2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar isim dusunen oldu mu hic..
Oglumda dogmadan 1 hafta once dusunup koymustum..
Simdi kizim olacak ama dusunmedm hic..
Isim konusu beni cok geriyor..
Sizler karar verdiniz mi?
nasipse bizimde bir yakışıklımız olacak ama isim konusunda ben çok kararsızımmm

bir de ne zaman liste yapacaksınız ne zaman alışveriş yapacaksınız bebek arabası beşiği ne zaman alınır ki çok heyecanlıyım

Arkadaşlar bu gebelik sürecinde covid yaşayan var mı belirti ne oldu
benim arkadaşım geçirdi sağlık çalışanı zaten
6 aylıkken covid oldu bütün belirtileri vardı dedi tat almama men belirgindi dedi

ama bebeğe de kendine de bir zararı olmadı çok şükür 1 hafta izin verdiler dinlendi geçti grip gibi atlattık dedi kendisi zaten komşum ayaktaydı hatta hiç yatmadı öyle yatakta

Anlam çok şükür atlatmislar. Biz daha 14 haftayız. Teste gitmedim ama boğazlarım özellikle sol tarafta batma hissi var. Konuş ukca canım acıyor. Halsizim zaten. Korktum biran. Allah'ım ne kadar zor zamanlar geçiriyoruz

Kızlar tetanoz aşısı için doktoruma mesaj atmıştım, kontrolde sormayı unuttum. Yaptırma dedi . Ben askıya alcam aşı olayını gittiğimde detayla sorarım nedenini
benimde 1 ay sonra aşı zamanım bende sormam lazım
arkadaşımın doktoru yaptırmadı türkiyede bu kadar steril ameliyathaneler varken boşuna vücuduna civa alma gerek yok demiş

Neye göre sen gelme sen gel diyorlar ki ya dönüşümlü olması lazım ya herkesin gelmesi veya evden çalışması lazım. Sizin iş yerinin ilgin c uygulamaları var ben çözemedim
canım 45 gün olunca heyet raporu oldugu için sgk ödemesini yapıyor dimi?

canım bizim iş yerimiz dagıtım sektörü . genel müdürlükte bulunan insanlar rahat . onlar sürekli evdem calışıyorlar . ki orasıdaha az bir riskli bölge olmasına ragmen.
biz kırmızı illerdeniz ama müdürümüz herkese gelecek diyor. genel müdürlükte illerdeki müdürlere bırakıyor insiyatifi. şuan tüm iş yeri bizim hergün geliyor .beni de kısa calışmq var diye idare ettiler evden çalıştım . eşim sürekli projlerimi taşıdı imzaladım hala da öyle. ama yarın idari işlerden arkadas soracak gelsin çalışsın derse gidip rapor alıcam mecbur.

yani biz burda müdüre yalvararak evdeni kalıyoruz ama genel mdürlğk sefasını sürüyor . ve cogu dagıtım şirketi gebelerini cagırmıyor. saglık bakanımız sagolsın sadece kamudakiler düşündügü için milletin iki dudagı arasına kaldık.
ki yani herseyim raporlu acil girişlerim kanamalarım . ama yoruldum artk . ik ya yazmak istiyorum ama müdürle aram bozulcak bu sefer

canım bende de o haftalar o hisler olmuştu halada oluyor bence psikolojik ve zaten bünyemiz hassas dinlenmemiz gerekiyor doktoruma danış ben danışarak zencefilli bol su içtim hatta ballı su bile içebilirsin danışarak ılık şekilde

Insafsizlik gerçekten bu yaptıkları kırmızı ilde vicdanın nasıl rahat ediyor gebe çalışanını iş yerine çağırıyorsun sözün bittiği yer yani.
Özelde sgk ödemesini bilmiyorum bizde raporlu olduğun zaman maaş yatıyor ekders kesiliyor. Emekliliğe esas da maaş olduğu için devam yani.

Hayırlısı olsun. Bizede fikir olsun diye paylaşır mısınız. Benimde mutlaka almam gerekiyor.
Bunu aldim ben surekli araba kullanmak zorunda kalacagim bi yerde yasadigim icin... ilk urunumuz bu oldu Ilk cocukdan kalan seyleri hep dagitinca hersey sil basdan alicam

Eklentiler

• 5889922B-CC83-49F3-B558-1C18E0E93C86.jpeg
    84,9 KB · Görüntüleme: 48
  • F6D03708-6145-4731-9B22-E465E3C8401A.jpeg
    53,9 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar bir şey sormak istiyorum biraz tuhaf gelebilir ama bu sanırım tamamen benim evhamlı halimden galiba. Geçen gün pentinin hamile çorabını aldım.dikkat etmemişim aleovera özlü nemlendiricili özellikteymiş. Aleovera hamilelikte yasaklı bitkiler listesinde. Öyle olunca tereddüt ettim. Gerçi yiyecek bi şey değil Sonuçta ama bilemedim ya. Bir da büyük beden bulamıyorum diye hazır bulmuşken 3-4 tane aldım.

Zararlı olsaydı hamile çorabını o özellikte yapmazlardı diye düşünüyorum. Ama tabi bu benim düşüncem yanlış da yönlendirmek istemem.

muayenelere gittiğinizde doktorunuz karnınıza vuruyor mu? İki gittiğimde de vurdu. Dünkü gittiğimde pat pat hem sert hem çok vurdu. Sakıncası olsa yapmaz tabi ama ilk hamileliğimde kaç farklı doktora gittim hiçbiri böyle yapmamıştı.İçim rahat etmedi doktor değiştirmeyi düşünüyorum

Kızlar tetanoz aşısı için doktoruma mesaj atmıştım, kontrolde sormayı unuttum. Yaptırma dedi . Ben askıya alcam aşı olayını gittiğimde detayla sorarım nedenini
Bu konuda bende kararsizim bilgilendirme yaparsa benide etiketlermisin canim? Artik neye guvenecegimizi sasirdik

Ben sormuştum, bana tetanozun iki dozunu da yaptır dedi mutlaka perinatalog drlar, aile hekimi kontrolünde onlar ihmal etme dediler hatta. Benim cevremde ailemde hamile olan hemen hemen herkes yaptırdı. Açıkçası bende bu konuda hiç tereddütte kalmadım baya yaptıracağım. Niye bu kadar tereddütte kaldınız ben anlamadim, yeni bilgi yeni durum mu olmuş bu konuda zarar verici? Her dr başka birşey demiş anladigim kadarıyla peki neden ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…