl diye düşünüyorum sonra zaten tasincaz insallah

Ya yemin ediyorum aynısını düşünüyorum eşim diyor araba almadan olmaz. Aynı şeyleri söyledim valla korona var kış gelecek bebeği nereye cikartıcaz bi de bizim 2 tane. Oto koltuğu olsa yeter ilk etapta pusetle taşırız sonra da kanguru aliriz diye düşünüyorum hatta tayinciyiz inşallah seneye haziranda taşıncaz. Bebek arabasını falan taşınınca alalim diyorum
Aynen canım sizin ikizler bir de travel sistem çok yer kaplıyor hem kaç kere dışarı çıkaracağızki çok küçükler kanguru ile puset işi görür gibi önümüzdeki yaza daha hafif ve az yer kaplayan bir şey alınır ☺️ Siz neredeydiniz şu an

Aynen canım sizin ikizler bir de travel sistem çok yer kaplıyor hem kaç kere dışarı çıkaracağızki çok küçükler kanguru ile puset işi görür gibi önümüzdeki yaza daha hafif ve az yer kaplayan bir şey alınır ☺️ Siz neredeydiniz şu an
Çatalcanın köyündeyiz. Köyde zaten ben bahçeye çıkıyorum ise gidip geliyorum kendim bile gezmiyorum ki bebekleri çıkarıp gezdireyim. En fazla hava güzel olursa bahçeye çıkarırım onda da araba falan lazım olmaz herhalde. Parka götürebilmek için de en az 8 aylık falan olmaları gerekiyor o da kışa denk geliyor her turlu kullanılmayacak alsam da😊

Kızlar cinsiyetleri öğrendiniz çoğunuz herhalde. Benim bir doktorum kız dedi çok kesin konuşmadı. Bir doktorumda %70 erkek dedi. Hazırlık yapma ama diyende ekledi.Bu iki yorumun arasında 1 gün var. Acil bir durum için gitmiştim ikincisine. Siz böyle bir durum yaşadınız mı. Ne çıktı sonuçlar merak ettim☺️
14. haftada kız denmişti, 16. haftada yüzde 99.9 oğlan dedi: )

bebekleri değişik ortamlara, farklı yerlere götürmek bir sürü açıdan faydalı diye biliyorum. sırf rengarenk farklı cisimler görsün diye markete götüreni duydum ki mantıksız değil, zihinsel gelişimi için çok gerekli farklı uyaranlar. onun için pandemi devam etse de, kısıtlı da olsa yavruları çıkarmak, her zaman gördüğü şeylerden farklı şeyler göstermek iyi olur. bebek arabası, dandiğinden bile olsa şart. ben yeni almayacağım gibi görünüyor, çevremden gelecek. onlarla rahat edemezsem ikinci el alırım. sırf çocuk için de değil, kendim için de.. ben de çocukla eve kapanmak istemiyorum. inşallah iyi oluruz hepimiz de çocuklarla fıttır fıttır dolanırız.

Çatalcanın köyündeyiz. Köyde zaten ben bahçeye çıkıyorum ise gidip geliyorum kendim bile gezmiyorum ki bebekleri çıkarıp gezdireyim. En fazla hava güzel olursa bahçeye çıkarırım onda da araba falan lazım olmaz herhalde. Parka götürebilmek için de en az 8 aylık falan olmaları gerekiyor o da kışa denk geliyor her turlu kullanılmayacak alsam da😊
Yani canım senin için daha da mantıklı büyüdüklerinde biraz içine sinen bir şey alırsın ☺️

Arkadaşlar akşam akşam içim çok daraldı bilen biri Allah rızası için bana yardım etsin ya. Bugün 12+0da ense kalınlığı 2,1 çıktı. Doktora çok mu dedim maximum 2,5 olmalı dedi, burun kemiği hakkında hiç bişey demedi ben de sormadım o an aklıma gelmedi. Haftaya çarşamba başka doktorda randevum var o zaman azalmış olur mu yoksa her zaman artarak mı devam ediyor? Bir de anlamadığım şey perinatoloğun baktığı makineyle özeldeki normal kadın doğum doktorunun baktığı makine aynı mı çünkü doktor dedi ki şuan ağzı yüzü oluşmuştur ama biz göremiyoruz tabi ultrasonla gibi bişey dedi.
Canım eger dogru olcebıldıyse değişmez ama bence perinatologa gıtsen daha iyi bende ozele gıdyrdum orda yanlıs olcmuslerdı

Kızlar moralim çok bozuk yaa
2li taramamız temiz çıkmıştı. ama ilçede ki Dr 3lü tarama diye elime Bi form verdi ne yapacagımı şaşırdım. dediğine göre sinirine mi bakacakmıs anlamadım gitti orasını yaptıran oldu mu? Kafamda deli sorular

Eklentiler

• Screenshot_20210305-150108.png
    Screenshot_20210305-150108.png
    346,3 KB · Görüntüleme: 48
Büyük bir fark var mıydı arada peki? Bir de perinatolog devlette miydi? İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza, teşekkürler yanıtınız için bu arada
Evet sana olumsuz ornek olmasın ama doktor bana 2,4 gıbı demıstı 3,5 cıkmıstı benım devlettede var perınatolog ama genelde unıverste hastanesınde oluyor dıye bılıyorum

2li taramamız temiz çıkmıştı. ama ilçede ki Dr 3lü tarama diye elime Bi form verdi ne yapacagımı şaşırdım. dediğine göre sinirine mi bakacakmıs anlamadım gitti orasını yaptıran oldu mu? Kafamda deli sorular
2 Li temiz çıkınca istemedi canım ama ilçedeki doktor demişsin başka doktora da gidiyor musun

Bende hala öğrenmedim. Önce %80 kız dedi sonra çıkıntı yok kız gibi ama değişebilir dedi. 16 martı bekliyorum 😂

2 Li temiz çıkınca istemedi canım ama ilçedeki doktor demişsin başka doktora da gidiyor musun
Evet cnm hem ilde ki devlet hemde özel hastaneye gidiyorum birde oradaki ölçümler genelde hep uyumlu çıkıyor haftamla bugun Kü 18+0 haftalığız ama 16+6 çıktı 3 lü tes yaptırdı bana yaa benim riskli Bi durumum yok ki
Screenshot_20210305-155307.png

Canım hemen endişe etme, 3 lü yaptırmadım yaptıran da çok duymadım ben. Sorun neymiş anlamadım ne şüphesi var bebekte ?

X