2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Canim ben daha 10 haftaligim ve riskli bir gebelik yasadigim icin 12 hafataya kadar yurumeye bile korkuyorum.saglikla atlatirsam bu kritik haftalari yapacagim insallah
Çok haklısın, risk varsa hareket alanı daralıyor.İnşallah canım kolaylıkla geçsin senin için bu süreç.
 
Hanımlar daha erken mi bilmiyorum ama ben bebek arabaları bakıyorum. Ama çok kararsız kaldım travel sistem mi, baston puset mi tecrübeli anneler yardımcı olabilir mi? Malum Agustos annesi olacağız istanbulda yaşıyorum bebeği gezdirmeye müsait bir yerde yaşıyorum. Herkes baston tip daha iyi diyor ama yenidoğana olmaz diye düşündüm. Önceligim kaliteli ortalama fiyat, fazla ağırlığı olmasın arabaya rahat sığsin. (Hatchback araba) kraft travel sistemlere baktım taşıma koltuğu da olanlardan. Sizce iyi midir? Ne önerirsiniz?
 
Merhaba,
Ben geçmiş tecrübemde ilk travel sistem almıtım,mamas papas markaydı. Hiç kullanmadan sattım.Bunda oğlumun 9 aya kadar pusete binmemesi hep anakucağını tercih etmesi sebepti tabi. Şimdi Stokke almayı planlıyorum ikinci el bakıyorum hatta,Pusetin yüksek olması bence avantaj çocuk bel hizasından aşağı kalınca sıkılıyor gibi geliyor bana,hep bi tepeden bakmak istiyor etrafa.Oğlumda daha sonra McLaren baston pusete geçtim aşırı kullanışlı ama bir yaş sonrası için daha ideal gibi.Travel sitemdeki oto koltuğu gibi olan aparatı ben pek fazla kullanamadım,araba cinde nunanın yenidoğan itibari ile kullanılabilen oto koltuğunu almıştım hala o duruyor onu kullanmaya devam edicem.
 
Yenidogana baston uygun uygun deil ama travel sistem de kullanışlı deil ben aldım ilk cocugumda ama 6 aydan sonra kullanamadım çöp resmen yer kalabalığı öyle yeni duruyo arabada falan da çok yer kapliyo
 
Haklısınız baston puset cok iyi ama işte dediğiniz gibi 1 yaş sonrası için daha uygun. Stokke de çok pahalıymış açıkçası ikinci eli bile uygun olmaz diye düsünüyorum :) Ben önden görüşlü istiyodum aslında o da her modelde olmuyor, travel tipkerde gördüm daha cok. Vallahi zor işmiş :)
 
Evet ya hıc ortası yok birinde begendıgım ozellık dıgerınde yok nasıl karar verıcez
 
Kızlar merhaba umarım bebişleriniz de sizler de çok iyisinizdir. Benim yardıma ihtiyacım var ve beni en iyi anlayabilecekler sizlersiniz biliyorum. Yarın kontrolüm var ve mantar var şu an bende günde bir kez afedersiniz yeşilimsi süt kesiği akıntım oluyor. Doktor vajinal bakalım dedi ama ben vajinal muayeneden çok korkuyorum. Strese girdim dünden beri. Bebeğimi görmeye gideceğim diye sevinirken ayaklarım geri gidiyor şimdi. Bu korkusunu yenebilen var mı ya da muayenesiz bir çözümü olur mu ki doktorun. Ama bundan sürekli kaçamam sonuçta doğum var. Ağlayacağım neredeyse bana bir yol gösterebilecek var mı?
 
Canım merhaba ben de cok korkuyordum daha önce hamile kalmadan yaptirmiştim inan sadece ilk başta 5 snlik bir acı oluyor o da cok doğal kendini kastığın için sonra alışıyorsun. Maalesef bazen bodoslama atlamak zorundayiz korkularımıza. Denize birden atlamak gibi düşün her seferinde ayaklarınla ilerleyip biraz daha biraz daha üşümek yerine birden yaşayıp anın içinde alışmak diye düşün. Deneyimlemeden o korkuyu atamıyorsun canım. Çok gecmis olsun.
 
Canım maalesef kendi sagligin için vajinal bakmaları gerekiyor.doktorlarin anlamaları acısından. Benim de kahverengi alıntım olduğunda dr. Vajinal bakmıştı hiç korkacak bir şey yok birkaç saniye alıyor sadece.kendini kasma yeter.gecmis olsun.
 
Geçmiş olsun, ben ilk evlendiğimde vajinismus yaşadım yani bir süre ilişkiye giremedim korkular kasılmalar vardı. Terapi aldım geçti. Sonrasında gebelik öncesi vajinal muayene oldum hamileliğin 7. Haftası kalp atışını duymak için yine vajinal muayene oldum inan ki zor değil acı falan hissedilmiyor. Biraz yavaş olmasını rica edersin. Ve kendini sıkma kasma, sıkarsan kendini zorlanabilirsin. Rahat olduğun sürece çok kolay
 
cok gecmis olsun. ama cok sasirdim suan. ben Almanya'de yasiyorum ve simdiye kadar hep vajinal kontrol yapildi bende, baska birsey bilmiyorum. hamileligimden öncede zaten 6 ay da bir rutin kontrole gidiyordum , alismistim yani...ama inan korkacak birsey yok... kendini kasma yeter.. yani söylemesi ayip olmasin ama ilk iliskiden daha zor degil :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…